- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
válasz
Roxkex #11296 üzenetére
Szia!
Nálam is eljátszotta párszor, hogy átállította a widget megjelenési módját, elvett és hozzáadott ezt-azt. Megoldotta, amikor kikapcsoltam, majd rögtön visszakapcsoltam a widgetet.
Próbáltad az indítóikonnal elindítani a programot? Tudom, hogy fut, de hátha nem töltött be valamit, és ennek hatására betölti. Egy próbát megér.
-
C. s.
addikt
válasz
attak79 #11294 üzenetére
Szívesen!
A VPN-t nem ismerem. Annyit tudok róla, hogy átirányítja a forgalmat egy kerülőútra a kezdő- és a végpont között. A vírusoktól nem véd meg, az biztos. És mivel egy-egy ilyen szervergép nagy forgalmat bonyolít le, amiből sok minimum kétes, lehet, hogy annak is nagyobb az esélye, hogy ott szedsz össze valamit. Tényleg nem tudom, hogy van megoldva, hogyan képesek megvédeni az adatfolyamokat attól, hogy valami „kullancs” ráakaszkodjon. Hátha jár erre valaki, aki ért is hozzá, nem csak spekulál, mint én.
Innen tudod letölteni a Sandboxie-t, mióta más fejleszti. Nyílt lett, ezért már nincs fizetős változata, az ingyenes is tud mindent, amit korábban csak a fizetős tudott. Ezt nem árt tudni.
Itt és itt sokat beszéltünk róla, érdemes átolvasni, hogy jobban megértsd a működését és a benne rejlő lehetőségeket.
„Mit jelent a külön homokozó?”
Úgy képzeld el, mintha a Sandboxie egy szekrény volna, a homokozó pedig egy fiók a szekrényben. Ez egy rugalmas szekrény, amiben akárhány fiók lehet. Minden fiók egy különálló virtuális környezet, független az összes többitől. Alapbeállításokkal is jól használható, de ha rászánsz egy kis időt, jobban az ízlésedhez és a szokásaidhoz igazíthatod.
„Futassak mindent sandboxban,nem?”
Az volna a legjobb, és úgy, hogy eleve abba telepíted, nem a „csupasz” gépre és onnan hívod be. Azért értelem szerűen nem mindent érdemes. Pl. a víruskeresőt vagy a rendszermentést végző programot nem, a hardverhez tartozó illesztőprogikat sem, és hasonlók.
A Steam-kliensem abban van, az Origin nem hagyta magát, így az nincs benne. De pl. a Syberia a homokozós Steam-klienssel nem fut, viszont ha simán telepítem a gépre a klienst, akkor rendesen fut (igen, emiatt 2 Steam-kliensem van egy gépen
). Ez a kavarás csak a W10 óta van, amikor még W8.1-et használtam, simábban ment minden.
-
C. s.
addikt
válasz
attak79 #11291 üzenetére
Az előbb el lettem ugrasztva a géptől, és összecsaptam a mondandómat, szerkeszteni meg már nem tudom.
Tehát:
A telepítőfájlt tartalmazó homokozóban kell futtatni a WinRart, és jelszóval védve tömöríteni az állományt. Ez a jelszó lehet egyszerű is, a lényeg, hogy meg tudd jegyezni. Ha csak annyi a cél, hogy ne másszon ki belőle semmi, akkor nyugodtan beírhatod a fájl nevébe is, és lehet minden esetben ugyanaz.Az általános böngészéshez inkább másik homokozót használj, mint torrentezéshez, ha már szeretsz „veszélyesen” élni.
-
C. s.
addikt
válasz
attak79 #11291 üzenetére
Szívesen!
Amíg a CIS megfogja ezeket a próbálkozásokat, addig nincs baj. Tört szoftvert nem használok, esetleg azzal kerülhetett valami csúfság a gépedre. Javaslom, hogy használd a Sandboxie-t, abban futtasd a klienst és a böngészőt is, ahonnan a kliensbe való dolgokat gyűjtögeted. Legyen erre egy külön homokozód, elszigetelve minden mástól. Ez sem nyújt 100%-os garanciát, de növeli a biztonságot. Ezenkívül minden tört szoftvernek készíts külön homokozót, mert így szükség esetén könnyen eltüntethető a gépről a megunt vagy más okból nem kívánatos játék és egyéb.Amit pedig kihozol a Sandboxie-ból, azt előtte védd jelszóval, mert így nem tud belőle kimászni semmi. (pl. WinRar) Futtasd a fájlkezelőt is az adott homokozóban.
-
C. s.
addikt
válasz
attak79 #11283 üzenetére
Szia!
Nemrég pont ebbe futottam bele én is. Sok torrentkliens képes tiltólistát használni, a Qbit is. Azt hiszem, a listát kézzel kell letölteni és frissíteni mindig. De nem biztos, hátha valaki meg tudja mondani.
PeerBlock - A beállításoknál figyelj oda, mert nekem például sikerült letiltanom valamelyik extra listával az nCore-t, megállt a föltöltés, és az oldalra bejelentkezve is azt mutatta, hogy nem seedelek.
Már nem használom a PeerBlockot, és a Malwarebytes-ot sem engedem a géppel indulni mióta lejárt a próbaidőszak, mert állandóan zaklatott a fals figyelmeztetéseivel, mégsincs semmi kártevő a gépen. Arra gondoltam, hogy az MBAM pszichológiai hedviselésbe kezdett, hogy fizessek a programért.
A CIS is tud tiltólistát kezelni. Leírás
-
C. s.
addikt
válasz
Dévacsen #11275 üzenetére
Nem a vírusok szoktak bármit telepíteni a fölhasználó akarata, tudta és engedélye nélkül?
A frissítés még bizonyos keretek közt rendben volna, de semmiképp sem ötletszerűen, amikor az oprendszerre rátör a frissítőgörcs, hanem akkor, amikor a humanoidnak is megfelel. De ez már erősen off, ráadásul konfiguráció kérdése is többé-kevésbé. -
C. s.
addikt
válasz
Krystal_s #11268 üzenetére
Évek óta CIS-t használok, de még sosem jártam így, és jól meglepett. Pedig nem is egy ritka jelenség, mint utóbb kiderült.
„Esetleg az az IP nem lehet a Routered IP-je.”
Hoppácskaaaa...
De ciki! Ha itt volnál, most látnád, ahogy égő képpel süllyedek.
Semplar:
Hű, a mindenit, ez jó sok. Köszi szépen! A videó első 10 percéig megcsináltam egy szuszra, majd később folytatom. Pár dolgot nem találtam, gondolom, az elmúlt pár éveben változtattak ezt-azt windózék.
Dévacsen:
„Ez az a pillanat mikor az MS kezéből kicsúszik a gyeplő”
Nem féltem őket, tutira föltalálják magukat a mi kárunkra. Sajnos. De legalább megteszem, ami tőlem telik, és ettől jobban alszom.
-
C. s.
addikt
Legközelebb majd rögtön ide jövök. Nem is tudom, mi lelt.
-
C. s.
addikt
válasz
Dévacsen #11261 üzenetére
10 perc???
De jó Neked!
Iszonyú sok adatom van, az még érthető, hogy tovább tart átvizsgálni, de hogy ennyivel... A korábbi verziók gyorsabbak voltak. Már nem emlékszem, mikortól lassult be ennyire, de talán a 10-estől, a legutóbbi frissítéssel meg még lomhább lett a keresés. Jó volna, ha a fejlesztők összekapnák magukat, mert alapvetően nagyon jó program, remek ötletekkel.Köszönöm, hogy fölhívtad a figyelmem arra, hogy nézzem meg, nem fogja-e a CIS az Emsisoftot.
Amikor ezt írni kezdtem, elindítottam kíváncsiságból a CIS-t a rendszermeghajtón, 10 perce megy, és 51%-nál tart. (Lassan gépelek.) Ezen csak a rendszer van, a saját mappákat átirányítottam egy másik meghajtóra, illetve ennek ellenére néhány program mindenképp a C:\-re pakol dolgokat, de más nincs rajta.
Szerk.: 13,5 perc volt úgy, hogy ebben a vizsgálatban a tömörítetteket is átnézte.
-
C. s.
addikt
válasz
Semplar #11257 üzenetére
De be volt, köszi a tippet! Kikapcsoltam, majd kiderül, javít-e a helyzeten.
Dévacsen:
Ez jó ötlet, köszönöm. Már ismerem, majd rászokom a használatára, ha a fönti változtatás nem jár eredménnyel. Nem szeretnék megválni a CIS-től, mert számtalan előnye van. A mostani hátránya mellett.
Legföljebb majd csak 1-2 havonta engedem rá a CIS-t a teljes gépre.
-
C. s.
addikt
válasz
Semplar #11252 üzenetére
Sajnos nem jött be. Ez a piszok egyre lassabban dolgozik, és nem értem az okát. 1-2 hete még 8 órahossza volt az a pár meghajtó, most pedig 11. Annyival nem lett rajta több cucc, és ami azóta került oda, az néhány nagy fájl, nem sok apró.
Kár volt szépeket írnom róla a múltkor.
Újabban fölvette azt a szokást, hogy vizsgálat közben kilép, de kizárólag ugyanannál a meghajtónál. Kézzel kell átvizsgálgatnom, de csakis apránként, mert ha kilép elúszik az addigi munka. Ha apránként nézetem át vele, legföljebb csak azt a néhány könyvtárat kell újra átvizsgáltatni vele, ami közben leállt. Ha normálisan csinálná is 11-12 óra volna. Miért mindig ugyanaz a meghajtó? A HDS szerint rendben van, 100/100-as. Először azt hittem, egy sérült fájl zavarja meg, de mindig máshol jelentkezik a hiba.
Nálad milyen gyorsasággal vizsgál? Kb. mennyi idő terabájtonként?
-
C. s.
addikt
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Megcsináltam, egy gyors ellenőrzést is megejtettem, a könyvtárban történő kereséskor a benne lévő parancsikont átugrotta, de ha kimondottan a parancsikonon futtatom a keresést, akkor leköveti és végigvizsgálja a "másik végén" lévő fájlokat. Ez nem zavar, a puding próbája az evés, majd figyelek, mit művel a menetrendszerinti kereséskor.
-
-
C. s.
addikt
válasz
Dévacsen #11238 üzenetére
Igen, köszönöm, hogy megnézted! Nagyjából ez kellene, csak úgy, hogy ne egyenként kelljen bevennem a kivételek közé, mert tényleg sok van, ráadásul mindenfelé, össze-vissza.
Szerk.:
Na, most megnéztem az Everesttel, és 21147 darab parancsikonom van. Egy kicsit sokáig tartana egyesével.
Ha magát a fájltípust lehetne kizárni valahogy, az nagyon jó volna.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Hol lehet beállítani a CIS-ben, hogy a parancsikonokat (*.lnk) ne kövesse le az ütemezett víruskereséskor?
Némelyik igen terjedelmes könyvtárra mutat, és ez így több órahosszával megnöveli a vizsgálat időtartamát, ráadásul teljesen fölösleges is egy vizsgálat alkalmával ugyanazt 2-3-szol is ellenőrizni. 4 HDD-m van és egy rakás parancsikon keresztül-kasul, emiatt nem elég 1 nap hozzá, szeretném megoldani, hogy beleférjen reggeltől estig.
-
C. s.
addikt
Köszönöm!
"eltávolítási problémák"
A vírusoké vagy maga a CIS eltávolítása problémás?
A cmddata micsoda, a vírusadatbázis?
Kékhalállal hála Istennek nem találkoztam a jóvoltából, de néha tényleg lassan jelenik meg a gyorsindításon az ikon, viszont ez számomra nem zavaró, maga a program fut. Összességében nincs vele sok bajom, akkor hagyom ezt a verziót, ami telepítve van.
-
C. s.
addikt
Köszönöm, azért nem árt ezt is tudni.
Milyen ismert hibái vannak? Veszélyeztetik a biztonságot? Pl. biztonsági rés?Van olyan korábbi verzió, ami még most is biztonságosan használható W10-zel? Azért kérdezem, mert régen gyorsabban futott le a teljes keresés. Úgy rémlik, hogy talán a 10-essel lassult be ugrásszerűen, de nem vagyok biztos benne (most a 12-esnél tart). Sok adatom is van, ez tény, de azóta szinte másfélszer-kétszer annyi ideig tart a keresés, mit az ominózus frissítés előtt. Közben az adatok is szaporodtak, így már nem elég rá egy teljes nap (alváshoz kikapcsolva), hogy végezzen, ezért kettészedtem a területeket. Ezt az egy hátrányát tapasztaltam csak, de ez egyénfüggő, tudom.
-
C. s.
addikt
és MaCS_70, Krystal_s:
Köszönöm a válaszokat, véleményeket, átgondoltam őket!
Engem is a tűzfal, a HIPS, és a szükség esetén aktiválódó virtuális környezet vonz benne elsősorban. Nem szívesen válnék meg tőle, mert nem tudok olyan védelemről, ami szintén rendelkezik ilyen funkciókkal. Ha nem jelent kimondott hátrányt a használata, kitartok mellette.
-
C. s.
addikt
válasz
Krystal_s #11173 üzenetére
Manapság nagyon népszerű, de számomra is rejtély.
A mostani monitoromon tényleg eléggé gyatrán lehet állítgatni a fényerősséget. A minimumon kb. annyira világít, mint a régi közepes értéken.
Végül megszoktam, bár nem igényelnék ennyi fényt belőle, de az is igaz, hogy sosem irritált. Nem baj az, ha látható.
A nulla-közelinek nem tudom, mi értelme lehet. Úgy rémlik, hogy valami nyomelem- vagy vitaminhiány okozhat olyat, hogy az ember szeme nehezebben viseli a fényt.
-
C. s.
addikt
válasz
novaos #11160 üzenetére
Szia!
A Comodo Internet Security Premium (=CIS) már tartalmazza a tűzfalat, nem kell mellé külön telepíteni, szedd le, elég a másik. Ingyenes, nem fog lejárni. Az összefoglalót érdemes elolvasni, ott linkek is vannak a könnyebb kiigazodás végett.
Személy szerint jobban szeretem az offline telepítőket mindenből, ahhoz is találsz ott linket.
Hátha jön valaki, aki jobban ért hozzá, de úgy gondolom, miután a CIS mellé telepítettél még egy tűzfalat, nem ártana mindkét szoftvert lepucolnod, (van hivatalos takarítója, link az összefoglalóban, onnan mindig a legfrissebb tölthető le), majd utána csak a CIS-t visszarakni.
-
C. s.
addikt
válasz
Dévacsen #11154 üzenetére
De, érthetően fogalmaztál, én is erre gondoltam.
Most direkt megnéztem, mert hátha változtattak rajta, mióta észrevettem, hogy törölni kell használat után, de nem törli magától. Valószínűleg valami beállítás okozhatja. Én szinte teljesen alapon hagytam mindent a CIS-ben. Egyébként ritkán használom így a böngészőt, inkább a Sandboxie-val netezem. Nagyon zavar. hogy a "rendes" vágólapot nem látja, csak a saját virtuálisát.
-
C. s.
addikt
válasz
Semplar #11132 üzenetére
Köszönöm! Kiengedtem, csak azt nem értem, hogy miért kérdez hülyeséget.
A másik pedig az, hogy a programfrissítések keresése be van kapcsolva (naponta), de az automatikus telepítés nincs, kivéve a vészhelyzeteket és az adatbázist. Hol tudom megnézni, hogy mikor frissült a program? -
C. s.
addikt
válasz
blattida #11044 üzenetére
Nem probléma!
Köszönöm! Erre gondolsz vagy van más is? Nekem az üres.
"Bár a comodo szerint is csak gyanús..."
Ez igaz, de ha csak vaklárma, hogy lehet az, hogy Nektek nem jelez rá? (W10 Pro, x64) Azt sem tudom, hol találom ezt a tanúsítványt és mi a neve, hogy elküldhetném, akár valamelyik weboldalon is megvizsgáltathatnám (Virustotal, Jotti).
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #11040 üzenetére
Köszönöm!
Hogyan lehet jelenteni téves riasztásként? A fájlokhoz már megtaláltam, de ehhez nem. Szerinted mennyi idő múlva lehet arra gondolni, ha nem változtatnak rajta, hogy nem téves, hanem valós jelzés?Köszönöm. Ha a téves riasztás bejelentése után sem tűnik el, akkor törölném. Ha mégis a rendszerhez tartozik, és nem csak annak próbálja álcázni magát, és törlöm, akkor mi lesz? Nem szeretném emiatt újratelepíteni a rendszert.
-
C. s.
addikt
válasz
Semplar #10947 üzenetére
Köszi!
blattida:
Trükkös, köszi! Az nem elég, ha ki- és bekapcsolom a gépet, be is kell zárni a CIS-t? Úgy csináltam, hogy rendesen kikapcsoltam a gépet, majd másnap be. (Kikapcsolás alatt a hagyományos, "régimódi" kikapcsolást értem, nem azt a gyorsindítósat.) Mert így nem tiltotta le, direkt kipróbáltam. Mondjuk a YT-ot nem akarom tiltani, de másnál még jól jöhet.
-
C. s.
addikt
válasz
buhera73 #10938 üzenetére
buhera73 és Semplar:
Köszönöm, így jó lett.
A dolog érdekessége, hogy próbaképp blokkoltam a Youtube-ot, de ennek ellenére betölti, és a guglival is ugyanaz a helyzet. A lényeg, hogy amit tényleg akartam, azt megállítja. Úgy látszik, a "nagytesó" eléggé beleszól. Más lapra tartozik, hogy egyébként nem blokkolnám ezeket, csak hát a kíváncsiság... Tiszta mázli, hogy vannak jogaim.
Nincs kedvem belemenni egy ezzel a témával foglalkozó értelmetlen vitába, csak leírtam, mit tapasztaltam, és nem bírtam szó nélkül hagyni. Ennyi.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Hogyan kell letiltani egy URL-t?
-
C. s.
addikt
Üdv!
A CIS előző verziója melyik is volt? A 10.0.2.6420-as?
A legutóbbi frissítéssel érkezett valami létfontosságú javítás? -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ezúttal más bajom van. Ha jól emlékszem, legalább 2, de kevesebb, mint 3 hete kapott frissítést a CIS. Ha így van, azóta ez volt a 2. teljes vizsgálat a gépen. Egy hete és ma is a legvége előtt néhány perccel a Windows megkért, hogy aktiváljam. Furcsállottam a dolgot, mert ezen már rég túl vagyok, nem is panaszkodott eddig. Másra gyanakodtam, de az, hogy ma megismétlődött, már nem lehet véletlen. Tapasztalt valaki hasonlót? A Windows eredeti, rendes, megbízható boltban vettem évekkel ezelőtt. Egyáltalán nincs tört vagy egyéb "sumák" szoftver a gépen.
A múlt héten visszautasítottam, de másnap megint kérte, hát aktiváltam, ma azonnal megpróbáltam, de azt írja, hogy nem lehet aktiválni, próbáljam meg később. 64 bites 8.1, a CIS 10.2.0.6526-os verziójú. Mit tegyek? Rakjam vissza az előző verziót? Hányas is volt az?
Az előző gondommal nem sok időm volt foglalkozni, de megtudtam, hogy más néven fejlesztik tovább a programot, fölraktam a legfrissebbet, ez már látja a lejátszót, csak a lejátszóban nem találom a megosztott könyvtárat. Nem is tudom, hogy hol kellene megjelennie.
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10816 üzenetére
Meg fogom próbálni így, de csak a hét második felében lesz rá lehetőségem. Majd megírom az eredményt. Köszi szépen!
A modemes témában azt kérdezik, kipróbáltam-e kikapcsolt CIS-sel. Ehhez nem vagyok eléggé bátor!
Ha csak a tűzfalát kapcsolom ki, a Windows-é még megmarad, ugye? Illetve a kettő gyakorlatilag ugyanaz, a CIS csak a felületet adja, ha jól tudom. Ha az általad javasolt módszer nem hoz kedvező eredményt, érdemes megpróbálni kikapcsolni a CIS tűzfalát? (Nem az egész védelmet!) Hol tudom ellenőrizni, hogy biztosan megy-e a Win tűzfala?
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10814 üzenetére
Azon a gépen is otthoni. Akkor ezek szerint mennie kellene. Az számít, hogy amikor a hálózat engedélyezve lett, még nem üzemelt a lejátszó? Bár ezt nem tartom valószínűnek, a CIS csak a PC és a modem közötti kapcsolatra figyel. Akkor a modemen kell állítani, nem? Fogalmam sincs, merre induljak, ez tűnik pillanatnyilag a legesélyesebbnek. PC-modem rendben, modem-lejátszó rendben, de a PC-lejátszó nincs rendben.
Csak a modem áll köztük. Benézek a modem témájába is. Köszönöm szépen a segítséget!
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ma szerettem volna egy gépen beállítani, hogy a PS3 Media Serverrel tudjanak róla streamelni egy WD TV Play-re wifin keresztül. Mivel az adott két masina már korábban sikerrel együttműködött, arra gondolok, hogy a CIS a bűnös, mert akkoriban más víruskereső volt az említett gépen. Más tudtommal nem változott.
A WD TV Play látja a netet, mert az időjárást mutatja.
Átengedtem a tűzfalon, a fájllistában megbízhatóként tartja számon a CIS, nem látom nyomát virtuális futtatásnak. (Bár oka sem volna rá, mert megbízható.) Mit tehetnék, hogy sikerüljön? Vagy máshol kell keresni az okot?
-
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ma megjött a CIS-hez a Meltdown és Spectre miatti javítás, utána a 8.1-re is települt. Le kellett kérdezni a Windows frissítését, mert magától a CIS telepítésének véglegesítése előtt nem mutatja. Még működik a gép!
-
C. s.
addikt
válasz
Fandango #10759 üzenetére
Én a Sandboxie nevű programról beszéltem, nem a CIS virtuális környezetéről. Vadászom a programpromókat, de szeretem az ilyesmit biztonságos környezetbe telepíteni, mert az ember sosem tudhatja. Sok egyéb programom is van, és minden holmi külön-külön van telepítve, mert ami nem tetszik, attól így egyszerűbb megszabadulni. Ezért írtam homokozót.
blattida:
Köszönöm a segítséget!
A jelek szerint jól csináltam. Akkor miért rakja a Steames (egyúttal Sandboxie-s) játékokat reflexből virtuálisba? De legalább, ha kattintok a fölugró ablakban, hogy ne tegye, a következő indításkor már engedi. Vagy ez az alkönyvtárakra nem vonatkozik? Hogyan tudnám meggyőzni, hogy alapból engedje? -
C. s.
addikt
válasz
blattida #10756 üzenetére
Azt szeretném elérni, hogy ne virtuálisan fusson egyetlen program sem, amit a Sandboxie-ban használok. Rengeteg (közel 400) homokozóm van, ezért kilátástalan egyenként a problémás programokkal vacakolni, magát a homokozókat tartalmazó könyvtárat szeretném engedélyezni, hiszen bármi is van bennük, már eleve virtuálisan fut, nem kell, hogy a CIS is "besegítsen".
Erre gondolok.
Mi a különbség a mellőz és tilt között? -
C. s.
addikt
válasz
daimonion #10753 üzenetére
Rengeteg törlendő mappát adtam már hozzá, ezért nagy meló volna belakni egy új programot, és azt sem tudom, hogy abban egyáltalán föl lehet-e venni saját útvonalakat.
Fandango:
Nem a telepítőre ugrott, hanem a programra. Ma már nem csinálta egyiknél sem, nagy baj nem lehet. Az IAStorIconLaunch.exe az Intel könyvtárában van, a SensorDetector.exe a Gigabyte-hoz tartozik.
Köszönöm mindkettőtöknek!
Valaki az 1. kérdésemre tudna válaszolni?
-
C. s.
addikt
Üdv!
Pár bökkenő:
1. Valaki meg tudná mondani, hogy az auto-elszigetelőben mit kell beállítani ahhoz, hogy békén hagyja az adott programot vagy mappát? Mellőz vagy tilt? Mi a különbség?
2. Az IAStorIconLaunch.exe futhat szabadon?
3. A SensorDetector.exe valami védett regisztrációs kulcsot szeretne módosítani. Engedjem?
4. Egy ilyet is kaptam, pedig ez nem az a zűrös CCleaner verzió, a CIS frissítése is megvolt már a botrány óta. Ennek is vaj van a füle mögött? Mihez kezdjek vele?
Semplar:
Köszi a fordítást, ne haragudj, nem Neked szólt!
Ezeken a gépi fordításokon néha nagyon jókat lehet szórakozni! Egyszer azt sikerült kihoznia, hogy Bryan Adams megeszi vacsorára a barátait, pedig csak meghívni szokta őket vacsorára, amit igaz, hogy ő főz, de nem a barátaiból, ugyanis vegán!
Bocs a nagyon erős offért. -
C. s.
addikt
válasz
blattida #10732 üzenetére
Köszi, meg fogom próbálni.
Arra az esetre, ha úgy járnék, mint John_Doe: Mivel nem szeretném naponta újratelepíteni, mennyire gáz a korábbit visszarakni? Javítottak ezzel vagy az előzővel bármi életbevágót, ami komoly biztonsági kockázatot jelent? Mert ha nem, lehet, hogy érdemes volna kivárni, amíg ezt a hibát kijavítják.Remélem, nem járok a CIS-sel is úgy, mint az Avasttal.
John_Doe:
"a hiba náluk van"
Sovány vigasz, de legalább tudják és dolgoznak rajta. Reménykedhetünk.
-
C. s.
addikt
válasz
looser #10730 üzenetére
Köszi szépen, megtaláltam. Esetleg meg tudnád mondani, hogy a CIS-en belül mit kell betallózni? Ott nem jelenik meg a hibanapló. Egyszerűbb volna.
Hajszál pontosan 2 óránként összeomlik ma. Mi a fene lelte? A mai 7 és fél órás üzemidő alatt 21 bejegyzést csinált azonos tartalommal. Úgy néz ki, örülhetek, hogy "csak" 2 óránként omlik össze.
Már a gépet is újraindítottam, hátha segít, de semmi sem változott.
Ezt írja:
- System
- Provider
[ Name] cmdagent
- EventID 1
[ Qualifiers] 49152
Level 2
Task 10
Keywords 0x80000000000000
- TimeCreated
[ SystemTime] 2017-12-17T09:47:56.000000000Z
EventRecordID 737
Channel COMODO Internet Security Trace
Computer Brrrrr
Security
- EventData
Fail download telemetry config (hr=0x80070002) -
C. s.
addikt
Sziasztok!
A legfrissebb CIS nálatok is gyakran összeomlik? Mióta fönn van, már 4-5 alkalommal eljátszotta, ebből 2 ma volt, kb. 2 óra leforgása alatt. Rakjam vissza a korábbi verziót vagy mit tehetek?
Kerestem a log fájlt, de nem találom. Alapértelmezetten hol kell lennie?
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10726 üzenetére
Köszönöm a segítséget, már teljesen föltompultam. Jártam is ott hajnalban, csak nem görgettem le a lista aljára. Az utolsó sor volt.
Tetete1:
A Chip telepítője az Avastnak is gyanús volt, amikor még azt használtam. Arra tippelek, hogy nem tetszik az egyetlen normális biztonsági programnak sem.
Csak az Avastot meg tudtam nyugtatni, a CIS meg mintha egy kicsit hiperaktív volna néha. Na, inkább buzgómócsing legyen, mint mafla!
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Szép öngólt lőttem. A Chip magazin mai adventi promóját akartam telepíteni, ami egy online telepítő. Sandboxie-t használok, így biztonságosnak gondoltam a dolgot. A CIS rámozdult, ezért az "Egyszer mellőz" opciót alkalmaztam, viszont ez kevés volt a telepítéshez, úgyhogy végül hozzáadtam a kivételekhez. Telepíteni még mindig nem engedi, ezért arra gondoltam, hogy nem ér ennyit az egész, megszabadulok tőle. Most viszont már nem jelez rá, így töröltetni sem tudom vele. Nem találom, hol van a kivételek listája, hogy onnan levenném, és akkor újra ráugrana. Gondolom.
Van valakinek ötlete? Bármi.
Köszi! -
C. s.
addikt
válasz
blattida #10692 üzenetére
Nem, ez már régóta a gépen lapít, ezért is volt furcsa, hogy csak most jelzett rá a CIS, pedig a közelében sem jártam régóta. Sandboxie-ba telepítettem, tehát nincs (nem volt) teljesen eleresztve, azóta pedig a karanténban pihen. Ezek szerint ez gyárilag ilyen kis sunyi, nem nálam fertőzte meg valami, ami mást is összerondíthat. Ez legalább jó hír. Köszönöm a segítséget.
Köszi a hivatalos eltávolítójuk linkjét, reméljük nem lesz rá szükség.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tegnap, a nagy víruskeresős napon a CIS jelzett a Copa Petrobras de Marcas-ra (ingyenes), egészen pontosan a Marcas.exe nem tetszik neki. Ezt írja: ApplicUnwnt@#3f4tkqfh3um82. Rákerestem a neten, de a gugli egyáltalán semmit nem talált. Szeretném tudni, hogy ez a fájl nálam fertőződött meg vagy "gyárilag" ilyen, illetve mennyire veszélyes, miket művel. Valaki tudna segíteni?
-
-
C. s.
addikt
Szia!
A Firefox nagyon el tud terpeszkedni a memóriában, az a 2 GB nem valami sok, a 7 rendszerigényét nem ismerem, de valami azt súgja, nem ártana több.
"sokszor a haszálhatatlanságig fagy"
Olyankor nem csak iszonyúan belassul? A Firefoxot simán futtatod vagy a CIS virtuális környezetében? Akkor még több memóriát igényel az egész.
Ez nem igazán az én asztalom, hátha jön valaki, aki jobban tudja. Addig is talán nem ártana, ha telepítenéd és lefuttatnád a Malwarebytes Anti-Malware-t. Ott van az ingyenes is.
-
C. s.
addikt
A géped egyébként szokatlanul viselkedik mostanában? Lehet, hogy csak mázlid volt. Szerezz egy tesztcsomagot csini vírusokkal, és akkor élesben ki is próbálhatod. Persze csakis biztonságos körülmények között, hogy a fájljaid ne fertőződhessenek meg. Szerintem ebben vagy az általános vírusirtós topikban találsz is linket. Csak légy óvatos!
Az auto-elszigetelőt miért kapcsoltad ki?
-
C. s.
addikt
Szia!
Nálam a Nod (most Eset néven fut) évekkel ezelőtt csúfosan leszerepelt.
Ha több értesítést szeretnél látni, engedélyezd őket. Eleinte én is azt tettem, mert minden mozdulatáról tudni akartam, amíg ismerkedtünk. Ma már csak a leglényegesebbeket akarom látni.1. Általános beállítások/Felhasználói felület
2. Antivírus/Valósidejű vizsgálat
3. Tűzfal/Tűzfal beállítások
4. HIPS/HIPS beállítások
5. Elszigetelő/Elszigetelő beállítások
6. Fájl besorolás/Fájl besorolás beállításai
7. Fokozott védelem/Viruscope
8. Fokozott védelem/VegyesAzt hiszem, ennyi. Javítson ki valaki, ha tévedek!
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Valaki be tudná linkelni a legfrissebb offline CIS telepítőt?
-
C. s.
addikt
Az imént szólt a CIS, hogy frissítés érkezett.
Aki letiltotta a frissítések keresését, nézzen rá. -
C. s.
addikt
válasz
blattida #10646 üzenetére
Köszönöm szépen!
Promós programokat szoktam a Sandboxie-ba telepíteni és ott használni. Már a telepítés is akadályba szokott ütközni ilyenkor, ha nem kapcsolom ki a CIS "reflexeit". Te mit javasolsz: A komplett Sandboxie-t az összes exe fájljával ijektáljam és kész vagy minden egyes benne futó telepítővel és futtatható állományával is tegyem meg pluszban? Örülnék, ha elég volna csak a Sandboxie-t.
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10642 üzenetére
Első körben föl is dobja, de hiába választom ki, hogy ne szigetelje el, és nincs is látható jele a programablakban (szakértő nézet, elszigetelt appok: 0), plusz kínomban a kivételek közé is beraktam már, mégis kizárólag akkor fut pár dolog normálisan, ha átmenetileg kikapcsolom. Nem tudom, minden esetben így volna-e, mert amit csak lehet, a Sandboxie-ba telepítek, ami szintén a kivételek között van, ahogy kell. (A SB honlapján írtak erről, meg is csináltam.) Lehet, hogy az kavar be ilyen módon.
A múltkor Krystal_s ajánlotta nekem, hogy a Shellcode injektálás mellőzöttek részben kell hozzáadni. Ezt nem mertem kipróbálni, mert nem tudom, hogy akkor teljesen kikerül a védelem alól vagy azért fél szemmel figyeli a CIS, ha valamit rendetlenkedik. Nem tudom, mi az a Shellcode.
-
C. s.
addikt
válasz
István Bp #10639 üzenetére
Szia!
Én innen szoktam kibányászni a fájlokat:
c:\VTRoot\HarddiskVolume4\
A Volume4-ben a szám helyén más is állhat. Ha már többször is futott virtuálisan valami, akkor több "Volume" mappa is lehet. Ha ki akarod takarítani a virtuális mappákat, a programablakban a "Feladatok"-ra katt (a fekete sáv elején), aztán az "Elszigetelő feladatok" fülön, ott pedig az "Elszigetelő újraindítása" kell. Ez a teljes tartalmával együtt törli az összes Volume könyvtárat, szóval előtte ments ki belőle minden fontosat.Azért furcsa, hogy ráugrik a Photoshopra. Lehet, hogy tényleg lakik benne valami?
Elvileg meg lehet adni kivételeket, de úgy vettem észre, hogy ennek ellenére virtuális környezetbe rakja azokat a dolgokat, ha olyan kedve van. Ezt csak a programablakban mutatja, nem jelez. Ilyenkor ideiglenesen ki szoktam kapcsolni az Auto-elszigetelőt, majd megint elindítom az adott programot.
-
C. s.
addikt
válasz
blattida #10619 üzenetére
Köszi szépen!
Nem frissült a CCleaner (ingyenes verzió), nem tudom, miért akarja azt a fájlt létrehozni. Nem csinálja minden tisztításkor, de gyakran. Ez normális dolog? Azért furcsa, mert másnak nem jelez be rá a CIS.Semplar:
Neked is köszi szépen!
Szívesen a linket!Rájöttem, hogy ha "en" helyett "hu"-t írsz, akkor még magyar is ráadásul. Csak a kezdőlapot tolták el egyelőre. Engem leginkább az zavar benne, hogy így egyértelműen használhatatlan sajnos. Csak annyi jön be, ami a képen is van. Zéró. Csak az a 3 kék csík ficánkol, mintha be akarna töltődni valami, de nem történik semmi, pedig a világon mindent engedélyeztem, még a sütiket is, de semmi.
-
C. s.
addikt
A Virustotal szerint tiszták.
CCleaner64.exe: Virustotal
CCleaner.exe: VirustotalMegújult a Virustotal vagy légy van a levesemben? Másképp néz ki (kép), mint szokott, és nem is működött ezen a linken: https://www.virustotal.com/, csak az angol nyelvűn, és ott a megszokott módon jelenik meg. Ez az: https://www.virustotal.com/en/
-
C. s.
addikt
válasz
Semplar #10615 üzenetére
és Fandango:
Köszi a visszajelzést és a linket. De nekem annál egy korábbi verzióm van, amivel mostanáig nem volt gond. (Igen, tudom, egy lusta dög vagyok, nem frissítettem egy ideje.
De ezt most hagyjuk.) Az elmúlt napok botránya miatt arra gondoltam, hogy a CIS bekeményített, viszont az a furcsa, hogy a Hips ugrott rá, ami pedig tudtommal a programok viselkedését figyeli, és nem adatbázisból dolgozik. A belinkelt kép alapján csinál nálam valami szokatlant a CCleaner? Hogyan győződjem meg róla, hogy nem fertőzte-e meg valami? (Az exe fájlt elküldöm a Virustotalnak. Más ötlet?) És ha megint kérdez a CIS, mit feleljek?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Pár napja a CIS Hips időnként ráugrik a CCleanerre (5.25.5902, x64), pedig nem AZ a verzióm van. Ma reggelre futott le a menetrend szerinti teljes rendszerellenőrzés, és nem talált semmit. Tudtok mondani valamit erre? Kép Az első 2 ma a CCleaner indításakor jött (és most 32 bitesként fut, ha jól látom), a 3. pedig pár napja, amikor törölni akartam a szokásos helyeket. Eddig mindenre a tiltást választottam, úgy, hogy ne jegyezze meg. Ez csak egy kis paranoia a CIS részéről vagy tényleg baj van a CCleaneremmel? Nálatok mi a helyzet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- Formula-1
- BMW topik
- Windows 11
- Háztartási gépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- OpenMediaVault
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest