Hirdetés

Aktív témák

• azbest

félisten

Szia Arki!

Találtam egy bugot... bár inkább logikai hiba a működésben.

Egyszer csak nem tudtam semmivel ftpre kapcsolódni. Már kitöröltem minden program és komponens szabályt de akkor is a logban azt modnta hogy svchost.exe nem engedélyezett.

Aztán leesett.. be voltam lépve egy másik felhasználóval is a gépbe... és ott nem nagyon neteztem.. de egy példányban ott is fut a tűzfal.. és persze ott nem volt engedélyezve scvhost. Szal úgy tűnik hogy ahány felhasználó van annyi példányban fut és más felhasználóknál is dobál fel kérdést. És nálam is hat a szigorúbb/hiányzó szabály ami más felhasználónál van.

Ezt tovább gondolva... ha nincs egy bejelentkezett felhasználó akkor mi történik? Fut a comodo?

Service módban nem lehetne felhasználótól függetlenül futtatni a tűzfalat? A komolyabb fiókokkal meg lehetne állítgatni is mondjuk. Akkor a gépre összességében lenne szabály... és biztos futna bejelentkezés nélkül is.
    Jó tűzfalnak tűnik.. bár néha megkavaró a source/destination .. mert kifele pl én lennék a forrás... befele meg a kinti gép a forrás... hmm ez csak zavaró de megszokható.
    ZA után most tettem fel, ismerős pozitív véleménye alapján (bár mostanség is megmeg akad problémával)...
    ftp-nél miért csak passzív módban tudok csatlakozni? Valami spéci szabály kellene erre is?

thx :)

Aktív témák