- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- SONY LCD és LED TV-k
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Házimozi haladó szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
Alapból nem is volt vezetékes kapcsolat. Most nincs előttem, de úgy emlékszem hogy nem is engedett új vezetékes kapcsolatot létrehozni (ki volt szürkítve).
Ha az alaplapi hálókártyát kezeli
Az nm szerintem az alap felállásban nem kezeli. Mit kéne átírnom, hogy lássa, kezelje?Üdv,
J -
joecontra
addikt
ntfs-t az epel tárolóból kell feltenni, ntfs-3g csomag
Rendben, net nélkül bajos lesz.Milyen eszköz? Van modern network manager. Azt nézted? dhcp-n tud csatlakozni?
Alaplapi integrált LAN. Néztem a Network Manager-t de ki volt szürkítve a 'vezetékes kapcsolatok', azt hiszem 'nem kezelt' státusszal indult egyből.
DHCP-hez mit kéne beállítani? Mert /etc/network/interfaces fájlt nem találtam.Üdv,
J -
-
Tim82
félisten
Te, 2007 óta foglalkozok Thinkpad-ekkel, úgy 25-30 körülire saccolom a kezeim között átment TP-k számát, ott inkább én szoktam tanácsot adni, nem pedig kérni.
Amúgy a modulcseréken túl vagyok, de ezt írtam is előzőleg is... Persze értékelem, hogy segíteni próbálsz, de egyszerűen nem ér meg ennyi időt és energiát ez a gép.
Ismert, bár nem túl gyakran kijövő hiba, nincs rá megoldás. BIOS-t nem tudok rajta frissíteni, ahhoz jó akku kéne, ami van, az 0 perces, de nem hiszem, hogy segítene. Én ebbe a gépbe nem fogok keresgélni RAM-okat, így is bagóért vettem, nyereséggel adom el.
Másrészt meg ki akartam próbálni az R51e-vel, hogy bele tudok-e tenni egy bontott IPS kijelzőt T43-ból, de ez annyira economy modell (az "e" economy-t vagy education-t jelöl), hogy az összes többi R50/R51/R52-vel ellentétben ez pont nem képes kezelni saját kijelzőn 1400*1050-es felbontást. Az összes többi R5x igen, ezt csak R51e-vel pont nem próbálták még (úgyhogy be is fogom valamikor írni a thinkpads.com fórumára is).
Lesz helyette másik noti (nem akarom kihasználatlanul hagyni azt az IPS kijelzőt), meg ha végre harmadjára jó szalagkábelt sikerül kifognom a Thinkpad X200-amba, arra úgyos CentOS 7-et szántam.
-
Vladi
nagyúr
Egy gyors beszámoló a tapasztalatokról:
A telepítés nagyon kulturált lett, szépen megszelídítették az anakondát. A rendszer durván gyors. Viszont elég nagy a csomaghiány.
Az alaprendszer penge, de a 3rd party tárolók nettó kuplerájok.
Mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy ezek alkalmazásánál legyen észnél! Minden program felmegy, beszerezhető könnyen, de ész kell hozzá. Később írom a részleteket.
-
Tim82
félisten
Sztornó, fura dologba futottam vele, valamilyen oknál fogva nem hajlandó úgy kezelni 2 GB RAM-ot, hogy mindkét foglalatban van egy-egy 1 GB-os RAM modul. (A modulok jók, ha csak egy foglalatba van téve egy modul - mindegy, melyikbe melyik modul - akkor pöccre elindul, ha mindkét foglalat foglalt, akkor csak felpörög a gép és nem indul.)
Megy Hardverapróra a noti, természetesen a hiba leírásával és annak megfelelő árral. Én meg keresek helyette egy másik R5x-et, R52-t lehetőleg, az lesz majd a tesztgép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest