Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Drox

csendes tag

válasz MaUser #30 üzenetére

Hali!

Nos, én szemüveges vagyok, mióta az eszemet tudom, folyamatosan javult 18 éves koromig, majd utána ''beállt'' a mostanira, és azóta nem romlott (5 éve), pedig napi 8+ órát ülök gép előtt. Amennyire tudom btw a könnycsatornáid gyulladhatnak be, de csak ha érzékeny vagy rá, amúgy kb annyira terhelő a szemnek, mintha folyamatosan olvasnál. (Aki olvasott már 8+ órát egyfolytában ugyanazokat tapasztalhatta, mint mikor monitortól fárad el a szeme).

A szemem a TFT től jobban fárad, leginkább a következő szerint tudnám rangsorolni:

Fárasztó ------------------------------------------------------------------------------Kevésbé Fárasztó

60 Hz CRT TFT Analóg CRT<84 Hz TFT DVI CRT>85 Hz.

A CRT vs TFT téma elég érdekes, én még mindíg a CRTre szavazok, az okaim:

Ha játszom, 1024 vagy 1280, 100 Hz, szép is, jó is. De tegyük fel, Photosopolni kell, akkor földöböm 1600 ta, vagy nagyobra a képet, és elférek. Egy TFT-n ezt nem tehetem meg, sőt, némely tipusoknál, ha a gyári (jellemzően 1280*1024) felbontás alá rakod a képet, kövér pixeleket nyomat, ez zavaró. Alá kell írni, a TFT kis helyigénye sokat nyom a lattba, de ennek ellenére én egyelőre maradok a CRTnél, pláne hogy a TFTknek hála potom pénzért lehet hozzájutni.

Bye!

• DrSoul

őstag

Egyetértek a leírtakkal!
    Amúgy jó lenne, ha egy szemész is hozzászolna, hogy tisztázzuk a dolgokat...
    Amúgy a gyerekorvosokkal egyetértek, azért egy gyereknek (főleg 1 évesnek) én se engedném a sok (és közeli) TV nézést... Az idegrendszer még nagyon fejlődésben van.

Én kontaktlencsét viselek, de tavaj nyáron csináltattam új szemüveget, mert a régi nem használtam, zavart és rosszul láttam vele (-6 a dioptriám kontaktban).
    A régi szemüveg -5-ös volt, géphez jó volt, de utcára nem.
    Ami most van -6,25, más az érték, mert nem u.ott van a fokuszpont egy kontaktnál meg egy szemüvegnél...
    De az orvos rákérdezet, hogy számítógéppel dolgozok-e, mert akkor nem javasolja a -6,25-ös dioptriát, hogy túl erős...
    Hát nem is a munkám, de a hobbim :D
    Néha előfordul, hogy sokat ülök a gép előtt. és sokszor ezzel a szemüveggel. Tehát nem tudom, hogy most ez mennyire károsít, baj-e...
    Kéne a fórumba egy szemész :))

• rii

nagyúr

.........''......Sok könyvelő ismerősöm igen sokáig vizes zsebkendővel járt dolgozni.....''

....ez melyik fajta monitortól volt....? ugye nem a TFTtétöl..? :)

Új hozzászólás Aktív témák