Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Balázs1986
őstag
válasz
-Valinas- #20974 üzenetére
Az én szememet az ütötte meg, hogy BIOS default után volt. Érdemes lehet megnézni, nincs-e olyan opció, hogy használja / ne használja a proci vga-ját. Már csak azért, mert az Intelnek látszania kell Catalyst-tól függetlenül. Meg olyat is olvastam, hogy jobban szereti a Win, ha először az Intel, aztán az AMD megy fel. De ehhez ugye látszani kellene az Intelnek. Szóval szerintem töröld az AMD-t, nézz szét a BIOS-ban, majd tedd fel az Intelt, végül az AMD-t.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz
-Solt- #20993 üzenetére
Valószínűleg kártyafüggő a driver működése. Konkrétan a 13.1 nálam fel sem megy, csak az audio része, mivel a 7670m nem támogatott ennél a driver-nél. A 13.2 beta 5 által meg támogatott, de bár inkább ne lett volna
ZeroDK: 12.11 beta 11 -el valóban nagyon jó
Előtte (mármint a rendszercsere előtt) 12.10 volt, az is jó volt, de ezzel még simábban megy ugyanannyi háttérfolyamat mellett...bár lehet, hogy itt már inkább az ssd teljesítménye az érzékelhető. De a lényeg, hogy ez valóban nyerő verzió lett, köszi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
-Solt- #20987 üzenetére
Én erről beszéltem, hogy Fix 60FPS-re van belőve a játék: Képsebesség 60 képkocka / mp, és a várakozás függőleges szinkronizálás is be van kapcsolva. Nyilván ha kikapcsolom, jóval több FPS-m is lenne, de akkor képszakadások lennének, ami egy Focis játéknál idegesítő. Próbáltam én mindenféle variációt, hogy kikapcsolom a Vsync-et, és lekorlátozom 60FPS / mp, vagy fordítva, de mindegyiknél volt akadás. Fórumokon mind tele van, ez a nevezetes "mikrolagg" ahol fix 60FPS-en mennek a játékok, lásd FIFA 13.
-
-Valinas-
senior tag
válasz
Winnie The P #20990 üzenetére
HP 4530s, de a drivert a HP support honlapjáról szedtem le.
-
-Valinas-
senior tag
Felraktam a Catalyst-et, meg reseteltem a BIOS beállításait, annyit értem el, hogy az eszközkezelőben eltűnt az Intel HD 3000, és megjelent egy sárga felkiáltójeles Radeon HD 7400M, ami nem működik (Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)).
Mikor telepíteni akartam az Intel drivert (eddig az nem volt fent, mert működött minden tökéletesen), kiírta, hogy a számítógép nem felel meg a minimális követelményeknek.
Jelenleg a felbontás elcsúszott, és nem tudom, hogy melyik videokártya aktív...
-
-Solt-
veterán
válasz
#97716736 #20981 üzenetére
Nálam a 13.1-l nem szaggat a Fifa13! Annyi a titka, hogy a játék beállításokban korlátozni kell a képkocka számot 60-ra.
Összességében is azon játékok esetében, amelyek vsync mellett a fix 60fps ellenére beszaggatnak, megakadnak ( pl FC2 ), ez a teendő. Ha a játékban nincs lehetőség a képkocka szám fixálására ( ez nem egyenlő a vsync-l! ) , akkor valamilyen segédprogrammal kell megtenni. Például RadeonPro, vagy AB.
FC2-ben a képkocka szám fixálása után még a processzor kihasználtság is nő... nem tudom ez, hogy függ össze, de a lényeg, hogy ezek után gyönyörű folyamatos.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Balázs1986 #20985 üzenetére
Hidd el azzal tökéletesen fog menni
Én is gyanakodtam, mert közbe futott a uTorrent is, Skype, stb programok, mondom bezárom az összest, de csak csinálta. Ezzel meg akármilyen programot futtatok, semmi akadás
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
Pont most futottam bele ugyanebbe. Fifa 13 szaggatások 8Gb 1333 RAM, 7670m, i2450m mellett. Most lett újrahúzva a rendszer SSD beszerzés miatt, a Fifa is erről fut, és szaggat...először azt hittem, hogy a net miatt, de aztán offline is csinálta...csak néztem, hogy mi a tosz, mikor eddig max beállítások mellett meg se akadt. Kellett nekem minden driver-ből a legfrissebbet feltenni
Na megy fel a 12.11Szerk.: válasz akart lenni erre ((#20981) ZeroDK )
[ Szerkesztve ]
-
Arkennys
addikt
válasz
zkiss0 #20983 üzenetére
Hát, ez ahogy látom régi problémakör, például itt keresés alapján EZT dobta ki a gép. De simán kutatgatva se találtam rendes megoldást rá. Talán még egy driver sweeperrel leszedni az AMD cumókat, és megpróbálni újrarakni...nem tudom, csak találgatok, amit nem szeretek. Sajnos ebben érdemi segítséget nem tudok adni, ne haragudj
[ Szerkesztve ]
-
Arkennys
addikt
válasz
#97716736 #20981 üzenetére
Hát igen, az időközbeni tökéletesítgetések akkor látszanak kicsikét. De az a pár kocka változás már nem mérvadó tényleg. Amúgy ahogy nézem, ez eléggé egyénileg jön be mindenkinek, eddig kb mindenkinek aki említette a hasonló hibát, másik driver hozott megváltást kb
Fura ügy
-
törölt tag
válasz
Arkennys #20969 üzenetére
Üdv ismét!
Következő a történet: 13.1 WHQL tökéletesen megy minden játékkal, programmal, kivéve a FIFA 13 játékkal, ahol ugyanis fix 60FPS-em van, és még is mikrolaggol. Többi játéknál ezt nem csinálta, csak ennél. Úgyhogy vissza raktam a 12.11 Beta11-et azzal tökéletesen megy minden játék, annyi hogy átlag 4-5 FPS-el kevesebb a képkocka, mint pl a 13.1, vagy 13.2-vel, de legalább a FIFA nem mikrolaggol. Akinek hasonló gondja van az tegye fel a 12.11 Beta 11-et Többi játéknál meg úgy is 60FPS felett vagyok úgyhogy nem mérvadó a 4-5FPS hiány. -
Arkennys
addikt
válasz
Winnie The P #20979 üzenetére
Nekem alap processzorba ágyazva Radeon HD 6550D van, külön meg HD 7850. Szerencsére magától átállt erre a használati rendszerre, hogy a dedikált az elsődleges. Már észrevettem volna szerintem crysis 2 ultra beállítások alatt, ha az integráltat használná
Egyébként akkor szerencsém volt a dologgal, az is lehet. Előtte a 6670-et is szépen bevette különösebb piszkálgatás nélkül CF-be a proci videorészével.
-
Winnie The P
őstag
-
Arkennys
addikt
válasz
Winnie The P #20977 üzenetére
Mi okozza ha nem veszi magától a lapot, hogy a dedikált memóriást vegye előre? Nekem magától megcsinálta, mert játékban-bárhol azt használja elsődlegesen, azt vettem észre. És nem tiltottam semmit.
-
-
-Valinas-
senior tag
válasz
Arkennys #20973 üzenetére
Most ne nevess ki, de így, hogy nincs fent, nem tudom pontosan.
Radeon HD 7400M, vagy valami ilyesmi. A catalyst most jelenleg nincs fent, de van egy olyan érzésem, hogy ha felrakom, akkor se fog semmi történni. Régen még ment a catalyst-ben egy olyan hogy Switchable graphics, de ez már nincsen, így nem is tettem fel, mikor Windows 8-ra váltottam.
-
-Valinas-
senior tag
Ne haragudjatok, nagyon láma kérdésem van.
Arra van mód, hogy felismerje a gép a videokártyámat?
Everest-ben most jelenleg nem is látom, ez mitől lehet? Pedig van még benne egy AMD Radeon HD az integrált Intel HD 3000 mellett...Bocsi, hogy ilyen későn ezzel fárasztalak titeket.
Előre is köszi! -
zkiss0
tag
válasz
Arkennys #20969 üzenetére
HI!
Köszi szépen!
Nem lusta vagyok, csak amiket eddig feltettem (innen, és én is kikerestem a szoftvereket - akkor ezek szerint eddig nem jól csináltam valamit) nem működte redesen, valami kdbxxxx.sys file-t nem tudott betölteni és hisztériázott minden induláskor!
Köszi mégegyszer!
-
zkiss0
tag
HI!
Segítségeteket kérem!
HD 4850 (512) kártyához melyik a legfrissebb driver? Jó-e ha az évjáratnak megfelelő elmentett drivert teszem fel, melyik még az 5xxx széria előtti legutolsó?
Mi a legjobb választás?
Rég voltamá már a topicban, előre is köszönöm!
zkiss
-
Arkennys
addikt
válasz
#97716736 #20959 üzenetére
Másik catalysttal nem csinálta a dolgot? Én nem tapasztaltam ezt, nekem a betával a képernyőillesztő nem válaszolt majd helyreállt betegség volt, 13.1 el nincs. Annyi mindennel nem játszok, most épp 3-4 dologgal csak, pl crysis 2, de ezekben nem tapasztaltam semmi gondot vele. (most cseréltem kártyát pár napja, de azóta mindet végigpróbáltam vele, és nem volt gond)
-
törölt tag
Sziasztok!
Jelenleg melyik ATi driver a legstabilabb, és legjobb? Én most 13.2 Beta 5-ös verziót használok, de pár játék nem csipázza -
Arkennys
addikt
válasz
klambi #20954 üzenetére
Szerintem is ahogy Winnie kollega írja, aztán ha nem jó a 13.1-el, keresgélj és haladj visszafelé tán. Időigényes, de legalább jó lesz. Nekem is egyelőre marad majd a jelenlegi, max ha túllépnek a 13.2 bétán, akkor frissítek rá a dologra, persze előtte rendszervisszaállítási pontot csinálva
-
Winnie The P
őstag
válasz
klambi #20954 üzenetére
Én a 12.10-et használom még mindig. Olvastam itt a topikban, hogy másnak is volt ezzel gondja. Szerintem szedd le a drivert a programlistában található progival (AMD Catalyst Install Manager). Majd ezek után futtasd le a Driver Sweepert (csak az AMD video driver-t jelöld be!). Ha kéri indítsd újra a gépet, majd új driver mehet fel. Ha ez így megvolt akkor bocsi.
-
klambi
addikt
hát valami nem jó nekem ezzel a driverrel(13.1), mert a 12:11 nél minden jól ment, itt néha a display drivert, és soha nem tudja telepíteni a HDMI drivert...
-
Arkennys
addikt
válasz
Winnie The P #20951 üzenetére
Előbbit tudom ajánlani, nekem ugyanilyen jellegű gondot megoldott. 13.2-vel folyton képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt üzenetet dobált, sweeperrel AMD driverek leölése, majd 13.1-el minden tökéletes. Annyi, hogy a telepítéskor kidobta, hogy a folyamat során figyelmeztetések jelentek meg, de ennyi.
-
klambi
addikt
Szevasztok!
Frissítettem a 12.11 ről a 13.1 re, de valami hiba csúszott a dologba, mert a HDMI drivert, nem tudta felrakni..
gondoltam semmi gond uninstalálom és vissza... 3x omlott össze a rendszer ha uninstalálni akartam, a többi jól működik, csak a hdmi nem.
Valaki tud erre megoldást, hogy hogy tudjam törülni,vagy valahogy külön feltelepíteni? -
Coccer
tag
válasz
callmeakos #20928 üzenetére
Szivesen!
Érdemes minden driver uninstall után lefuttatni, egy restartot megér.
-
-
InfiniteReality
őstag
AMD-ék valamit szerintem nagyon tudnak. Lenovo T500 HD3650 VGA-val. Eddig AMD-ből is és Lenovo driverből is 12.6 volt a legutolsó ami jó hozzá (Legacy). A Lenovo ugyan nem ment utána, de feltettem rá az AMD-s 13.1-et és ÉREZHETŐ a javulás. Abban nem vagyok biztos, hogy FPS-ben többet produkál a kártya ugyanabban a játékban, de érezhetően kevesebbszer akad meg, pl FireStarter játékban 12.6-al érezhetően jobban akad meg, amikor az ember bemegy a füstbe, mint 13.1-gyel.
-
jano_77
nagyúr
válasz
eladohardver #20944 üzenetére
Hidd el megtettem....topikban próbáltak segíteni, konkrét beállításokat mondtak, de hiába állítottam be a megadott értékeket, mikor mentettem a BIOS-ban a beállításokat és indult volna újra a gép, csinált egy 2. újra indulást és a régi értékekkel indult el a BIOS.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Eagle16 #20942 üzenetére
Kösz a segítséget és hogy megosztottad velem a véleményed, tapasztalatod!
Kipróbálom majd akkor a legújabb 13.2 beta5-el.Amúgy ez a GPU Tweak ér vmit, érdemes akkor használni!?
Sajnos az alaplapomat nem tudom húzni, tuningolni, már próbálkoztam többször is, több módon, de mindig vissza áll alapra a BIOS. -
Eagle16
addikt
válasz
jano_77 #20939 üzenetére
Szerintem jó a proci a 7770-nek, de ennél erősebb VGA-t nem raknék már mellé.
A problémát úgy is lehetne orvosolni, hogy adsz egy kis plusz feszültséget a GPU-nak. Nem lesz tőle baja, de stabilabb lesz. Asus GPU Tweak-kel pár kattintás, 7770 topikban segítenek. Persze az is megoldás ha visszaveszed az órajelet, csak ugye nem ezért fizettél...
Friss driver-t amúgy érdemes felrakni, a microlag-ot javították pár játékban meg a memóriamenedzsment is javult a legújabban, tehát minimális extra teljesítményt is ad.
Szerintem tedd fel a legújabbat az AMD-től. Egyesek esküsznek rá hogy Asus kártyához csak Asus driver a jó, nálam viszont gond nélkül megy az AMD-től letöltött is.
[ Szerkesztve ]
-
Madder
csendes tag
válasz
Psyhostar #20918 üzenetére
Nállam is ugyan ez jelentkezett 1 hete kb. Előtte nagy ritkán volt, majd egyszer csak átment 10-20 perces szivatásba. Azóta csináltam 1 driver frissítést a legújabbra és egy regcleant (jó szemetes volt). Ezt követően egy napig nem is rakoncátlankodott (tisztára megörültem), majd következő nap kezdte előlről, csak dupla sűrűséggel. :/ (ha csinálok valamit, ha nem képernyők random lekapcsolnak, majd kapom az üzenetet.
Így most kezdhetem a hibakereső tortúrát. (meghajtók fel le, ha nem jön be ugyan ez 1 monitorral/mivel 2-őt használok/, majd megint 2-vel, ha stabil 1-el) Már tápra is elkezdtem gyanakodni, mérgembe (nem-e kevés, vagy megkergült kicsit), de az meg nem lehet, hiszen 8 hónapja ugyan az a 7950 van a gépben és más hardver se változott. Egyedüli változás a slot volt kb 5 hónapja, mikor is átraktam az első vidoó kari slotba, mert a 2.-ban kékhalált dobott a rendszer (win7 64bit) randomban.
Netet olvasgattam, ati oldalán van is egy leírás mikkel lehet még próbálkozni, de mire végig ér vele az ember minden variációban 2 generáció is felnő
-
jano_77
nagyúr
válasz
Eagle16 #20938 üzenetére
Ez van most fent - AMD VGA Driver V9.02 for Win7/Vista 32/64 bit - és stabilnak tűnik. Csak nem a legfrissebb.
(2012/12/20 Frissítés)
Amúgy vissza vettem az órajelből, mert ezzel is volt probléma sajnos.
MMO közben rendszeresen kidobott, de volt, hogy az egész gépet kellett resetelnem. Mióta ez a driver van fent, nincs ilyen gondom.(#20941) radi8tor1: nem szoktam teljesítményt méregetni. Csupán csak mert úgy gondolom, hogy a frissebb, talán jobb....de lehet nem így van!?
Amúgy egy Intel Quad 9400 procival hajtom és 6GB ram van a Gigabyte P35-DS3 alaplapon. Jó ez a konfig a 7770-nek!? Mondjuk most nincs pénzem másikra.
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
Használ vki rajtam kívűl még ASUS HD7770 DCT-1GD5 kártyát? vagy bármilyen más ASUS kártyát?
Az lenne a kérdésem, hogy tudja-e vki, hogy az ASUS milyen ütemben követi nyomon az ATI driverek megjelenését? Mert hogy most a 12.11 a legfrissebb, amit megkomponáltak - azóta ugye már 13.2 beta5 is kint van -, és mikor sima ATI drivert tettem fel, akkor fagyásokat, kék halálokat produkált a gépem. Így inkább csak az ASUS által kiadott drivert tenném fel, de hát nem épp aktuálisak sajnos. -
Arkennys
addikt
válasz
Psyhostar #20918 üzenetére
Nekem erre volt, hogy próbálgattam...pl most cseréltem VGA-t a gépben HD 7850 re. Felraktam a 13.2 betát, és ezt a képernyőillesztős hulladékot csinálta nekem is (ráadásul játék közben). Driver fusion be, AMD driverek viszlát. Leszedtem a 13.1-et, és lássunk csodát, tökéletes minden. Ugyanez volt előzőleg HD 6670-el is (és régi gépemben fut egy HD3850, na az ugyanezt csinálja, csak ott még nem találtam meg azt a catalystot, amivel nem hisztizik). A kékhalálokra nincs ötletem, de szerintem két külön hiba okozza, a képernyőillesztőst nekem ez már eddig kétszer is megoldotta, amit elmondtam.
[ Szerkesztve ]
-
Psyhostar
csendes tag
válasz
InfiniteReality #20919 üzenetére
Eredeti win7-et használok, A videókártyán (hd4850) Egy Arctic Cooling Accelero S1 van Turbo modullal. Maxra terhelve sem megy 45 fok fölé a hőmérséklete. A hűtést alapból túlméreteztem az egész gépházban. A szoftveres bajokhoz meg sajnos nem értek. Letöröltem a francba az egészet, így már semmi gyíkja nincs. Érdekes...
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
válasz
callmeakos #20928 üzenetére
Nincs mit.
-
Visormail
addikt
válasz
Qtya123 #20900 üzenetére
Most jutott csak eszembe hogy a BC2 automatikusan a kártyához állítja be magát, nálad a csere után biztos hogy DX9-ről DX10-re váltott ez is egy oka az fps különbségnek.
C:\users\felhasználónév\documents\BFBC2\settings.ini fájlban ha a DxVersion=auto sort átírod erre DxVersion=9 akkor visszaválthatsz. De van egy Bad Company 2 Config Launcher is amivel egyszerűen tudsz változtatni minden beállítást. -
-
Winnie The P
őstag
válasz
callmeakos #20923 üzenetére
Vagy egy Driver Sweeper-t!
-
Coccer
tag
válasz
Futtass egy AMD Cleanup Utility-t, majd restart után mehet fel a kívánt driver, veszíteni valód nincs. Ha megvolt. sorry.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Próbáld meg innen [link] letöltni.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Az nem lehet, hogy volt a gépeden a 13.1-es driver?
-
válasz
Winnie The P #20922 üzenetére
Annyira azért nem mentem el itthonról hogy még ne tudjam megkülönböztetni a 12.6ot a 13.1től.....
És a Catalyst tábla feletti kis képen ott van az egyik letöltött 12.6 fájlja... -
Winnie The P
őstag
válasz
callmeakos #20921 üzenetére
Ezek szerint akkor azt töltötted le!
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
InfiniteReality #20919 üzenetére
De sokszor az sem kell hozzá, sajnos a net tele van ezzel a hibával.
Nekem nincs tákolt OS-em, szerintem hardver hiba sem volt, mégis amikor 5770-es kártyám volt, akkor egyszercsak valamelyik catalysttal berepült ez a hiba.
Aztán valamelyik másik driverrel eltűnt. -
joysefke
veterán
válasz
Qtya123 #20910 üzenetére
Ezt azért vedd figyelembe:
Please note that if your board begins with this serial number, 601-7388-010, your board will only support cpu’s of 95 Watt and lower. You cannot connect a CPU of 125 Watt since this will damage your board.
szóval ellenőrizd le az S/N-t, illetve a vásárolni kívánt proci max fogyasztását.
-
MiklosSaS
nagyúr
Valami tapasztalat illetve velemeny a 13.2 beta 5 driverol ? Lehet valami gond vele a 2 darab 7870 CF hasznalok ?
-
Qtya123
őstag
BIOS friss szerencsére.
Egyébként érdeklődtem és ismerősi körben van egy eladó X3: [link]Ezzel is elvergődhetnék, vagy nem érdemes foglalkozni vele?
-
bozont
veterán
válasz
Qtya123 #20910 üzenetére
Igen, egy Phenom II X4 nagyon sokat dobna és az már rendesen kihajtaná a 4830-at.
Egy kis tuninggal, 3,8-4GHz körül még egy 7770 mellé is elég lenne. Érdemes lecserélni a jelenlegit. És mielőtt kicserélnéd a procit tedd fel a legfrissebb bios-t az alaplaphoz, csak hogy ne érjen meglepetés.
-
Qtya123
őstag
Alaplapom ilyen:
[link]Egy Phenom procival ellavírozhatnék vele egy darabig ezzel a gpuval?
-
joysefke
veterán
válasz
Qtya123 #20903 üzenetére
A GPU lódot AIDA-val vagy GPU-Z-vel tudod monitorozni, kimenti egy fájlba és visszamenőleg meg tudod nézni, hogy játék alatt mi volt a max.
Én egy Core2Duo E6550-et cseréltem egy Penthium G850-re ésóriási volt az ugrás. Szerintem a procid tuti kevés. újíts be egy 4 magos használt AMD-re ami belemegy a lapodba.
J.
-
Qtya123
őstag
Felraktam a 10.6-os Catalyst-ot. Ezzel már kicsit jobban használja a GPU-Z grafikonja szerint a kártyát, bár még 50%ig sem megy fel így sem. Kb 10 FPS javulás jelentkezett azért.
Proci az játék közben 99% terheléssel megy. Lehetséges, hogy ezért nem tud többet dolgozni a videokártya és csak félgőzzel megy?
-
joysefke
veterán
válasz
bozont #20902 üzenetére
Nekem is HD4830 +W7 64 bit van /jóval erősebb proci mellett/. B-BC2-t nem játszom, tesztprogramokat nem futatok, de érzésre a legacy driverek éppen olyan gyorsak mint a régiek, én nem tanácsolnám a régi driverek használatát, ki tudja az aktuális játékok hogy reagálnak rá.
A prociját kéne upgradelni, nem öreg szar drivereket használni.
Nagyon meg vagyok elégedve a 4830-al sebesség terén. Többször gondoltam már rá, hogy upgradelek 7850-re /az sokkal gyorsabb/, de annyira jól fut a 4830, hogy egyelőre pénzkidobásnak érzem.
J.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Qtya123 #20903 üzenetére
Igen, ilyesmi gond lesz. Az AMD vonalat nem ismerem, de ha csak ennyire bírja meghajtani a videókártyát, (főleg egy 48xx-ast, ami szintén nem egy mai darab), akkor mindenképpen érdemes lecserélni.
Nálam nem volt ennyire drasztikus a helyzet, de az Intel E7500 mellett lévő 5770-et lecseréltem 7770-re, és nem jött a jelentős változás. Pl. Dirt3-ban FullHD-ban 35-40fps volt az átlag. Az E7500 helyett lett egy i5 configom, és már stabil 110-120 fps-el megy a Dirt3.
Pedig azt mondják, a 7770 "elvérzik" FullHD felbontáson. Hát, Ultrabrutálextrémmindentbekapcsolok módban biztosan, de ésszel használva nagyon jó kis kártya. -
jtaggerX
tag
Én feltettem a bétát ahogy javasoltad. A windows élmény index is 3 pontot ugrott, minden szélsebes. ( toshiba l630 i5 ati hd 5650 ) viszont a az előző drivert nem szedtem le, mivel a 2012-es egyik verziót is alig bírtam mobility modderrel feltenni. Most célszerű lenne azért törölni az előzőeket? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Fejlemény:
[link]A GPU load, mint ahogy látszik is alig megy fel, ezek alapján nem igazán "dolgoztatja" magát a videokari?
Köszi a verziókat, kipróbálom azokkal, vagy más gond lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz
Qtya123 #20900 üzenetére
Ha win7-et használsz, akkor tegyél fel valami régebbi drivert, mert az újabbakkal már nem megy úgy a kártya. Érdemes utánanézni/kérdezni az itteni BC2 fórumban, hogy a 4800-as széria melyik driverrel futott a legjobban és azt feltenni.
mod.: Egy gyors keresés után a 10.4a, 10.5 és 10.6 catalyst verziókat emlegetik ezen párosításhoz, próbáld ki őket mi az eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz
Qtya123 #20898 üzenetére
Pedig 1680-as felbontásban már jóval gyorsabbnak kellene lennie.
Techpowerupon találtam egy 2008-as tesztet, ott 1024-ben még nincs mérhető eltérés, de 1680-ban már +30% körül[link]
3Dmark06-os tesztben is 7786-t kap a 3850-es, és 9258 pontot a 4830Pedig a mai szemmel nézve a tesztkonfig sem volt az az atomállatt erőmű (szerintem akkor sem volt már az), Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.6 GHz, és hozzá 2G memória.
Ha letöltöd a GPU-Z progit, akkor játék közben a GPU load mit mutat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kedvenc zene a mai napra
- Hell Let Loose
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- MSI SUPRIM X RTX 3090
- Palit GeForce GamingPro RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit 3 hó garancia
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd
- Palit GeForce RTX 5080 GameRock OC 16GB GDDR7 256bit Új/Garanciális
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!