- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tthom
senior tag
válasz
Kisgépkezelő #15 üzenetére
Én mindig féltem ettől, ugye honnan fogod tudni, hogy elég a táp hűtése? Persze ha valami nevesebb a 4cm-es venti, akkor talán lehet valami adatot találni róla, de ha nem..
Egy tápban általában nincs kiolvasható hőmérséklet érték. -
Kisgépkezelő
senior tag
Hát, ha beletrafáltam, az nem a hozzáértésemnek, hanem ennek a gigantikus táblázatnak köszönhető, amit talán a smallformfactor.net-en találtam. Ha lementi az ember, akkor nagyon jól szűrhetőek benne a házak és egyéb alaktrészek a megadott paraméterek alapján.
Kikerestem a 80x80x10-es tápventi modot is amit láttam, hátha érdekel. Kép. / Videó. -
tthom
senior tag
válasz
Kisgépkezelő #12 üzenetére
Nagyon értel hozzá.
-
sb
veterán
Sajnos elég sok kritikus alkatrész van aminél méretben vagy másban kompromisszumot kell kötni. Ilyen a lap, szerintem nekem is kb. 10 éve volt utoljára hivatalosan mITX lapom, de gép folyamatosan van mITX házzal és kis, még beférő mATX lappal. Mostanában a normál mATX-ek sem mennek csodaszámba ha beférnek viszonylag kis, gyk. az alaplaphoz mérhető oldalnagyságú házba. A másik kritikus pont a táp. SFX, TFX-ből nehéz (volt anno) halk példányt szerezni, ha viszonylag nagyobb fogyasztású konfig kell akkor az ATX is játszhat, ilyenkor 2x élhosszúságú kockaszerű házak jók szoktak lenni, lp hűtő, stb... mellett beférhet. Mondjuk az ATX táp rohadt nagy, ha már méretcsökkentés és nincs dvga akkor nekem a paneltáp az elsődleges megoldás. Ha pedig a fogyasztás miatt, dvga miatt pl. nagyobb kell akkor inkább azon filozofálok én is, hogy miért is kell annyira lecsökkenteni a méretet. Így is-úgy is problémákat halmozunk. Még kicsit nagyobb házban, előre rakott táppal dvga-s, rendes hűtős vagy mini AIO-s megoldás is elég kompakt, ha már nincs is köze az mITX-hez nagyon... de még talán az élhető lehet ha mégis arra van szükség. Nekem ezek fényében a cikkben lévő ház dimenziói továbbra is elég furák. Biztos van ahova pont ez illik, de talán nem a legáltalánosabb.
-
tthom
senior tag
válasz
Kisgépkezelő #8 üzenetére
Persze, nem egyszerű. Abban igazad van, hogy FlexATX, ha terhelik, nem halk, most megnéztem, valszeg ebbe a házba se férne bele egyszerűen a 80x80 venti mod, de talán egy 10mm-es még csak-csak. De volt Alin, ami egy minimálisat volt nagyobb, abba könnyebben, de nálam cél volt a minél kisebb, ámde olcsó mATX lap beleférjen ház, így lett 210*118*242mm.
Amúgy érdekes, hogy a másik gépben, amiben csak úgy szabadon van a FlexATX táp, tehát nincs tényleges ház oldallap, ott terhelésen sincs komoly a hangja.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Ott tényleg érdemes körülnézni, csak kb. ami van, annak a háromnegyede még az aliexpressnél is ezoterikusabb oldalakról rendelhető be, ahonnét az általam olvasottak alapján nem 100%, hogy meg is érkezik. Meg a Flex ATX tápok a 40mm-es ventijükkel állítólag igen messze vannak a halktól. Láttam olyan modot, hogy ráfaragnak egy 80-as ventit a Flex tápra, csak olyan ház meg aztán végképp alig van amibe belefér a modolt táp. Viszont 12-15L között tényleg van egy nagy rakás olyan mATX ház, amik pont azt tudják mint a nagyobbak, csak pofátlanul kis méretben.
Persze láttam 10L-es ATX-et is. Apró, (de tényleg csak apró) hibája, hogy a riser kitakarta az össes többi PCI-e slotot, úgyhogy lényegében pont ott van vele az ember, mint egy ITX lappal.
-
sb
veterán
Ez mITX?
A félméteres egyik oldali hosszával szerintem rendesen lábon lett lőve. Ránézésre ott az asztal tetején meg teljesen wtf nekem az egész. Még nagyobbnak és értelmetlenebbnek tűnik, ha rádől agyonüti kb. -
tthom
senior tag
Egyébként kínaiknál kell körülnézni, én ott találtam olyan 6 literes gépházat, hogy a kisebb mATX lap belefér, riserrel még egy rövidebb dupla GPU is + 1U táp. Igaz, cipőskanállal lehetett kb. összerakni, de nagyon kompakt.
Persze minőségre nem hozza a nagyokét, de jópofák vannak. -
3L1T3
addikt
Na öreg koromra ha kiégtem az ARGB mámorból és a full toweres helymániámból akkor majd ebbe az irányba terelődök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A jelenleg még ismeretlen vételárú, variálható méretű termék az Ncore 100 Max léghűtéshez optimalizált változata.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Metal topik
- További aktív témák...
- AQIRYS Wezen Számítógépház, Mini Tower, táp nélkül, mATX, Fehér
- NZXT Kraken X73 RGB 360mm vízhűtő!
- Cooler Master ma824 stealth .
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- ASUS Prime 750W Gold Fehér / White Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest