Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
sziasztok,
telekomosként használom ezt a routert, már régóta. most új helyre költöztem, újra ugyanilyet kaptam, viszont itt már be van kábelezve minden helyiség.
az egyik szobában van egy asztali gép, közvetlenül a cisco kábelmodemre routerre dugva.
a másik szobában egy IPTV vevőegység, szintén a kábelmodemre dugva.a harmadik helyiségben egy linksys wifi router, arról megy a wifi, és a linksys-re rá van dugva még egy okostévé és egy médialejátszó is.
órákig nem értettem, miért akadozik a médialejátszó stream-je a pc-ről, de kimértem laptoppal. a linksysre dugott eszközök mind a lokális hálón, mind az internet fele max 9 mbps-t tudnak, míg a direktben cisco-ra kötött asztali gép tudja az internet felé az 50 mbps-t. amire előfizettem.
ez mi a 'szom? a cisco-ra dugott továbbosztott hálózatot belassítja, vagy mi? csak a közvetlenül rádugott eszközök tudják a teljes sávszélességet? nem is értem az egészet, mi ez?
a cisco-n a wifit kilőttem, a firewall low és csak a block anonymous van bekapcsolva. újraindítás után egy ideig a linksys-en is nagyjából jó a net, de a lan ott is lassabb, mintha direktben a cisco-ra dugnám az eszközöket.
valaki elmagyarázná?

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen autót vegyek?
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- P14s Gen2i 27% 14" FHD IPS i7-1165G7 T500 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ha eleged van a vacakolásból: 3,6 GHz, 12 / 64 GB NAS 6 darab NVMe bővítőhellyel, 2x 2,5 G LAN-nal
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Akcióban! Sencor SSS 6300 NYX 2 - Új, bontatlan + 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest