- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- Video digitalizálás
- Szeretne nagyobb versenyt a Microsoft, de nem szeretne túl sok gyártót a piacon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drox
csendes tag
Hali!
Nos, én szemüveges vagyok, mióta az eszemet tudom, folyamatosan javult 18 éves koromig, majd utána ''beállt'' a mostanira, és azóta nem romlott (5 éve), pedig napi 8+ órát ülök gép előtt. Amennyire tudom btw a könnycsatornáid gyulladhatnak be, de csak ha érzékeny vagy rá, amúgy kb annyira terhelő a szemnek, mintha folyamatosan olvasnál. (Aki olvasott már 8+ órát egyfolytában ugyanazokat tapasztalhatta, mint mikor monitortól fárad el a szeme).
A szemem a TFT től jobban fárad, leginkább a következő szerint tudnám rangsorolni:
Fárasztó ------------------------------------------------------------------------------Kevésbé Fárasztó
60 Hz CRT TFT Analóg CRT<84 Hz TFT DVI CRT>85 Hz.
A CRT vs TFT téma elég érdekes, én még mindíg a CRTre szavazok, az okaim:
Ha játszom, 1024 vagy 1280, 100 Hz, szép is, jó is. De tegyük fel, Photosopolni kell, akkor földöböm 1600 ta, vagy nagyobra a képet, és elférek. Egy TFT-n ezt nem tehetem meg, sőt, némely tipusoknál, ha a gyári (jellemzően 1280*1024) felbontás alá rakod a képet, kövér pixeleket nyomat, ez zavaró. Alá kell írni, a TFT kis helyigénye sokat nyom a lattba, de ennek ellenére én egyelőre maradok a CRTnél, pláne hogy a TFTknek hála potom pénzért lehet hozzájutni.
Bye! -
DrSoul
őstag
Egyetértek a leírtakkal!
Amúgy jó lenne, ha egy szemész is hozzászolna, hogy tisztázzuk a dolgokat...
Amúgy a gyerekorvosokkal egyetértek, azért egy gyereknek (főleg 1 évesnek) én se engedném a sok (és közeli) TV nézést... Az idegrendszer még nagyon fejlődésben van.
Én kontaktlencsét viselek, de tavaj nyáron csináltattam új szemüveget, mert a régi nem használtam, zavart és rosszul láttam vele (-6 a dioptriám kontaktban).
A régi szemüveg -5-ös volt, géphez jó volt, de utcára nem.
Ami most van -6,25, más az érték, mert nem u.ott van a fokuszpont egy kontaktnál meg egy szemüvegnél...
De az orvos rákérdezet, hogy számítógéppel dolgozok-e, mert akkor nem javasolja a -6,25-ös dioptriát, hogy túl erős...
Hát nem is a munkám, de a hobbim
Néha előfordul, hogy sokat ülök a gép előtt. és sokszor ezzel a szemüveggel. Tehát nem tudom, hogy most ez mennyire károsít, baj-e...
Kéne a fórumba egy szemész
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL P2418HZm monitor Webkamerával! 1920x1080 IPS panel állítható magasság HDMI, PIVOT
- Dupla Óriás Konferencia Monitor Szett - 2 x 70" -Cisco MX800 (2xCisco Imola-70FPX)
- Alienware AW3423DW QD-OLED monitor - 2028. 01. 24-ig tartó ALZA jótállás
- Acer Nitro KG251q 25" 180HZ 0,5ms Garanciával
- 12" Monitor akár Microsoft Teams / Zoom beszélgetésekhez - HP Center of Room Control TPC-I032-CRC -
- Honor Magic 6 Pro Epic Green Használt, karcmentes garancia 2027. 10. 31-ig
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest