- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kicsi, erős, de nem bors
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
De semmi esetre sem tesz jót a por a szemnek. Rosszul emlékeztem sajnos így tíz év távlatából, de mégegyszer mea culpa!
A pislogást említettem is mint okot a fájdalomra, de ha az embernek valamie fáj az általában jel arra, hogy pihenni kell. Legtöbbször amit terhelsz idejekorán tönkremegy. Nincs ez másként a szemmel sem sajnos. A futók közül hánynak nem ment szét a térde öregkorára? Szóval a szem kiszáradását a monitor okozza. Én sem a sugárzásról beszéltem. -
MaUser
addikt
Hát nem tudom ezt mi még így tanultuk általános iskolában.
Persze valószínű az új monitoroknál ez nincs így. De 6.-ban ez engem meggyőzött.
Amit meg mostanában lehet olvasni mindenütt (még bme-n is!) azt nem merem elhinni. A végén kisül hogy a monitor bámulása csak jó nekünk.
-
MaUser
addikt
Oké a millió egy kicsit túlzás. A rárakódott porszemet a katódsugárcső felületéről a folyamatosan gerjedő/változó elektromos mező v. a sugár energiája (erre már nem emlékszem pontosan) sűrűn ''kilövi'' feléd (vagy valami ilyesmi). Anno mi még ezt így tanultuk. Tesztet úgy csináltatak velünk, hogy egy monitor elé (emit nem most töröltél ugye le) vizes zsebkendőt tartottak vagy öt percig működés közben. Megvártad míg a zsebkendő megszáradt és lehetett látni a port rajta.
rii: Igen, de ezek az emberek munkájuknál fogva napi 8-10 órát ültek gép előtt ahol, a képernyőn nem igen volt változás (csak ugye a könyvelőprogi ment, az meg nem túl mozgalmas (mi persze mindíg minigolfoztunk
és a váltás nem azt hozta, amit vártak. Ezen én is alaposan meglepődtem, de ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Káprázatos űremléket állított Jeff Bezos az édesanyjának
- További aktív témák...
- Eladó: 2 db MSI MAG272CQR 27' Ívelt Gaming Monitor (csak egyben)
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- HP OMEN X 24' TN 240Hz
- Alienware AW3423DW QD-OLED monitor - 2028. 01. 24-ig tartó ALZA jótállás
- Dupla Óriás Konferencia Monitor Szett - 2 x 70" -Cisco MX800 (2xCisco Imola-70FPX)
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Persze valószínű az új monitoroknál ez nincs így. De 6.-ban ez engem meggyőzött.
és a váltás nem azt hozta, amit vártak. Ezen én is alaposan meglepődtem, de ez van.