Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LoneWolf

csendes tag

válasz MaUser #25 üzenetére

...tv-nél pedig nem bombázzák porszemek milliói a szemed...

Porszemek milliói legfejlebb akkor bombázzák a szemed, ha kihajolsz a száguldó vonat ablakán, de monitor előtt... Ezt honnan szedted? :) Esetleg az elektronokat, fotonokat írtad le porszemekként? ;)

• DrSoul

őstag

válasz MaUser #25 üzenetére

1: a por nem károsítja a szemet: a könnyzés azt eltávolítja. Ahhoz már nagyon sok por kéne! Amúgy sok ember szemüveges, és így még annyi se megy a szemére.
    2: Nem jó a példád az 1 m-es tvéről: sokkal nagyobbak a Tv pixelei, az arányok a példádnak nem felenek meg, gondolom ez egyértelmű :) A felbontásról nem is beszélve. Arról van szó, amit valóban látsz: ha számítógépezel, és nem zavarja a szemed (nem fáj a fejed, nem szédülsz stb.), ill. ha TV-zel, és az sem zavarja, az nem hinném, hogy káros lenne. Ha 1 méterről nézem a TV-t, az rögtön zavarna.
    Talán így érthetőbb... :))
    3. Nem oktatni akartam, hanem kérdeztem, ti mit gondoltok. Szüleim mindig azzal jöttek, ha közelről nézem a TV-t (gyerek voltam, és néztem azért 2-3 óráig is folyamatosan, ha nem tovább), elromlik a szemem. Több szemész is mondta, hogy ennek semmi köze. Tehát szerintem ha valami zavarja a szemünket (pl. gyertyafénynél könyvet írni :D), az ártalmas, ha észre se veszem, akkor nem hinném...
    Egyébként is nekem előbb a nyakam fárad el :DD

U.I.: az ember ha évente 2-3, esetleg 5-6x lanpartizik...:))
    LEgalábbis remélem :)

Új hozzászólás Aktív témák