- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
- Videószerkesztés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Évek óta itt és így megy a gépem. Földelési gond nincs, csak több óra terhelés után (van, hogy egy nap) kezdi el a hülyeségét és kezd el rázni is. A ház szellőzése, hűtése is több mint jó, tuningra modifikáltam [link]
[link]
és q9550-nel is ment stabilan 4,7GHz-et is, minden melegedés nélkül..
Mikor pihent a gép, gond nélkül fut a prime, furmark stb..legyen akármilyen tuning.
Viszont ha több órán át megy, ha alapon (vagy akár alulfeszelve is van) fagy s jön ez a jelenség.
Sajna kimérni nem tudom, nincs mivel...(#1621) Dassler: Én se tudom..
Ha folyamatosan rázna, hajolnék én is ilyenek felé, de nem. Csak ha folyamatos terhelést kap, hogy mikor jön elő..kiszámíthatatlan.
-
nyunyu
félisten
az a vga nagyon maxon járatva is csak 150w. Tehát még játékok alatt is éppen,hogy leterheled kb 200wattal mert akkor még kevesebbet is eszik a vga mintha furmarkot nyomatnál rá ami 100%-on hajtja.
Nalam a komplett gep fogyasztasa 270W, ha fut az Orthos+Furmark.
(Athlon II X3@Phenom II X4 alulfeszelve alap orajelen+GTX460 768MB alap orajelen...)Levonva a tap 85% hatasfokat, ez durvan 230W terheles, ebbol levonva a ket vinyot+vizpumpat, kb. 210W jon ki proci+videokalyha fogyasztasnak, azt a VX450 felgozzel elviszi.
Tuninggal nyilvan mas lenne a helyzet, de egyelore meg nem birtam raberhelni a regi GPU-X-et a GTX460-ra, mert elmereteztem az egyedileg gyartatott lefogatot
-
LBandi
aktív tag
Hát azért sztem még üresjáraton is azért megvan az a 20%. Rendben akkor a ki/bekapcsolgatást elfelejtem
. Már kezdtem ideges lenni hogy szar a táp.
Az alaplap manuljaban, de még a honlapon sem találtam infot arról hogy konkrétan mi lehet. A lényeg hogy most kikapcsoltam az összes venti figyelését (mivel egy sincs a lapra kötve).
-
LBandi
aktív tag
Nem azt mondom hogy nem forog a venti csak hogy szinte alig hallani (nem látok be mivel alsó tápos a ház).
Hát fullosra ha nem is de amire a rendszer alapból képes volt felvenni, igaz nem mértem (de LinX, Vantage, Furmark alatt is nagyon csöndben volt a táp). Majd csinálok digitális fogyasztásmérővel teszteket mennyi is az az annyi.FONTOS:
Az a BIOS sípolósdi megint jelentkezett és megnéztem a Bios jelzéseket és az az mondja hogy táp problémánál jelez így (kicsi sípolások folyamatosan). Mondjuk az az érdekes hogy közben igazából bootol a gép meg minden tehát látszódnak a ramok betölt a gép stb. Lehet akkor a CPU fan hiánya okozhatja? Le kéne tiltanom a CPU fan figyelsét, mivel vízhűtéses a cumó?Másik miért van az ha teljesen áramtalanítom a gépet és visszadugom a tápkábelt és felkapcsolom a power gombját a tápnak nem kap egyből a lap áramot hanem vgy várok kb 10 másodpercet vagy ha gyorsan le/fel kapcsolom újra (anélkül hogy kihúznám a kábelt persze). Tudnál választ adni ezekre a kérdésekre?
-
-
Benhill
senior tag
hat megallt a gepem, kapcsolom be, meg se nyikkan. kiveszem a lapot ratolom a tapot, vga es vinyok nelkul es ekkor durrant el...eloszor azt hittem, hogy a tap szallt el, de kiderult hogy a lap. Tap lead mindent az tuti, mit tudnek esetleg vele csinalni, h biztosra tudjam hogy jo-e?
marmint hogy ertve regi? tobb mint 1 eves...p45 ds3l volt. garban van es rossz, de azt nem tudom, hogy a tap miatt vagy csak ugy...
-
Puma K
nagyúr
Jelenleg csak szemezgetek velük, de lehet hogy GTX 460 768Mb lesz belőle mert arra lesz keret és még kevesebbet is fogyaszt... (DX 11 nem érdekel mert egy retek fos) Szívem szerint én is GTX 285-öt vennék, de alig van használtan garanciális, de annál több GTX 280 van amik szintén még garanciálisak.
Szívem szerint 15k-ért akarnám elpasszolni : \ -
MMIX
addikt
A fórumban értekeznek az AX 1200-as belsejéről. A fórumba beíró Corsair alkalmazott mondta hogy az AX1200-as se nem CWT se nem Seasonic hanem saját tervezésű táp. Találgatták hogy oké hogy Corsair tervezés , de akkor mégis hol készült a táp? Az egyik fórumozó aki látta a táp belsejét az látott Flextronics cég gyártmányra utaló jeleket.
[link]
[link] -
MMIX
addikt
-
04ahgy
nagyúr
Nos, a TX650 helytállt. Egyáltalán nem volt meleg, épp csak langyos egy 1,6V-tal megkínált 4GHz-es Phenom II X4 965BE és 1,3V GPU feszre emelt, 960/1250MHz-ig húzott HD5970 mellett. FurMark + Prime95 együttes terhelésnél.
Ahol használták, valószínűleg valami zárlat lehetett, ami még nem volt elegendő nagyságú a védelem megszólalásához, de a táp már melegedett tőle.
HGyu
-
Krisinto
őstag
CF-et nem akarok pár:
-sokat eszik(szerintem)
-új lap kellene...
-ha összeszámolom a kiadást,akkor egy 5770 nek az ára azért már megvan!
-nem minden játék támogatja a dupla VGA-s rendszereket!
Ezért CF-et nem akarokMajd kiderül,mert a CX400 és a VX450 között 3 e ft a különbség kb
-
Angelo69
senior tag
Szia!
Mivel latom Te nagy guru vagy a temaban megkerdeznem hogy a HX650 is seasonic belsovel rendelkezik?
Ezt ugyanis sajnalatomra kihagytad a listadbol.
"A moduláris szó azt jelenti,hogy lelehet venni a felesleges kábeleket.A seasnonic belsősek halkabbak egy picivel
Belső
CX400: seasonic, nem moduláris
VX450: seasonic, nem moduláris
VX550: cwt, nem moduláris
HX450: seasonic, moduláris
HX520: seasonic, moduláris
HX620: seasonic, moduláris
TX650: seasonic, nem moduláris
TX750: cwt, nem moduláris
HX750: cwt, moduláris
HX850: cwt, moduláris
HX1000: cwt, moduláris"Valaszod elore is Koszonom!
-
tajcsi
őstag
Figyelj, egy oskori chieftec 350W tap nem baszakodott, ugyszinten egy 400W-os sem, tovabba egy Codegen es egy CM iGreen v mi a neve sem majmolt igy agepemmel es hiaba nyaggatom oket, mert az O gepukben minden rendben van...es mar vittem is nekik vissza, de hiaba...utalok ilyet csinalni de latom h nincs mas lehetosegem
OFF: erdekelne, hogy ki a CHIEFTEC gore itt magyarorszagon, van egy ventiszabalyozom egy DT6000es es leegett rajta az egyik tranziszor es erdekelne, hogy milyen tipusura kell kicserelni...
thx...
-
ész ventura
aktív tag
Köszi!
Most próbáltam, ahogy mondtad de nem tudom rátenni, mivel a 20 pines széle vastagabb mint a belső elválasztások emiatt nem megy rá a 24 pines.
Szerintetek szét lehet szedni? Én képtelen voltam rá, erőszakot meg nem mertem alkalmazni.
A specifikáció sok helyen 24/20-as csatiról beszél, ezért gondoltam hogy leszedhető. -
zazahoho
őstag
köszönöm a válaszokat
,csak jön 1-2 hónap múlva a fermi
,mostani gépemhez doszt elég lenne (igaz videokártyák nem sokáig vannak nálam
) max terhelésnél a fogyasztásom 360 w a zalman ZM-MFC3 szerint, netezés közben csak 130w
szerintetek ez valós fogyasztás?
és 750 hx-t netto áron tudok venni de sajnos csak azt -
Másik helyen is ezt írták, de kicsit kételkedek benne.
Nem szeretném hogy ki legyen centizve a dolog, mert azért az i7 is eszik szépen.
Aztán nem lenne jó ha eldobná magát a táp, mert még ha csak a táp akkor az rendben van, de inkább tartok attól hogy visz magával valamit.
Mert azzal tisztában vagyok hogy ha a 9600Gt helyére megy be az 5850 akkor nem sokkal lesz több a fogyi, és simán menni fog, de ha mellá már nem is tudom...
Itt gondolkodok hogy mi legyen, mert 650-es már tuti elég lenne, de akkor már 750-est vennék gondolva a jövőre. Anno már bánom hogy nem a 620-ast vettem, de hát nem gondoltam hogy I7 lesz meg társai.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- LibreOffice topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest