- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Felraktam 7770-es kártyához a 13.4-es drivert. Ha jól emlékszem a régebbiekben a ccc.exe és a mom.exe külön tiltható volt az automatikus indításnál, most ilyet nem látok. A "Catalyst Control Center: Host Application" pontosan mit csinál, és mit csinál a "Catalyst Control Center: Monitoring Program" ?
Indításkor eléggé tekerika vinyót jó ideig, és nem tudom kellenek-e.
Régebben mindig kikapcsoltam ezeket és nem volt gond, de most ha egyben letiltom a CCC indítást (win8 64) akkor előjön a blck sdreen vagy mi, akkor ha készenlétből vissza kellene jönnie a kártyának. A régebbi drivernél ha ezt a kettőt tiltottam ilyen gond nem volt, és ugyanúgy jól futott minden.(olyan választ köszönöm nem kérek hogy ne tiltsam stb, régóta tiltok mindent ami nem fontos, szeretem ha csak az megy a gépemen amit én akarok, és eddig nem is volt gond)
Csak az érdekelne hogy ez a két komponens mi célt szolgál?
Úgy vettem észre hogy a letiltásuk mellett is minden működik. -
törölt tag
Lehetséges hogy kevés feszt kap a CPU, próbáld meg kicsit növelni, esetleg rakd azt is alapra. Terheld le teszt programokkal, vagy az általad játszott játékoknál ahol észlelted a hibát.
És ha nem jelentkezik a hiba, akkor tudod hogy a CPU tuningal lesz a gond. -
-
Jakuu
őstag
válasz
PumpkinSeed #22035 üzenetére
Hydravision ? Az ATI fejlesztese a meghajtojahoz.
"ATI Hydravision:
ATI Hydravision is integrated into ATI Catalyst Control Center™ for creating a customized multiple-display desktop. Highlights include:
Clone mode and Extended desktop modes.
Multiple displays running at independent resolutions/refresh rates.
All display modes supported under Windows XP are also supported under Windows Vista (Horizontal and Vertical Span are not supported under Windows Vista).
ATI Hydravision multi-monitor management software enables increasing desktop workspace by using up to two monitors connected to a single ATI Radeon™ graphics card.
User-defined or pre-defined grid layouts using ATI HydraGrid™, facilitating easier desktop management of windows by maintaining an application location within the grid.
Multiple layers of desktop workspace using ATI Multi-Desk™, with thumbnail previews when switching between desktops."Vagy ha esetleg nem lenne szimpatikus ott az Ultramon nevu szoftver.
-
válasz
PumpkinSeed #22035 üzenetére
Akkor ez? [link]
(Én ezt szoktam használni, mert így nem kell matatni a CCC-ben.) -
válasz
PumpkinSeed #22033 üzenetére
-
válasz
PumpkinSeed #22031 üzenetére
Eyefinity-re gondolsz?
-
PumpkinSeed
addikt
Nem tudjátok, hogy lehet egynél több kiterjesztett asztalom?
-
Jakuu
őstag
Nincs mit uraim.
-
oxforte
csendes tag
válasz
MasterMark #22025 üzenetére
Az 1.3 patchal jó lett nagyon, telljes képernyős amilyen volt régen xp-n, köszönöm mindenkinek aki segített.
-
oxforte
csendes tag
válasz
visszarakom a régi drivert és megprobálom a HD pachot hozzá !!
-
oxforte
csendes tag
válasz
és akkor ??
-
Jakuu
őstag
válasz
Alister71 #22010 üzenetére
Ilyen esetekben erdemes meglatogatni ezt az oldalt: http://www.wsgf.org/mgl (Wide Screen Master Game List | WSGF)
Rengeteg jatekhoz van megoldas, hogyan lehet rabirni a widescreen modra, meg ha regi is.Azt irjak ott, hogy:
"Firefly studios applied the patch 1.30 for widescreen support. Developer said the game will be support any resolutions up to 2560x1600.
Filename is "Stronghold_Crusader_HD_Update.exe". It contains additional missions and textures so it's size is 68.9 mB."16:9-es kep elnyujtas (torzitas nelkul)
-
oxforte
csendes tag
válasz
MasterMark #22022 üzenetére
amit láttatok képet feltelepítette de nem jo semmi se, mert nincs ati driver feltelepitve, a telepítés végén nem kért ujraindítást se, és nincs ati control centerem se ??? Hogyan tovább ????????
-
Alister71
nagyúr
válasz
oxforte #22019 üzenetére
Ha a 13.1-est sikeresen telepítetted, akkor meg fogod találni azt a gpu méretezést amit a kolléga a másik topikban linkelt neked.
Az valóban kevés. Akkor a driver nem jó ami az AMD oldalán van. A notbook gyártó honlapjáról kell letöltened a legutolsót. Mi a gép pontos neve?
-
Alister71
nagyúr
válasz
oxforte #22016 üzenetére
Ha ez feltelepül, akkor a vga-dhoz elérhető legfrissebb driver lesz fent a gépeden. Ehhez frissítés már nem is fog érkezni.
De szerintem olyan játékokkal teszteld, amik támogatják az 1280x800-as felbontást, ne a Strongholddal. Mondjuk engem konkrétan nem zavarna, ha 4:3-ban menne, mert legalább nem lenne elnyújtva. -
Alister71
nagyúr
válasz
oxforte #22012 üzenetére
Elsősorban keresd meg a gépedhez ajánlott legutolsó mobil drivert. A notikat annyira nem ismerem, csak futólag fordultak meg nálam, míg feltelepítettem, majd adtam vissza a gazdájának.
A 13.1-es a legutolsó amit ajánlanak a te vga-dhoz. Én a 32 bitest linkeltem, ha 64-es rendszered van, akkor azt töltsd le. -
oxforte
csendes tag
válasz
MasterMark #22009 üzenetére
de valamiért régi verzió kerül vissza mindig , ez mért lehet, leszedni letudom telljesen.
-
Alister71
nagyúr
válasz
oxforte #22006 üzenetére
a Stronghold Crusader elég régi játék és nem támogatja a wide felbontást. Az alapjáték max felbontása 1024x768. Ha a monitorod úgy van beállítva, hogy 4:3-as felbontásnál automatikusan 4:3-ra állítja a képet, a driver nem valószínű, hogy ezt felülbírálja. A monitorod menüjébe keresd meg ezt a beállítást, és ha neked nem jó, hogy a 4:3-as képet normálisan jelenítit meg, akkor állítsd át wide-ra. ekkor majd jól szétnyújtja a képet és kellően el fognak torzulni az alakok.
Mindamellett ha leírnád, hogy milyen vga-d van, kapnál még pár ésszerű magyarázatot. Mert mondjuk egy HD3000 vagy HD4000-es Radeonra nem is fog felmenni az új driver.
-
MasterMark
titán
válasz
oxforte #22008 üzenetére
Ha futtatod az Install Manager-t, a legalsó az Express Uninstall, az mindent levesz, azzal kell törölni. Utána mehet az új driver egyéni módban, és nézd, hogy mit rak fel. Ha a Display Driver nem akar felmenni, akkor eszközkezelőből kell telepíteni, arról a helyről, ahova a telepítőt kibontottad.
-
oxforte
csendes tag
válasz
MasterMark #22007 üzenetére
nem sajnos, nem jo
-
MasterMark
titán
válasz
oxforte #22006 üzenetére
Én javasoltam a GPU méretezés bekapcsolását. A GPU grafikai processzort jelent.
Azt mondtad a másik topikban, törölted az előző drivert. Akkor mégsem?
-
oxforte
csendes tag
segítség kellene, mert nem tudom feltelepíteni az AMD CATALYST CONTROL CENTER legujabb verzióját, mert amit letöltöttem az AMD honlapról, feltelepítéskor amit kiir verzót a center telepítéskor az 08.00.087-t. Miért van ez ??? Ebben nem tudok állítani GPU-t. Tud valaki segíteni, mert a gondom ez játékoknál win 7 alatt hogy nem telljes képernyős a játék. 2 szélén fekete zavaró csik van. Van mi lehet még a gond ??? A GPU-t mondták azon kell állítani.
Nem tudok ATI kártya driver-t frissiteni, ami fent van az 2009-es verzió, lehet ez gond ?? -
jeho72
csendes tag
AMD Catalyst Un-install Utility
azóta sikerült elérnem hogy már meg sem nyitja WOT-ot valami directx probléma miatt -
jeho72
csendes tag
sziasztok!
a problémám az, hogy nem tudtam törölni kell a 13.4 elötti drivereket. most jelen pilanatban a naplóban ezt írja:
<?xml version="1.0"?>
<?xml-stylesheet type="text/xsl" href="Report.xml.xsl"?>
<monetreport xmlns:dt="urn:schemas-microsoft-com:datatypes">
<general>
<cmdline>-UI </cmdline>
<time>06/04/13 12:05:59</time>
<action>uninst</action>
<download></download>
</general>
<dcm>
</dcm>
<exist>
<package>
<description>AMD Catalyst telepítéskezelő</description>
<result></result>
<version>8.0.911.0</version>
<size>20 </size>
</package>
<package>
<description>AMD APP SDK Runtime</description>
<result></result>
<version>10.0.1124.2</version>
<size>90 </size>
</package>
<package>
<description>HDMI audio illesztőprogram</description>
<result></result>
<version>7.12.0.7714</version>
<size>1 </size>
</package>
</exist>
<install>
</install>
<uninstall>
<package>
<description>AMD APP SDK Runtime</description>
<result>Succeed</result>
<version>10.0.1124.2</version>
<size>90 </size>
</package>
<package>
<description>HDMI audio illesztőprogram</description>
<result>Succeed</result>
<version>7.12.0.7714</version>
<size>1 </size>
</package>
</uninstall>
<downloaded>
</downloaded>
<resource>
<hwinfo>Hardveradatok</hwinfo>
<existpkg>Meglévő csomagok</existpkg>
<pkg2inst>Telepítendő csomagok</pkg2inst>
<pkg2uninst>Eltávolításra váró csomagok</pkg2uninst>
<otherdev>Egyéb észlelt eszközök</otherdev>
<errmsg>Hibaüzenetek</errmsg>
<name>Név</name>
<manufacture>Gyártó</manufacture>
<chiptype>Chip típusa</chiptype>
<chipid>Eszközazonosító</chipid>
<otherhw>Egyéb hardver</otherhw>
<download>Csomagok letöltése</download>
<succeed>Sikeres</succeed>
<fail>Sikertelen</fail>
<vendorid>Kereskedő azonosító</vendorid>
<classcode>Kategória kód</classcode>
<revisionid>Ellenőrizte:</revisionid>
<ssid>Alrendszer azonosító</ssid>
<ssvid>Alrendszer eladójának azonosítója</ssvid>
<header1>Catalyst™ telepítéskezelő</header1>
<header2>Telepítési jelentés</header2>
<finalstatus>Végső állapot:</finalstatus>
<versionofitem>Tétel verziója:</versionofitem>
<size>Méret:</size>
<bytes>Mbyte</bytes>
</resource>
</monetreport>
az amd leszedővel már próbáltam, hát nem.
települ de a ccc nem elérhető 70% fps romlás így előre is köszike!!! -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
petyusz851 #22000 üzenetére
Szerintem keress tesztet és olvasd el a leirast ami mellékelve van, a változatos hardverkonfig miatt az userek visszajelzései teljesitmény-stabilitas valtozas szempontjabol egyediek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- E-roller topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Windows 11
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Android játékok topikja
- Villanyszerelés
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest