- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wyll
őstag
Z-2300
Az 1300-as tua cerka elég lesz egy Audigy-nak.
A Xonar-ral meg az X-Fi-kkel én személy szerint úgy vagyok, hogy (az átlagembernek) feleslegesen jók már. Buliban nem fogjátok hallani a különbséget egy Audigy2 és X-fi között, ellenben a pénztárcád érezné... -
Kis zöld izé
senior tag
Ha már ennyire elkanyarodtunk... Ha pupos a kondi, akkor marad a SB128 vagy a Genius.
Az elmondásod alapján én ebbe a gépbe egy kanyit sem feccölnék. Pláne nem hangkártyára.
Te adnál 10k-t egy hangkártyáért ebbe a lapba? Szerintem felesleges lenne, mert 17-22k-ból már veszel egy alap p4-es gépet amiben minimum egy S478-as slotban elhelyezkedő 2,4-es Celeron procid van, 512 DDR 333-400-as rammal és egy 64Mb-os integrált videóval, valamint feltételezhetően egy pár fokkal jobb minőségű integrált 5.1-es hangkeltővel, amelyek közül szinte bármelyik jobb, mint a fentebb említett kártyák. Tehát van egy "zenegéped", extra mozizási lehetőséggel(ha minden okés,driverek, codecek, oprendszer...) 17-22k közötti összegből. Egy ilyen konfig stabil műkédéséhez és teljes támogatottságához én amúgy is kizárólag XP-t használnék. Aztán ha nem vagy megelégedve a hangal amit kapsz, akkor még mindig van lehetőséged venni egy X-FI-t vagy egy Xonart 10k környékén. Tehát legrosszabb esetben is 32k-ból van egy egy sokkal jobb konfigod. Persze ez nem jön össze a 10k-s keretből, de szerintem elgondolkodtató, mivel megalapoznál egy sokkal stabilabb gépet, amivel biztosan nem égnél be a nagyérdemű előtt.
Viszont ha XP-t használsz, akkor én az X-FI Gamert ajánlom neked. -
Kis zöld izé
senior tag
Ha a Z-2300-át egy pII-es gépre szeretnéd rákötni, akkor ez esetben szerintem a Xonart felejtsd el, mert annak szerintem kevés lenne a proci. Bár nem tudom, mert nem néztem utána. Abba a gépbe felesleges. Az Audigy SE karinak szintén nem tudom a rendszer igényeit, de valószínűleg nem kell neki P4. Mivel 2.1-es hangrendszerről beszélünk, ezért szerintem nincs szükség az 5.1-re. A SB128-as karinak szerintem szebb a hangja mint a Geniusnak viszont csak sztereó. Én a helyedben inkább valami Terratec aureon sky féle hangkarit keresgélnék, azon EMU chip van és elég neki a P2-es gép is és szintén rendelkezik azokkal a specifikációkkal mint a Genius, csak a DAC sokkal jobb minőségű rajta, ami zenehallgatásnál mindenképpen jó szolgálatot tehet.
Egy Genius hangkártyával tutira nem fogod hallani a különbséget mp3 és mp3 között, mert a hangkártyán lévő DAC minősége alapból szar. Egyébként egy Xonar vagy X-FI és Genius között nem kérdéses, hogy hallod a különbséget, mp3-nál is.Amúgy egy venti biztosan nem árthat neki, de személyes tapasztalatom az, hogy hosszabb ideig tartó használat esetén, nagyobb hangerő mellett sem melegszik nagyon. Amúgy ha tényleg tokkal vonóval adja el a szettet és tényleg újszerű állapotban van akkor még megérheti a 28k-t, de ha mód van rá, akkor azért próbáld meg lealkudni 25-re!
Az nem kérdéses, hogy az Audigy minősége messze meghaladja a Genius kártyáét.
-
Kis zöld izé
senior tag
Üdv!
Ha keresgél az ember akkor talál olcsóbban is mint 30k. 20-25k között már lehet vásárolni használtan. Nézz körül az apróhirdetések között is. Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy Genius Sound Maker Value avagy Live kártyákról van szó, mert mindkét típus egy rakás fos. Szerintem. DX8-as driver és cmi8738-as chip kap rajta helyet, ami szerintem elég gagyi. Rossz a hangképe. Elképzelhetőnek tartom azt is, hogy a Sound Blaster AudioPCI 128-as kari is szebben szól mint a Genius. Hiába régebbi.
Wyll kollégával egyetértek, miszerint inkább próbáld lealkudni 25k-ra, és a fennmaradó 10k-ból pedig vásárolj valami "normálisabb" hangkeltőt. Hidd el, hogy megéri, pláne egy ilyen ratyi Genius után. Persze ha neked megfelel, akkor hát legyen. -
Wyll
őstag
szia
Tekintve, hogy jelenleg 35k-ért lehet legolcsóbban kapni, és alig volt használva, szerintem 30k simán elkérhető érte.
Kipróbáltuk itt a koleszszobában, és szobatársaimmal egybehangzó véleményünk a 20-25m2 hangosításának lehetőségéről: lehet.
(Hűtés elvileg csak annyi, hogy a mélynyomót ne tedd a szekrénybe, magyarul tudjon szellőzni, mert a hátulján van az erősítő bordája.)A hangkártya szerintem megfelelő hozzá, de nekem már az alaplapi Realtek ALC889A és a mostani Audigy2 között sem volt túl sok különbség, Genius hangkártyát meg még nem is használtam, úgyhogy egy jobban hozzáértő kollega megerősíthetne.
De 30k mellett néhány ezerért egy Audigy már nem olyan nagy tétel, és akkor tuti rendben vagy.Végül: ha ismerősé, akkor ki tudsz mindent próbálni, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenMediaVault
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Parfüm topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- ELADÓ ASUS Vivobook 15 (X1504VA) Notebook - 15,6" Intel i5-1335U, 8GB, 512GB SSD, Win11
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged