- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skizz
addikt
-
adorjant
őstag
válasz
dani0904 #388 üzenetére
én most pont ilyen helyzetben vagyok,volt egy cx400-am,eladtam,most átmenetileg egy fsp400-as szolgál,hangosnak nem mondanám,de mindenképpen hallhatóbb,mint a corsair volt.
most megint egy cx400-at akartam venni,de nincs sehol,így egy hx450et rendeltem,igaz drágább valamivel,de legalább moduláris,és ugyanolyan halk -
Feddjoe
csendes tag
Köszönöm a választ!
Majd írok a tapasztalataimról -
Feddjoe
csendes tag
Üdv
Egy hx450es tápot szeretnék venni, csak nem tudom hogy bírná-e a gépemet, ezért kérdeznélek meg titeket. A gép:
cpu: Amd phenom 2 X4 920
alaplap: Gigabite ga-ma790xt ud4p
videókari: sapphire 4890
+4Gb ddr3 ram, 1 hdd, 1 dvdrw
Egyébként tetszik a táp, főleg azért, mert 450es létére 2 db 6+2pines csatija van. -
Valty
aktív tag
subaruwrc:
-
dani0904
tag
egy 400wattos fsp (nem bluestorm) után mennyire fogom halknak érezni a vx450et? halkabb lesz? nem lehet hogy amit most hallok ventillátor zajt az nem is a tápból jön hanem a videokártya és a processzor ventijéből? Na igazából azt akarom kérdezni hogy halkabb lesz-e a vx450el a gépem mint a mostani 400as fsp-vel?
-
tibz03
őstag
Az oké, de ahogy 3.Aragorn is írta, kisebb teljesítményű, plusz a HX-450 ventijén van egy műanyag "lap". HX-450 - 400CX. Szóval azért van itt 1-2 olyan dolog, ami befolyásolhatja a hangot.
Ha valaki hallotta mindkét tápot (vagy a 400CX mellett másik ADDA ventiset is), attól továbbra is szívesen venném a választ!
-
Valty
aktív tag
Hello!
Csatlakoztám hozzátok egy Hx620-szal. Ez a táp valami eszméletlen, csend és nyugalom.
A Bluestorm után zene füleimnek -
Zoli1222
addikt
Sziasztok
Ma lett berakva egy vx450 a gépbe. Már akkor elkezd zizegni vagy zúgni, mikor elindul a képernyővédő. Akkor mégse olyan jó ez a táp, mint mondják? Most szedjem szét és vigyem vissza? 20k-s táptól nem ezt vártam.
Mindenki azt mondta, h a konfigomat simán elbírja. Úgy tűnik mégse. Ááááá.
-
-
3.Aragorn
addikt
Na most akkor hogy van ez?
-
Mystic
tag
Sziasztok!
Nekem VX 550-es volt egy évig, most jelenleg VX 450 megy a gépemben. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve. -
Pitterix
őstag
Már másodszor sz*rt be az alant írt tápom........
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Az normális, hogy sípol az új vx450-es tápom?
-
zirigy
tag
Sziasztok.
2 napja tulajdonosa lettem 1 Hx 520-nak. Hát hihetetlen ez a táp. A gépem fellélegzett most. Meg hát leírhatatlanul halk is.
Köszi, hogy tanácsoltátok -
tibz03
őstag
Lenne egy kérdésem:
Aki hallott már 400CX-et és más, szintén Seasonic beles Corsair tápot is, az mondja már meg nekem, hogy ezek egyformán halkak?
Azért kérdezem, mert nincs viszonyítási alapom, és a 400CX nekem nem tűnik annyira ultra halknak, mint ahogy emlegetik úgy általában az ADDA ventis Corsair-eket.
Szóval: előfordulhat, hogy egy kicsit hangosabb a 400CX mint pl. a HX520 vagy VX450?
Szerk.: Persze az is lehet, hogy én "kötök bele" a legapróbb zajba is, mert tény és való, hogy még így is jóval halkabb, mint pl. egy FSP Saga, de azért az a bizonyos "hangtalanság", amit a Corsair tápokkal kapcsolatban emlegetnek, az eddig nekem nem tűnt fel.
-
adalbert1
veterán
Ma vettem egy HX450-et. Hát gyerekek ez valami k.rva halk! Azon flasheltem a szobámban hogy csak a csendet hallgattam.
A csomagolás is nagyon igényes, normál doboz, a táp szivacsban, a moduláris kábelek kis tépőzáras zacsiban, adnak 4 fekete csavart + kötözőket is.
Szóval így kevés használat után maximálisan elégedett vagyok vele! -
tibz03
őstag
Első hsz.-be az új tápok nem kerülnek be?
-
pszihó
aktív tag
Ez van jóóó táp. A nyulak is szeretik.
-
77Dmb
csendes tag
Hi!
Meg tudná-e vki mondani, hogy a jelenleg kapható Vx550 -ek, még mindig a kerülendő katagóriába tartoznak-e, v már kijavították a hibáját? A más belső (nem Seasonic) jelent-e vmi hátrányt hangban, stabilitásban stb. -
zirigy
tag
Értem.
Azt, hogy hol veszem, szerintem nem lényeges, mert Szlovákiai vagyok.
Pontosan neked megmondom, hogy a HX450 - 76,29 € és a VX450 - 65,97 €
Szóval 11 €-t nekem akkor megér a kábelozás. Nem szerentem a sok fölösleges kábelt a gépben, pláne, hogy most fogok venni 1 plexides oldalú házat, amiben nem lehet bordelu.i.: mind a 2-re 5 év a garancia
-
3.Aragorn
addikt
Minden paraméterében tökéletesen ugyanaz, mint a VX 450. Ugyanazt az általad régebbinek tartott elektronikát kapta, azzal a különbséggel, hogy beletettek egy moduláris panelt. Magyarán a vezetékeit lecsatolhatod, ha zavarnak. Nekem ez nem éri meg a plusz pénzt. A fölös vezetékek meg elférnek - nagy a ház.
Tehát annak ellenére, hogy a HX-et később dobták piacra, lényegében nem újabb.Mindenesetre a kérdésem továbbra is: hol veszed?
Hozzátenném:
Egy helyütt írják róla, h:
"A gyártó által megadott adatok szerint a VX450 moduláris változatában a 12V-os ágakat immáron virtuálisan szétosztották."Az én olvasatomban ez vagy nem jelent semmit, vagy csak ront a táp terhelhetőségén.
Valaki a témában járatosabb segíthetne... -
zirigy
tag
Miért VX 450-et akarsz? A HX 450 az újabb nem? Vagy van valami más különbség a 2 között? Mert Én a jövő héten ha minden igaz veszek egyet, csak Én a HX-et akartam.
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Az lenne a kérdésem, hogy most hol érdemes (Pest-Budán) új corsair vx 450-et venni?
Lehetőleg legyen 20ezer alatt, legyen meg rá az 5 év gari és legyen megbízható a bolt.
Tudom, a google a barátom, de hogy melyik bolt megbízható, nem tudom. Mert hiába van 5 év garim, hogyha egyszer neadjisten pár év múlva gariztatni kell nem lesznek ott, vagy egyszerűen elhajtanak...A válaszokat előre is köszi.
-
zirigy
tag
ok köszi
-
zirigy
tag
értem, és ha pl nyáron átmennék egy GeForce 260 vagy 280-ra, azt is elbírná? Mert Én nem szeretek sokáig 1 kártyát megtartani
-
zirigy
tag
Sziasztok.
A segítségetek szeretném kérni abban hogy szeretnék tápot cserélni és nem tudom, hogy ez nekem elég e volna CORSAIR HX450? A gépkonfigurációm az adatlapomon van + tuningolt cpu és gpu.
Nem rég cseréltem le a gépemet erre és nem volt több pénzem már tápra. Amúgy megy probléma nélkül, de nem szeretném tönkre tenni a gépem a mostani tápommalKöszönöm
-
subaruwrc
félisten
válasz
-=ChEaTeR84= #345 üzenetére
-
-=ChEaTeR84=
csendes tag
Sziasztok!
Eddig egy Chieftec 500w-os tápom volt, ami mindig halk volt, de most megadta magát a ventije, és elkezdett csörögni.
Napokban vettem egy Cooler Master M520 moduláris tápot, de sajnos bekapcsolva folyamatosan hangosan sípolt, vagy ciripelt (felváltva) és 3D alatt folyamatosan búgott a ventije. Visszavittem három napon belül. Most egy moduláris Corsair HX520-ra várok. Minden oldalon nagyon halknak írták, de a mai napon találtam róla egy youtube-s videót, ami rendesen rámilyesztett. Kérlek titeket nézzétek meg, és okítsatok, mert a videóbol és a hozzászólásaiból nem derült ki számomra hogy mi lehet a gond.Itt a link a fent említett videóhoz.
[link]A táp a következő gépbe lesz: Asus P5Q, C2D E8400 @ 3.6ghz, 2x2gb Kingmax ddr2 1066, MSI Geforce 9800GTX+, Sund Blaster Audigy4, PVR2200 tv-tuner, 4db Sata2-es HDD és 2db Sata2es DVD író.
Lesz gondom a Corsair HX520-al? (2 napon belül nálam lesz)
Várom az okossággokat, további szép napot, estét.
-
Pitterix
őstag
Az alant írt tápom van és a gondom a következő lenne: már átesett egy javításon, kb egy hónap után, most elég meleg ahol kijön belőle a kábel, de a venti működik.....
Vajon mi lehet a gond??? -
Peetig
csendes tag
Sokáig tanakodtam, hogy milyen tápot vegyek, de a Corsair tápokról olvasottak alapján ezt a márkát választottam. Moduláris tápot kerestem, és így egy 450HX lett a vége.
Hihetetlenül jó kis táp, semmi hangja nincs. Sokkal nehezebb, mint a régi, szintén 450W(ja, persze
) Q-tech psu-m.Ilyenkor lehet észrevenni, hogy a minőség, azért minőség.
Ennek nincs megosztva a 12V ága (33A, 396W). A garancia miatt nem akarom felnyitni, de gondolom a nagytesó, az 520HX belseje van benne (Seasonic?). Adtak hozzá egy csinos tépőzáras kábeltáskát, rengeteg kábelkötözőt, a táp pedig egy jó vastag habszivacs védelmet kapott a dobozban.Idáig teljesen elégedett vagyok vele, csak ajánlani tudom mindenkinek!
-
szacsee
nagyúr
válasz
Hedgehog87 #332 üzenetére
-
zsolt1129
addikt
válasz
Nekem is volt ilyen anno az FSP tápommal. Egy kicsit cicergő hangot adott valamikor vagy sipolt. Szerintem ki lehet száradva valamelyik kondi,de nagy jelentőséget nem kell neki tulajdonitani.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Üresjáratban, vagy leterhelt állapotban?
-
Hedgehog87
csendes tag
Hali!
VEttem egy Corsair HX 520 as tápegységet és azóta hallok egy nagyfrekvenciás hangot sípolni az mitől lehet?
-
szacsee
nagyúr
Felvettem a tápom hangját, hátha valakinek hasonlóan szól.
Windows teljesítményindex frissítés közben.
Böngészés közben. -
szacsee
nagyúr
válasz
Silent77 #326 üzenetére
Nekem is csinálta P45-ös lappal, most más cuccosom van és nem csak akkor csinálja.
Valamelyik tekercsen kevés a lakk, vagy berezonál és akkor ad ilyen hangot...
Garban nem tudom lehet-e cseréltetni, ha igen, akkor szerencséd van, ha nem, akkor valami tápszakival újra kell lakkoztatni.... -
ZorPrime
csendes tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy egy 400w-os Corsair (CX) táppal ki tudok-e hajtani egy olyan konfigot, melynek a lelke egy Phenom II X3 720 BE proci, az alaplap egy Gigabyte MA-790GP-DS4H, a memória 2*1 Gb Geil Black Dragon 1066 DDR2, a videokártya Geforce 9800 GTX+, ill. 2 satás winchester és 2 optikai meghajtó van benne? -
tibz03
őstag
Hello mindenki!
Egy webshopban (konkrétan itt) találkoztam 2 db 400W-os Corsair táppal. Mindkettő típusa "400CX", ám az egyik után oda van biggyesztve, hogy "EU". Több órás kutatómunka (az árakra való rápillantás
) után leszűrtem, hogy ez két különböző táp. További nyomozásom arra engedett következtetni, hogy az "EU", mint mozaikszó azt jelenti, hogy "European Union".
A kérdés adott: miért van ebből két típus, miben különböznek, melyiket érdemes venni? A válaszokat előre is köszönöm! -
Flan
csendes tag
sziasztok.
Lenne egy kis problémám.Most vettem egy vga-t(512mb agp x1950 pro)és a játékok kb 10 perc után kifagynak ha felnyomom a minőségüket,3dmark06 kb 1 perc után hal meg.Tuningnál kb 2%(cpu-nál)után kifagy a gép.Sokak szerint gyenge a táp ami lehet,hogy igaz,mert egy noname 350W-os van benne és ha nem játszom vagy nem terhelem a gépet tulzottan pl mkv fájlokat viszi fagyás nélkül a gép.
Milyen tápot vegyek gygabite 7vt600- 1394-es alaplap amd athlon 2500+,x1950pro agp 512 mb.
előre is köszi a helpet..
-
Geniust
tag
válasz
karika011 #306 üzenetére
Szia!
Elöl hátul noctua van.Az az érdekes az egészben h csak terhelésnél jön meg a hangja.
Ja és amugy röhejes h 40fok fölé még 1 alkatrésznek(proci,VGA,HDD) sem ment fel a hömérséklete és azt olvastam h hömérséklet függvényében emeli a fordulatot a táp....és ha nem lenne ott a táp a házban szerintem még hüvösebb lenne..Szóval szerintem nem sok meleget kell neki hajkurásznia... -
ATi89
csendes tag
Mindenböl sporólnak,nem csak a minöségböl,de még az info-bol is
-
ATi89
csendes tag
köszönöm a segitséget!
Cx 400 lesz a befutó a mai nap foylamán megis rendelem!
-
ATi89
csendes tag
[link] igy nézki
-
Skizz
addikt
26A az brutális egy 88GT-nek (26*12=312W), ezért nem kell hinni a dobozon lévő tápajánlóknak, sem a hivatalos oldalon lévőknek.
Névleges teljesítményből ítélve ez egy elég régi Tt csoda. Ne várj tőle sokat, drága meg márkás, de ezért az árért szar. Előfordul, hogy köhög már szegény (tré elkók), aztán azért nem bírja a gyűrődést. A CX400 bőven elég lesz a konfignak, ami jó ha 150-170W körül fogyaszt terhelve. CX400 meg 12x30 azaz 360W-ot tud kb. 12V-on kipréselni magából.mod: a 400-as Mercuryd életveszélyes és köbö a névleges teljesítményének egyharmadát tudja nagy nehezen kiköhögni magából.
-
ATi89
csendes tag
2 ága van, +12v1, őn 10A produkál,,12v2 15A
-
ATi89
csendes tag
hmm, érdekes nek találom, ezzek szerint hogy a TT 420w nem veitte ell, ami erösebb mint a mercury 400w ,tudtomal,,kezdek még inkább tanácstalanná válni
-
ATi89
csendes tag
Sziasztok!
Most készülök venni egy cx400-at de nem tom hogy elég lesz-e az előző táppom egy Thermaletake 420w -volt,,de beszereztem egy 8800gt glacidort ,,és egyszerüen kevés volt neki a monitor ugy érzékelte mintha nem lenne be dugva, a 8800gt dobozán az van hogy +12v- 26Amper kéne neki,,,,,,, ezért gondoltam a cx400-ra
konfigom nem erös ugyande határozatlan vagyok választ köszönöm ellőre is.
konf:
gigabyte mp61-s2
250gb hitachi
2x1gb ddr2
asus 8800gt glacidormit tanácsoltok/ajánlatok
választ köszönnöm!
-
Sziasztok!
Pár napja felfigyeltem, hogyha mozgatom az egerem, a tápból "sípoló" hang jön ki.
Halk, de azért lehet hallani, csak mozgatáskor adja ki ezt a hangot.
Ez vajon mitől lehet?
Egér: logitech G5
Táp. Corsair 650
Próbáltam már másik USB-re dugni, akkor is csinálja.
Ha terhelve van a gép, nem csinálja.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Dr.FantastiK
őstag
válasz
kételkedem #303 üzenetére
Koszike.
-
kételkedem
addikt
válasz
Dr.FantastiK #298 üzenetére
Nyugodtan berakhatod fejjel lefelé.
-
Geniust
tag
Tuti a táp.VGA-nak nincs hangja sem a procihütönek.....Csak azt nem értem h ennyire melege lenne a tápnak h így forgatja a ventijét?Arra is gondoltam hogy van neki a rács a venti elött és lehet hogy attól van a nagy szélzaj?200w-nál elvileg 24decibelen kellene neki hangoskodni és szerintem a 24 decibel az épphogy hallható kellene h legyen.Vki akinek van ilyen tápja majd csak errejár és hátha ír vmit az övéröl
Ha szerinted lecsavarozom a rácsot róla akkor a gari ugrott?
Ja de ugylátom a rács fogja a ventit is
-
lsc
nagyúr
Szerintem elég a beépített védelme a tápnak, nem hallottam/olvastam gondot ezzel kapcsolatban . Előfordulhatnak feszültség stabilitási gondok az említett táppal .
Mod Geniust: Biztosan a táp hangosodik fel, nem a videokártya vagy a proci hűtője ? A géped 200 W körül ehet max, azt a tápnak bőven bírnia kellene .
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest