Hirdetés
- Munkához is jó lehet a OneXPlayer gaming tabletje
- AMD Strix Haloval érkezik a OneXPlayer erőtől duzzadó mini PC-je
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Kompakt TUF Gaming alaplappal bővült az ASUS AMD-s palettája
- Nemcsak az ellenfél, a tévéd is kifekszik a Resident Evil fegyvereitől
Aktív témák
-
_Bazsy_
csendes tag
Azt,hogy nincs net azt úgy értettem,hogy most fizettem elő és még nem kötötték be,csak gondoltam ne akkor kelljen ismerkednem ezekkel az új dolgokkal,(tűzfal,antivirus) és inkább felraktam előre őket.
Most már rájöttem,csak a progival lehet a gond. Jövő 7en kapok egy csomó újat Londonból,remélem lesz köztük Fruityloops is. Addig hagyom így,már le is töröltem teljesen.
ezek szerint amatőr létemre jól döntöttem a Comodo+Avast! páros mellett.
Üdv! -
Sdi
addikt
válasz
zvaragabor
üzenetére
A stabilitásával nincs gond / azon kívül, hogy a vista alatt összeakadt az Avastal /, ami tesztet kipróbáltam azon is jól muzsikált. Csak a funkcionalitása nem teljes még, vannak benne olyan funkció gombok amik nem működnek, és ez a vezrzió egyenlőre rengeteget kérdez. Nekem a beállításai is jóval bonyolultabbnak tűnnek, de használható.
-
vati
senior tag
Nincs net: próbáltál System Restore-t? (Rendszervisszaállítási pont)
Emlékeim szerint ezek a programok telepítés előtt csinálnak rendszervisszaállítási pontot. Egyszer én is jártam úgy a Comodo-val, hogy hazavágta a netelérést annyira, hogy hiába unistalláltam, semmilyen diagnosztikai program nem jelzett problémát, csak épp nem volt net. Akkor visszaállítottam a rendszert a Comodo telepítés előttre és lőn... de az elég régi verzió volt.
Alkalmazás nem működése Comodoval: a Comodo beállításoknál esetleg az Advanced Security Check-et kell még kiiktatni az adott alkalmazásra. Nem tudtam rájönni, ez pontosan mit csinál, de jópár program (elsősorban game) nem működött amíg ezt ki nem iktattam.
Ha az Avast! talált leirtandó valamit, elég rossz jel (felteszem, nem a heurisztikus keresési módban futtattad, az elég sok hamis találatot ad) onanntól bármi paranormális lehet a Windowsodon.
A Milyen tűzfalat? topikban érdemes pár hónapot visszaolvasni, sokszor volt szó a Comodo-ról is.
Egyébként az Avast+Comodo egy elég jó páros. Ár/érték arányban is verhetetlen
-
Killberk
aktív tag
Hello!
Még csak most raktam vissza Comodo-t. Amit [link] 387-es hozzászólásba írtál, azt ''alkalmazás figyelőbe'', adott programra értetted? Csak mert olyan játéknál is lassú, ami nincs is itt listába, mivel nem is akar netre menni.
Vagy haladó beállításoknál ''fejlett viselekdés analizist'' kapcsoljam ki úgy ahogy van? Azzal gondolom jól ki is herélném biztonságot.
[Szerkesztve] -
zvaragabor
senior tag
Hát ha anno az avast törölte valamelyik fájlját, akkor a fruitloops újratelepítésével annak a fájlnak meg kéne lennie. Ezt a fruityloops-ot honann szedted le? A nem a hivatalos oldaláról, akkor onnan szedd le, ami fel van telepítve azt hagyjad, és ha van olyan lehetőség a telepítésekben, hogy repair, akkkor arra menyj, máskülönben csak a szokásos módon telepítsd.
Ha nem megy, akkor szerintem megpróbálhatod a régi fruitloops-ot letörölni, és a hivatalos oldalról letöltöttet telepíteni.
Windows újratelepítés nem kell, az még arréb van. Nem rendszerhibáról van szó, hanem programhibáról.
[Szerkesztve] -
_Bazsy_
csendes tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Az nem lehet,hogy (tudom nem ez a topicja) az avast!-tal van a gond ill. az avast!-tól?
Mivel feltettem az Avast!-ot és lefuttattam rajta a vírusírtást,talált pár dolgot amit én töröltettem vele.Nem lehet,hogy olyan valamit talált amit kitöröltettem vele és most annak a hiánya okozza a gondot,hogy nem indul el a Fruity? (igaz más progi meg elindul,még egy régebbi Fruity is van fönnt az is szépen megy)
Ha így lenne akkor mit lehet tenni? Mit kell újra telepítenem?Ugye nem a Windowst?
Ha a Windowst újratelepítem akkor a programokat és az adatokat is újra kell telepítenem vagy csak 1xrűen frissíthetem az XP-t úgy hogy megmarad minden a régiben?
Jó sok kérdés de nagyon érdekel.
-
_Bazsy_
csendes tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Már kitöröltem minden Fruityloops-ra vonatkozó szabályt,nem szűnt meg a probléma.
Már kezdem azt hinni,hogy már nem is a Comodo-val van a probléma,igaz azt nem tudom,hogy mivel lehetne. Tény,hogy azóta van,hogy mikor elinditottam a Fruityt és a Comodo jelzett valamit én a pipadobozban pipáltam ahogy kell,hogy jegyezze meg a szabályt és engedélyeztem. Na ezután jöttek a gondok,nem indul el a Fruity,a programok között meg nincs ezért uninstallálni sem tudom,csak letörülni.Ha letörölöm és újra telepítem akkor marad a gond,nem indul el.
-
_Bazsy_
csendes tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Már kitöröltem minden Fruityloops-ra vonatkozó szabályt,nem szűnt meg a probléma.
Már kezdem azt hinni,hogy már nem is a Comodo-val van a probléma,igaz azt nem tudom,hogy mivel lehetne. Tény,hogy azóta van,hogy mikor elinditottam a Fruityt és a Comodo jelzett valamit én a pipadobozban pipáltam ahogy kell,hogy jegyezze meg a szabályt és engedélyeztem. Na ezután jöttek a gondok,nem indul el a Fruity,a programok között meg nincs ezért uninstallálni sem tudom,csak letörülni.Ha letörölöm és újra telepítem akkor marad a gond,nem indul el.
-
zvaragabor
senior tag
Sajnálom

Akkor nyisd meg a Comodo-t, ''Biztonság'' menü, ''Alkalmazás figyelő'' és keresd meg a listában az összes Fruitloops-ra vonatkozó szabályt, és töröld ki mindet. Ha volt neki szabály, amit kitöröltél, akkor újra rá fog kérdezni a programra, és ügyelj, hogy mindenhol pipáld ki hogy jegyezze meg a szabályt, és engedélyezd. -
_Bazsy_
csendes tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Kipróbáltam... Semmi eredmény...

-
_Bazsy_
csendes tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Biztos,hogy nincs uninstall.exe , próbáltam már simán letörölni az egészet aztán újratelepíteni de semmi.

A Free Window Registry Repair-t most töltöttem le,hazaviszem,most abban bízok amit tanácsoltál. Uninstalálom az avast-et és a Comodot,aztán Free Window Registry Repair. -
_Bazsy_
csendes tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Köszönöm a válaszod,megpróbálom ezt is.
A Windows tűzfalat nem kapcsolom be-nincs még a neten a gép.
Ha valakinek van még esetleg ötlete azt szívesen veszem!
Ja mégvalamit észrevettem: a ''programok hozzáadása/eltávolítása'' listában nincs benne a program (Fruityloops).Most akkor mi van? De ha újból felinstallálom akkor se kerül bele a listába,tehát így nem is tudom uninstallálni.
Fennt van de mégse?
-
_Bazsy_
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Pedig így se megy.
avast!-ot is kikapcsoltam,semmi...
-
_Bazsy_
csendes tag
Hali all!
Problémém a következő: Teljesen kezdő vagyok ebben a tűzfal témában,azért megpróbálom leírni mi is a problémám...
Nemrég rendeltem meg az internetet,gondoltam előtte felrakok a gépre egy vírusirtót és egy tűzfalat.Sok jót olvastam az avast!-ról és a Comodo-ról,így ezeket tettem fel.Szerintem mindegyik jól működik,a Comodo eleinte kiabált,hogy több program csatlakozna a hálózathoz,stb.
Én igazából zeneszerkesztésre használom a gépet,el is indítottam az egyiket (Fruityloops),a Comodo megint kidobta a szokásos ablakot,én meg engedélyeztem,hogy tűnjön el,és kipipáltam azt a parancsot ami ''megtanítja'' a Comodo-t,hogy máskor ezért ne ''szóljon''. (hú de amatőr vagyok,remélem érthető
.
A gond akkor jött mikor később el akartam indítni ezt a programot de kb.5mp homokóra itán nem történik semmi,nem indul el a program.Csak ez az egyetlen progi nem indul el,akárhányszor indítani akarom,rövid homokóra,aztán semmi...
Letöröltem a zeneszerkesztőt,újratelepítettem,semmi...
Ki-be kapcsolgattam az avast!-ot és a Comodot,semmi...
Uninstalláltam a Comodot,utána is semmi...
Újratelepítettem a Comodot,semmi...
Nálam tapasztaltabbaktól kérdezném,hogy mit tudnék még tenni,hogy elinduljon ez a program!
Gondolom valamit nagyon letilthattam. -
törölt tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Sajnos nem mindig
-
vati
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
van víruskergetőjük, de a user sirámok alapján még túl béta hogy ajánlani lehessen... [link]
-
törölt tag
Sziasztok!
Mitől van az, hogy a Comodo megy 2-3 percig normálisan minimális erőforrás-használattal de, utána meg el kezdi enni a procit 100%-osan? Eddig teljesen jó volt csak kb 2-3 hete jött elő!
Mitől lehet ez? Most PC Tools Firewall Plust használok és szeretnék visszatérni erre csak nem akarom, hogy egye a procit... -
Boeing 737
senior tag
Ha elemzésre fájlt küldök a Comodo központba akkor csak az megy el amit kültem ugye

Tehát utánna még véletlenül se küld más fájlt a tűzfal stb.... -
Deathmatch
tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Nincsen gond sikerült! Köszönöm szépen!

-
zvaragabor
senior tag
válasz
bolcsodal
üzenetére
Én igen. Nem rossz. Semmit sem lehet észrevenni abból, hogy működik. Alig igényel erőforrást. Háttérben dolgozik, szóval ha talál valamit, akkor azt bármilyen figyelmeztetés nélkül teszi. Nem töröl ''tiszta'' fájlt, mert csak adatbázis alapján keres, így 100%-os a találat.
Most éppen nem fut, szüneteltetem, de valamikor biztos elindítom majd újra. -
bolcsodal
addikt
Próbálta már valaki az Anti Malware szoftverüket?[link]
-
Sdi
addikt
válasz
zvaragabor
üzenetére
Megértettem én már az előbb is, csak leírtam amit akartam. Nincs veled semmilyen problémám

[Szerkesztve] -
Sdi
addikt
válasz
zvaragabor
üzenetére
Én neten játszani nem szoktam, de akkor ide [link] néznék fel, beállítások dolgában.
-
zvaragabor
senior tag
Nekem is működött, nekem a flashget volt az ami makacskodott, de ezzel a beállítással megindult.
Azért írtam, hogy univerzális beállítás, mert akkor még azt hidtem, hogy arra a bizonyos játékra ment a hozzászólásod, és poénosan megjegyeztem hogy még játékokhoz is jó.
[Szerkesztve] -
Sdi
addikt
válasz
zvaragabor
üzenetére
Nekem ez a dolog minden torrent kliensel működött / és kipróbáltam egypárat, köztük az Azut is /.
-
zvaragabor
senior tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
hmm...de azereust írtam itt...akkor kombináltam a 2 kérdésre a választ. :S
-
zvaragabor
senior tag
Univerzális, minden programra kiterjedő DC++ beállítás?

Szerk: hmm...sztem valamit félre q*rtam a hsz-olvasás közben, mert valahogy én úgy emlékezek, hogy Deathmatch-nek egy játékkal volt gondja. :S Azért nem az általad linkelt beállítást mutattam neki. Közben meg nem is olvastam el újra a hozzászólását, azért nem tűnt föl. Lehet hogy egy másik fórumon volt valakinek azzal a bizonyos játékkal baja, és itt válaszoltam véletlenül? :S Nah mind1, BCDC++ beállítás és annyi.
[Szerkesztve]
Lol, tényleg, itt>[link] volt az a kérdés a játékkal kapcsolatban. xD
Ezt benéztem.
Csak tudnám miért ide írtam a hozzászólást.
[Szerkesztve] -
Sdi
addikt
válasz
Deathmatch
üzenetére
Csak pár hsz-t kéne visszaolvasni Azuval kapcsolatban.
-
zvaragabor
senior tag
válasz
Deathmatch
üzenetére
Elméletileg? Biztosra menny. Létrehozhatsz egy mindent engedélyező szabályt az alkalmazásnak. Alkalmazás: az exe fájl amit engedélyezni akarsz, lehívó nincs megadva, Általános:
-Mehet
-TCP vagy UDP
Ki/Be
Cél IP cél Port bármi. -
Deathmatch
tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Hát elméletileg engedélyezve van neki minden!
-
zvaragabor
senior tag
válasz
Deathmatch
üzenetére
nem lehet hogy létrehoztál neki egy tiltó tcp kifelé irányuló szabályt? Nézd meg a Biztonság/Alkalmazésfigyelőben hogy milyen szabályok vannak az azureushoz.
-
Deathmatch
tag
Sziasztok!
Tegnap óta van fennt a Comodo tűzfal és a torrent (Azureus) nem tölt vissza az egyik oldalról leszedett torrent fájlból, jön le az adat mint az állat de nem tölt vissza semmit
De a másik oldalnak tölt fel rendesen!
Nem tölti rajtam kívűl senki és azért nem tölti fel vagy mi a bibi?
Előre is köszi -
CactuS
Arcképgyáros
válasz
zvaragabor
üzenetére
Még mindig passziv

-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok! Lenne egy kérdésem a Comodoval kapcsolatban.Néhány napja áttértem erre a kis drágaságra.Eddig tetszik,de adódott egy kis problémám: Azureus klienssel.Akármit csinálok nem sikerül aktiv módban kapcsolódni.Ha hozzáadom a teljesen megbizható programokhoz,akkor is passziv módba kerül.Engedélyeztem a TPc/UDPt bármelyik protra be/ki,de nem segit.Valakinek van 5lete?

-
ragazzo
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Én is ezt használom már régóta, de nekem ilyen tüneteket nem produkál.
-
zvaragabor
senior tag
válasz
remington2
üzenetére
réseket nem fog nyitni. Ha gondolod leellenőrizheted a Shields Up port scannerével. [link]
svchost.exe-re nekem ilyen szabályom van hogy:
Lehívó: C:\WINDOWS\system32\services.exe
TCP/UDP be/ki, cél IP, cél port bármi. Más nincs. Szal ezek a beállítások kellenek neki.
Próbáld még meg a Port Forwardingot. [link]
Incoming and Outgoing Traffic Rules > listából kiválasztod a programot, és nekiülsz beállítani.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
remington2
senior tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Már van egy ilyen mindent engedélyez szabályom . . . ez egyébként nem nyit ''réseket''?
az svchost miatt nem enged netezni, ha nem engedélyezek minden forgalmat? -
zvaragabor
senior tag
válasz
remington2
üzenetére
svchost.exe-t engedélyezd, az kell az XP-nek. Szabályt úgy próbáld meg, hogy lehívó nincs megadva, TCP/UDP ki/be, cél ip, cél port bármi, fejlett ellenőrzés átlépése, ha nem, akkor láthatatlan kapcsolatok engedélyezését is kapcsold be. Próbáld meg úgy is, hogy csak a láthatatlan van engedélyezve, hátha csak az kell neki.
[Szerkesztve] -
remington2
senior tag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Csak akkor enged bármit csinálnom, ha minden tcp in/out és port in/out engedélyezve van. A systemes dolgot az svchost, vagy mi csinálta, megpróbáltam letiltani, de már netezni sem enged.
Lehet, hogy váltanom kéne Zonealarm-ra. Sokat szívtam már ezzel a progival. De bosszant, hogy nem megy, miközben ígéretesnek tűnik.
[Szerkesztve] -
InfiniteReality
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Comodonál nem elég a programokat engedélyezni, ki is kell nyitni adott portot vagy portokat nekik. A hálózati beállításoknál, ahol a szabályok vannak, ott a megfelelő portokat is ki kell nyitni. A program engedélyezése csak a kommunikációt engedélyezi kifelé. A torrentnek portokat is kell nyitni.
-
remington2
senior tag
válasz
remington2
üzenetére
Hali!
Belőttem az utorrentet meg az operát a comodonak, és észrevettem, hogy ma nagyon lassú volt a letöltés. Értsd: ,max 30k, de úgy általában 4-5. A comodo szerint a netem 50%-át a ''System'' használta ( a kis diagram jobb szélen középen az ablakában).
A logban kb. 500 byte adatforgalmat írt ki.
Ez vmi vírus? -
InfiniteReality
őstag
Nagyon zsír ez a tűzfal, de kb havonta 1x ''megöli magát''. Azaz a tűzfal fut, de semelyik modulja nem megy, minden piros. Ki is írja, hogy semmi nem működik és installáljam újra. Nem tettem még újra fel, mert géprestart minden esetben megoldja a problémát. Ha csak kikapcsolom a tűzfalat és vissza, az viszont nem segít. Win2k3 SP2 serveren fut a Comodo. Webszerver, active directory, ftp szerver, dns, néha netrádió szolgáltatások futnak rajta és 7/24 megy. Ja és persze a gép routerként működik a mögötte lévők számára. Van valakinek ötlete, hogy ez mitől lehet?
[Szerkesztve] -
gyurman
tag
Halihó!
Nem találok róla leírást, hogy a firefoxot hogy állítsam be, hogy ne kérdezzen rá, hogy új program indította azt.
Hogy tegyem?
Lehívó érzékelés, vagy nincs megadva?
Mindig külső alkalmazásba klikkelve azt írja, hogy firefox a firefoxot nyitotta.
Idegesít.
Köszike! -
Sdi
addikt
válasz
remington2
üzenetére
Néz be ide [link]
-
remington2
senior tag
Sziasztok!
Nemrég töltöttem le ezt a progit, mert azt hallottam róla, hogy nagyon jó. A beállításához azonban nem értek . . . Azon hagytam, amelyet ajánlott, de elég sokszor kérdez rá erre-arra. Elmondaná vki, hogyan állítsam be biztonságosra?
Tudom, el kellene olvasnom az előző 500 hozzászólást, bele is néztem, de tulképpen fogalmam sincs, mit csináljak vele. Please, aki tud, és akar, HELP!
THX
-
azbest
félisten
Köszi az infót

Vista alatt már a 3 alfa megy, Xp alatt most visszacseréltem egy másik tűzfal progira (vizsgaidőszak után majd azért kíváncsiságból megnézem).
Hmm egy ismerő is csak passzívan tud ftp-zni. Csatlakozni tud, de könyvtárlistát már nem tudja letölteni. Gondolom olyasmi a baj, hogy aktív ftp-nél a gépem nyitna portot az adatátvitelre ahova a szerver kapcsolódik fel - s ez a portnyitás nem megy gondolom.
(passzívnál a szerver nyit portot a letöltéshez, a akkor a gépem csatlakozik fel a kapott portra).
[Szerkesztve] -
Arki
tag
A több felhasználós gépek problémáját(csak úgy a jelszavas védelem hiányát) már felróttuk, de javítást nem adnak ki rá, DE az új verzióban ez már megoldott lesz - az igéret szerint. Most még csak alpha verzió van belőle, amit NE rakj fel általánosan használt gépre, mert még vannak benne hibák és több funkció is elérhetetlen.
Nekem megy az ftp aktívban is, a protokoll analízist kikapcsolva sem jó? Próbáld a modulokat külön-külön kikapcsolni, így ki tudod nyomozni a probléma helyét. -
azbest
félisten
Szia Arki!
Találtam egy bugot... bár inkább logikai hiba a működésben.
Egyszer csak nem tudtam semmivel ftpre kapcsolódni. Már kitöröltem minden program és komponens szabályt de akkor is a logban azt modnta hogy svchost.exe nem engedélyezett.
Aztán leesett.. be voltam lépve egy másik felhasználóval is a gépbe... és ott nem nagyon neteztem.. de egy példányban ott is fut a tűzfal.. és persze ott nem volt engedélyezve scvhost. Szal úgy tűnik hogy ahány felhasználó van annyi példányban fut és más felhasználóknál is dobál fel kérdést. És nálam is hat a szigorúbb/hiányzó szabály ami más felhasználónál van.
Ezt tovább gondolva... ha nincs egy bejelentkezett felhasználó akkor mi történik? Fut a comodo?
Service módban nem lehetne felhasználótól függetlenül futtatni a tűzfalat? A komolyabb fiókokkal meg lehetne állítgatni is mondjuk. Akkor a gépre összességében lenne szabály... és biztos futna bejelentkezés nélkül is.
Jó tűzfalnak tűnik.. bár néha megkavaró a source/destination .. mert kifele pl én lennék a forrás... befele meg a kinti gép a forrás... hmm ez csak zavaró de megszokható.
ZA után most tettem fel, ismerős pozitív véleménye alapján (bár mostanség is megmeg akad problémával)...
ftp-nél miért csak passzív módban tudok csatlakozni? Valami spéci szabály kellene erre is?
thx
-
hvb
tag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Ha az alkalmazás viselkedés analízist kikapcsolom, akkor megy a keresés.
-
InfiniteReality
őstag
A DC-nél be lehet állítani hogy mely portot vagy portokat használja keresésre és mely portokat az adatátvitelre. Ezt kellene összehangolni a Comodo beállításaival. Az egy dolog, hogy a programot engedélyezed. Önmagában nem elég. Külön ki is kell nyitni a portokat és utána a legalsó szabály fölé vinni.
[Szerkesztve] -
Ramius
őstag
Én akármit csinálok, ezzel a tűzfallal nem megy a dc. vagyis a keresés része. ezért inkább lelövöm addig, minthogy a beállításokon agyaljam magam

-
qwertly
addikt
Sziasztok tud valaki segíteni mert ha elindittom aq Battlefield 2 és a slinge playere megyek akkor kiirja ,hogy starting server és kilép a játékból,hja kikaocsolom a tűzfalat akor megy a moka de igy nem akarok játszani.A Battlefield 2 pedig nem tölti be a Update Server Listát sem ha multizni akarok.Pedig a gamét ki engedem de milyen portokat kelle megnyitni neki?
-
qwertly
addikt
Sziasztok tudna valaki nagyon sürgősen segíteni ha kikapcsolom a tűzfalatt akor megy a battlefield 2142 de ha be kapcsolom akor nem megy multiplayerben miket kell beállitani mert most jön a haver és nem szívesen ménék ki az internetre tűzzfall nélkül.Köszi elöre is.
-
qwertly
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Köszi igy is angol volt a súgója de már frissítette magát
nem szált el 109 hiba üzenettel és a frissítés után már magyar lett a súgója is. 
-
InfiniteReality
őstag
Na tegnap feltettem. Hozzáadtam egy biztonságos hálózatot, így a belső háló jól megy. De kivülről semelyik szolgáltatás nem elérhető, pedig a programok engedélyezve vannak. Próbáltam manuálisan is kinyitni a portokat, de lehet nem értettem meg valamit...
Win2k3 server, a következő szolgáltatásokat kellene net felöl elérhetővé tenni:
Webserver (APACHE)
Levelezés webmail része (8080-as port)
Levelezés (SMTP: 25, POP3: 110)
FTP: 21
DNS: csak a belső hálóra kell DNS szerverként működnie, a net felöl csak lekérdeznie kellene a netszolgáltató DNS szerverét (DNS forwarding fel van konfigurálva rendesen). Az az azt szeretném, hogy a net felé effektive DNS szerverként ne működjön (mint DNS szerver csak egy lokális belső tartományt tart életben - ez kell az Active Directory működéséhez).
Ezen felül a gépre telepítve van az active directory. Kellene hogy ennek normál működéséhez miket kell engedélyezni, illetve hogy a windows komponensei közül miket kell engedélyezni. Friss telepítés, tehát szemét meg spyware meg malware meg stb nincs rajta.Alapvetően mik a tűzfal beállításai egy Active Directoryval megspéket web, email, ftp szerveren.
Plz help!!!!!!!!!!!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Gordiann
őstag
Üdv!
Az lenne a problémám a tűzfallal, hogy nagyon sokmindenre kérdez rá. Egy honlapon belül többször is megkérdi, hogy ''allow-e''.... hol tudom beállítani ezt?
Bocs a béna kérdést de ez van és idegesít
-
qwertly
addikt
Szia.a windows óráját skinezem át vele de már az megy
,a súgót arra értettem,hogy nem a kezelő felület hanem a progi súgója tud magyarul?Még nem probáltam de a torrent menni fog ha megy a dc,vagy neki kell majd egy portot megadni.Mert én idöszakosan használoma dc ami megy
,utorrentet és az emulát is
.
UI:már párszor próbálta magát frissíteni de mindig hiba üzenetel el szált az miért van?Mégpedig 109 hiba kódolt ír ki
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
qwertly
addikt
Sziasztok én elégedett vagyok ezzel a tűzfallal a Strong DC meg mint az állat,edig a ZA használtam aszt könyebb volt beállitani meg már évek óta aszt használtam közben ki próbáltam más tűzfalakat is, de eddig a ZA volt most már a Comondo
.Csak aszt szeretném meg kérdezni,hogy létezik-e hozzá magyar súgó,ill Chameleon Clock 2.51 óra skin nem indul ell az miért van
és mint kenne állitani -
Arki
tag
válasz
Fertschy
üzenetére
- Miért van az, hogy ha a tálcán ráviszem az ikonjára az egeret, ezt írja ki: Comodo tűzfal inicializálása...? Több mint egy órán keresztül kiírja és ilyenkor lassabb netem és a gépem is. A feladat kezelő elég magas százalékot mutat a comodo részéről a processzor használathoz.
V: Szerintem csak telepítsd újra és nézd meg megint.
- Miért kell olyan szabályokat megadni, hogy ''IP Be, Bármi, Bármi, Protokol bármi'' vagy ''IP Ki, Bármi, Bármi, Protokol bármi''? Tulajdonképpen - lehet csak látszólag, de - ez azt jelenti, hogy a tűzfal nem csinál semmit. Csak van és mindent ki/be enged. Igazam van, vagy igazam van?
V: Az alap 5. szabály MINDENT tilt az engedélyezett alkalmazásokon/modulokon kivül. Másfelől, lehet több hálózati interfészed/címed, ezért pl. ha belső címre jön egy csomag, az jöjjön bátran, de ugyanaz ne jöjjön, ha Internetes címedre jön.
- A programoknál - mint alább olvastam már pár hozzászólásban - nálam is naponta többszö megkérdezi ugyanazokat a szabályokat újra, s újra, hogy engedélyezzem a ki-, bemenő forgalmat. NA most erre írtátok, hogy pipáljuk ki a ''Minden aktivitás engedve a programhoz'' rublikát. De - ha jól értelmezem - ez azt jelenti, hogy kikapcsolom a tűzfalat a megfelelő alkalmazás alatt. Node mit lehet kezdeni az álladó használat alatt lévő és nem egészen biztonságos progikkal(Firefox, IE, stb.)?
V: Ha bepipálod, akkor nem kérdez, ha nem pipálod, akkor kérdez. A nem pipálás biztonságosabb, mert így mindig kérdez, de kényelmetlenebb, erre nincs igaz gyógyír. Amit szerintem meg lehet tenni: külön szabályt létrehozni ugyanazon fájlokhoz megbízható lehívókkal (pl. IE megnyitható Windows Intéző és totalcommander által is külön-külön szabállyal).
Aktív témák
Hirdetés
- 27% - Arzopa A1T 15,6" Hordozható Monitor!
- Lenovo Thinkpad E495 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszönöm a válaszod,megpróbálom ezt is.

Csak tudnám miért ide írtam a hozzászólást.

,utorrentet és az emulát is