Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuu
őstag
válasz
Alister71 #22010 üzenetére
Ilyen esetekben erdemes meglatogatni ezt az oldalt: http://www.wsgf.org/mgl (Wide Screen Master Game List | WSGF)
Rengeteg jatekhoz van megoldas, hogyan lehet rabirni a widescreen modra, meg ha regi is.Azt irjak ott, hogy:
"Firefly studios applied the patch 1.30 for widescreen support. Developer said the game will be support any resolutions up to 2560x1600.
Filename is "Stronghold_Crusader_HD_Update.exe". It contains additional missions and textures so it's size is 68.9 mB."16:9-es kep elnyujtas (torzitas nelkul)
[ Szerkesztve ]
-
Muki1985
csendes tag
válasz
Alister71 #21547 üzenetére
Kitakarítottam a port belőle kompresszorral alacsony nyomáson, csak nem szedegettem szét az egész gépet, hogy egyesével eltakarítsam az alkatrészeket, annyira nem voltam elszánt...
Egyébként most közölte velem a család többi része (akik használták ezt a gépet), hogy ki lett cserélve a videokártya egy másik típusra, mert a régi leégett... Valszeg ezért nem ment rá a driver... Köszönöm a segítséget innen remélem boldogulok egyedül is
Üdv
-
törölt tag
válasz
Alister71 #19006 üzenetére
Na látod , most magad is beleestél a csapdába , hogy csak egy részt ragadsz ki , holott ott NEM a problémás srácról írok
Innen:
De nem lehet valamit megérteni ... na most aki Win7 32bites rendszert tesz fel annak /azoknak tuti 90%-ban 2GB memó van a gépjükben , a maradék nál 3GB van , mert ott figyel már az 1GBos VGA kari - összes belépószintü kari szinte mind 1GB -os , de van amelyiken 2GB ot is rávágtak , mert van bőven meg ócsó is vót DDR2 vagy épp DDR3 VRAMNa én erre a gépre értem , hogy felesleges ráhúzni a 32-bites rendszer helyett a 64bitest ... Nem nyer semmit , sőt veszít ... főleg Ultimate tiszta felesleges ... eddig tart.
-
MasterMark
titán
válasz
Alister71 #18951 üzenetére
De nincs is 12.6-os AGP hotfix. Ugyanazt tölti le mintha a pci-express-es driverre keresnék rá.
Ezt tölti le:
12-6-legacy_vista_win7_32_dd_ccc_whql.exeDe egy AGP Hotfix-es driver meg ilyen:
12-3_agp-hotfix_vista_win7_32_dd_ccc.exeÉs ott felment a 12.6-os rendesen? Mert felrakni én is feltudom, csak a lényeget nem rakja fel.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz
Alister71 #18949 üzenetére
De volt olyan driver, még tavaly amivel tökéletesen ment... Szóval ez nem hardveres inkompatibilitás miatt van.
szerk.: De valahol nincsenek fent a régi AGP Hotfix-es driverek? Mert valamelyik 11.x-nél minden jó volt, és volt hardveres gyorsításom is.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz
Alister71 #18946 üzenetére
Win 7 Ultimate SP1
Igazából, ami a Gigabyte oldalán van driver az tökéletes (8.66), csak egy bajom van vele, hogy se Youtube-on nincs hardveres gyorsítás úgy, se konvertálásnál, meg egy csomó minden rosszabbul megy.
Így mindig az AMD oldaláról szoktam leszedni az AGP hotfix-es drivert. Volt amikor el se indult az op.-rendszer hanem rögtön kékhalált kapott. Volt amikor teljesen jól működött. Most meg teljesen ugyanazt akarja letölteni, mint a sima. (Tehát nem agp-s hotfix-eset.) Így már fel sem tudom tenni, mert nem rak fel semmit a telepítéskezelőn kívül. (12.6)
Sajna sehova nincsenek felrakva az előző hotfix-es driverek, így is egy nap volt mire rátaláltam a 12.3-asra, most az van fent, de kiakad tőle a gép, meg ez a leáll-helyreáll probléma.[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Alister71 #18350 üzenetére
+1
na jah , akik anno nem is oly rég bevásároltak ezekkel , hogy min 5 évig nem kell másik ... lehet verni NV asztalát valóban ... hiszen súlyos pénzeket adtak ki rá . Aztán szépen átnevezve adták ki újnak újabb lehúzásokkal - szóval felesleges a másikat oldalt kritizálni , amíg sajáton több a csínytevés
De azért köszönet totyax kollégának a mostanában sok segítő hsz -éért vagy valaki/k másképp látják a hozzáállását
-
törölt tag
válasz
Hát igen mekkora retro, anno én is álmodoztam róla
-
totyax
aktív tag
válasz
Annak a kártyának a teljesítménye már nem is lenne elég mai játékok futtatásához, a régiekhez meg jó a régebbi driver. Ettől függetlenül igen, adhatnának, nem kell 500 féle kártyát csinálni, először ugyan úgy tűnik spórolás az alkatrészeken, később azonban viszi a pénzt hogy ezt az 500 féle kártyát támogatni is kéne.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alister71 #18322 üzenetére
Lesz azokhoz is új driver, de csak július második felében.
Nem tudnak koncentráltan a régi és az új termékekre egy driverben fejleszteni, mert eltérő rutinokat igényelnek. Sok rutinnal meg átláthatatlan lesz a fejlesztés. Ha szétszedik a támogatást, akkor a mainline drivereknél a régi rutinok nem kellenek, míg a legacy drivereknél az újakra nincs szükség.(#18323) Visormail: Jó helyre irányít. Az telepíthető az összes DX10/10.1-es VGA-ra. Amit kiemeltél, az azt mutatja, hogy arra a hardverre van benne egy javítás. Ezért hotfix a driver.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben01
őstag
válasz
Alister71 #18220 üzenetére
Egy 7600GT-vel megy hibátlanul, egy 6770-nel nem?Érdekes...
Explorer mint böngésző nálam fel sem merül,FF-ot meg már megszoktam,nem fogom lecserélni.Nekem egy csak egy stabil,jól működő driver kell.Van ilyen?
Az meg,hogy naponta 2-3 alkalommal összesz@rja magát a képernyőillesztő és helyreáll egyrészt nem normális dolog,másrészt a használt böngészőtől független.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz
Alister71 #17887 üzenetére
Az AGP-s 7600 GT-vel annyi a probléma, hogy amit használtan találtam, azokért pofátlanul sokat kérnek, és legtöbbjük szintén passzív hűtéses. A hűtés problémám azzal is kijönne valószínűleg, a táp sem biztos hogy bírná. Driverrel valószínű nem lenne gondom az igaz. Megpróbálok vmit kezdeni ezzel az HD2600Pro-val, végső esetben szerzek valahonnan egy 7600Gt-t.
-
-
O_L_I
őstag
válasz
Alister71 #15563 üzenetére
Ha nincs uninstall a régi kártya kivétele előtt és úgy megy bele az új az esetleg okozhat gondot, de az se megoldhatatlant az tuti.
De ettől függetlenül történhetnek fura dolgok. Én pl úgy jártam, hogy az 5830 kivétele előtt nyomtam uninstallt és még így is az 5830 157/300-án ment a 6950 üreseben hiába húztam újra akárhányszor a drivert.
Így végül egy uninstall - driver sweeper - reinstall után állt be a saját 250/150-ére.[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
válasz
Alister71 #14954 üzenetére
"AMD szoftvermérnökei egy speciális Catalyst drivert készítettek, amely Windows 7-es operációs rendszerekhez való és kifejezetten az id Software Rage című játékához használható. A szoftver különböző optimalizációk segítségével növeli a játék stabilitását a Radeon HD 5000-es, illetve Radeon HD 6000-es sorozatú videokártyával ellátott rendszerek esetében, sőt, még jelentősebb teljesítménynövekedést is kínál." [link]
-
Aylarth
tag
válasz
Alister71 #12999 üzenetére
Lord Vader és Daffni2 !
Köszönöm a gyors válaszokat!
Úgy eddig és ezen kívül nem volt baj vele. Játékoknál semmi probléma nem fordult még elő.
Ellenőriztem a csatlakozását és porosnak sem mondhatnám.
Nem lehet esetleg mégis v.mi software-es megoldással helyrehozni?
- az órajelcsökkentés már ki lett próbálva -
zodo
nagyúr
válasz
Alister71 #12993 üzenetére
Lehet hogy vicces, de én is.
Lefutott az élményindex, restart aztán kiderül.
Vicc hogy tegnap feltettem egy másik vinyóra a Linux Mint-et ami simán feltette a 10.4-es drivert (én nem frissítettem a repókat) holott köztudott hogy nem "Ati pártiak" azon op. rendszerek. -
zodo
nagyúr
válasz
Alister71 #12987 üzenetére
Mint írtam nálam se volt még vele gond, semmilyen formában.
Kérdés talán hogy ki, mit és hol enged törölni a proginak.11.4 telepítőjével eltávolítottam a régit és új driver fel, de sehol a CC ablaka, de rákattintva a menüben sem indul csak mintha töltene és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz
Alister71 #9161 üzenetére
Nem kottyan meg?
Próbáltad DX10-ben Very High grafikával? Olyan szaggatást fogsz látni, ellenségeknél meg diavetítést, hogy csak na.
Még AA nélkül is. Hiába van 40-50FPS-ed, az optimalizálatlanság miatt simán 20 alá esik a terhelőbb részeknél.
Ha csak nem raktak a meghajtóba valami csalást 10.5-tel, mert 10.3-4-gyel a fentieket tapasztaltam.DS ott hagy a System32 könyvtárban a driverrel később felülírt 5 fájlt (futtasd csak 2x egymás után, újra meg fogja találni), ill. reg-bejegyzéseket is meghagy. Ettől függetlenül nem rossz progi, csak az is okozott már problémát egyeseknél.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alister71 #6066 üzenetére
Jaja, a "csodadriver várás"-t (a missiás várás analógiára) a friss széria mejelenése utáni hónapokra kell tartalékolni. Még úgy is uncsi, nem csak ha kiterjed az egész életciklusra.
Bár biztos van még valaki, aki várja a megfelelő drivert, a natív DX10-es játékhoz, hogy jól meghajtsa a 2900XT-jét (szénné is feszelte már a CPU-ját, nehogy az fogja meg...).
Főleg azért, mert ha ez megtörtént, akkor végre nyugodtan eladhatja, és vehet valami rendes VGA-t.Én 22-23.-ára saccolom a 9.7-et, és nem lepődök meg ha gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint ami nekem már 1 hete a gépemen van, csak picit magasabb lesz a build szám, ás pár nappal lesz frissebb.
[ Szerkesztve ]
-
strar
tag
-
gabi133
aktív tag
válasz
Alister71 #5946 üzenetére
Ezt nem teljesen értem. "ne erőltessük az újakat, amiket már az újabb OS-ekre optimalizálnak" Az XP nem egy újabb OS. Az XP-re nem tehetek pl.Win7 drivert. Ha pedig csinálnak XP-s verziót is, akkor vagy csinálják meg normálisan, vagy ne adjanak ki hozzá drivert.
Egyébként nem volt tuning, a régi drivert CCleaner-rel távolítottam el, és nem értem miért kellene más kártyát kipróbálni, ha ez eddig az összes korábbi driverrel gond nélkül működött. De azért köszönöm, hogy megpróbáltok segíteni.
Ui.: Win7-et majd végleges verzióban szeretnék használni. Illetve nem hiszem, hogy jelenleg minden program futna rajta, azok közül amiket én használok.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Alister71 #5944 üzenetére
Hát ha lassan "véglegessé" válik a win7 akkor talán. Addig meg jó az XP is
Bár azt hiszem XP akkor is marad még a gépen a Win7 mellett.
Ennek technikai okai vannak és nem személyes: Diablo2-höz MH nemigen fut majd Win7 alatt szvsz, így marad az XP is ha Diablo2-zni támadna kedvem. -
Tomi7887
aktív tag
válasz
Alister71 #5936 üzenetére
Valószínűleg félreértettél, mert nekem is radeonom volt, működött a kimenet. Vettem egy új kártyát és az új catalystban sehogy sem tudtam bekapcsolni a régi típusú tévémet, sem kiterjesztett asztalként, sem klón módban. Ezzel próbálkoztam a windowsban is és az eredmény mindenhol ugyanaz volt: egyszerűen visszaszürkült, amikor engedélyeztem, kvázi ledobott.
Kb. 3 órát kerestem google-ben és különböző fórumokon: az eredmény az lett hogy az általam legmegbízhatóbb fórumba irtam.. és kaptam kitűnő választ tőled, amelyben megtaláltam a megoldást. Mégegyszer köszönöm.
Nem szoktam gúnyolódni! Az örömöm azért volt kitörő, mert válaszoltál vagy 10 percen belül és azonnal megtaláltam a számomra megfelelő megoldást.