Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soma314

    tag

    válasz Kohinor #15459 üzenetére

    Erre valóban pontos választ nem fogsz kapni. Egyrészt mert az új CCNA-t még kevesen tették le, a régi CCNA-k meg ahogy írod mások voltak. Másrészt nem tudjuk mennyit tudsz, nem tudjuk milyen gyorsan tanulsz.
    Én annak idején fél év alatt készültem fel és vizsgáztam le CCNA RS-ből.

    Had kérdezzek vissza! Miért számít? Ha felkészülsz 3 hónap alatt és úgy érzed tudod, elmész vizsgázni és mondjuk nem sikerül. Akkor látod, hogy kb mennyire nem megy és még mennyit kell tanulnod. Persze a vizsga díj pénz, de az időd is az, sőt!

    Amúgy az is elgondolkodtató, hogy az új CCNA önmagában mire elég. Félre ne értsed nem hiszem, hogy könnyebb most CCNA-t letenni, mint x évvel ezelőtt volt egy CCNA RS mondjuk, de akkor a CCNA vizsgák fokuszáltak egy témára (routing and switch, security, wireless, dc...) ezért gyakorlatilag is hasznosítható tudásról adhatott tanúbizonyságot. Ezzel szemben a mostani CCNA "általános" minden témából kell tudni valamit, de kevésbé mély tudást jelent. Ezért, ha az igazi kérdés a mostani rendszerben szerintem az lehet, hogy egy adott konkrét specialist vizsgát mennyi idő alatt lehet megszerezni, mert szerintem az jelent piacképes tudást. A CCNA egy jó első lépcső ehhez.

Új hozzászólás Aktív témák