Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yeffy

veterán

válasz ruby88 #14909 üzenetére

Szia,

Ez mindenkinel mas, es mas, embere valogatja.

En a kovetkezo keppen csinaltam:

- Kb 1.5 eve elkezdtem tanulni a CCNA-t semmi IT hatterrel, csak kocka beallitottsaggal, raadasul idegen nyelven, foiskolan. Mellette dolgoztam.
    - Par honap mulva elkezdtem keresgelni IT-s melokat, nyilvan tapasztalat/papir/tudas hijjan csak alap, helpdesk-jellegu, vagy asszisztensi (asszem' igy mondjuk otthon?) mokak johettek szoba. Talatam is egyet, de az meg csak ilyen altalanos rendszergizda melo volt, nem halozatos/specializalodott. Ott voltam par hetet, kozben nezelodtem, tanulast folytattam.
    - Majd talaltam egy helpdesk (1st line) melot, azt mar egy internet szolgaltatonal, ott voltam 11 honapig, kozben a vizsgakat letettem, papirt megszereztem, szoval nezelodtem, a kovetkezo szintre (2nd line, jobban hatter/technikai pozicio) tartottam.

Par sikertelen interju utan hal' Istennek, sikerult egy kivalo poziciot szereznem, egy remek munkaltatonal. Ezt ilyen 2nd/3rd line mix-nek hivnam.

Szoval en ilyen jellegu utat javasolnek - ma sem kezdenem mashogy, max korabban -, de kinek mi a testhez allo, vagy kinek milyen korulmenyek/lehetosegek adottak. :B
    Most az, hogy multi, vagy kis vallalat, abbol a szempontbol lehet szerintem kerdes, hogy mik a jovobeli terveid.
    Akarsz pl specializalodni, mint en, vagy eloszor csak be akarsz jutni a palyara, tapasztalatot szerezni, aztan meglatni, milyen, mi tetszik? En ennek alapjan dontottem.

Jeremy nagyon jo, elsore kicsit tulmozgonak tunt, de nagyon elvezem a videoit, nem semmi a ficko, nagyon jol tud magyarazni. :))

Új hozzászólás Aktív témák