Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
A porról:
http://www.optika.hu/manager.asp?page=http://www.optika.hu/magazin/monitor.htm Bár tévedtem mert nem lő, hanem lebegtet.
De a hatás ugyanaz.
A bme:
''A monitort gyakran hozzák összefüggésbe a szem megerõltetésével. Számos tünetet észlelhet monitorhasználat közben. Ilyenek a szem irritációja (véres, könnyes vagy éppen száraz szem), fájdalom (fáradt, kellemetlen érzés a szemhéjak, vagy a homlok tájékán), problémák adódhatnak a fókuszálással is. A fejfájás, derékfájás, izomfájdalom szintén felmerülhet. Ezek a tünetek azonban könnyen elmulaszthatóak a munkahely átrendezésével, vagy esetleg a monitorhasználóknak a megfelelõ szemüveg viselésével.
Bár a szem megerõltetése kellemetlen és zavaró érzés, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a monitorhasználat bármilyen károsodást okozna a szemben. Ahhoz, hogy megszabaduljon ettõl a kellemetlen érzéstõl alapos és körültekintõ keresést kell folytatnia a probléma gyökerére vonatkozóan. Érdemes a szemészhez fordulnia, hogy kiszûrje az esetleges szembetegségeket, és ha szükséges akkor felírja a megfelelõ szemüveget. A monitorok és számítástechnikai eszközök értékesítõi, a munkahelyi ergonómusok és az olyan intézmények, mint a Munkaegészségügyi intézet szintén hasznos tanácsokkal szolgálhatnak a megfelelõ munkakörnyezet kialakítására, ezzel pedig a tünetek megszüntetésére.''
Szóval nem ettől fáj a szemem ha nézem. Ha viszont a szabadban vagyok és ott nézelődöm miért nem fáj??
Forrás:http://www.erg.bme.hu/emania/2001/szalokii/71.htm -
MaUser
addikt
Lan-party helyett jó egy kis játék is amibe belemelegedsz. A szemed folyamatosan fókuszál, ez terhelés és mindenképpen megterhelő. A játék alatt hiába könnyezel a figyelem miatt sokkal kevesebbet pislogsz, így a könny nem kenődik szét folyamatosan a szemeden. A sima por nem is károsít, itt viszont apró kis porszemcsék lövelenek a szemedbe, amik az idő múlásával egyre kevésbé viselik jó néven a könnyréteg vékonysága miatt.
TV: azt írtad ''szemészek azt mondják, hogy nem megy tönkre a szem a túl közeli tévénézéstől '' én erre ''Hát én azért nézetném a szemésszel egy 72-es tv-t 1 méterről egy hónapon át és ha úgy látja, hogy a szemének semmi baja, akkor oké.
'' Ebben mi a gond? Keresztlányom például egyéves koráig nem nézhetett tévét, mert a szeme nem bírta el, de már szinte minden gyerekorvos ezt erősen ajánlja.
De ha valamiben tévednék szívesen veszem a javítást.
Érdekes módon, amíg 1024*768-ban használtam a régi monitorom 60Hz-en egyáltalán nem fájt a szemem, mostmeg 100Hz-en egy idő után érzem, hogy fárad.
De biztosan te is tapasztaltad már, hogy ''szúr'' a szemed, amin legtöbbször azonnal segít az ha lehúnyod a szemed egy pillanatra.
Oktatni pedig nyugodtan, úgy tanulok! -
MaUser
addikt
A tv-t messziről nézed. Nem folyamatosan és nem csak arra figyelsz akár napi 5-6 órán át. (LAN-party ugye
). Hát én azért nézetném a szemésszel egy 72-es tv-t 1 méterről egy hónapon át és ha úgy látja, hogy a szemének semmi baja, akkor oké.
A tv-nél pedig nem bombázzák porszemek milliói a szemed és ami nagyon fontos a szem nem szárad ki annyira, mint monitor nézésénél. -
AND1
őstag
Detto...nekem is egyenlőre jó még a 17''-es Fujitsu crt. Karira azért jó lenne egy ilyen aoc

Meg most már egy Tbred is kéne palomino helyett meg ram...szal van mire költeni sajna
FPS? ''First Person Shooter''...erre gondolsz?
Szal ''teszteltem''..mármint játszottam ezzel a moncsival és nem vettem éstre semmi furát...élveztem nagyon
-
AND1
őstag
80-90 között van asszem
http://www.depo.hu/?page_number=6&id=12232&lid=1&csid=193
...nekem 1 ilyen tungi elég lenne otthonra, csak hát nincs rá pénzem most
Új hozzászólás Aktív témák
- Pánik a memóriapiacon
- Kicsi, erős, de nem bors
- Windows Insider Program
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- DELL P2418HZm monitor Webkamerával! 1920x1080 IPS panel állítható magasság HDMI, PIVOT
- LG UltraWide 34WQ75X-B Ívelt Monitor! 34" 3440x1440 / 4K / 99% sRGB!
- 23" Érintőképermyő - Full HD - Konferencia monitor - Cisco DX80 CP-DX80-K9 V05 - All in one
- BenQ ScreenBar Halo
- LG UltraGear 32GS85Q-B 2K /180hz 2év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- Asus Zenbook 13 laptop
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De a hatás ugyanaz.
'' Ebben mi a gond? Keresztlányom például egyéves koráig nem nézhetett tévét, mert a szeme nem bírta el, de már szinte minden gyerekorvos ezt erősen ajánlja.