- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Computex 2025: VGA-dömping az Acernél
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
A porról:
http://www.optika.hu/manager.asp?page=http://www.optika.hu/magazin/monitor.htm Bár tévedtem mert nem lő, hanem lebegtet.De a hatás ugyanaz.
A bme:
''A monitort gyakran hozzák összefüggésbe a szem megerõltetésével. Számos tünetet észlelhet monitorhasználat közben. Ilyenek a szem irritációja (véres, könnyes vagy éppen száraz szem), fájdalom (fáradt, kellemetlen érzés a szemhéjak, vagy a homlok tájékán), problémák adódhatnak a fókuszálással is. A fejfájás, derékfájás, izomfájdalom szintén felmerülhet. Ezek a tünetek azonban könnyen elmulaszthatóak a munkahely átrendezésével, vagy esetleg a monitorhasználóknak a megfelelõ szemüveg viselésével.
Bár a szem megerõltetése kellemetlen és zavaró érzés, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a monitorhasználat bármilyen károsodást okozna a szemben. Ahhoz, hogy megszabaduljon ettõl a kellemetlen érzéstõl alapos és körültekintõ keresést kell folytatnia a probléma gyökerére vonatkozóan. Érdemes a szemészhez fordulnia, hogy kiszûrje az esetleges szembetegségeket, és ha szükséges akkor felírja a megfelelõ szemüveget. A monitorok és számítástechnikai eszközök értékesítõi, a munkahelyi ergonómusok és az olyan intézmények, mint a Munkaegészségügyi intézet szintén hasznos tanácsokkal szolgálhatnak a megfelelõ munkakörnyezet kialakítására, ezzel pedig a tünetek megszüntetésére.''
Szóval nem ettől fáj a szemem ha nézem. Ha viszont a szabadban vagyok és ott nézelődöm miért nem fáj??
Forrás:http://www.erg.bme.hu/emania/2001/szalokii/71.htm -
Tibisz
aktív tag
A CRT monitornál valóban fontos a képfissítés gyakorisága. TFT monitornál viszont teljesen lényegtelen. A TFT adatfrisítése 60-75 Hz-ig van, de ez csak az adatok frissítésére szolgál, mivel nem katódsugárcsöves az eljárás így nincs vibrálás sem. A TFT monitorban mérettől függően van 3 vagy 4 esetleg 5 db 20kHz-en működő speciális neon cső, ami a világítást adja. Ezek azok amik vibrálhatnának, de mint írtam itt 20000 Hz-ről van sző nem 100 Hz-ről!
Tehát a TFT-nek tökéletesen mindegy, hogy 60 vagy 75 Hz-en megy a képe egyáltalán nem vibrál!
Így már világos remélem! -
MaUser
addikt
Hát nem tudom ezt mi még így tanultuk általános iskolában.
Persze valószínű az új monitoroknál ez nincs így. De 6.-ban ez engem meggyőzött.
Amit meg mostanában lehet olvasni mindenütt (még bme-n is!) azt nem merem elhinni. A végén kisül hogy a monitor bámulása csak jó nekünk.
-
Krix
őstag
Én egy éve cseréltem le a 17''-os sony trinitront egy 17'' iiyama tft-re. A tft láthatóan világosabb és sokkal élesebb képet ad, és akkor vettem észre, hogy ami eddig fekete volt a crt-n az csak szürke a tft feketéjéhez képest. Gyönyörűek rajta a filmek, játékok, minden. Persze nem volt occsó (270e Ft br)
de szerintem megérte.
-
Tibisz
aktív tag
-
MasOyama
őstag
Szerintem a crt a legjobb.
Most is 100Hz-n van a monitorom, és nem basztatja a szemem. De ha kedvem van 1600*1200ban játszani akkor azt is megtehetem 85hz-n, ami nagyon jó Míg a tft monitornak a képfrissítése is szar, és a másodpercenkénti frame is.
-
LoneWolf
csendes tag
Még ha van is ilyen lövöldözés - bár én kétlem, mert akkor nem nekem kellene törölgetni a port a monitoromról
- a levegő molekuláival való ütközés miatt nem valószínű, hogy a por eljut a szemedig, vagy ha el is jut lelassul, így pedig már nem sok különbség lesz közte és a ''normál'' lebegő por között, ami amúgy is a szemedbe megy. Másképp hogyan magyarázod, hogy kontaktlencsés userek is léteznek? Egy lágy lencse semmi perc alatt tönkremenne ilyen ''bombázástól''.
A vizes zsebkendős tesztet monitor nélkül próbáltad már?Ahol olyan nagy a porkoncentráció a levegőben, hogy van elég ''muníció'' a monitornak, ott a zsebkendő amúgy is poros lesz...
-
Tibisz
aktív tag
Miért lenne tartós befektetés egy CRT könyörgöm???
Észre kéne már venni, hogy a TFT-é a jővő nem a CRT-é!
Elolvastam eme formumot és aki ellenezte az volt a legnagyobb érve, hogy van utánhúzása. Könyörgöm már majdnem egy éve lehet olyan TFT-ket kapni amiknek egyéltalén nincs utánhúzása. Mostanság pedig keresve is alig találsz olyat aminek van. El kéne már feledni azokat a fantasztikus információkat, amelyiket az ismerősötök ismerőse mondott a kollégája TFT-jéről. Nem fikázni kell valamit, mert nincs rá pénzetek hanem el kell fogadni, hogy jobb technológia mint a CRT!
Aki ilyen hülyeségeket ír, hogy jobb a CRT játékra a TFT pedig irodába, az fusson már egy kört a boltok között és nézzen már meg egy-két TFT-t aztán mondjon itt véleményt!
A legjobban a tudatlanság terjesztése dűhít fel! -
gesuz
senior tag
A TFT egyenlőre nem olyan tartós befektetés mint a CRT.
-
MaUser
addikt
Oké a millió egy kicsit túlzás. A rárakódott porszemet a katódsugárcső felületéről a folyamatosan gerjedő/változó elektromos mező v. a sugár energiája (erre már nem emlékszem pontosan) sűrűn ''kilövi'' feléd (vagy valami ilyesmi). Anno mi még ezt így tanultuk. Tesztet úgy csináltatak velünk, hogy egy monitor elé (emit nem most töröltél ugye le) vizes zsebkendőt tartottak vagy öt percig működés közben. Megvártad míg a zsebkendő megszáradt és lehetett látni a port rajta.
rii: Igen, de ezek az emberek munkájuknál fogva napi 8-10 órát ültek gép előtt ahol, a képernyőn nem igen volt változás (csak ugye a könyvelőprogi ment, az meg nem túl mozgalmas (mi persze mindíg minigolfoztunkés a váltás nem azt hozta, amit vártak. Ezen én is alaposan meglepődtem, de ez van.
-
LoneWolf
csendes tag
-
DrSoul
őstag
Egyetértek a leírtakkal!
Amúgy jó lenne, ha egy szemész is hozzászolna, hogy tisztázzuk a dolgokat...
Amúgy a gyerekorvosokkal egyetértek, azért egy gyereknek (főleg 1 évesnek) én se engedném a sok (és közeli) TV nézést... Az idegrendszer még nagyon fejlődésben van.
Én kontaktlencsét viselek, de tavaj nyáron csináltattam új szemüveget, mert a régi nem használtam, zavart és rosszul láttam vele (-6 a dioptriám kontaktban).
A régi szemüveg -5-ös volt, géphez jó volt, de utcára nem.
Ami most van -6,25, más az érték, mert nem u.ott van a fokuszpont egy kontaktnál meg egy szemüvegnél...
De az orvos rákérdezet, hogy számítógéppel dolgozok-e, mert akkor nem javasolja a -6,25-ös dioptriát, hogy túl erős...
Hát nem is a munkám, de a hobbim
Néha előfordul, hogy sokat ülök a gép előtt. és sokszor ezzel a szemüveggel. Tehát nem tudom, hogy most ez mennyire károsít, baj-e...
Kéne a fórumba egy szemész -
MaUser
addikt
A tft ha megszokja a szemed sokkal pihentetőbb. De az átállásról biztos tudna mesélni olyan ismerősöd, akinek munkahelyén nemrég cseréltek monitort.
Sok könyvelő ismerősöm igen sokáig vizes zsebkendővel járt dolgozni. Persze ez még két évvel ezelőtt volt szóval azóta ez biztos jobb. Ezt a sugárzást nem tudom, milyen átlátszó anyaggal lehet 100%-ban szűrni, de ma már nem ez a fő gond szerencsére. Igazából soha nem is láttam ilyet szóval ez egy ötlet volt, de biztos kivitelezhető valahogy.
A tft sokkal jobb, mint a crt nem vibrál, nem lökdösi a port a szemedbe, de az alavető gond azzal van, hogy a szemet próbáljuk átverni és ez soha nem sikerülhet talán tökéletesen. Például nagyon gyakran néz az ember sötétben tv-t/monitort. Ezt a fénykülönbséget a szem nem tolerálja, lehet a forrás akár tft, akár crt. Ezért ajánlott a hátsó fényforrás kiegyenlíten a különbséget.
85Hz erősen ajánlott. De itt is igen szépen látni fogsz egyenletes felületeken vibrációt. Ezt a szem akaratlanul is leköveti -> fárad. (Ilyen az is amikor sétálsz a mezőn és azt veszed észre, hogy a szemed gyorsan becsukod és érzed, hogy egy bogár kenődött szét a szemhélyadon, de nem láttad. Ez szerencsére igen hasznos tulajdonságunk, de itt most nem szerencsés.) -
rii
nagyúr
1. szóval nem az kárositja az ember szemét a CRT-nél, hogy folyamatosan rajzolja ki a képet, hanem az, hogy ''....gyorsan változó kontrasztos képeket figyeljen és kövessen hosszú távon....'' szoval uyganez megvan a TFT-nél is, akkor a TFT is tuggya rongálni a szemet...?
2. ''.....de az drága......'' én csináltattam egyteljesen snassz szemüveget, diotria nélkül 15,000 HUF .... nem olcsó, de erre gondoltál, hogy ''drága'' ....
3. ''..... és nem is ez ma már a fő baj a monitorokkal. (Crt-nél vibráció, tft-nél pedig a fönt leírtak (vagyis a természetellenes képábrázolás és hosszú használat, of korz ezek igazak crt-re is))......''
szóval a TFT-vel is vannak gondok...? de a CRT-nél a vibráció.... szóval azt mondják, hogy minimum 70Hz, ajánlott a 75Hz, de a 85 Hz tökéletes, és affölött meg már értelmetlen is .... tehát 85Hz-nél már nem is veszi észre a szem a kép-frissitést.... akkor mitöl károsítnaá....? -
MaUser
addikt
Lan-party helyett jó egy kis játék is amibe belemelegedsz. A szemed folyamatosan fókuszál, ez terhelés és mindenképpen megterhelő. A játék alatt hiába könnyezel a figyelem miatt sokkal kevesebbet pislogsz, így a könny nem kenődik szét folyamatosan a szemeden. A sima por nem is károsít, itt viszont apró kis porszemcsék lövelenek a szemedbe, amik az idő múlásával egyre kevésbé viselik jó néven a könnyréteg vékonysága miatt.
TV: azt írtad ''szemészek azt mondják, hogy nem megy tönkre a szem a túl közeli tévénézéstől '' én erre ''Hát én azért nézetném a szemésszel egy 72-es tv-t 1 méterről egy hónapon át és ha úgy látja, hogy a szemének semmi baja, akkor oké.'' Ebben mi a gond? Keresztlányom például egyéves koráig nem nézhetett tévét, mert a szeme nem bírta el, de már szinte minden gyerekorvos ezt erősen ajánlja.
De ha valamiben tévednék szívesen veszem a javítást.
Érdekes módon, amíg 1024*768-ban használtam a régi monitorom 60Hz-en egyáltalán nem fájt a szemem, mostmeg 100Hz-en egy idő után érzem, hogy fárad.De biztosan te is tapasztaltad már, hogy ''szúr'' a szemed, amin legtöbbször azonnal segít az ha lehúnyod a szemed egy pillanatra.
Oktatni pedig nyugodtan, úgy tanulok! -
DrSoul
őstag
1: a por nem károsítja a szemet: a könnyzés azt eltávolítja. Ahhoz már nagyon sok por kéne! Amúgy sok ember szemüveges, és így még annyi se megy a szemére.
2: Nem jó a példád az 1 m-es tvéről: sokkal nagyobbak a Tv pixelei, az arányok a példádnak nem felenek meg, gondolom ez egyértelműA felbontásról nem is beszélve. Arról van szó, amit valóban látsz: ha számítógépezel, és nem zavarja a szemed (nem fáj a fejed, nem szédülsz stb.), ill. ha TV-zel, és az sem zavarja, az nem hinném, hogy káros lenne. Ha 1 méterről nézem a TV-t, az rögtön zavarna.
Talán így érthetőbb...
3. Nem oktatni akartam, hanem kérdeztem, ti mit gondoltok. Szüleim mindig azzal jöttek, ha közelről nézem a TV-t (gyerek voltam, és néztem azért 2-3 óráig is folyamatosan, ha nem tovább), elromlik a szemem. Több szemész is mondta, hogy ennek semmi köze. Tehát szerintem ha valami zavarja a szemünket (pl. gyertyafénynél könyvet írni), az ártalmas, ha észre se veszem, akkor nem hinném...
Egyébként is nekem előbb a nyakam fárad el
U.I.: az ember ha évente 2-3, esetleg 5-6x lanpartizik...
LEgalábbis remélem -
anulu
félisten
Nekem az a nagy bajom a TFT-vel, hogy túl éles. Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de kicsi korom óta elég erős szemüvegem van, és sacc 1,5-2 perc alatt úgy fájdul meg a fejem a TFT-től, hogy szó szerint az ájulás kerülget. Úgyhogy én a CRT-re szavazok. Most is egy 19'' Siemens CRT-t bámulok 1280*1024/85Hz-en
-
MaUser
addikt
A tv-t messziről nézed. Nem folyamatosan és nem csak arra figyelsz akár napi 5-6 órán át. (LAN-party ugye
). Hát én azért nézetném a szemésszel egy 72-es tv-t 1 méterről egy hónapon át és ha úgy látja, hogy a szemének semmi baja, akkor oké.
A tv-nél pedig nem bombázzák porszemek milliói a szemed és ami nagyon fontos a szem nem szárad ki annyira, mint monitor nézésénél.
-
MaUser
addikt
Igen rongálódik.
A szem nem arra való, hogy gyorsan változó kontrasztos képeket figyeljen és kövessen hosszú távon. De ugyanúgy nem tesz jót neki a folyamatos mozgásnálküliség sem. A szemüveg maximum a kicsapódó porszemek ellen véd és a színezésével nyugtatja a szemet. Esetleg védhet a sugérzás ellen is megfelelő bevonattal, de az drága és nem is ez ma már a fő baj a monitorokkal. (Crt-nél vibráció, tft-nél pedig a fönt leírtak (vagyis a természetellenes képábrázolás és hosszú használat, of korz ezek igazak crt-re is)) -
rii
nagyúr
.... kiegészités tölem .... maganak .... meg mindenkinek
''''.....elösször is szeretnek bocsánatot kérni a követklezö fórumozóktól, amiért már kibeszélték a lelküket a velem való vitában .... ''''
szóval a ''érvelés'' ebben a fórumban volt:
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=16387 -
DrSoul
őstag
Engem is érdekelne, mi van ezzel a szemrongálással: a TV képfrissítése alacsonyabb egy monitorénál, és szemészek azt mondják, hogy nem megy tönkre a szem a túl közeli tévénézéstől (pl., amit a szülők mindig mondanak),ez tévhit.
Akkor most mi van? -
rii
nagyúr
HUHH ....
legis legelösször szeretném megköszönni a házigazdának, amiért renbbe tette az nyitó-hozzászólásomat ....köszönet
OFF
most értem ide .... rencer biz-bazolás volt .... majdnem elküttem az 50g-s particiót, mert belefagyot a pqmagic, a drágalátos.... meg a többiek ...
ON
most már jobban képbe vagyok...
az én monitoromon is van kiegyenlítő csik... vagy mi.... 2 darab ....
akkor ez trinitron képcső? de a monitor egy nagyon régi 17'' SIGMA DESIGN, ami MAG utánzat, egy kis LCDvel az alján... 1024*768~85Hz
1. ha van ilyen számítógpes szemüveg, ami a szemet hivatott védeni, akkor is rongálódik az ember látása?
erre még ha tudan valaki válaszolni, ... méghozzá nem-mel, akkor nagyon boldog lennék -
AND1
őstag
Detto...nekem is egyenlőre jó még a 17''-es Fujitsu crt. Karira azért jó lenne egy ilyen aoc
Meg most már egy Tbred is kéne palomino helyett meg ram...szal van mire költeni sajna
FPS? ''First Person Shooter''...erre gondolsz?
Szal ''teszteltem''..mármint játszottam ezzel a moncsival és nem vettem éstre semmi furát...élveztem nagyon -
AND1
őstag
80-90 között van asszem
http://www.depo.hu/?page_number=6&id=12232&lid=1&csid=193
...nekem 1 ilyen tungi elég lenne otthonra, csak hát nincs rá pénzem most -
tsello
aktív tag
És ha FPS game-ra kellene egy TFT akkor mire kellene odafigyelni?
-
AND1
őstag
Lan partyra volt szerencsém kölcsönkapni egy AOC 15'' TFT ...ment game 1000rel.Q3/TO/JK2 és semmi szellemkép. Pedig nem egy csúcsmodell. Szvsz már nehéz olyan ''gagyit'' kifogni (kis utánajárással elötte) amivel gond lenne, gondolok itt a ''szellemképre'' is. Tökéletes,tü éles szin Ati Radeonnal
-
DrSoul
őstag
Úgy hallottam, hogy egy TFT válaszideje legyen 25 ms vagy alatt, és akkor már jó játékra, nincs szellemkép...
Én itt a hírek között láttam ilyen jellegű monitort, nem tudom már, melyik, de 90 nettó volt, vagy 100... Az már nem olyan sok, nem?Tehát már elérhetők... -
Nedudgi
aktív tag
válasz
sekigahara #11 üzenetére
Nem hiszem hogy olyan drága volna már 80 90 pézért lehet ilyesmit kapni. Pl MAG-ot de majd utánanézek mert nem akarok hülyeséget beszélni. Nagyon jó ha sokat ülsz előtte, viszint még mindíg nem az igazi főleg mert 70fokos szög alatt már nem igazán látszik: Filmnézés. Viszont szerintem irodai munkára a legjobb. Otthoni PC-nek (ott fel lehet állni előle mert nincs főnök
)) vegyél inkább abból a pénzbő Flatront...
-
sekigahara
csendes tag
A tft ár-érték aránya még nagyon retyi. Egy rendes cucc (amin már lehet dolgozni is) irdatlan drága, mellesleg megsasoltam ezeket a 100 ropi körül kínált mikrobizbaszokat, hát nem dőltem meg. Mellesleg roppant nehezen képzelem el, hogy valaki egy vacak kis 15-ös akármin komolyabb grafikai alkalmazásokkal foglalkozik, és úgy általában is. Egy rendes cucc pedig, ami már munkára is jó, alapból nettó két kiló. Na most nekem ilyenből kellenne kettő, mert duálban küldöm - hát lehet számolni, mennyibe kerülne, mire tft-ből összerakok egy ekkora munkafelületet (21'+19'). Szóval crt. Ha nem nekem kellene kifizetni, talán....
-
Márton
nagyúr
válasz
Warlock_42 #7 üzenetére
''a gyártáskor keletkező rengeteg selejtet is a vásárlónak kell megfizetni ''
Ugyan ki masnak kene? Az amerikai nagybacsinak? -
Ploszi
senior tag
én most végigvizslattam az összes TFT-t (Mediam**, helyi bótok) de a SONY multiscan 420GS moncsim képminőségét egyik sem érte el (lehet hogy szarul voltak beállítva, de ez van)
-
mura81
senior tag
TFT irodai munkára a legjobb, de gamezni még elég kevésen lehet élvezettel.
CRT nagyon drágát kell megvenni belőle ld. Sony GDM500 (21'') Iiyama HA212 (21'')1960×...@120 Hz, és azok már nagyon tutik, mind gamera mind iroda alkalmazásra, de az optikájuk leginkább egy jó nagy kockára emlékeztet.
Tehát azt kell eldönteni mire akarja használni az ember HA IRODA AKKOR TFT, HA GAME/OTTHON AKKOR CRT (de csak a jobbak minimum Sony Trinitron, azokból is csak az amelyiken látható a Trinitron csíkok) -
Warlock_42
senior tag
Talán a megszokás....
Nekem a számítógép mindig is a méteres toronyházat, 25 kilós monitort.... két asztalt elfoglaló tartozékokat jelenti. Nem pedig valami szuperlapos összecsukható-kinyitható ''agyondizájnolt'' valamit. Ettől függetlenül szívesen kipróbálnék egy
Tft-t.... majd egyszer még forrjon ki egy kicsit...
Egyébként úgy tudom a gyártáskor keletkező rengeteg selejtet is a vásárlónak kell megfizetni és ezért ennyire drágák ezek a cuccok (meg a plazmás őrületek is).
Igaz ez ? -
pedrohsi
tag
nah akkor:
1 éve van TFTm, szinte csak jatékra használom - elvétve filmezek.
Semmiylen gondom nincs vele, pedig ócska Acorp, anno még 120 volt.
Most ha körülnézel bruttó 80ért kapsz TFTt, ami nem qrva drága. Ha vársz még fél évet, akkor 50ért vehetsz boltban, újonnan, ami nagyjából egyenlő a menő 17es CRTkel. -
Atom
aktív tag
Mellesleg valóban ***va drága.
-
Atom
aktív tag
Izé meg pl tft gamelésre nem vmi frankó. Akinek meg csak irodai alkalmazásokhoz, meg hasonlókhoz kell, annak a legjobb. Átlag gamernek nem jó.
-
rii
nagyúr
elösször is szeretnek bocsánatot kérni a követklezö fórumozóktól, amiért már kibeszélték a lelküket a velem való vitában ....
Tibisz, atus, neduddki, tomcs és peceli
csak szeretnem, ha masok is hozzászólnának ....
a kérdés nagy... miben jobb egy TFT mint egy CRT?
kezdem....
TFT
elöny :
1. nagyon kiméli a szemet....
2. designe (kine mi, nekem egy CRT ezerszer jobban bejon, sztem a TFT divat is)
3. kis hely
4. energia taakrékos .....
hatrany:
1. draga...
2. ebbol a penbol egy hasznalt jo minoségű 22''-os CRT-t lehet venni.... 1600*1200~85Hz
CRT
elöny:
1. ócsó (a TFT-het képest ....)
2. kifforott technika
3. télen kályhának isjó, vagy tejet melegiteni
hátrány:
1. a legprofibb CRT is jobban karositja a szemet, mint a leggagyibb TFT, mivel ket különbözö technológia ....
2. egy elektronágyúval nezel farkasszemet egész nap ....
na, hajh, .... ti jöttök.....
ui.: ki mondja azt hogy a CRThez amit lehet csináltatni szemuveget, az semmit nem ved...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS49CG934SUXEN) 49" 5K OLED GAMER ! akció!
- HP E24m G4 (A+ kategória): 23.8" FHD,USB-C töltés 65W,5MP kam.,2x5W hangszróró,HP garancia 2025.12.1
- Monitor Adás-Vétel-Beszámítás-Csere
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M Ryzen 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest