- Kompakt TUF Gaming alaplappal bővült az ASUS AMD-s palettája
- Nemcsak az ellenfél, a tévéd is kifekszik a Resident Evil fegyvereitől
- 5K-t vagy 330 Hz-es frissítést is kérhetünk a Philips új monitorától
- AI: tanulj már meg rendesen pózolni, ember!
- A Keychron hozzáférhetővé tette a perifériái CAD fájljait
- Kompakt vízhűtés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
Másnak volt problémája az online frissítéssel? Nekem soha nem tudta befejezni, manuálisan kellett letöltenem a honlapról a legfrissebb verziót és telepítenem. Vmi 106-os hibakódot emlegetett...tömörítési gondok???
[Szerkesztve] -
Arki
tag
Próbáltál már CS-re alkalmazás szabályt létrehozni és bepipálni a pipadobozokat az utolsó fülön? Naplót nézted?
--
Daemon Tools-nal nehany user jelzett problémát 3.x verziókkal, de nem egyértelműen volt ok az összeakadásra. A 4.x verziókkal és winchester tesztelés után viszont senki sem jelzett problémát.
--
Köszi, remélem jó lesz. A súgót még nem tudom milyen formában fogják kiadni. -
RatSon
aktív tag
hi,
frissítettem 2.4-re és azóta beszaggat a counter-strike ha online játszom. ha kikapcsolom a tűzfalat akkor megy normálisan, elozo verzioval minden ment frankon. mi lehet a problema? (ha kikapcsolom a network monitort és az application behaviour analysist akkor szintén normálisan megy)
ti is tapasztaltatok ilyet? esetleg más online játékokkal... -
tyan
senior tag
Nekem a legújabb Daemon Tools-al (v4.08) nincs ilyen gond.
-
moonguru
őstag
Kijött a frissités! 2.4.16.174

Frissités
Gép újrainditás!
A windows Üdvözöljük-nél megakad!
Csökkentett mód!
Daemons tools uninstall!
És mükszik!
-
tyan
senior tag
Telepítettem a Comodot. Nekem nagyon bejött. Jobban, mint a ZA.
-
cor
őstag
én most töltöm a 2.4-et, ''kemény'' 1-2kb/seccel

-
törölt tag
sikerült letöltenem jónak néz ki thx a fordítoknak
-
Thrawn
félisten
Sikerült az update. Feltszem a magyarítást is kíváncsiságból

mod: egész jó! Grat a fordítónak és köszönjük
[Szerkesztve] -
kp78
veterán
Na megvan a 2.4.
Update-elni nem sikerült a 2.3-at(folyton hibát írt ki, gondolom a túlterheltség miatt), így letöltöttem a 2.4 magyart teljes egészben. Érdekes hogy ehhez most nem kér email címet. Tetszik, hogy van ez a forgalom animáció.
-
Thrawn
félisten
Na most aztán tiszta ideg vagyok. Elugrottam boltba, mire visszajövök már nem találom az Update ablakot. Gondoltam befejezte a frissítést. Megnézem a verzió számát, még mindig ugyanaz. Megkérdeztem a többiektől, hogy frissített-e a Comodo. A válasz: nem tudom valami csík látszott rajta és inkább kinyomtam...

Persze az updater most már annyira túlterhelt, hogy nem megy, a fentebb megadott link elnézést kér...
Valaki nem tud egy mirror-t ahonnan le lehetne szedni?
[Szerkesztve] -
Arki
tag
Hali!
A 2.4 innen egyszerűen leszedhető (ua. mint a 2.3-as link, de ez már az új verzió): http://download.comodo.com/cpf/download/setup.exe (8 MB)
A magyarításra a túlterhelés miatt várni kell, szerintem holnap érdemes próbálkozni.
Köszi a türelmet a készítők nevében is, használjátok majd egészséggel.
Arki -
Thrawn
félisten
Megát nem ír ki csak ennyit:
Installing updates... xx%
A Comodo fórumot képtelenség elérni, annyira túlterhelt a szerver, pedig szerintem a magyarítást (ha kész van) külön kell feltenni hozzá.
Ui.: frissítés előtt kiírta, hogy lehet megszakad majd a net, és újraindítást is igényel.
Most 13%-on áll... -
kp78
veterán
Na ma sem jött 2.4

De ha manuálisan akartam frissítést kerestetni, akkor eddig frankón kiírta, hogy nincs frissítés, most viszont ezt írja ki: ''Error 106: Could not complete update process''
Ez elég érdekes
Másnak tapasztalat? -
Arki
tag
Mert jó
. Hogy érdemes-e lecserélni a már megszokott tűzfalat, az teljesen a felhasználótól függ. Biztos lesz olyan, aki vagy nem szereti a Comodo kinézetét/lehetőségeit/beállításait/stb. vagy csak szimplán görcsösen ragaszkodik a programjához
! Leginkább azért drukkolok magamnak, hogy legközelebb több helyet szorítsanak magyarításhoz, mert néhol sajna használnom kellett nem túl magyaros mondat szerkezeteket is
...
Szvsz. exportáld a régi tűzfalad szabályait, szedd le a tűzfalat teljesen, újraindítás, felrakod a Comodo-t, újraindítás, Teszt Elek back in action...
-
törölt tag
üdv
honnét lehet letölteni a 2.3-as verzióhoz a magyarítást -
ragazzo
őstag
Már valahol olvastam ezt a kérdést, de én is felteszem.Miért indult be ennyire ez a Comodo őrület?Olvastam, hogy elég jó, de érdemes lecserélgetni mindenkinek a régi beváltat erre?Egyébként én is erre készülök.

-
kp78
veterán
Nem nagyon jön az az új magyar verzió

Lehet vmit tudni? -
Arki
tag
Néhány betűt kihagytam vagy csak a szemem káprázik? Ezt de utálom, kéne új billentyű

Ez meg egy GRC jelentés az Release Candidate 4 tesztjéről, ezek szerint elég jó lesz
:
GRC Port Authority Report created on UTC: 2007-01-12 at 17:48:41
Results from scan of ports: 0-1055
0 Ports Open
0 Ports Closed
1056 Ports Stealth
---------------------
1056 Ports Tested
ALL PORTS tested were found to be: STEALTH.
TruStealth: PASSED - ALL tested ports were STEALTH,
- NO unsolicited packets were received,
- NO Ping reply (ICMP Echo) was received. -
Arki
tag
Hozzáadva:
Kevesebb probléma
OLE cuccok jobb kezelése
Kb. 20000 ismert alkalmazás
Tálca animáció.
Normálisabb - hm, meg valósabb
- bát átvitel megjelenítés.
Nem kell weboldalon adatokat kitölteni, mert automatán generál majd valamit aktiváláshoz.
Védelem a szimulált - windows üzenetes - egér klikkek ellen.
Saját fájlok digitális aláírás ellenőrzése.
Néhány jogkör probléma orvoslása
.
Eltávolítva:
Az alkalmazás listánán a progit nem lehet majd bezárni Close gombbal (későbbi verziónál visszajöhet).
Ha csak figyel egy port, az nem lesz mutatva (későbbi verziónál visszajöhet).
Nem TCP/UDP alkalmazás ablakok eltávolítása a következő kiadásig.
Meg számomra ismeretlen javítások és fejlesztések, de a következő verzió nagy előnye a sok nyelvben fog rejleni
. -
bnss
veterán
Osztom a véleményed, nem mondom, h nem fogom magyarul használni, amennyiben lehetséges lesz!

Eddig nincs rá panaszom, kb ~10 mega memóriát foglal, szabályalkotása is megfelelő!
Szerk.: a megjelenő új verzió miben lesz más a mostanihoz képest (a stabil verzióhoz képest)? Vagy várjam, amíg megjelenik?
[Szerkesztve] -
Arki
tag
Összefüggésben tudom csak értelmezni
Általában akkor kérdez újra - ha már ki van pipálva valami -, ha:
- új verziója van;
- vmi. dll fájl töltődött be idő közben (pl. egerednek van vmi. programja);
- máshonnan van lehívva (pl. asztalról);
- új funkció használatához maga a program hív meg valami külső dolgot; -
Arki
tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Nem a magyarítástól lesz az
. Most már a 4. RC kiadást könyvelhetjük el, szerintem jövőhétre fog kijönni magyarítottan és javítottan is
. Az új kiadás nagyon jó, csak egy felhasználó még mindig kékhalált tud produkálni, de azért érdemes kísérletezni vele. -
cor
őstag
hi az mitol van h par dolog(svhost es a firefox) miatt neha meg-meg kérdezi h mehet-e?
-
bnss
veterán
válasz
Boeing 737
üzenetére
Igazából nincs is szükség magyar nyelvi fáljra - legalábbis nekem -, kb. 10 szót kell ismerni angolul, és akkor sokat mondtam!

[Szerkesztve] -
kp78
veterán
válasz
Boeing 737
üzenetére
Állítólag hamarosan lesz
Mindenesetre nekem egyelőre jól helyettesíti a ZA-t. 
-
Boeing 737
senior tag
Jol láttam hogy magyar nyelven el se érhető?
ill van magyarosítás de azzal állítólag instabil. -
Florentin
csendes tag
1. Keresd meg hogy a kliensed melyik portot használja:
pl: Utorrent->Beállítások->Kapcsolat (Bejövö kapcs. port: 23456
2. Upnp engedélyezése (pipa ki)
3. Comodo->Security->Network monitor
Add: Allow
TCP or UDP
In
Source IP: any
Dest IP: any
Source port: any
Dest port: single port: 23456 (amit a kliensből kiolvastál)
4. OK és Move up (egyel feljebb viszed a piros fölé)
5. Lehet, hogy a Comodo-t ujra kell indítani (legalábbis nekem kellett). -
Lacpac
őstag
Hopsz! Meg is van. Már aktív vagyok

Itt a link, ha valakinek kellenek az ezzel kapcsolatos tűzfalbeállítások.

MOD: Nagy örömömben lehagytam a linket.
Itt pótolom. 
[link]
[Szerkesztve] -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Most telepítettem a Comodot, de vannak torrent gondjaim, hiába engedélyezem a ki és a bejövő kapcsolatokat, akkor is passzív vagyok. Most így van beállítva:
[link]
Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan llíthatnám be ezt a tűzfalat, hogy ismét aktív legyek? Köszi a válaszokat.
MOD: inkább linkelek
[Szerkesztve] -
cor
őstag
én ma tettem fel...
eddig ZA-t használtam,de azzal nem mozogtak a kis arcocskák s pár oldalon nem jelentek meg képek, ezzel eddig legalább ezek a gondok mexüntek
-
RatSon
aktív tag
én is nagy megelégedéssel használom a tűzfalat pár hete SPF-ről váltottam, kicsit meg kellett szokni, de már maximálisan kézre áll.
Arki hozzád lenne kérdésem miszerint a Comodo többi terméke is hasonló minőségű? leginkább az antivirus érdekel, most nod32-t használok, de szívesen váltanék ingyenesre. Tudsz erről valami biztatót mondani? ;) -
Arki
tag
Őszinte leszek: ezt a tulajdonságát nem ismerem
. Az aktivitásnál nem mutat adatküldözgetést semminél? Próbáld megnézni, hátha van valami nyitott kapcsolat, talán valami megy a háttérben:
1. Start gombra klikk
2. Futtatás...
3. cmd.exe (ENTER)
4. Írd be a fekete ablakba: netstat -na
5. Nézd meg a listát, hogy van-e benne idegen IP cím -
Arki
tag
Igen, az oldalról letölthető 2.3 alapvetően jó tűzfal.
A pipálós dolog: ha bepipálod, akkor nem fogja többet kérdezni, amíg (1) az adott fájlnak nincs új verziója vagy (2) új dll fájlja. Utóbbi annyit tesz, hogy pl. elindítot a windows media player programot, ami az üzenet alapján vmit. akar a dinput.dll fájllal a böngészőnél (mondod erre, mi a szösz..). Itt ha a tiltást választod, akkor maga a böngésző program funkcionalitása lesz lekorlátozva ~ hálózati elérése tiltva (ez egy tűzfal, tehát bezárni magát a programot nem, de a kapcsolatait, azt bezárja
. A dll fájlokat a komponensek alatt megtalálod.
Itt ha tiltod a progit (pl. a káros hackyou.dll fájl miatt), tehát tiltva lesz annak Internetes elérése, akkor azt nem tudod addig használni, míg azt fel nem oldod. Mivel valószínűleg - a fenti példához visszaugorva - böngészőt szeretnéd még használni, ezért ilyenkor készíts külön szabályt a dll fájlra (tehát csak a dll-t tiltod egy külön szabállyal), így a böngésző simán működhet tovább.
Így tiszta?
-
bnss
veterán
Üdv!
Feltelepítettem a Comodot, mert többek véleménye szerint a legjobb ingyenes tűzfal. Az a kérdésem, h az miért van, h mióta feltelepítettem a comodot, a modemen a LAN Link folyamatosan pislog?
Nem töltök le semmit, akkor is ezt csinálja...
Van erre orvosság?
-
Arki
tag
Volt már olyan béta, ami inkább keresztbe tett az idegeknek, sem hogy vidáman szórakoztatta volna a biztonsági rendszert (pl. lázas klikkelések ugyanarra az engedélyezés ablakra...
. A bétáknál nagyobb esélye van biztonsági és egyéb problémáknak is (holmi processzor terhelés felmegy 100%-ra, stb.), a comodo fejlesztők a teljes verzióig nem foglalkoznak az összes probléma kijavításával.
Szóval az ő bétájukhoz fimonan kell hozzáállni, de - lekopogás... - még nem vezetett a rendszer összeomlásához sehol sem ez a 126-os jelű. Azt sem szeretném, hogy a béta bénaságai miatt csalódjatok a tűzfalban: inkább várjatok türelmesen a véglegesre, janurában biztosan kijön
. -
kp78
veterán
-
kp78
veterán
Üdv!
Leszedtem a comodot, és fel is tettem próbából a laptopomra.
Eddig nincs gondom vele, viszont kérdeznék párat.
Az alap beállítások mennyire jók, vagy érdemes állítani vmin még?
Amikor egy program csatlakozni akar a netre, akkor ugyebár engedélyezni kell. De ha több lépést ír ki, akkor végig kell pipálni minden lépést? Vagy elég az elsőnél kipipálni, hogy emlékezzen rá?
Ez a magyarításos dolog nem lenne rossz, mert azért ért az ember ezt-azt, de mégis csak magyarok vagyunk
Nekem a 2.3.6.81 veruószámot írja ki.
Arki, amit linkeltél az jó ehhez is, vagy csak az ott megjelöltekhez?
Vagy inkább várjunk a hivatalos magyar verzóra?
Köszi -
Nabu
aktív tag
Helló csak nem a hivatalos fordítóhoz van szerencsénk?
Szerintem nagyon jó ez a Comodo tűzfal én kerio-ról váltottam erre és nem bántam meg kipróbáltam az outpost-ot is, de nálam túlságosan bugos volt mindeggyik változata ez a comodo meg biztonságos is és a gépet sem fogja és ráadásul bugoktól mentes, eddig nem volt vele gondom...
Köszönöm a fordítást!
-
Arki
tag
válasz
Matrix2006
üzenetére
Elvileg január 4.-én kijön egy több-nyelvű verzió, nem lesz baj, ha kipróbáljátok
.
DC++ tud menni, az újnál valószínűleg kell külön szabály az 1412-es portokra, a régi verziónál (2.3.x.x) egyszerűbb az élet:
1. Application Monitor
2. Add
3. StrongDC.exe (akármelyik) kiválaszt
4. Állítsd be a lehívót:
pl: gyorsindítás/asztal/windows explorer = C:\WINNT\Explorer.exe; pl2: Total Commander alól hívod le = C:\totalcmd\TOTALCMD.EXE
5. beállíthatsz extrákat vagy ''Allow all activities for this application''. -
ftc
nagyúr
felraktam mondom hu de jo rákérdezt mindenre eddig bejöün azt kezdett idegesiteni mikor mindenre rákérdezett amit már 1x megengedtem...tüzfal le és vissza a régi anti hacker...
nem rossz tüzfal de számomra az amti hacker megteszi.. -
-
Atti0925
tag
Elkezdtem használni a Comodot!Elötte is használtam 1szer,de mivel passzív lettem a torrentezésnél,leszedtem!Tegnap felraktam újra,és megnéztem a torrenteket,aktív voltam!Ma nézem ismét passzív vagyok!
Meg tudom ezt változtatni,vagy ez a tűzfal ilyen? -
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a tűzfalat használja már pár hete egyik haverom, néhány napja vett egy routert és helyi hálózatot akar csinálni a 2 gépe között, viszont ez a tűzfal nem engedi, ha kikapcsolja a tűzfalat, akkor van hálózat. Hol kell engedélyezni benne a helyi hálózatot? Köszi a segítséget! -
(Bundás)
addikt
Azt nem értem, hogy naponta ugrálnak fel az ablakok, miszerint c:\windows\exploler.exe próbálta használni a firefox.exe-t, hogy csatlakozzon a mittomén melyik program a nethez. De egyszer engedélyezem, kipipálom, hogy ezt jegyezze meg, de akkor is naponta ugrálnak fel az idióta ablakok...
-
rog75
tag
Hi,
Nekem is torrent gondom van, hol lehet beallitani a Commodo-ban hogy az adott porton engedjen kapcsolodast hozzam? Mert a log szerint blokolja oket... -
SimS
senior tag
Üdv
Az a kérdésem volna (kb 3 heti használat után) hogy mitől lehet az hogyha játszom bármit neten akkor tök jó a pingem.. ha CoD2-vel akkor kb 1-2 percenkét lagolok egy nagyot, de amúgy jó
személy szerint nekem jó, hisz ZA-hoz képest gyorsabb a gép, kevesebb is a mem fogyasztás stb
SimS -
Mania
senior tag
Nézd meg melyik portot használja és manuálisan állítsd be neki.Úgy menni fog.Én a torrentkliensnél jártam így,csak kimenő kapcsolatot engedélyezett egészen addig amíg manuálisan nem engedélyezetm a bejövőket is. Próbaképpen egy időre lelőttem a router tűzfalát is,megnézem hogyan boldugul önmagában.
-
Tonyk
veterán
szerintem is rohadás soakt kérdezősködök. már levettem tökre a warning levelt vagy mi a picsát, de így is állandóan faggat... szerintem ma telepedik vissza a kerio
-
derossi
aktív tag
hát a DC nem megy vele,meg túl sokat kérdezősködik...

-
[w]
őstag
én is kipróbáltam, kb. 3 hete fut két gépen tesztjelleggel. semmi gond nem volt telepítéskor, magától indul (nem értem másnál miért nem) és úgy tűnik nem rossz.
egyedül a memóriafogyasztása nem tetszik, az SPF fele annyit eszik. -
Mania
senior tag
Eddig nálam is minden rendben.Részletesen konfigolható,néha talán túl szigorú is,ami nem baj.Igy egy hét használat után csak jót mondhatok róla.
-
J.R.Ewing
tag
szerintem is jo, csak 15-20megat eszik es mindent tud.
najo ghostwall beeri 3-mal is, de ott szigoruan mindent rule-okkal, nincs alkalmazas szerinti szabalyozas.
egy gondom van.
miert nem indul magatol?
nekem kell beirni registrybe...ez azert eleg vicces.
elinditja az agentet az kb 6mega, azt be tudjak tennirgistrybe?
de ekkor meg nem ved semmi.
jo kirakja magat asztalra...hurra
probaltam system es nem user-kent berakni (HKLM sofr/ms/win/controlset..../run-ba a HKLU helyett. semmi. amig nem lepek be, addig nem ved.)
szoval hogy lehetne, hogy mar login elott elinduljon?
lehet egyatalan? -
truptik
csendes tag
válasz
Matrix2006
üzenetére
Én felraktam a virus írtóval együtt, 3-ra, sikerült indítania gépet, nehezen töltött összesítve egy pain in the ass. Lehet hogy jó, de szerintem túlkomplikál mindent, olvastam véleményeket, zömmel panaszok. Leszedni is nehéz, még most is van belőle, nem lehet törölni. Ezt még ki kell figurálnom mert mindenhová bemászot. Az tutti hogy soha többet nem fogom használni. Most feltettem a Pc World-os, nod32 + agnitumot szépen megy minden.
-
Matrix2006
csendes tag
Kérdésem, hogy ki ismeri ezt a tűzfalat és milyen tapasztalatai vannak. A magyar lapokon sajnos nem találtam róla tesztet. Jelenleg Sunblelt Kerio-t használok, érdemes-e váltani. A Comodo cég elég elismert az SSL tanúsítványiról.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kompakt vízhűtés
- Gyúrósok ide!
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AI: tanulj már meg rendesen pózolni, ember!
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPhone SE (2020) / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Sivatagszín, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- PEACH Laminálógép és vágógép (6 in 1 Laminator & Trimmer PBP350 A4)
- Lenovo gamer laptop bazár - friss lista (2026.04.01)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Másnak tapasztalat?

. Hogy érdemes-e lecserélni a már megszokott tűzfalat, az teljesen a felhasználótól függ. Biztos lesz olyan, aki vagy nem szereti a Comodo kinézetét/lehetőségeit/beállításait/stb. vagy csak szimplán görcsösen ragaszkodik a programjához