Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaUser

addikt

válasz DrSoul #27 üzenetére

Lan-party helyett jó egy kis játék is amibe belemelegedsz. A szemed folyamatosan fókuszál, ez terhelés és mindenképpen megterhelő. A játék alatt hiába könnyezel a figyelem miatt sokkal kevesebbet pislogsz, így a könny nem kenődik szét folyamatosan a szemeden. A sima por nem is károsít, itt viszont apró kis porszemcsék lövelenek a szemedbe, amik az idő múlásával egyre kevésbé viselik jó néven a könnyréteg vékonysága miatt.
    TV: azt írtad ''szemészek azt mondják, hogy nem megy tönkre a szem a túl közeli tévénézéstől '' én erre ''Hát én azért nézetném a szemésszel egy 72-es tv-t 1 méterről egy hónapon át és ha úgy látja, hogy a szemének semmi baja, akkor oké.:)'' Ebben mi a gond? Keresztlányom például egyéves koráig nem nézhetett tévét, mert a szeme nem bírta el, de már szinte minden gyerekorvos ezt erősen ajánlja.
    De ha valamiben tévednék szívesen veszem a javítást.:)
    Érdekes módon, amíg 1024*768-ban használtam a régi monitorom 60Hz-en egyáltalán nem fájt a szemem, mostmeg 100Hz-en egy idő után érzem, hogy fárad.:) De biztosan te is tapasztaltad már, hogy ''szúr'' a szemed, amin legtöbbször azonnal segít az ha lehúnyod a szemed egy pillanatra.
    Oktatni pedig nyugodtan, úgy tanulok!

Új hozzászólás Aktív témák