- PlayStation konzolokhoz kínál külső SSD-ket a Seagate
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPad topik
- Érdemben megoldódik a zajos Noctua NH-D15 G2 léghűtők problémája
- Milyen monitort vegyek?
- Mikrofon topic
Hirdetés
-
Elterelik a sofőrök figyelmét a vezetéstámogató rendszerek
it A tanulmányok szerint jobban elterelődnek azok a sofőrök, akik részleges automatizációt használnak vezetés közben.
-
Vissza a jövőbe film Peabody fészere baki.
lo Kutakodtam a neten hátha valaki már rátalált, de még nem olvastam erről bejegyzést.Amikor Marty a DeLorean-el átlépi a...
-
Megint gyarapodik a Corsair birodalma
ph Ahogy az idei nyáron már megjósolható volt, ezúttal a Fanatec felett bábáskodó Endor AG-t terelte a szárnyai alá az amerikai multi.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChRiS_RS
aktív tag
Ugh... ez a toronyház nagyon tetszetős. Még egy minőségi hangszórót kéne belerejteni és maga lenne a tökély.
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
zhit86
csendes tag
Nem igazán érzem át ezeket a Mini-ITX házakat. Annyira nem kicsik, hogy hordozhatóak legyenek, annyira nem kicsik, hogy a monitorra lehessen őket szerelni stb.
Akkor mi az előny egy kicsit nagyobb microATX vagy akár ATX házhoz képest? Milyen extra feature-t ad ez a méret az embernek? Otthon az asztal alatt/mellett nem mindegy? Ha vinni kell valahova, akkor autó kell úgyis stb.
Persze nem tisztem megmondani, hogy ki mit vegyen, nyilván fogynak ezek, biztos van, akinek tetszenek.
A nagyobb bajom az, hogy keveslem a minőségi, tényleg kicsi Mini-ITX házat. Az 5 sőt 4 liter alatti térfogatúakat. Akár low profile GPU-s, akár GPU nélküli még kisebb kategória...
Rögön lehetne minőségi paneltáppal, SFX táppal stb. (vagy mittomén involválni és USB PD táp?), valami spéci a házhoz szabott hűtés stb.
Úgy látom, hogy inkább csak kis gyártók próbálkoznak ezekkel az 5 liter alatti házakkal.
A nagyok valahogy mindig csak az ilyen nem is annyira mini házakat mutatják be... amikor meglátom a bejelentésben/hírben, hogy x méretű radiátornak van hely benne, akkor mindig azt érzem, hogy bár van sokféle "színes, szagos" ház, funkcionális értelemben kicsi a választék...
[ Szerkesztve ]
-
Neovenator
senior tag
Annyira nem kicsik, hogy hordozhatóak legyenek
Ööö...de. Persze nem mindegyik, mert a Bitfenix Prodigy óta az embereket szokásos módon (és azóta is újra meg újra) elkapta a hülyeség és a méretszabványhoz képest óriási házakba pakolnak apró(nak szánt) gépeket, mert a stílus persze előbbre való a funcionalitásnál, a józan ész kárára is akár...tipikus.
Gondolkodom is, hogy a SFF gépeket lassan időszerű lenne HTFF-re átkeresztelni (Huge Tiny Form Factor)...
Ugyanakkor és szerencsére tele a net olyan konfigokkal is, amik tényleg a SFF szellemiségét képviselve nyújtják a lehető legkisebb helyen az elérhető legnagyobb teljesítményt. Talán nem monitorra szerelhetőek, de bőven hordozhatóak és egy NUC-nál bőven nagyobb teljesítményt nyújtanak 5-7 literes méretben."The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
d@vee
senior tag
válasz Neovenator #4 üzenetére
Egy 6 literes mini ITX konfigom van, az tényleg hordozható.
Sajna a vga csak egy Rtx3060, de egy ventisben nem találtam olyat anno, ami erősebb lett volna amikor megépítettem 2 éve. Ha nagy ritkán vidékre megyek, akkor csak betolom a hátizsákba és ott van egér/bill/monitor, csak a gépet kell bepattintani és mehet tovább a móka.
Ezeket a nagy miniket én sem értem, mert kicsinek nem kicsi, cserében a normál méretű dolgok sokszor csak kompromisszumokkal férnek el benne.[ Szerkesztve ]
Ja
-
PTM
tag
válasz Neovenator #4 üzenetére
Már a 11 literes Lian Li A4-be is bőven elég volt beleszerelni egy gépet, sok kihasználatlan tér nem maradt benne. Teljesen megértem ha nem akar ilyennel szívni valaki, inkább egy tágasabb, de a legtöbb gépnél még mindig sokkal kisebb házat választ.
Az Era ráadásul tök stílusosan néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Neovenator
senior tag
Ezt mondom én is...mindig előkerül, milyen stílusos...a többit meg megideologizálja magának az ember...
Rohadt nagy mázlija van a Fractal-nak például, mert a legutóbbi idők előttig csak szar ergonómiájú, fosul tervezett, hajmeresztő házaik voltak...de nem tűnik fel a népnek, mert az csak a külcsínt látja benne, a többit meg nem is akarja meglátni, sőt, még jól fel is háborodik, ha valaki "báncsa" a szent gyönyörűséget.
A Prodigy is pont ilyen ellenreakciókat váltott ki anno, ha valaki bátorkodott rámutatni, hogy nevetségesen hatalmas mITX-nek, tehát koncepciózusan semmi értelme, zúdultak is rendesen a "de hát ez valakinek nagyon jó, jóóó?!" típusú megfontolt, megalapozott válaszok...a Fractal termékei is pont ebbe a kategóriába esnek, mert ugyan fos házakat csinálnak, de annyira tetszik sokaknak, hogy mindenáron az egekbe magasztalják."The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
Neovenator
senior tag
Sokan nyomjuk hasonló módon, tök életképes megoldás, király!
Ezeket a nagy miniket én sem értem, mert kicsinek nem kicsi, cserében a normál méretű dolgok sokszor csak kompromisszumokkal férnek el benne.
Igen, pontosan így van, baromság az egész. De hát a stílus...az minden józan észt felül szokott írni."The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
PTM
tag
válasz Neovenator #7 üzenetére
Szerintem éppen nem érdekli a vásárlókat, hogy egy klikknek csak a végtelenbe optimalizált, minél kisebb térfogat jelenti az ITX házat, ti nyugodtan vegyetek olyat. Más meg vesz olyat, ami neki megfelel és akár még tetszik is, ha már naponta látja.
Lentebb az illető maga írta, hogy a kis gépházba egyventilátoros 3060-at kellett keresnie. Ami aztán biztos nagyon halk, de teljesítményben legalább egy értelmesebb, valóban hordozható gaming laptop is elcsomagolja. Nem is értem, hogy miért nem akar mindenki ilyet, ja de.
[ Szerkesztve ]
-
peet05
aktív tag
válasz Neovenator #8 üzenetére
Így van, életképes megoldás, tök jó a Ti verziótok!
Aki pedig olyat szeretne választani, ami nem mid, vagy full tower, hanem a kettő között van, egyenesen baromság. Sőt, ha meg is tetszik neki a külcsín/belbecs, akkor tűzre vele..
Nekem jobban tetszene az asztalomon, stílusosabb lenne, pl. egy Torrent Nano, vagy Meshify 2 Nano, mint egy Elite 130. Patthelyzet.
Tényleg ennyire borzasztó nehéz elfogadni, már-már esztelen döntésnek hívni a stílust, ha tetszik? -
d@vee
senior tag
Rohadtul nem csomagol sehova.
Minden kollégának gamer notija van, egyik sem akart PC építgetéssel foglalkozni. Ezek a 300-350k-s kis 4050/3050ti-al szerelt notik a közelében sincsenek.
Hangos? Ha játszok biztos hogy az, de fejhallgatóm van és pont nem hallom.
Melegszik? Nem kirívó, bőven van szellőzes a házon.
Tényleg mini itx? Igen, az.
Nincs itt semmilyen klikk, mindössze ez a ház annyira itx, mint amennyire sör az alkoholmentes. Hasonlít, de mégsem.Szerk: Amúgy tetszik kinézetre, csak lehetne vagy nagyobb, vagy kisebb.
[ Szerkesztve ]
Ja
-
PTM
tag
Egy 3080-as pedig jelentősen gyorsabb, de léteznek még erősebbek is. Én például biztos, hogy inkább ilyesmit vennék ha vinni is akarnám.
De megértem ha nektek pedig a minél kisebb asztali gép okoz elégedettséget és az tetszik, vagy az praktikus. Ez egy érdekes hobbi, és tudom, hogy milyen klassz amikor a végén összeáll a dolog. Csak úgy írtok, mintha az ITX valamilyen szent tehén lenne, amit meggyaláznak ezek a házak.
[ Szerkesztve ]
-
Neovenator
senior tag
Nem egy klikknek jelenti azt, hanem azért hozták létre (a VIA, 2001-ben), hogy minél kisebb footprintre lehessen bevinni minél több erőt. Ez az értelme és lényege. Innentől kezdve max. azok az emberek egy klikk, akik ezt nem veszik tudomásul és a mérethez képest irracionális méretű házakba csomagolják, majd megideologizálják maguknak valami bullshittel azt, hogy tetszik nekik a design. ^_^
A gyártók pedig boldogan öntik magukból a méretesebbnél méretesebb darabokat.
Nagyon jellemző, hogy anno úgy csináltak a Prodigy-ből mATX házat mITX helyett, hogy nem változtattak rajta szinte semmit sem.
A "neki megfelel" típusú válaszok pedig olyan szinten értelmetlenek, hogy nem magyaráznak meg semmit, az önkényesség legitimizációján kívül. Mulatságos látni, hogy mindig ez bukkan fel...érvek helyett.
Nemrég adtak ki 4060-at is apró házakba, full TDP-vel (sőt létezik 4070 is), fel is bukkan számtalan build-ben. Azért ezeket nem igazán csomagolja el gaming laptop..."The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
Neovenator
senior tag
Nem meggyalázzák, csak értelmetlenné teszik azzal, hogy a design oltárán feláldozzák mind a funkcionalitást, mind a hordozhatóságot a mérettel, tehát tulajdonképp kinyírják az egész koncepciót. Kicsinek nagy, nagynak kicsi...ennek mi értelme?
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
Neovenator
senior tag
-
PTM
tag
válasz Neovenator #13 üzenetére
"A "neki megfelel" típusú válaszok pedig olyan szinten értelmetlenek, hogy nem magyaráznak meg semmit"
Akkor úgy írom, hogy az nem felel meg, vagy nem érne neki annyit, hogy egy kisebben mindent mindenhez centire kiszámoljon. Főleg ha esetleg egy ilyen dizájnja jobban tetszik, kár ezen gúnyolódni. Egy asztali gép berendezési tárgy is, nem csak szerszám.
Nem is kell ez mellett érvelni vagy magyarázni a választást szerintem. Nem árt az ember azzal, ha Era vagy Prodigy házat vesz, vagy bármilyen hasonlót, onnantól pedig teljesen az ő dolga.
Ezeket ráadásul úgy írom, hogy az Era nekem nem is tetszik. Stílusos, de nekem épp nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Neovenator
senior tag
Akkor úgy írom, hogy az nem felel meg, vagy nem érne neki annyit, hogy egy kisebben mindent mindenhez centire kiszámoljon.
Ezeket a házakat se könnyű szerelni azért és ezeknél is bőven belefuthatsz VGA-hosszúság+procihűtő limitációkba, tehát a pöcsölést nem tudod teljesen elkerülni egy 10+ L-es háznál sem, de akkor meg minek óriási apróságot készíteni valódi helyett, ha nem tudod megúszni a hátrányait sem?
Főleg ha esetleg egy ilyen dizájnja jobban tetszik, kár ezen gúnyolódni. Egy asztali gép berendezési tárgy is, nem csak szerszám.Vannak nagyon esztétikus 5-7 literes házak is.
Például: [link]
Erős is, kicsi is, esztétikus is.
Nem is kell ez mellett érvelni vagy magyarázni a választást szerintem. Nem árt az ember azzal, ha Era vagy Prodigy házat vesz, vagy bármilyen hasonlót, onnantól pedig teljesen az ő dolga.
Az ő dolga, persze, senki se akart senkit pénzbüntetéssel súlytani, mert hülye házat vesz.
Ártani viszont árt vele, ugyanis ha az emberek veszik a rosszul szellőző, túlméretes de nagyon menő dizájnos szarokat, mint a cukrot, akkor a gyártók ahelyett, hogy értelmes konstrukciókat adnának ki, melegelégszenek a részükről jóval kevesebb energiát igénylő, szarul konstruált házak futószalagon gyártásával, ami egyáltalán nem szolgálja az apró gépeket építő közösséget, mert egy idő után nem lesz miből választani és az evolúció is lelassul, megszűnik szép lassan...minek stapálják magukat a gyártók, ha egy új előlappal megveszik ugyanazt a szart negyedszerre is, ugye..."The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
PTM
tag
válasz Neovenator #17 üzenetére
Jól néz ki amit linkeltél, csak abban le lehet hűteni egy elég alap processzort, ami mellé a videó szerinti maximum az, hogy belefér kétféle videokártya az aktuális generáció leglassabb modelljéből. Ha ez megfelel vagy elég, akkor oké, de az erős alatt nem ezt értik manapság.
A cikkben szereplő ház pl. sokkal-sokkal több szabadságot ad, csak a processzoron praktikusan AIO lesz. Videokártyából pedig a 4080 Superig biztosan el lehet menni. Ezt a teljesítményt térfogatra vetítve sem kell szégyellni. Még az én netezős-retrózós gépem is erősebb és terhelés alatt esélyesen halkabb is a videón levőnél. Az A4 10 liter fölött van, de ha egyszer ez felelt meg úgy, hogy ne hulljon ki bele a maradék hajam is.
Nem látom, hogy miért ne férne meg egymás mellett a két iskola. Inkább örülök, hogy egy csomó, korábban benga házba pakolt gépet már 1x literben, adott esetben 10 liter alatt is meg lehet építeni.
[ Szerkesztve ]
-
Neovenator
senior tag
Ne ragadj le ennél a háznál, csak az esztétika miatt küldtem...
Tucatnyi 5-7-9 L-es ház van, amikbe nagyobb videokártyák is elférnek, ha van értelme, ha nincs. Az aktuális generáció leglassabja pedig a 3050 vagy az RX 6400, amiket alig két éve adtak ki...azért egy 4060, egy A2000 vagy A4000, esetleg egy 4070 minden, csak nem a generáció leglassabbjai, ne dramatizálj, kérlek.
Bőven lehet AIO-t rakni sok 8-10 lityósba, szóval ez sem indokolja a 16-20 Litert.
Megférni megfér a két iskola, csak a hatalmas minigépek hülyeség, ennyire egyszerű. Hordozni már nem egyszerű vagy lehetetlen őket (pláne az üveg oldalú biszbaszokat), cserébe ugyanúgy limitációkba ütközöl a felhasználható komponensek kapcsán és egyáltalán nem könnyű szerelni ezeket sem. De szépek, senki se vitatta.
Csak épp a funkciójukat nem látják el, hogy minimális méretben maximális erőt tudj hordozni, de ez persze nem a világ vége."The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NZXT Kraken X52 AM4 (RL-KRX52-02) vízhűtés
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Arctic Freezer proci hütő intelre 1155/1150/1151
- 1 vga 2 cpu vízhűtés alkatrésznek eladó /szaki,barkács,tákolás/!!
- Lian Li O11 Dynamic Mini TG - újszerű állapot, minden gyári tartozékkal
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen