Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zichie

senior tag

Nem tudom, hogy valaki szokta-e használni a polygon blokkláncot?
    Nekem Ledgeren van USDC, amivel fizetni szoktam. Ha elküldöm az érintett címre a megfelelő összeget, akkor pár blokkal később létrejön még két tranzakció, amiből az egyik hibás, a másik nem, de ott még egyszer kimegy az USDC (ami egy kamu USDC token) ugyan azzal az összeggel. A két (hibás és kamu USDC) tranzakciónál látszik, hogy én vagyok a küldő, ami nem lehet, mert én nem kezdeményeztem, továbbá a címzett címének első és utolsó néhány karaktere egyezik, de a többi nem.

Itt a példának egy cím (ami nem én vagyok, de ugyan ez a szitu, mint nálam): [link]
    Itt is látszik, hogy 26.28 USDC lett elküldve, majd 33 blokkal később a két problémás tranzakció, ahol látszik, hogy egy másik címre megy ki, de a cím eleje és vége ugyan az (0xc8AA...5CCC).
    Itt a kamunak tűnő USDC token címe: [link]

Velem ez rendszeresen előfordul, korábban DAI tokennel, most USDC-vel, amióta azzal fizetek. A ledger képernyőjén mindig csak az első valós tranzakció adatait látom, ezt is hagyom jóvá. Pár blokkal később jön a két problémás, amit nem én kezdeményezek, de a blokkláncon az látszik, hogy én vagyok a küldő.
    Persze nem tűnik el semmi a tárcámból, csak az USDC mennyiség csökken (amennyit a ledgerrel fizettem), illetve a POL egyenlegből levonódik a fee, ami filléres összeg. Nekem úgy tűnik, mintha ez valami folyamatos hekker támadás lenne a polygon láncca ellen. Rengeteg spam token és nft is szokott jönni, de azt már megszoktam, ez az alacsony fee következménye.

Új hozzászólás Aktív témák