- TCL LCD és LED TV-k
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Micro Four Thirds
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Aktív témák
-
-
Sziasztok 60.000 ért érdekelne egy ilyen masina ! Ha valaki eladná fájó szívvel akkor gondoljon rám !
üdv.
-
amdk7
aktív tag
UP
-
ISZOLE
senior tag
Egyszerű kérdés: ki milyen segédeszközzel állít egyedi fehéregyensúlyt?
Kicsit keresgéltem de csak nagyon drága cuccokat találtam, aztán egyszercsak ránéztem az objektívsapkára. A belseje szép szürke. Megpróbáltam egy-két tesztképpel és egészen használhatónak tűnik. Nem kell érte pénzt adni és mindig kéznél van. Vagy ez nagyon nagy hülyeség? -
vottokar
senior tag
Szia, szerintem hamisitottak az akksiajid
Esetleg annyit tudsz csinálni, hogy kiméred lemerült állapotban, hogy nem rossz-e egy vagy több cellád. Sajna nekem az egyszerre vásárolt Sanyo celláim közül kettő kapásból rossz volt, és így max. 60 képet tudok velük csinálni. És a környékünkön senki nem árul Sanyot. -
kboty
tag
Tényleg létezik ekkora lépés a Sony-nál? ezt nemhiszem én se...ez vmi huncutság..kamu lehet....
nekem 2500-as van, gyorstöltővel ami a legnagyobb idáig.....a weben sincs ennél nagyobb feltéve....
-
naplopó
csendes tag
Panasonic márájuak, és én is kevesellem, mert ahol eddig olvastam topicban, ott kb az jött le, h. 2000-es akksival kéne 8ótám működnie kb, vagy 6-800 kép vaku nélkül....
Visszavinni meg nem lehet elemet, mert kiröhögnének. Próbáltam másik akkutöltővel is, de mind2 esetben ugyanaz jött ki, h. fél délután... -
gabx76
senior tag
Az nagyon kevésnek tűnik! milyen márkájuak az akksik?
Nekem 2500-as energizer több napig bírja, ha mindennap használom 3-5 órát.
Elméletileg a ki-be kapcsolás több energiát fogyaszt. Attó függ, mennyi időre kapcsolod ki. Részemről ha csak néhány percről van szó, hozzá sem nyúlok. -
perempe
veterán
Szerintem célszerű készenlétben hagyni.
Általában célszerű a Continuous AF (követő fokusz) módot hanyagolni. (Legjobb megoldás a manual focus - nem kell motoroztatni az obit, ha az is jó megoldás.) Az LCD kicsivel kevesebbet fogyaszt az EVF-nél. Az én kompaktomnál előny, hogy az EVF is kikapcsol egy idő után, hogy kevesebbet fogyasszon... -
naplopó
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
3000mAh-ás akkuval meddig kéne a gépnek működnie?
Az lehetséges, h. fél délután, vagy kb 200 kép?
Hogy jobb használni elemkimélés szempontjából?
1.:készenlétiben hagyom
2.:ki/be kapcsolom a gépet
Előre is köszi a választ!
Szilárd -
Forest
tag
Hello, még nem tartok ott, mert elég sok Mb lett és mobilos internettel nem tudom leszedni, vagyis sokba fájna azzal nekem, ezért el kell mennem valami helyre, ahol kábeles net van. De ezt hamarosan megoldom.
Köszönöm még egyszer.
Szólj ha kell valami cserébe, azt intézem...
[Szerkesztve] -
Forest
tag
válasz
Kiskezdo #109 üzenetére
Azért érdemes még körülnézni, elvétve lehet még találni! Én mult héten vettem egy ilyen gépet, és nem bántam meg. Én is gondolkodtam az FZ7-en, de kb 3hét tanulmányozgatás (tesztolvasás stb.) után rájöttem hogy az Canon S3 a legjobb ebben a kategóriában, és az elődje az S2 sem rosszabb. Képzajban, képi elszíneződésben (kromatikus abberációban) kevesebbet produkál, míg részletekben pedig gazdagabb mint az FZ7. Továbbá videózás közben lehet zoomolni, müködik a fénymérés, és stereoban rögzíti a hangot. Szerintem ezek a legfőbb előnyei az S2-nek az FZ7-el szemben.
Én azt vettem észre hogy a Panasonic inkább vakít, nagy a reklámszöveg. Gondolok például a legújabb gépükre az FZ50-re. Olyan ez a cég mint a Toyota!
-
kboty
tag
válasz
Kiskezdo #109 üzenetére
Iszolevel eggyetertve mar csak Erdélyben ha kapsz S2-est, de nincs hozzá Magyar használati utasitás
...sajna nemismerem a Panasonicot...FZ5-ös járt a kezemben amit észrevettem hogy könnyebb volt mint az S2-esem, ami zavart 1 cseppet, ugyanis a nehezebb gépekkel pontosabb képet lehet késziteni, mert nemannyira mozog..mondjuk ez megszokás után lehet hogy kialakul.....
-
Kiskezdo
csendes tag
Hello mindenkinek!!!!!!
Gépvásárlás elött vagyok és azt szeretném kérdezni hogy szerintetek melyik lenne jobb
Canon PowerShot S2 IS vagy Panasonic DMC-FZ7 (totál kezdő&amatőr vagyok)
A válaszoka előre is köszi mindenkinek!!!!!!!!
És ha lehetne tudnátok képeket is feltenni????!!!!!
(A gépet használnám: természet,halak&vizek, és család fotózására!!!!) -
perempe
veterán
Av (Aperture Priority) módban beállítasz neki F8-at (ez a gépeden a legnagyobb rekeszérték), és majd ő kitalálja a záridőt. (Hátránya, hogy lassabb lesz a záridő.)
Most bebizonyosodott, hogy optika téren a Minolta veri a Canon IS sorozatot.
Ajánlom ezt a rövid útmutatót:
[link]
Az UD tag nem tudom, hogy mi fán terem.
[Szerkesztve] -
Forest
tag
Nemtudom nálatok mennyire jelentkezik kromatikus abberáció, de én észrevettem a képeimen és zavar.
A pixinfo szerint ez a gép a legkevésbé hajlamos rá, dehát mégis van nálam, míg a faterom Minolta dimage z1 -es sok ezer képe egyikén sincs.
A pixinfo tesztjében ezt írták:
''Az UD tag segítségével a kromatikus aberráció valóban nem lesz zavaró tényező a fotózás során.''
illetve:
''valós környezetben sokkal ritkábban jelentkezik ez a színi hiba, sőt, kis rekeszeléssel teljesen el is tüntethető''.
Sajnos nem igazán értek még a géphez, automata módban fényképezek. Így nem tudom mi az UD tag, és a kis rekeszelés.
Valaki esetleg letudná írni ezek használatát?
A stabilizátort rátettem exponáláskor, ez okozhat kromatikus abberációt?
Remélem tud valaki válaszolni ezekre a kérdésekre.
[Szerkesztve] -
-
Forest
tag
A magyar használati utasításnak nagyon örülnék, ha elküldenéd!
Viszont hogy nem lehet ráiratni a képre a dátumot, ez azért elszomorít, mert fontos lett volna nekem.Nem is értem...
Utólag se lehetne számítógépen rátenni a dátumot, valamilyen programmal? persze ami autómatán rátenné, hogy ne nekem kelljen egyesével beírógatnom. -
kboty
tag
-
Forest
tag
Most vettem egy ilyen gépet, tudom hogy van újabb változata is, de szinte ugyanannyit tud ez is mint az S3. Az osztrák metroban vettem meg, és mivel kifutómodell elég jó áron adták 300euróról volt 240euróra leárazva. Míg az új modell a mediamarkt-ban 490euróba került, így azt nem vettem meg, mert szerintem hülyének néztek!
Magyar használati utasítást viszont nem kaptam hozzá (menüje szerencsére magyar), nagyon örülnék ha valaki elküldené az email címemre.
Lenne még egy fontos kérdésem:
hogyan tudum beállítani neki, hogy dátumozza a képeket?
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest