Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
thorex #20399 üzenetére
Szerintem ezt a menüpontot kellene megtalálnod:
- Saját digitális síkképernyőim, majd ez alatt Méretezési beállítások (digitális síkképernyő)Itt be kell tenned a pipát alul és húzgálhatod a csúszkát kedvedre
Az alábbi kép a 12.11beta11 verziójú catalyst-ból való Win8 x64 alól
[ Szerkesztve ]
-
thorex
tag
Üdv!!
Kaptam agy asus led monitort,és ha a hdmi-s kábelt dugom be akkor fekete keretet kap a kép. Ajánlották hogy a catalystba állitsam be a monitor( DVI)-nál, vegyem le 0%-ra.
Nekem a catalyst-ba nem volt ilyesfajta beállítás , ezért letöltöttem egy frissitést, és akkor se működött .
Majd letöröltem mindent és újra raktam a videókártyát (és a catalyst-t is) a gépen miközben a HDMI-s kábel is be volt dugva, és így végül egy új menüpont jelent meg a catalyst-ban "DVI" és ott be tudtam állítani, hogy ne legyen fekete keret.
Azután felraktam a Catalyst legújabb frissítést, mert egy-két játékhoz szükséges, és azután ismét keretet kapott a kép és a catalyst-ból eltünt a DVI almenü.
Ha esetleg tudod, hogy mi lehet a probléma akkor előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
general #20397 üzenetére
De amúgy engedi kiválasztani, mármint az egyéni módban?
Mert ha nincs ott akkor lehetséges hogy "kifelejtették" a kártyád Device ID-jét az aktuális csomagból.
Ha viszont látszik és a végén "sikertelen" a telepítés lehetséges hogy az install manager nem tudja felrakni de akkor megpróbálhatod csak a driver-t betallózni az eszközkezelőből.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
general #20395 üzenetére
Nem, nálam sem AMD/ATi chipset van, hanem valami ULi/ALi chipset, amit később felvásárolt az nVidia.
A legújabb driverük is elméletileg csak a VIsta bétához jó (mondjuk az ethernet vezérlő és hangkártya nameg a VGA kivételével mindent felismert így nem is raktam fel).
Amúgy notin nekem is többnyire az Intel eszközökhöz az alap MS driver van, újabbat még nem próbáltam mert egyelőre jól működik.
A sima 12.6-os legacy egyébként nem jó hozzá, mindenképp az AGP hotfixet rakd fel, amit feljebb linkeltem (win 8-ra nincs is ilyen, de egyszerűen moddolható a 12.6-os legacy-ból, vagy a hotfix w7 kompatibilis módban futtatásával is megoldható).W7/Vista/XP: CATALYST 12.6 AGP Hotfix
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
nocsak, ezek szerint nem egyedi a dolog? tudnál esetleg linkelni nekem ilyen fórumot? én azt hittem, magányosan állok a problémával szemben.. ha beleolvasnék, hátha kitalálnék valamit!
Szaby59: szerintem nálad azért nincs gond, mert AMD a rendszer alapja, vagyis "házon belül" vannak a chipsetek, én ugyanis arra gyanakszom, hogy az AGP illesztődrivere oprendszer részről ( Win 7 alá ugyanis nem tudok Intel chipset drivert telepíteni, 1 mp-es telepítés és finish...Eszközkezelőben marad a Microsoft illesztő, ez azért érdekes...) nem akar együttműködni a Catalysttal, és ezért fagy...
de simán lehet vga gond is, maga a példány nem tökéletes, és a Win 7 érzékenyebb rá, nem tudom...hogy ONtopic legyek: már más is kérdezte, miért van az, hogy ha pl a legfrissebb 12.6 hotfixet felteszem ( de sok másik verziónál is létezik a probléma), a telepítésnél az Egyéni-t választom, hogy lássam, milyen modulokat installál, akkor látom, hogy a körítést telepíti, de magát az illesztőprogramot nem!! ez hogy a fenébe lehet, miért? ez megtörténik akkor is, ha szűz, oprendszerre tenném fel az első Catalystot, vagy akkor is, ha cserélgetem, uninstallal persze, és csak másikat akarok feltenni, van, amelyiknél telepíti, de van, amelyiknél nem...
-
Bali27
addikt
Az AMD sajtóértesülések szerint megerősítette.
Az idén még lesz WHQL driverük -
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #20392 üzenetére
Sajnálom...
-
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #20390 üzenetére
Egy próbát megér.. veszteni nem nagyon veszthetsz vele.. sajnos nem tudom lecsekkolni...remélem tudtam segiteni.
-
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #20388 üzenetére
64bites???
Ha igen akkor ezt a drivert tedd fel igy...!
(#20390) ricshard444
Az lesz a gond... 32bitesen már menne... amit irtam jó lesz rá..[ Szerkesztve ]
-
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #20386 üzenetére
Hm hm... szétnézek hátha találok valamit...pilla... de win8hoz necces lesz... régi az a kártya...illetve az még nem is lenne baj... a win8 a gond...
Szerk... hm...igen a 10.2es legacyt ajánlja mindenki komatibilis módban...
CCC nélkül próbáltad -e csak a drivert?Illetve ha az aero ment win7-en akkor win8on mennie kell a kártyának... általában...[ Szerkesztve ]
-
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #20384 üzenetére
A win8 kavar be...azért az nem egy valószinü felállás... X550 meg win8...
-
X550-el szenvedek jelenleg, feltettem a 10.2-s Legacy drivert de kb 1 percen belül lefagy a gép,más driver meg nem megy fel Windows 8-ra (ezt is már eszközkezelőből kellett rádobnom)
A kártya lehet a rossz? Képhiba nem fordult elő,kb 3-4 hónapja Win7-en jó volt,azóta lehet megadta magát a kártya,vagy csak a Win8 kavar be ? Letöröltem mindent amit lehetett,semmi hatása nem volt,driver sweeper a barátom.[ Szerkesztve ]
-
sunci_02
aktív tag
válasz
sunci_02 #20382 üzenetére
Bocsi a 2x írásért nem tudtam már szerkeszteni.
Megoldottam a driver problémát!
Leszedtem mindent, majd felraktam a legfrissebbet, ekkor persze mindent felismer, HDTV + 1080i és msconfig futtatása alatt kivettem a pipát, hogy a CLI és a CCC ne induljon el automatikusan. Újraindítás és a WIn 7 megjegyzi a tulajdonságokat a drivert, viszont már nem kavar be a CCCm, mert ha elindítom akko újra villog a kép.
-
sunci_02
aktív tag
Sziasztok!
Feladtam a következő probléma megoldását!!!
Segítsetek, kérlek, már a hajamat tépem...
Adott egy gép, benne egy HD3850-es (AGP-s), felraktam most először a win7-et. Feltelepítettem a legújabb AGP-s catalystot. Eddig minden rendben ment csak, hogy én HDTV-n használom ami eddig sosem volt baj XP alatt. Most muszáj volt rádugnom egy 17"CRT-t, hogy lássam mi történik. A jelenség a következő:
1.: Ha bedugom a compozit csatlakozót a vga-ba akkor elkezd ki-be kapcsolni mindkét kijelző, ha kihúzom abban a pillanatban jó.
2: Ha csak a CRT van bedugva akkor minden rendben
3: Ha csak a HDTV van bedugva akkor lefagy a CCC ki-be kapcsolgatja a kijelzőt, és nem tudok mit csinálni csak resetelni.Ha leszedem a CCC-t és csak a gyári driver hagyom fent akkor meg nincs se 720p se 1080i felbontás hanem valami pixel hegyek-hova legyek rettenetes kép.
Még valami, amikor ki-be kapcsolgat a kijelző olyan mint ha nem tudná felismerni.... (a tv egy Samsung ES6100-es)
Előre is köszönöm a segítséget!!
Üdv.:
T.
-
törölt tag
válasz
general #20376 üzenetére
Nekem hasonló gépen (AMD64 2800+, HD2600 XT AGP, 2 GB DDR400 memória, ASUS K8U-X alaplap) volt win 7 és működött kb. 2 évig tökéletesen (igaz az alap driverrel volt pár anomália, de az agp hotfix-szel jó lett), most raktam újra egy win8-ra és ott is jó, még a mozillában is engedélyezni tudtam a grafikus gyorsítást pedig az csak 12.8-tól támogatott.
Szerintem valami driver vagy bios gond lehet, főleg hogy xp-n jó.
AGP kártyákhoz a 12.6 legacy a legújabb: [link][ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Igaz nem Catalyst, de AMD,
Szerintetek az AMD Chipset Drivers szokott fejlődgetni a verziók folyamán? Mert nem látom soha a változások listáját ennél a "tételnél"[link] Érdekelne mert itt van még a AHCI Driver, és az USB 3.0 is, és ugy vettem észre hogy ha fel tenném most a 12.10-et, utána nem lehet uninstallálni, és az ujat sem rá telepíteni. :S -
Jakuu
őstag
válasz
general #20376 üzenetére
Hat akkor az pech. Amugy a netet bongeszve nem vagy egyedul ezzel, rengetegen ugyanezzel a problemaval szembesulnek win 7-nel es senki sem talalt a forumokban megoldast csak a visszavaltast XP-re.
Szerintem a hiba a hardveres gyorsitas kornyeken lehet, ha ilyenkor fagy le.
A flash videoknal meg lehet megoldas, mert azt jobb klikkel a videon kilehet kapcsolni, esetleg meg talan a mas fajta videok lejatszasnal is lehetseges, ha olyan videolejatszot hasznal a felhasznalo ami kulso codecekkel dolgozik, bar ennek mar kicsi az eselye, mivel altalaban d3d hivasokkal dolgoznak.
De jatekoknal mar tuti nem lehetne megoldani, hogy ne fagyjon, ha csak nem talalod meg a hiba okat, ami masoknak nem sikerult.
Mint, Aero kikapcsolas, dx valtozatok probaja, mas win7 verzio stb. De az is lehet, hogy egyszeruen az OP rendszer hibaja, mert valamelyik dll vagy OS utasitas hiba okozza az egesz problemat. -
Visormail
addikt
Egy ilyenhez SAPPHIRE HD 5830 1GB GDDR5 PCIE a honlapjáról kell leszedni a drivert, vagy az amd oldalán lévő 12.10-el is jó?
-
general
addikt
újratettem, most rendbenlévőnek tűnik, maradt a jól bevált 11.3-as Catalyst, variáltam valamit a kijelzők kiosztásával, lehet, hogy a csatlakozókat nem egyformán szereti, nem tudom.
tegnap egész nap futtattam valami filmet, meccset a tv-n, tesztképpen, közben a monitoron dolgoztam, nem volt baj, reménykedek!(mármint az XP, Win 7 katasztrófa...)
-
törölt tag
válasz
Sanyi19 #20374 üzenetére
De egyszerűen nem telepíti fel azt se. Most letöröltem a Your Uninstaller, programmal, de már az elején vmi Error-t írt ki hogy vmilyen DLL hiányzik. Jó letörölte, mikor ismét újraindítottam, megint ott volt a 12.11.
12.10 Telepítésre rá mentem, betölt addig hogy telepítés onnantól semmit nem csinál, és csak ennél az ATi drivernél szarakodik.... Lehet újra kéne tenni a Win7-et?[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
legfrissebb ATi driver és az AMD Video Converter is fel van telepítve Win7 alá, de a CCC->Video->Accelerated Video Conversion fül alatt nincs Start Video Converter gombom, ahogy a cikk is mutatja, csak egy bepiált Drag&Drop Video conversion check box.
Llano alatt ez nem élő funkció?
-
törölt tag
Üdv
Nekem egy olyan problémám van, hogy nem rég raktam fel az ATi 12.11 Beta11 driverét. Letörölni nem tudom mert ha leakarom törölni, a telepítő / eltávolító meg se jelenik, és a winchester se tölt. Más programot telepíteni meg letörölni tudok, csak egyedül az ATi Driverét nem tudom letörölni sehogy. Valami megoldás van hogy lehetne eltávolítani -
Lefty
addikt
Sziasztok!
A 12.10-es catalyst mobility driver felment úgy tűnik normálisan, mennek is a játékok stb. Viszont van egy olyan feature, hogy ha megpróbálom megnyitni a control centert, akkor azonnal kidobja, hogy "Catalyst Control Centre Host Application működése leállt", majd kilép. Nem tudok benne állítani semmit, egyből kilép ha meg akarom nyitni. De egyébként meg fut meg minden, csak ha bele akarok lépni, akkor van gond, de hát azt meg csak kellene.
Volt már valakinek hasonló tapasztalata? A régebbi driverek meg egyáltalán nem működnek, jó része fel se megy.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
nem az van, hogy régen nem csinált hibát, most meg igen, hanem ezelőtt pár napig soha (filmezés alatt pl), most meg egyből 2x, miután újraraktam. azért ez nem utal hardverhibára, bár elismerem, hogy sajnos ez is benne van. a vga hűtője nem gyári, hatékonyabb AC hűtő van rajta, alapállapotban 45 fokon. ha jól emlékszem, terhelés alatt max 65 körülire ment fel, egyszer teszteltem, de nagyon ritkán izzasztom a vga-t.
az azért fura, hogy XP-vel hiba nélkül működött a jószág, az újabb és elvileg jobban összerakott Win 7 pedig visítozik, de folyamatosan...au Intel Chipset Driverről jut eszembe, hogy XP telepítés után felrakta a legújabbat, regisztrálta is, Eszközkezelőben szépen írja a friss drivereket a megfelelő helyen, de Win 7 alatt pl fel sem települt, mert ellenőrizve a Microsoft drivereit mutatja ugyanott!
ki érti ezt...[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
válasz
InfiniteReality #20367 üzenetére
Pontosan
Az a helyzet hogy ha valaki szoftveresen kék halált tud produkálni win7-en az már "nagy tudós"
Én egyszer tudtam produkálni tavaly, akkor sem a saját hibámból,hanem mert kihagytak egy dll.-t a mobility vga driverből.Jól belakott xp alatt viszont sokszor előfordult és ott még valóban értek valamit ezek az optimalizáló és takarító progik. -
InfiniteReality
őstag
válasz
Muerte #20361 üzenetére
100%-ig egyet kell értsek
Win7-ben is néha van mit törölni, de messze nem annyit, mint XP alatt. Továbbá a programok & szolgáltatások menüből eltávolítva valamit sokkal kevesebb szemét marad 1-1 program után. Legtöbbször csak 1-1 könyvtár vagy file, hogy adott esetben vissze lehessen tenni a programot, és megőrződjenek a beállítások is. Sejtésem szerint bizonyos registry bejegyzések is ezért maradnak fent...
-
Visormail
addikt
-
Jakuu
őstag
válasz
general #20362 üzenetére
Az hogy regen nem csinalt hibat XP alatt az nem jelenti azt, hogy azota nem romlott e el a hardwer.
Pedig ezek a tunetek erosen hardware hibaknak tunnek.
Mivel eleg regi hardverrol van szo elofordulhat, hogy kezdi megadni magat.
Azert megprobalkoznek homerseklet meressel eloszor, mert sokszor kiszarad a hutopaszta, nem illeszkedik rendesen a regi huto mar es joval magasabb a homerseklete a GPUnak, memorianak emiatt.
Az uj drivereket semmikeppen nem ajanlom amugy ahhoz a regi kartyahoz, tobbszor artanak mint hasznalnak, raadasul a regi VGAkhoz az uj driverekben nincs is javitas-optimalizacio altalaban mar. -
Visormail
addikt
Win8-on 12.6 legacy for win8 catalystbe kb semmilyen beállítás nincs amik win7en még megvoltak az arra való 12.6 legacy-val. Nincs monitorra, tv-re, szoftver/hardver információkra, overdrive, stb vonatkozó fül csak a sima energiaellátás és a cpu energiaellátás fül van meg az előbeállítások. Ez normális? (A drivercsomag teljes telepítéssel ment fel.)
-
general
addikt
régóta küzdök egy problémával, amit azóta sem oldottam meg, beírom újra, hátha valakinek támed hasznos ötlete!
a konfigom - hasonlóan egy imént hozzászólól kollegához - elég régi, sokat kibírt, de egyelőre nem tudom lecserélni, szóval ne az legyen a megoldás, hogy cserélj konfigot, az ilyen tanácsot köszönöm, nem kérem.
Abit IC7
P4 Northwood 3.0 Ghz
2x1 gb ram
Sapphire Ati 3850 agp 512 rammal
350w FSP táp, 2 db vinyóa probléma tömöre annyi, hogy Win 7 alatt gyakorlatilag folyamatosan fagy, ha bármilyen vga-t használó dolgot elindítok... filmnézés, játék, még a Youtube-ra is így reagál, kiakad a kép, elsötétül/átmegy színes homogénbe, durva zúgó hang mellett lefagy az egész cucc... néha reset-tel sem indul újra, csak kikapcsolni tudom!
a másik állandó jelenség, ha nem fut alkalmazás, csak netezek, vagy idle a gép, akkor állandó jelleggel bevillan, sötét, majd visszajön a kép, és kiírja, hogy " a képernyőillesztő szoftver nem válaszolt, majd helyreállt..."
ez mégis mi a búbánat?
XP alatt ilyet sosem csinált, bár az is érdekes, hogy most újrahúztam, és a friss rendszer is lefagyott már hasonlóan kétszer is, filmnézés közben, pedig eddig soha (XP alatt, ismétlem).van ötletetek, hogy mitől lehet? főleg a Win 7 alatt borulok ki, mert így nem tudok váltani rá, amíg ez a konfig van.
2 képernyő van beüzemelve egyébként, egy normál tft monitor és egy 37" lcd tv. érdekes, és ezen el is gondolkodtam, hogy lehet, hogy ezt nem bírja valamiért, tudniillik amikor a 2 képernyős beállításokkal vacakoltam, melyik legyen jobb és baloldalt, felbontás, stb, akkor mindkét oprendszer alatt lefagyott, Win 7 alatt folyamatosan!többféle Catalystot is próbáltam, hotfixet természetesen, ami eddig stabilan ment jóideig - 11.3 -, most XP alatt az is fagyott.
Intel chipset driverből legfrisebb van fent.bocs, hogy hoszzú voltam, és kösz annak, aki elolvasta!
ötlet?
-
-
Bali27
addikt
Én kb 5 fajta clenaert használok amik egyessével is sokkal több registry bejegyzést és szemetet törölnek mint a CClener(Ezt már nem is használom mert gengusnak tartom). Az újabb progikkal semmi baj sincs, és mindegyik után tökéleteen megy az Oprendszer. Wise Care 365 a legjobb szerintem és az Advanced System care
-
Jakuu
őstag
válasz
#85552128 #20353 üzenetére
Konkretan ez nem igaz. A Cleanert csokkentett modban kell elinditani, mivel rendes modban a windows nem engedi a torlest.
De megegyszer leirom, nem torol semmi olyat, ami mashoz tartozik. A tobbi csak nagy handabanda, ezert sem tudsz egy egyszeru kerdesre valaszolni, hogy meseld el, miket torol a program, amiket nem kellene szerinted, mert csak a demagog magyarazatot erolteted a Cleanerrel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
Csaszykj
aktív tag
válasz
InfiniteReality #20355 üzenetére
Már kora délután is erre gyanakodtam, hogy a tápos már gyengusz lesz.
Régebbi tuningos korszakomból eredően be is igazolódott a gyanúm.
Legalább tudom, hogy ha pénztárca engedi, egy normálisabb stabil áramot leadóra kell lecserélni ezt.
Lényegében ikertesóim netezős gépe, s a régi hőn szeretett Abit AI7-es 478as lapom.
3,0Ghz P4 HT - 2*1GB Kingstone 400Mhz - Samu HD200IJ - Sapphire HD3450 512M kombó - Win7 32bit
Néha egy kis CS Source és Sims3 futtatására tökéletes, míg az öcskös ki nem növi -
Csaszykj
aktív tag
válasz
Csaszykj #20342 üzenetére
Update:
Tápot cseréltem, igaz nem márkásra, de erősebb áramot és ampert leadóra, és elsőre beröffent vele a kártya.
AGP HD3450-ről van szó. Igaz, lövésem sincs melyik drivert használja most a Win7, mivel tápcsere után a Win7 automatice felismerte a VGA-t, újraindítást kért, megtettem, s immár nyugodtabb lettem én is.Jól gyanakodtam én a táphibára.
Eredetileg egy 300W-ossal üzemelt a VGA 4-5 hónapon át, s mint kiderítettem, a winyó is többet kér ám enni, amit beletettem, mint ami "megdöglött" és használtam.
Köszönöm a segítségetek.
PS: Aida64 és Furmark-ot azért ráengedek, bírja-e a terhelést.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Konkrétan nem egy alkalommal volt hogy utána csak csökkentett módban indult el a win, pedig előtte ment normál módban is a szabványos VGA driverrel.
A normál telepítő mindent eltávolít amit kell, teljesen felesleges cleanerekkel foglalkozni.
@TeeJay: Ez a profilos megoldás azért nem működik mert mobility kártyáknál nincs engedélyezve az Overdrive, mint opció nem is látszik.
Egyébként ha pár MHz-et lejebb is veszed nem nagyon fog látszani, mivel a csökkentett órajelű módban a feszültség is csökken és az ami jobban számít. -
InfiniteReality
őstag
Biztos vannak benne hibák, nyilván nekem nincs pont az a játékom / programom, amiben hibát mutatna. Azt is tudom, hogy minden programban van legalább 1 hiba.
Azonban abban is többékevésbé biztos vagyok, hogy a telepítés sikertelensége az az általam említett dolgok miatt van. Leírom ismét mindet:- pistike főzőtt Windowsa (lehet NORMÁLISAN is belennyúlni egy windowsba. Nem kell teletolni felesleges programokkal és driverekkel, de pl a javításokat igenis érdemes "belefőzni")
- feleslegesen Ultimate változat (sok embernek van, FELESLEGESEN. Nem tudom bizonyítani, de saját tapasztalatom alapján azonos konfigon is pl egy Professional változattal kisebb eséllyel lesz hibás a telepítés)
- tudom magyarországon élünk de a magyar Windows is sokszor probléma (ez nem a felhasználók hibája, hanem a program/driver íróké és a Windows nyelvi architektúrájának problémája)
- több víruskereső / antispyware / csoda optimalizáló / registry cleaner stb program együttes megléte és azok TSR programjának futása, ami valamit megakaszt (felesleges ennyi vacak a gépre - Microsoft Security Essentials oszt jónapot)
- nem frissített Windows és ezzel összefüggésben Windows komponensek hiánya (.NET framework)
- elavult egyéb driverek vagy azok hiánya (alaplapi / chipkészlet driver megléte / frissessége lenne a legfontosabb)
- ritkább esetben hardverütközés (pl a videokártya virtuális vagy valós megszakításán rajta "ül" egy másik hardverelem)
- nem frissített BIOSBiztos van még, de így elsőre ennyi jutott eszembe.
-
Jakuu
őstag
válasz
InfiniteReality #20347 üzenetére
"használj cleanert mert az kell"
Most mar csak az erdekelne, hogy en ilyet hol irtam.
Termeszetesen akkor kell hasznalni, amikor szukseg van ra, hogy rendbe tedd amit az elozo driver elcseszett. Az pedig neked kulon szerencse, hogy az uj driverekkel nincs problemad, mikozben tele van kisebb hibakkal es ezen a froumon is rengetegen panaszkodnak valami miatt. -
InfiniteReality
őstag
Én meg az olyat bírom, hogy "használj cleanert mert az kell". Nem, a cleaner nem kell. Szükséges rossz, amit akkor kell használni, ha valami gond van. Mióta ATI/AMD kártyám van (kb mióta az első Radeon kijött), azóta mindig RÁTESZEM az új drivert az előzőre. Régen, még anno XP alatt és régebbi driverekkel valóban akadtak gondok, de ma már ilyenek jóideje nincsenek. 1-2 éve van a mostani kártyám (6970) és eddig MINDIG rátettem az előzőre az új drivert. Mindig egy szép zöld pipa volt a végeredmény.
Csak nincs teleszemetelve a Windowsom, nem pistike főzött verziót használok, rendesen van frissítve minden szoftverkomponens.
Szerintem ezek fontos dolgok. Ja és nincs fent 3 viruskereső, külön antispyware anti mittutoménmicsoda csoda optimalizálóprogram, de gond sincs ilyen módon a géppel.
Nem, alapvetően NEM KELL cleanereket használni, csak ha valami gond adódik. -
Jakuu
őstag
válasz
#85552128 #20344 üzenetére
Na meselj, mit tavolit el amit nem kene ?
Birom az ilyen demagog hozzaszolasokat. A cleaner csak es kizarolag az ATI bejegyzeseket tavolitja el (termeszetesen akkor, ha az ATI-hoz hasznaljuk), amik a driverrel kerulnek bejegyzesre , semmi egyebet. Tehat ugyanolyan allapotba kerul a registry, mint az elso ATI driver feltelepitese elott. Ergo, ha gond van, akkor olyan, mintha az elso ATI driver telepitese elotti allapotbol probalkoznank a driver telepitesevel.Tehat, felesleges azt allitani, hogy olyat is torol, ami mashoz tartozik. Ha problema adodik, akkor az nem a cleaner hibaja, hanem az, hogy a rendszeren mar eleve hiba volt, vagy a driver okozza.
Nem veletlenul tortenik meg az, hogy sok esetben segit a cleaner hasznalata. Foleg a mindenfele alpha,beta hackelt es hasonlo driver valtozatok utan, amik nem egyszer sikeresen szetcseszik a megjelenitest. -
törölt tag
válasz
Bali27 #20343 üzenetére
"Express uninstall all ATi software" opciót használtam eddig a CIM-be mindig, soha semmi baj nem volt belőle, mindig fel tudtam rakni az új driver-t W7-en meg most W8-on is.
Bár az utolsó két driver-t rögtön az régi verzióra raktam rá és nem okozott neki gondot.
Felesleges a cleaner, akkor használom ha tényleg úgy néz ki hogy valami visszamaradt az előző installból és problémát okoz, de leginkább maga a cleaner szokott galibát okozni, mert olyan dolgokat is eltávolít amit nem kéne.[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
12.11 betát fel akarom majd tenni. Melyik a legjobb megoldás (Win8-on) ha mondjuk megszivom és 2 nap mulva kijönne a final? Auto install, vagy uninstall, esetleg uninstall és valami cleaner?
-
Csaszykj
aktív tag
válasz
Sanyi19 #20338 üzenetére
Táp problémára gyanakszok, kicsi.
A winyó már döglődő volt évek óta, s egy kivétel majd visszahelyzés után adta be a végleges kattogást.
HA lesz normálisabb erősebb tápom, újra próbálkozok.
Míg a winyó működött, gond nélkül üzemelt, tehát reménykedek csak, hogy ennyivel megúszom.Addig kérek kölcsön vmi gagyit, csak menjen a gép, mert már a fülem rágják, s unalmas hogy a notim elé sem tudok ülni
Köszönöm szépen Sanyi és a többieknek is!
-
törölt tag
válasz
TeeJay #20339 üzenetére
Nem nagyon van mobility kártyákhoz ilyen.
Én úgy szoktam, hogy a CCC-ben vagy az energiagazdálkodásnál beállítom a PowerPlay részben, hogy a kiegyensúlyozott profilon a GPU ne max teljesítményen, hanem "Maximális akkumulátor élettartamon" legyen.
Aztán ha csak netezek videózok akkor marad a Kiegyensúlyozott profilon, ha játszok vagy valami erősebb kell akkor meg átváltom teljesítménycentrikusra.
Bár ez is kártyafüggő lehet, de így nem melegszik nálam annyira, mivel ebben az esetben csak a 2D és UVD órajelekre engedi váltani.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
hozzáértőktől kérdezném hogy van mód arra hogy egy Radeon 5470 mobility GPU-t le tudjak tekerni a notimban? legfrissebb Catalyst van Win7 SP1 64bit mellett
és jó lenne ha lentebb lehetne tekerni hogy ne melegedjen 50fok felé mert akkor mindig teker a ventilátor holott a procim 42fokos sincs.néztem az ilyen Ati Tray tools meg hasonló dolgokat de nem akarom kékhalálra vezetni a gépet.
szóval mi az a program amiben a powerplay cuccokat tudnám minimumra tekerni
akkor is ha a laptop folyamatosan hálózatról üzemel és nekem nincs szükségem ekkora VGA teljesítményre?
köszönöm -
Csaszykj
aktív tag
válasz
Sanyi19 #20331 üzenetére
Win7 SP1 32bit
Persze igen fent vannak.
A winyó megdöglött amin volt az a driver, amivel használtam win7el, sajnos.
3 hetet pihent a gép, nem hiszem hogy meghibásodott volna.Köszönöm a linkeket, próbálgatom nemsokára őket.
Ha nem lesz más, akkor megy vissza a win7, csak a webcam nem akar működni vele, ezért akartam visszatérni az XP-hez. -
Sanyi19
őstag
válasz
Csaszykj #20330 üzenetére
11.11 AGP: [link]
régi 10.4 AGP: [link]
Megpróbálhatod ezekkel. Alaplap illesztői egyébként fent vannak? Érdekes, hogy kék halál lesz. Nem kellene az újabbakkal sem. Win7-en melyiket használtad? Annak a megfelelőjével se jó?
Nem hibásodott meg véletlen a kártya?[ Szerkesztve ]
-
Csaszykj
aktív tag
válasz
Sanyi19 #20326 üzenetére
Hali!
Kipróbáltam a 12.4-es Hotfix-et is, azzal is kéket kaptam restart után. HD 3450-ről van szó még mindig.
Win7el gond nélkül üzemelt a kártya, most XP-t szerettem volna feltenni.
Ati2dvag-re hivatkozik az xp, végtelen státuszba került. Soha nem láttam még ilyen "kék-et", csak most először.
Régebbi drivert majd a hsz.-ekből megpróbálok vadászni, ha esetleg linkelnétek, megköszönném.12.3, 12.4, 12.6 amivel eddig próbálkoztam.
SP3 van a gépen, .net 3.5, msxml, összes win frissítést telepítettem.
Köszönöm!
-
Sanyi19
őstag
válasz
BeriHampeR #20328 üzenetére
És eszközkezelőbe megjelenik mindkét videokártya? Telepítsd onnan, vagy tiltsd az integráltat bios-ba.
-
BeriHampeR
aktív tag
válasz
Sanyi19 #20326 üzenetére
Lehet rosszul írtam le.
Még1x.
Gépben integrált VGA üzemelt, kezembe került egy ATi HD4850,
Beraktam a kártyát, adott képet, de Catalyst drivert nem telepítette fel, gondoltam azért mert az integrált rajta volt, töröltem az integrált drivert, ezután kell a restart, s ekkor nem tölt be a Win7 hanem az ablaknál lefagy(amikor előjön és ott díszeleg a win logo) az fagy le, ezután indítás javitás opció, visszaállítás és újra felkerült az integrált driver
mindvégig a Hd4850 volt benne.
-
Sanyi19
őstag
12.4 AGP Hotfix [link]
BeriHampeR: Érdekes ez, gondolom próbáltad több Catalyst-al is? Ilyen régebbiekkel..
Lehet haldoklik a kártya, vagy a táp nem ad neki elég áramot meg kellene nézni másik táppal, vagy a kártyát másik gépbe. Mert akkor amikor drivert tölt be onnantól nincs kép ha jól értelmezem. Ez akár GPU hiba is lehet sajnos. -
Bali27
addikt
A következő végleges Catalyst amikor kijön, pezsgőt bontok és örömömben berúgok
-
general
addikt
válasz
Sanyi19 #20320 üzenetére
a linkelt oldalról nem lehet letölteni semmit, hibát jelez nálam... pedig nekem is nagyon kéne!
egyébként nekem is van hasonló problémám:
win xp reinstall, minden rendben, felmegy a rendszer, majd a régóta használt 11.3-as Catalystot is felteszem (azért ezt a verziót, mert az egyetlen játékom, amit néha még használok, ezzel megy bug mentesen), újraindul a gép, majd semmi...... a nagy sötét. Safe Mode-ban bejön a rendszer végre, de nem látja a Catalystot, uninstallálni sem tudom...
ez mitől lehet? igen, természetesen hotfix drivereket használok az agp-s rendszeremhez.a másik nagyon bosszantó és számomra érthetelen dolog, amit már más is jelzett nemrég, hogy hiába töltök le szinte bármilyen verziójú Catalyst Hotfixet, pl a legutolsó 12.6-ot is, a telepítendő modulok közt minden van, csak éppen Display Driver nem!! ez hogy lehet? tehát hiába telepítem fel bármelyik letöltött verziót, nem történik semmi, a lényeget nem rakja fel, csak a körítést...
kérem, ha tud valaki segíteni, tegye meg, megőrülök, 3 napja megy ez a mizéria!
-
Sanyi19
őstag
válasz
wwenigma #20317 üzenetére
Ugyanezt csinálta a VTX HD5670-em, gariztasd, ki kell cserélniük, nekem is cserélték. Ezen semmi driver nem segít. Ha vissza veszed a GPU-t mondjuk 750-re és a RAM-ot is visszább 3600 körülre akkor is jelentkezik? Mondjuk mindenképp cseréltesd de pár napig talán úgy el lehet vele lenni.
Csaszykj: AGP Hotfix-es driverrel nézted?
-
wwenigma
Jómunkásember
Lenne egy érdekes kérdésem. Néha jatek közben barna/piros/szürke függőleges csikokat kapok a képernyőre, amit csak egy reset old meg. Azon kivul hogy lefényképezem és a képpel megyek reklamálni boltba (köcsögölni fognak, ismerem a fajtájukat), mit tehetek még? Nincs ujabb BIOS a kartyara, folyamatosan elojon idonkent a hiba mindegyig driverrel volt legalabb 1 ilyen fagyás... VTX HD6770 1GB, ez a csunya muanyag előtetős verzió...
-
Csaszykj
aktív tag
Hali!
AGP-s 3450-et szerettem volna telepíteni XP 32bitre.
Próbáltam a 12.3 és 12.6-os driverekkel, kékhalálozik a gép vele.
Melyik stabil drivert tudjátok ajánlani?Konfig:
Abit AI7
P4 3,0Ghz HT
2*1GB Kingstone ram
Samu SATA2 200GB
Shappire HD3450 512MB DDR2Köszi!
-
BeriHampeR
aktív tag
válasz
Sanyi19 #20314 üzenetére
Gigabyte GA-G41M-Combo 775
HD4850Régebben is ezt csinálta ez a lap, de azóta más újraraktam, de telepítés végénél kaptam 15-20 perces fekete képernyőt, majd újraindult és szintén megakadt betöltésnél, mint ahogy amikor a drivert töröltem.
PCE E
Windows Program eltávolító...
-
Sanyi19
őstag
válasz
BeriHampeR #20312 üzenetére
Alaplap milyen? Táp? Kártya más gépbe jó?
-
Boxi88
őstag
válasz
BeriHampeR #20312 üzenetére
AGP vagy PCIe a kártya? Ennek megfelelően szedted le a drivert?
-
BeriHampeR
aktív tag
gyorskérdés:
Eddig integrált VGA volt a gépre feltelepítve, miután letöröltem a drivert és berakom a VGAt (HD4850) ezután nem indul el a win7 x64 , hanem a betöltő képernyőnél befagy, újraindítás után win7 helyreállítás, s vissza állítás előző dátumra, ami az integrált VGa driver törlési időpontja, ezután használhatom a Win7 et de nem tudom felrajni a Catalyst. Valami ötlet?
-
Pocok256
veterán
válasz
csobanandras #20310 üzenetére
Játék topikjába kérdezd meg ez játék specifikus hiba szerintem.
-
csobanandras
tag
Üdv! Ismét kérném a segítségeteket!
A probléma a következő: van egy dell 7520as laposom 7730m es vga val.
Feltettem ma rá a win8at, ezelött win7 volt és ott nem jött elő ez a probléma.
Ha belépek battlefield 3ba a vga csak 60-65% loadon megy teljes képernyőn, viszont amikor lehozom tálcára és ilyen kis ablakban látom akkor a vga felmegy 90% kihasználtság felé és látom h az fps is megnő, de ha ingame vagyok akkor low az fps..
Próbáltam 3 féle driverrel, mind ezt produkálja.. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Milka 78 #20305 üzenetére
Láttam már naplót. Kiírja az installra kijelölt komponenseket, illetve azt, hogy azok feltelepültek-e (Success), vagy nem (Fail). Emellett kiírja, hogy milyen hardvereket talált.
A Fail esetében, ha a telepítés az install manager hibájából nem történt meg, akkor leírást is kapsz a miértekről, míg ha külső tényező okozta, akkor természetesen a telepítő nem tud neked tájékoztatást adni, hogy miért nem történt meg a telepítés, ilyenkor üres a hibaleírás bejegyzése. -
Milka 78
nagyúr
-
icy68
csendes tag
Sziasztok,
Kellene egy kis segítség.
Van nálam egy gép amin újraraktam a rendszert de a VGA driver egyszerűen nem akar felmenni.
Próbáltam már a 12-6-ot illetve régebbieket is.
Elindul a telepítő és úgy tűnik minden rendben de mégsem teszi fel a vezérlőt csak a telepítéskezelőt, meg a HDMI illesztőprogramot.
Közben semmiféle hibát nem ad ki.
Próbáltam a windowssal megkerestetni a drivert nem jött be, már újraraktam a windowst egy másik lemezzel, de ugyanaz.
Van egy AGP vezérlő driver az alaplap oldalán azt is feltettem, semmi.Elég sürgős lenne mert már 2 napja ezzel küzdök és nem jutok a végére...
Most megpróbálok betenni egy másik kártyát, hogy arra mit lép de elvileg annak nincs baja.
Gép adatai:
Gigabyte K8VT800 alaplap, 3000+ Sempron proci, 1G DDr1 ram, Asus 3450 AGP VGA, XP SP3Előre is kösz a segítséget!
-
Sanyi19
őstag
Én volt már, hogy régebbi verziót innen raktam vissza. Pl. felraktam a 12.11 beta 4-et valami bugolt, raktam vissza a 12.10-et, felrakta és nem a 12.10 driverét töltötte be, hanem a 12.11 beta 4-ét. Eszközkezelőből meg be tudtam tallózni. Mondjuk én most 12.11 beta 11-et használok és jó minden amit eddig próbáltam.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
eladohardver #20293 üzenetére
Mindig írja a napló, hogy melyik modul nem ment fel. Vagy succeed, vagy fail lesz a modul mellett.
(#20300) Sanyi19: Az eszközkezelőben betallózható, de akkor már nem biztos, hogy jól fog működni. A driverpucoló betett neki teljesen. Azokat nem szabad használni, olyan dolgot is eltávolíthat, amit nem szabad. A sima uninstall nem viccből hagy meg bejegyzéseket. Ha most már mindent nem távolít el kézzel, amit a pucoló nem tett meg, akkor innentől a rendszer csak egy visszaállítási ponttal menthető, de akkor is necces.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce RTX 4070 SUPER GAMING X SLIM 12GB
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- Palit GeForce GamingPro RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit 3 hó garancia
- MSI MECH RX 6600 8GB GDDR6 128bit!!! Beszámitok!!!