Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
A napokban fogok beujjítani egy Z-2300 2.1 THX hangfalszettet nem is kis örömömre
a már meglévő passzív Z-5500-ös subwooferem meghajtása céljából !
A kérdésem az lenne hogy van-e rá mód hogy X-Fi hangkarival de min egy Audigy 2 ZS hangkarival analóg összekötés esetén a szatelitek nélkül csak a mélyet szóra tudom-e majd bírni de nem 2.1 hanem 5.1 módban ? Ha igen akkor az nem lessz káros az erősítőjére nézve ( hődisszipáció stb ) ? Én feltételezem hogy ha nem terhelem az AMP-t akkor nem is fog úgy melegedni mit ha rálennének kötve a kis csipógók.
Terveim szerint a Z-2300-as 120 Wattos 8 Ohm-os erősítője fogja hajtani a Z-5500-ös mélyet mindezt vezérelve a szürke kis pótméterével természetesen és az íly módon a már passzív Z-2300 meg a külső LG házimozin fog szólni tovább optikáról csakhogy ne unatkozzon szegényke és így egy 5.2-es rendszerrel fogok legózni, ha minden az elképzeléseimnek megfelelően alakul !
Szóval pls help:
Ajánlott dolgok a segítséghez:
- Audigy 2 ZS, X-Fi hangkari
- Logitech Z-2300 hangcucc
- egy kis kedv + jószándékElőlre is köszi a hozzáértő segítségeteket !
-
neduddki
nagyúr
HI!
naszoval ugy tunik a megdolottem vegre muxik, az elkovetoje: zodbika, bekerulesio kocseg 7rugo
udv
neduddki
-
Stirbi
addikt
válasz
Kis zöld izé #308 üzenetére
nálunk szlovákián 53k
, ugyhogy ti még örülhettek
-
Wyll
őstag
Z-2300
Az 1300-as tua cerka elég lesz egy Audigy-nak.
A Xonar-ral meg az X-Fi-kkel én személy szerint úgy vagyok, hogy (az átlagembernek) feleslegesen jók már. Buliban nem fogjátok hallani a különbséget egy Audigy2 és X-fi között, ellenben a pénztárcád érezné... -
rudeee
senior tag
Jövőhét hétfőn kapom készhez az X-2300-ast és próbálhatom ki. Már nagyon várom
-
rudeee
senior tag
válasz
Kis zöld izé #329 üzenetére
A púpos kondis lapot mindenképpen szeretném cserélni.
Jelenleg arra a következtetésre jutottam, hogy próbálok beszerezni egy pcpga2-es lapot amibe van mindenem (SD ram, vga, proci, stb.).
SD Ramból teszek bele 512-t vagy 768-at (van vagy 10modulom-telitömöm a deszkát), vga-nak ott a jó öreg GF4 TI4400 128mb és ugye adott az 1300-as tualatin cerka. Ha ez nem lenne így jó mp3-ra, akkor semmire.
Gyakorlatilag így csak a lapra kéne költeni kb. 2k-t és esetleg a hangkártyára. Így legalább hasznosítanám az alkatrészeimet és nem a polcon porosodna tovább, valamint nem kellene ráfordítani szinte semmit.
Az 1300-as tualatin cerka ki tudná maradéktalanul hajtani egy SB Audigy SE-t vagy az Asus Xonar DS-t (tippre igen)?Jó lenne az X-Fi Xtrame Gamer, de nekem az túl drága. Hangkártyáért 10k-nál többet nem nagyon adnék.
Tudom hogy hardveres dekódolást ad és tehermentesíti a procit, viszont meg van az ára.
Anno 8k-ért sikerült használtan hozzájutnom az Audigy 2 Platinum-hoz, nem bántam meg mivel az is hardveresen dolgozik és ritka mint a fehér holló. -
Kis zöld izé
senior tag
Ha már ennyire elkanyarodtunk... Ha pupos a kondi, akkor marad a SB128 vagy a Genius.
Az elmondásod alapján én ebbe a gépbe egy kanyit sem feccölnék. Pláne nem hangkártyára.
Te adnál 10k-t egy hangkártyáért ebbe a lapba? Szerintem felesleges lenne, mert 17-22k-ból már veszel egy alap p4-es gépet amiben minimum egy S478-as slotban elhelyezkedő 2,4-es Celeron procid van, 512 DDR 333-400-as rammal és egy 64Mb-os integrált videóval, valamint feltételezhetően egy pár fokkal jobb minőségű integrált 5.1-es hangkeltővel, amelyek közül szinte bármelyik jobb, mint a fentebb említett kártyák. Tehát van egy "zenegéped", extra mozizási lehetőséggel(ha minden okés,driverek, codecek, oprendszer...) 17-22k közötti összegből. Egy ilyen konfig stabil műkédéséhez és teljes támogatottságához én amúgy is kizárólag XP-t használnék. Aztán ha nem vagy megelégedve a hangal amit kapsz, akkor még mindig van lehetőséged venni egy X-FI-t vagy egy Xonart 10k környékén. Tehát legrosszabb esetben is 32k-ból van egy egy sokkal jobb konfigod. Persze ez nem jön össze a 10k-s keretből, de szerintem elgondolkodtató, mivel megalapoznál egy sokkal stabilabb gépet, amivel biztosan nem égnél be a nagyérdemű előtt.
Viszont ha XP-t használsz, akkor én az X-FI Gamert ajánlom neked. -
rudeee
senior tag
válasz
Kis zöld izé #327 üzenetére
Alá tudnák tenni egy Tualatin Celeron 1300Mhz-es Fcpga2-es procit is amivel vígan szaladgálna az összes hangkártya, csak az a gondom, hogy az Abit VH6-T deszka elég beteg és régebben többször újraindult, valamint van rajta egy igencsak púpos kondi is. Félő lenne használatba vennem újra, mert ha bulin leáll, akkor az nagy égés. Vagyis van minden cuccom csak épp egy fcpga2-es lap is kéne.
Valahonnan próbálok majd keríteni egyet, a Tualatinos procit imádom, remek darab.
Az árat még megbeszéljük majd, remélem meg tudunk egyezni.
Köszi az eddigi segítségeteket, ha lesz valami fejlemény majd írok! -
Kis zöld izé
senior tag
Ha a Z-2300-át egy pII-es gépre szeretnéd rákötni, akkor ez esetben szerintem a Xonart felejtsd el, mert annak szerintem kevés lenne a proci. Bár nem tudom, mert nem néztem utána. Abba a gépbe felesleges. Az Audigy SE karinak szintén nem tudom a rendszer igényeit, de valószínűleg nem kell neki P4. Mivel 2.1-es hangrendszerről beszélünk, ezért szerintem nincs szükség az 5.1-re. A SB128-as karinak szerintem szebb a hangja mint a Geniusnak viszont csak sztereó. Én a helyedben inkább valami Terratec aureon sky féle hangkarit keresgélnék, azon EMU chip van és elég neki a P2-es gép is és szintén rendelkezik azokkal a specifikációkkal mint a Genius, csak a DAC sokkal jobb minőségű rajta, ami zenehallgatásnál mindenképpen jó szolgálatot tehet.
Egy Genius hangkártyával tutira nem fogod hallani a különbséget mp3 és mp3 között, mert a hangkártyán lévő DAC minősége alapból szar. Egyébként egy Xonar vagy X-FI és Genius között nem kérdéses, hogy hallod a különbséget, mp3-nál is.Amúgy egy venti biztosan nem árthat neki, de személyes tapasztalatom az, hogy hosszabb ideig tartó használat esetén, nagyobb hangerő mellett sem melegszik nagyon. Amúgy ha tényleg tokkal vonóval adja el a szettet és tényleg újszerű állapotban van akkor még megérheti a 28k-t, de ha mód van rá, akkor azért próbáld meg lealkudni 25-re!
Az nem kérdéses, hogy az Audigy minősége messze meghaladja a Genius kártyáét.
-
rudeee
senior tag
SB Audigy SE 7.1
Találtam egy másik hangkártyát ami elég ígéretes, csak éppen nem túl olcsó (11k).
[Asus Xonar DS]
Mondjuk sokat nem akarok áldozni rá csak találtam a kártyát.Mi róla a véleményetek?
Amúgy a mostani nagy gépemben egy SB Audigy2 Platinum aranyozott csatis kártya van és a Creative I-Trique 3200-as hangrendszer. Szépen szól hogy mit ne mondjak, viszont az x-2300 az más célra lenne, mint ahogy azt fentebb is írtam.
Az I-Trique 3200-as is durva rendszer, viszont a teljesítménye szerintem olyan harmda lehet a Logitechnek és persze a mély sugárzója is kisebb. -
rudeee
senior tag
válasz
Kis zöld izé #324 üzenetére
A hangrendszer a kollégámé és természetesen kipróbálható lesz (behozza a héten a céghez). Az alig használtat úgy lehet érteni, hogy testvére kapta karácsonyra 1-2 éve talán és mivel nem volt helyük a lakásban, így félre lett téve. Most vettek egy minihifi valamit és azt használják ez meg feleslegessé vált. Lehet mondani, hogy zsír új csak ki lett próbálva, de a doboza és a védőfóliái is megvannak.
Árnak 28k az előzőeket figyelembe véve mondjuk megfelelő lenne?Közben elővettem a két hangkártyát és szemügyre vettem a pontos típust valamint a chipeket.
Genius Sound Maker Value 5.1
Ez áll a chipen:
CMI8738/PCI-6ch-MX
HRTF 3d Audio
MG8AK-0316
UID1DHCreative Sound Blaster 128PCI
Model: CT4810
Ez áll a chipen:
CT5880-DCQ
S0037H JK897
KorTudnék ezek helyett venni esetleg egy SB Audigy SE 7.1-es kártyát de nem tudom hogy megéri-e.
A hangrendszert a házibulikban általában mp3-al használjuk, olykor nem a legjobb minőségben és ebből kiindulva kérdéses hogy észrevehető lenne-e a különbség a hangkártyák között.
Természetesen számít azért a minőség, mert tompa zenét nem akarunk hallgatni.
A gép egy kis Pentium II 500Mhz-es lesz, kimondottan amolyan "zenegép" a házibulikra.Az x-2300-ast természetesen szabadon használnánk a padlóra téve, így tudna hülni, de adott esetben egy 12-es ventit rátolok a hátsó bordákra ha szükséges. Szerintetek "jól esne" a szerkezetnek vagy felesleges?
Hangkártyákról mit mondtok, melyik a jobb, illetve érdemes-e cserélnem egy SB Audigy SE 7.1-re?
Köszi!
-
Kis zöld izé
senior tag
Üdv!
Ha keresgél az ember akkor talál olcsóbban is mint 30k. 20-25k között már lehet vásárolni használtan. Nézz körül az apróhirdetések között is. Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy Genius Sound Maker Value avagy Live kártyákról van szó, mert mindkét típus egy rakás fos. Szerintem. DX8-as driver és cmi8738-as chip kap rajta helyet, ami szerintem elég gagyi. Rossz a hangképe. Elképzelhetőnek tartom azt is, hogy a Sound Blaster AudioPCI 128-as kari is szebben szól mint a Genius. Hiába régebbi.
Wyll kollégával egyetértek, miszerint inkább próbáld lealkudni 25k-ra, és a fennmaradó 10k-ból pedig vásárolj valami "normálisabb" hangkeltőt. Hidd el, hogy megéri, pláne egy ilyen ratyi Genius után. Persze ha neked megfelel, akkor hát legyen. -
Wyll
őstag
szia
Tekintve, hogy jelenleg 35k-ért lehet legolcsóbban kapni, és alig volt használva, szerintem 30k simán elkérhető érte.
Kipróbáltuk itt a koleszszobában, és szobatársaimmal egybehangzó véleményünk a 20-25m2 hangosításának lehetőségéről: lehet.
(Hűtés elvileg csak annyi, hogy a mélynyomót ne tedd a szekrénybe, magyarul tudjon szellőzni, mert a hátulján van az erősítő bordája.)A hangkártya szerintem megfelelő hozzá, de nekem már az alaplapi Realtek ALC889A és a mostani Audigy2 között sem volt túl sok különbség, Genius hangkártyát meg még nem is használtam, úgyhogy egy jobban hozzáértő kollega megerősíthetne.
De 30k mellett néhány ezerért egy Audigy már nem olyan nagy tétel, és akkor tuti rendben vagy.Végül: ha ismerősé, akkor ki tudsz mindent próbálni, nem?
-
rudeee
senior tag
-
-
rudeee
senior tag
-
-
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Szemezgetek egy Logitech Z-2300-as rendszerrel és ahogy olvasom elég jó tapasztalatok vannak róla.
Az egyik ismerősöm adná el ami gyakorlatilag használva szinte nem is volt, csak porosodott.
Mennyit kérhetne a cuccért, illetve mennyit ér meg így?Másik kérdésem az lenne, hogy az elsődleges célom a hangrendszerrel kisebb házibulikat kihangosítani egy 20-25nm-es szobában. Az olvasottak alapján ezzel talán nem is lenne probléma, jól gondolom?
Tartósan mennyire lehet meghajtani a rendszert, bírni fogja egész éjszakán keresztül is ha adok neki hűtést?
Egy olyan gépről lenne majd meghajtva amiben egy régebbi Genius 5.1-es value hangkártya dolgozna. Tisztában vagyok vele, hogy nem a legjobb, de az SB 128-asnál biztosan szebben szólna.
Mi a véleményetek? -
Wyll
őstag
válasz
Kis zöld izé #316 üzenetére
"Eeeekkkora lóf@sz a seggedbe!"
-
RAMb0
tag
Visszavitte, rádugták gépre, amiben nem alaplapi hang van, hanem külön hangkártya. ott szólt. hazahozza, nem szólt az ő gépén.. rátesszük enyémre, nálam szólt egy hétvégét, majd vissza az ő gépére. szól egy fél hétig XP alatt, majd megint kussol a mély..
Most én tesztelem 2 napja, de nálam sem szól már a mély (illetve 5-10 percre megjött szombat délelőtt,d e utána ismét hallgatott a mély). Tuti a hangcuccnak van hibája. Mert nem létezik, hogy alaplapi hangchip-el ne menjen, mert akkor nem lenne értelme, hogy 7.1-et is támogatnak a lapok.
Mert egy 2.1 miatt mi a fenének vegyen új hangkarit, ha korábban egy 5.1 halál jól szólt rajta...
Szólok majd neki, hogy cseréltesse ki szerintem.
-
lokomo
csendes tag
Valakinek Logitech Z-2300-hoz eladó Satellite esetleg?
ÉrdekelneKÖszi
-
lokomo
csendes tag
-
Wyll
őstag
válasz
anonymus89 #309 üzenetére
Bizony, ezt én is néztem, egy darabig a honlapjukon is 20700 Ft volt.
Már csak az a kérdés, hogy valahol fent van-e a honlapjukon, hogy minden ami ott található csak tájékoztató, semmiért sem vállalnak felelősséget... blabla -
anonymus89
addikt
Ezt nézzétek: link Egy darabig annyiba is került de ez is csak parasztvakítás.
-
Kis zöld izé
senior tag
Igen az X-FI szoftverére gondolok, ezért is írtam, hogy egy korrekt hangkártya orvosolhatja a problémát. Lehet, hogy egy alaplapival nem nagyon lehet teljesen levenni a mélyet. Alaplapi recsegővel még nem próbáltam, így hát passz...
Audigy 2-vel sem, de feltételezem, hogy már ez a kártya is megoldása lehet a problémának. Viszont azt vettem észre, hogy csak a PC vezérli túl a mélyet. Rákötöttem itthon a HI-FI-re és miután a pótmétert minimum állásba tekertem jóformán teljesen levette a mélyet...
Egyébként pedig ha már X-FI akkor:
31, 62, 125 Hz-et, teljesen minimumra tenni az EQ- beállításoknál.
Master Bass-t szintén minimumra kell állítani a konzolon!
THX-->Bass Managment-->Bass Boost Level-t is 0dB-re kell állítani.
Valamint a ST vezérlőn is teljesen minimumra állítani a potit!
Nagyjából ennyi a probléma megoldása, Audigy 2 szoftverét nem ismerem, szóval abban nem igazán tudok segíteni. -
Wyll
őstag
Micsoda??
Ne legyetek hülyék már! (hülye azért nem vagyok
)
~34től kapható!És ez igencsak szégyen amúgy a fukarékra nézve!!
-
RAMb0
tag
Mindent próbáltunk, max-ra is húztuk, semmi. És ha PS2 alatt sem szólal meg a mély, tuti nem az OS a hibás (Win7, XP)
Holnap viszi is vissza és amit adnak helyette, ki is próbáltatja helyben. Ezentúl ha veszek ilyesmit, kötelezően kipróbáltatom velük. Bár személy szerint utálok ilyen helyeken ilyesmit venni.
-
Wyll
őstag
Nem mailben jelzem mert nem tudok segíteni
Szerintem is gyári hiba, tessék a fukarékon leverniHa tényleg minden szoftveres részt végignéztetek, max annyi ötletem van még,
hogy minden hardveres tekerentyűt is végigpróbáltatok, ugye? Nehogy "" legyen a boltban
(a minden alatt főleg a bass-szabályzót értem)
Meg próbáljatok mást is beledugni ugyanabba a kimenetbe, hogy tuti ott van-e a basszus.
-
RAMb0
tag
Sziasztok!
Egy barátom ma vett Egy Logitech Z-2300-as eszközt.
Nagy boldogan hazahozta, bedugja, majd szomorúan tapasztalja, hogy a mély éppen hogy csak szól. Valami ötletetek nincs? Mivel itt sokmindnekinek van ilyen hangszere, így ezért bátorkodtam ide írni.
Alaplapi integrált Hang van, hangkártya nincs PCI-ben. Winfos-ban beállítjuk a 2 asztali hangszórót és édeskevés (Neki Win 7 RC van, mindent próbáltam hegeszteni alatta, kipróbáltuk az én XP-m alatt is, de ugyanaz az eredmény. Utolsó mentsvárként egy PS2-t kötöttünk rá, szintúgy bukta.)
Ha ez nem gyári hibás, akkor tippetek/ötletetek lenne esetleg? (Holnap viszi vissza amúgy a fukar-ba)
Pls mail-ben jelezzen aki tud segíteni, nagyon sürgős.
andras.zelenak@gmail.com
Nagyon köszönöm előre is a segítséget.
Üdv:
András -
Wyll
őstag
válasz
Kis zöld izé #299 üzenetére
No ez jó hír, köszi.
Mire gondolsz pontosan az EQ és a THX személyében?
Gondolom valamelyik szoftverre, de melyikre? (Ha az X-Fi-ére, akkor nálam esélytelen. Mint írtam, nemrégóta audigy2 felett diszponálok.) -
Kis zöld izé
senior tag
Nem hibás a példányod. Igen alap esetben nem árthat neki egy korrekt hangkártya. Mondjuk egy X-FI.
Így orvosolható a probléma. Nekem is sok benne a mély, de le lehet venni a mélyet teljesen. EQ-n teljesen le a mélyeket, THX-ben 0dB-re le kell venni a mélyet plusz a Master Bass-t is valamint a szett mély pótmétert is minimum állásba kell tenni és már nincs is mély.
Én is ezt szoktam alkalmazni éjszaka. Egyébként had szóljon, azért van!
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Asszem ez erre a megfelelő topic.
Nekem is van már 1,5 éve egy Z-2300, és már a megvétele óta az a benyomásom róla, hogy nagyon sok a mély, túlságosan is szól a mélyláda. Még ha teljesen letekerem a mély gombját, akkor is.
Pl. történt, hogy az utóbbi időben (szobatársak miatt(kolesz)) főleg csak a fülhallgatómat használtam, így a Z-2300-at rég nem hallottam. De volt egy ötéves osztálytalálkozóm, amire hazavittem és videóvetítés hangosítása céljából megint használatba lett véve, és úgy éreztem szinte "égő" hogy mennyire szól belőle a basszus.Értem mire gondoltok, mikor azt írjátok, hogy simogatja az ember testét a basszus, nade ennyire? Nem is tudom hogy írjam le a hangját, mintha egy hang-mocsárban lennék. Mindent kitölt.
És mondom, a legfurcsább benne, hogy ha teljesen letekerem a mélyet, akkor sem hallgat el a mélytartomány teljesen. Mintha lenne rajta egy offset, vagy ilyesmi.Lehet szerintetek, hogy hibás darab?
A Sennheiser rádiós füles teljesen jól szól ugyanazzal a hangkarival, nincs vele gond.
Az alaplapi hangkártyáról van szó, amit a GA-EP35-DS3-am esetében egy ALC889A. Nemrég beszeretzem egy Audigy 2-t, de azon még nem hallgattam meg a Z-2300-at. Számíthatok változásra? -
neduddki
nagyúr
HI!
Ugy tunuik talaltram embert aki boldogul a 250d-vel, az egyikem -allitasa- szeritn mar majdnem kesz, a msikat most kuldom ki hozza, es ha azok megvannak akkor szivesen latja atobbiek szenvedo joszagat is!
udv
neduddki
p.s. aszongy aasrac, hogy igenyesen egepitett ize az egesz nagy kar lenne veszni hagyni:- )
-
PuMbA
titán
Ez az alaplaptól is függ,egyik ismerősömnek ALC889A-ja van ami a legjobb Realtek ,de rosszabb a hangja ,mint a laptopjában lévő ALC262-esnek (még egy régi AC97-es integrált) és rosszabb ,mint az enyém. Arra tippelek ,hogy rosszul van elhelyezve az alaplapon és belezavar valami.Zsákbamacska játék az alaplapi hangkártya...
-
Cadal
őstag
Hello!
Ha most nincs pénz jobb hangkarira, akkor hagyd későbbre. legalább lesz valóban viszonyítási alapod ha mégis cserélsz egy jobb minőségűre. Az alaplapi sem rossz, de ha tényleg kipróbálnál egy karit, azok közül amit írtunk Pumba kollégával, akkor megértenéd miért erőltetjük a + karit. Na ezt most jól megmondtam. -
-
Cadal
őstag
Hi! Azért egy ilyen minőségű és teljesítményű hangfalszetthez már illik egy jobb hangkártyát venni. Amúgy megfelelő hozzá az alaplapi is, mert szól, de ha kipróbálod egy minőségi hangkarival, le fog esni az állad a különbségtől.
Hangkariban pedig szvsz minimum egy Asus Xonar, vagy valamelyik Creative X-Fi (kivétel az X-Fi Xtreme Audio) -
audi100td
nagyúr
Na meglett a Z-2300, nekem nagyon bejön, hiphop zenéhez tökéletes, nekem a szatelitekkel sincs bajom és a mély az valami csodálatos
És nem hallani semmi alaphangot sem szóval csak ajánlani tudom. -
audi100td
nagyúr
Hi,
Elvileg pénteken jön meg a Z-2300-am, remélem elégedett leszek vele
-
neduddki
nagyúr
HI!
na a elszallt digi merlle csatlakozott a bal analog is:- (((
udv
neduddki
-
Kis zöld izé
senior tag
Én személy szerint a Logitechet állítom a dobogó első fokára.Nálam mindíg a Logi volt a befutó.Creativokat annyira nem ismerem de a Logi bizonyított nálam.Nem vagyok elfogult hanem egész egyszerűen nekem nem volt még bajom a Logikkal.Pedig volt már pár szettem.
Pontosan ebben a sorrendben.
1. Z-640 [5.1]
2. X-230 [2.1]
2. X-620 [6.1]
3. X-530 [5.1]
4. X-540 [5.1]
5. Z-5500 Jelenleg ez a típus van és lesz az utolsó a sorban legalábbis nálam. [5.1 THX] -
Sam8888
tag
Ebben a bejáratódás dologban lehet valami. Egyre szebben szól a cucc.
Bár lehet, hogy ez csak olyan "bemesélem magamnak" dolog.
-
AMD Power
titán
Melyik a jobb végül is? Z-2300 vagy a 250D? Én a 250D-t 3 éve nyúzom. Nem egy mai darab de imádom. Bár mér gondolkoztam rajta ,hogy lecserélem mielőtt megadja magát 1x.
-
nofi
addikt
A Z-5500 kategória árban nálam már az, hogy inkább várok még és veszek egy normálisabb erősítőt meg min. 2 hagfalat. Tekintve, hogy mp3maim vannak és legtöbbet dvdrip-et nézek nemhiszem, hogy nekem lenne értelme ilyenre spórolnom.
Youtube-on van pár brutál video a Z-2300 mélynyomójáról, tényleg elég dúrva lehet! -
Sam8888
tag
Sztem 30-32 közt lehet kapni mindenhol. (Amerikában 90 dollár körül van
)
Mindenesetre az utolsó forintig megéri a pénzét. Nekem egy Creative P380 volt eddig és hát brutálisnagy különbség van a 2 cucc közt. Mondjuk így 1 napnyi tesztelés után még nemsok tapasztalatom van. Élvezet amikor masszírozza a testedet a mély.
Sztem inkább vegyél egy minőségi 2.1-et, mint egy "gagyi" 5.1-et.
Valami újabb verziójú cucc ha jóltudom van most, de az USB-s, meg pár W-al kisebb a teljesítménye is. Bár nemtom, hogy a Z-2300 utódjának szánták-e...
Viszont ha nagyonjót akarsz, akkor vegyél z-5500-atHa nincs annyi pénzed, akkor marad a z-2300.
-
nofi
addikt
Üdv!
Most végre beruháztam egy X-Fi Gamer-re és egyből elkezdtem kutatni vmi pofásabb hangrendszer után. Nem is volt gond, mert úgy voltam, hogy veszek egy X-530at aztán le van tudva a dolog
De sajnos megláttam ezt a Z-2300at... Bár a külseje szerintem nem vmi impozáns, a műszaki adatok egyből lenyűgöztek
70%-ban zene, 20%-ban film és a maradék meg némi játék, amire használnám és valahogy nem vagyok meggyőződve az 5.1 létfontosságáról, főleg, hogy kezdik tolni a 7.1, meg majd kitudja hány + szatellites rendszereket.
Igazából az érdekelne, hogy nem várható e a közeljövőben ennek vmi újabb verziója, mert árban mégiscsak duplája az elsőre kiszemelt rendszernek. Nézegettem és ha nem házhoz rendelem akkor 30-32 között jutok hozzá Bp-en. Esetleg tud most valaki jelenleg ennél kedvezőbbet? -
Sam8888
tag
Ti mekkora hangerővel nyomatjátok max? És mennyi basszt adtok hozzá? Állatul szól.
-
Sam8888
tag
Nah a mai nappal beléptem énis a Z-2300 userek lelkes táborába.
Még nemnagyon mertem feljebb tolni 1/3 hangerőnél, mert egyelőre még kollégiumban vagyok. De eddig nagyon bejön. Élvezet lesz hazacibálni a cuccot vonaton meg BKV-n...
-
-
válasz
Virág et. #262 üzenetére
Amatőr kérdés, de biztosítékot néztétek? (Gondolom igen...
Csak a biztonság kedvéért kérdeztem...)
Áramtalanítás után mukkant meg, az is érdekes dolog. Ha a tápja jó, akkor elvileg nem engedhetett túlfeszt az erősítőnek. Tehát az nem mehetett tönkre. Itt valami nagyon olcsó eszköz az, ami elromlik a rendszerben. (Többen is jeleztétek ugyanazt a hibát [sistergés].)
Kapacitív elemek (kondenzátorok) szoktak az idő múlásával kiöregedni, kiszáradni. (Bár ez nem tudom milyen vonzattal jár egy erősítőben... A szám.gép tápoknál a feszültség olyankor ingadozik, aztán el is szállhat az egész...)
Én is szívesen barkácsolnék vele, de neduddki kolléga és barátja valószínűleg jobban ért hozzá, mint én.
Meg gondolom azért legalább anyagáron adod, ami egy ekkora cucc esetében legalább 5-10k... Javíts ki ha tévednék... Bár mondjuk 5k-t nekem is megérne... neduddki úgyis túllicitál -
Virág et.
senior tag
válasz
neduddki #261 üzenetére
Nem táphiba volt. Nekem minden bemeneten működött, amíg meg nem némult
Nálam is a súgással kezdődött (olyan, mint amikor nincs behangolva a rádió, csak sistereg), amit ki-bekapcsolással lehetett orvosolni. Aztán ez a jelenség nem jött elő pár hétig, utána pedig egy áramtalanítás után már nem szólalt meg.Ránézetek még a tesómmal (elvileg szakmába vág neki, bár már belőle is informatikus lett vagy tizen-x éve
), de túl sok kedvem/időm már nincs vele foglalkozni. Még arra is gondoltam, hogy a satellitjeit hátha megveszi valaki hátsó hangszóróknak, a subba meg faragok egy erősítőt aztán jó lesz házimozizni
. De ahogy magamat ismerem......
neduddki, ha érdekel, akkor dobj egy ajánlatot.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Akad egy ismeros aki tett egy feloltlen igeretet, hogy nyaron, ha akad ideje nekiesik es megprobalja kiotolni a megoldast, mivel ugy tunik az osszes joszag megdoglott es oleg sokba kerult ahhoz ill. oleg sok is van belole hatha nem so munkaval es nem tul sok pizbol ossze lehetne hozni akkor ez mindeki szamara /aki akarja/ megoldas lenne, de mivel soka van meg nyar, es az ideje amugy is allandoan kerdeses/:- (((/ nem hitegetnek senkit inkabb megvennem es vmegprobalan kisajtolni belole a ranezest
udv
neduddki
p.s. az hogy nem taphiba sajnos olege nem tunik tul biztatonak, mar csak az lenne a kerdes, hogy a tobbieknek is a digitalsi bemenet szallt el elobb es csak utanna az analog?
-
Virág et.
senior tag
válasz
neduddki #254 üzenetére
Hát sajna nem a táp volt. Azt hiszem nem kínlódok vele többet, veszek helyette valamit.
Nem kell valakinek egy megnémult 250D THX, minden tartozékával( doboz, kábelek,...stb)?
Vágülis a hangszórók és a doboz biztosan jó, valami elektronikai zseni meg talán életet is tud lehelni bele.... -
moddingR
aktív tag
Hellósztók! Ma vettem egy Z-2300 hangfalat szerintetek milyen hangkártyát vegyek hozzá Sound Blaster XtremeMusic vagy Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer - Fatal1ty Professional Series főként játékra és zenére használom
-
-
rhonin
senior tag
szevasztok!!! Nagy gondom van. Van nékem egy creative megaworks 250D 2.1es hangcuccom már megvan több mint 2 éve ugyhogy nincs rá gar. eddig minden szép és jó volt de mostanában elkezdte azt csinálni hogy ha alacsony hangerőn hallgatom akkor csak ritkán ha felesen vagy nagyobbon akkor sokkal többször hogy hirtelen elhalkul a hang de ugy hogy recsegős sistergős hang jön a hangszórókból ( olyan mintha gerjedne ). és csak ugy jön vissza ha ráütök eggyet a mélyládára. (nem kell nagyot)
Van olyan hogy magasabb hangerőn megcsinálja ezt 5másodpercenként is....
Már szétszedtem de látszólag minden kábel rendben van nincs elégve semmi de nem naon értek hozzá sajnos.
A kábelek rendben vannak látszólag amennyire én meg tudom állapitani.
A ti segitségeteket kérem mert eddig minden szép és jó volt nagyon faja hangcucc de ebben az állapotban nagyon szétidegel....
Kösz előre is a segitséget.
Császtok!!! -
rhonin
senior tag
válasz
subzer00 #239 üzenetére
Pedig fikázod...
Min hallottál zenét? mert az én 250dmnek egyáltalán nincs dobozhangja...
Nem hiszem hogy fikázni kéne a creativeot azért mert nem csillivili szarokat gyárt hanem szolidabb megjelenésű hangszórókat. Szintem nem feltétlenül az számit hogy hogy néz ki egy hangszóró hanem hogy hogy szól. -
rhonin
senior tag
válasz
Virág et. #247 üzenetére
Csá!
Az enyémmel is gondok vannak. Sikerült meghajtani rendesen egyszer és nemtom ennek tudható-e be vagy minek de olyat csinál hogy hallgatom a zenét és elmegy a mély meg minden hang és sistereg mintha gerjedne az eröllködője.
Nagyon zavaró de ha megütögetem a tetejét akkor visszajön egy időre utána megint elbaszódik... -
Virág et.
senior tag
Sziasztok!
Sajnos megnémult a 250d-m... úgy néz ki, mintha működne (hangerőszabályzás,...stb), csak egy árva hang sem jön ki belőle... Nem tudtok valami szervízt/gurut, aki emberi áron javít ilyesmit?
Előre is kösz
-
cszn
őstag
Hello! Tud esetleg valaki olyan helyet ajánlani ahol lehet kapni Creative mw 250d-t? Neten keresgettem, de nem nagyon találtam
-
moltam
tag
Ma 360-10Hz basszustesztben kb 60 % hangerőnél nekem is beleért a rácsba a hangszóró
-
moltam
tag
Szia!
Azóta rájöttem hogy nem kell 60%-nál feljebb tekerni mert leesik az ajtó, gépen meg szépen szól pedig csak integrált hangkártya van .
A mélynyomón csak nekem van az elő szürke panel és a fa közt pár mm rés mindenhol?
-
moltam
tag
HAli!
Vettem egy ilyen fenevadat én is. Mikor feltekerem a hangerőt mintha a magasak már torzítanának de a mélynyomóban még nagyon sok erő lenne. LEhet hogy nem torzít csak úgy hallom, amúgy a rendszer nagyon fasza. Amúgy egy MP3 lejátszóval hajtom abból is jobb fajtával.
-
Motaba78
addikt
Sziasztok !
Én is tulaja lettem egy ilyen kis szettnek.
Kb. egy órája hozta a futár a melohelyre és egyböl összekötöttem, és most fincsi zenével "járatom a cumot"
Ti mit tudtok mennyi idő amig úgymond "bejáratodik" ?
Eddig nagyon tetszik a basszus valami félelmetes.Tiestoval kezdte a kicsike. -
adamsX
aktív tag
Hellosztok
Ma lett meg a logitech-em és annyi a bajom hogy a bal hangszóró sistereg. Ha leveszem a hangot akkor is. De viszont a hang jön rajta csak közbe hallom a sistergést is. Valyon mi lehet a probléma?
-
subzer00
csendes tag
Hy...
én nem akarom fikázni a creativot de töle még nem láttam szépet...semiit....minden amit gyárt az b*szott ronda..a dizájn náluk semmiii...amugy a crea. nak a kishangszoroi q*va könnyüak , nincs benne egy gramm semmi se ....(volt kezembe) .
hallottam rajta zenét : iszonyú dobozhangja van
a mély nyomo szart se ér.--
ja és nincs hütöborda...LOL -
subzer00
csendes tag
vagy ha estleg tudtok hozza tuti kis kártyát max 15 ért akkor lécc azt is irjatok meg...
-
subzer00
csendes tag
Hello
1 kérdésem lenne...
szerintetek az mien lenne ha Logitech z2300 hajtanék 1 Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 5. 1 hangkártya BOX (amugy 17000 ft be kerül..)
lécci mielöbb választ mer meg kéne tudnom müködne e a rendszer...
ty -
Il Dottore
tag
Creative SB Audigy 2 ZS 7.1 OEM 16 006 Ft
Creative SB Audigy 2 ZS 7.1 BOX 20 160 Ft
Szevasztok,
Z-2300 hoz keresek egy jó hangkártyát, csak nem tudom mi a különbség a fenti OEM és BOX között (talán az egyiknek nics doboza?....)
Én ezek közül gondoltam valamelyikre, de ha van olcsóbb és jobb minőség, vagy jobb tipus ezen az áron, megköszönöm az infót.
Ja és még valami, soha nem lesz 5 vagy 7.1-em úgyhogy ha a fenti 7.1 azt jelenti, nem elég egy Creative SB Audigy 2 OEM? 14 956 Ft -ért?
Köszi előre is.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
D.Va
őstag
válasz
Protezis #234 üzenetére
Annyiban azért módósítani kellene a képet, hogy 3 szub legyen rajta...
Amúgy azóta (az utolsó hsz óta ami pár hónapja volt...) vettem 1 z-5500-ast!
De sajna csak az 1 hét bejáratásig volt nálam, ugyanis bátyámnak vettem ajándékba.
De magamnak is venni fogok az tuti! Viszont elQtte mindenképp veszek 1 X-FI-t. Ami ajánlott a z-2300-asok mellé is! Már 20 körül lehet venni (bár én Elite Prot veszek).
Már nagyon idegesítö az SB Live alapzaja. A Logitech hihetetlen jól tud szólni, de ha nem minöségi jelet kap akkor nem szép a frontok hangja. Sziszegösen szólnak. Mostanában hallottam pár milliós rendszert, és bár tényleg fantasztikus, tiszta hangjuk van nem kevés hangerö mellett is, de nekem hiányzik a drága rendszerek mélyeiböl az a 40 Hertz körüli mélykiemelés (búgás) ami az összes Logi mélyládánál megvan ha jól van a cucc elhelyezve. És rájöttem mi a különbség egy milliós cucc és az 'olcsó' rendszek közt. Az audiophil rendszerek hangja ÓRIÁSI hangerönél is ugyanolyan kellemes és olyan akkusztikával szólnak hogy az ember hátán szószerint feláll a ször. Míg egy 'olcsó' cucc hangja nagy hangerön pár perc alatt idegesítövé válik és az ember inkább lejjebbveszi a hangeröt... Persze ezzel csak az van így aki hallott már szólni 'ZENÉT'. -
D.Va
őstag
Amúgy ha eladnák egy jó szettet, akkor sztem 25-ért adnám. Én amúgy 36-ért vettem, augusztusban. de a csere szettet a logitól szept végén kaptam meg. A rosszal még nemtom mi lesz. A hangszóróját lehetne használni, de a saját ládájában szól csak jól. Az hozzá van tervezve, a szubcső, a méret..., egy másik ládában másik erősítőről biztos nem szólna úgy.
Amúgy a hangszórót csak a láda roncsolásával lehet kivenni, ez tuti. Ugyanis előlről van becsavarozva 8 csavarral, amiket az előlap eltakar. Az előlap meg rá van ragasztva a ládára... Értik a mérnökök a dolgukat, nehogy bárki szétszedje. -
D.Va
őstag
válasz
Protezis #229 üzenetére
végülis igazad van! Tényleg be lehet kötni 6.3-ba! csak kicsit lehet trükközni kell. De ha nincs semmi gubanc, eccerű!: SB L!VE-om van, 'fadobozos' 5.1 Geniusom van rajta. Ami 3 stereo-jacket használ. Egyik logit a frontok, másik a surroundok, harmadik a cen+sub helyére! Kár hogy most csak 4.2-ként tudnám használni. Ha center nincs, az nem jó. Így most marad sztereóban. A harmadik szettet be se lehet kapcsolni. Pedig sokat agyaltam már megoldáson.
Múltkor letettem egy gyertyát kellő távra a mélynyomótól, és ütemre mozgott a láng!Zsír volt! De ha közelebb rakom akkor elfújja! Pedig nem is a reflex-nyíláshoz raktam, csak a védőrács elé, ahol kisebb a nyomás.
-
Protezis
őstag
Egyebkent 3 szettel nagyszeruen meg lehetne csinalni egy 6.3-as rendszert.
1. szett:
- Elol kozepre melynyomo, tole egyenlo tavolsagra a szatelitek
2. szett:
- Ugyanugy, mint az elso, csak magad moge
3. szett:
- Melynyomo magad ala (hogy az amugy kisse erotlen melyhangokat legalabb erezd, persze megfeleloen nagy es stabil uloalkalmatossag elengedhetetlen, de akar ra is ulhetsz a ladara), balra-jobbra pedig a szatelitek
uff
[Szerkesztve] -
D.Va
őstag
Több hónapi kutatás után én a Mistr@l-t találtam legolcsóbbnak (28.000 bruttó!) de mikor vettem nem volt egyil boltjukban sem, így az Extrem-ben megrendeltem. Meg a Pixmania.hu-n is 28 azt hiszem, + a szállítás. Én most innen venném! Az enyémek sajna nem eladók.
Már úgy mexoktam a kettőt, hogy 1 kevés
De majd ha veszek 2őt a z-5500-ból...
-
D.Va
őstag
szal, remélem műxik:
[L][URL=http://img132.imageshack.us/my.php?image=logitechz2300doublenp8.jpg][/URL][/L]
[L][URL=http://img132.imageshack.us/my.php?image=logitechz2300heinekenyr5.jpg][/URL][/L]
[L][URL=http://img132.imageshack.us/my.php?image=logitechz2300triplexk0.jpg][/URL][/L]
-
D.Va
őstag
Hát még mindig nem az igazi, kilóg az első két kép széle.
Elegem van
De ha letöltitek a képet, akkor, láthatjátok az egészet... -
D.Va
őstag
valamit elcsesztem, bocs, újra:
2 z-2300:
[L][/L]
Foteles kép:
[L][/L]
3 Logi:
[L][/L]
-
D.Va
őstag
Üdv!
A háromról egyszerre sajnos csak telefon fénykép van, de a másik kettő jó minőségű
Itt vannak a képek!:
2 z-sub:
A foteles kép:
És a 3 egyszerre:
Na?! Bevállalnátok?!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
D.Va
őstag
Majd hamarosan (holnap) lökök fel képet (yoo lesz!!
) Mondom sajnos csak kettő műxik, a 3.-at még nem tom hogy megjavítható-e, de sztem három egyszerre már atomjaimra bontana a környékkel 1ütt!
A dupla bekötést most egy sima sztereó jack elosztóval, mind2őt bedugom a hangkariba. Mindkét szettet félhangerőig veszem max, mert ezután elkezdek félni hogy felrobban
Holnap képek! (link lesz mer nem tom hogy lehet közvetlen a fórumon láthatóan beszúrni a hsz-ba).
[Szerkesztve] -
ByB
addikt
Egy képet azért tolhatnál a látványról!
Ennyi szenvedés után simán megérdemled a dupla szettet, ennek így kell működnie, 1000 ügyfél közül Te vagy az egy, aki nem hozott a Logitech-nek hasznot, a többi 999 viszont talán kitermelte a kipostázott dupla Z-2300-ast...
Hogy kötötted be?
-
D.Va
őstag
Kicsit fentebb említett problémámról...: (Amely az volt hogy a mély membrán fél hangerőnél hozzáér a védőrácshoz...) Szal:
Visszavittem a Xtreme Digit@l-ba szervizébe, 4 hét múlva visszaadták mondván semmi baja.(Nem tom ez mér tartott 4 hétbe megállapítani...)
Hívtam a magyar Logi Supportotot, elregéltem problémámat, és teljesen egyetértettek abban hogy valami probléma van a cuccal. Kezdődött a gar ceremónia, de a rossz z-2300-ast nem kellett bevinnem, le kellett vágni minden vezeték végét és elküldeni a svájci Logitech központba a levágott csatikat. Megjegyzem ez tökéletes kivégzése a rendszernek, ugyanis a vezetékes távirányítóval így nem lehet bekapcsolni a cuccot. Forrasztani másikat rá, vagy közvetlen a sub tüskéire nem lehet mivel nem tudni melyik vezeték melyik tüskéhez megy.
Szóval küldtek nekem egy újat (Hollandiából, ugyanis nincs magyar Logi raktár) (Minden netes rendelést is innen szállít a Logitech, ez a z-2300-nál kb 15ezer Ft, de ők fizették.) Aztán rá egy hétre kaptam még egy z-2300-ast!!!
Felhívtam őket és aszonták hogy valami e-mailt félreértelmeztek, és ezért véletlenül küldtek egyet a svájci Logi központból is! AZTÁN: 1 hét tanácstalanság után csörgött a Lotech support hogy megtarthatom a második hangfalat is!!!
Minden tiszteletem az övék! Ez aztán rendes cég! A supportos csaj is végig kedves és segítőkész volt.
Szóval képzeljétek el: 3 z-2300-as mélynyomót egymás tetején..., 40 Kg, 3*120 W sub teljesítmény, 3*20 = 60 cm membránfelulet... Nem tudom megfelelően átadni a látványt és az érzést de iszonyat KEGYETLEN! Sajnos ebből csak kettő szól de már az is olyan durva, az ablak minden túlzás nélkül majd ki esik, az ajtótokok hangosan rezegnek és minden tárgy mozag, le akar esni. Érzem ahogy dobhártyám rezeg. Mikor beleülök a nagy felfújhatós fotelembe, az úgy átveszi a rezgést mintha a membránok a hátam vernék! A robbanásokat ebben a fotelben nem érzem, ÁTÉLEM, igazából. Az utca másik oldalán (kb 30 méter!) a szembeszomszéd átjött hogy rezeg náluk a TV állvány!!!
Nagyon gondolkodom hogy nem egy, hanem 2 db z-5500-ast veszek! -
armandusy
aktív tag
nemtom én vettem egy z2300at és semmi bajom vele nem sistereg szépen szól nincs doboz hangja a sateliteknek szerintem tökéletes választás arany középkategória...!!!
-
Balazuz
tag
Logitech z-2300-as bejáratódott! Így már jól szól, minden oké!
-
kale
csendes tag
Z-2300-ast vettem, de nem tudom, a mélynyomótól milyen hangot várhatok.
Nektek milyen hangot ad? Csak ritmikus dübörgést, vagy ennél többet? Mennyire hangos? -
Windex
tag
Hello!
Nem lehet, hogy csak a kezdeti szokatlanság miatt tűnt/tűnik szarabbnak a logitech? Nekem is ez volt, amikor samsung-ról váltottam, de csere után összehasonlítva a samsungot és a logitechet a logi sokkal jobb volt.
Milyen zene stílusban kellett equalizert állítanod? -
Balazuz
tag
Beszereztem egy Logitech z-2300-ast,de MEGBÁNTAM!!! Elötte egy Creative p380-asom volt és emlékezetből annak a satellitjei sokkal szebben szóltak! Be is szereztem kettőt és tényleg jobban szólnak! Ergo ez a THX-es minősítés egy parasztvakítás!!! A z-2300-as setellitjeinek dobozhangja van. Elég keményen utána kell állítani az equalizeren, hogy a hangja ne legyen annyira bántó!!! Mélynyomó, erősítő rendben lenne, de a Creative p380-as satelliteivel sokkal szebben szól az egész cucc. Szóval nem semmi! Mégegyszer nem venném meg!!! És ez azért is szomorú, mert a z2300-as 3×annyiba kerül mint a p380-as!
[Szerkesztve] -
dianobol
csendes tag
Üdv!
én is nemrég vettem z-2300at nekem teljesen bevált megérte a pénzét
csak azt nem tudjátok hogy tudom e catlakoztatni dvd lejátszóhoz?
mert kaptam hozzá egy kábelt de azt nem tudom mire kell használni ... -
Windex
tag
-
D.Va
őstag
Z-2300 tulajok HELP!
Vettem egy z-2300-ast 1 hete és óriási problémám van vele! Ha a hangerőt félig vagy még tovább tekerem, a mély hangszórója annyira kileng, hogy a membrán pereme hozzáér a hangszóró előtt lévő védőrácshoz!És baromira idegesítő csattogó hangot ad ilyenkor, ráadásul a hangszórónak sem tesz jót hogy beleütközik!
Más z-2300 tulaj tapasztalta ezt a problémát? (amúgy a cucc hangja jó)
Tudja vki, hogy hogy lehetne leszedni a védőrácsot úgy, hogy ne szálljon el a gar
THX!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- Bomba ár! Dell Latitude D630c - Intel T7800 I 4GB I 160GB I DVDROM I 14,1" WXGA+ I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged