Új hozzászólás Aktív témák
-
Plati Peti
csendes tag
válasz
afterburner_ #3038 üzenetére
Hát megpróbáltam mindent! Desztilátvízzel áztattam átnyomattam ez nem segített utána meg denaturált szeszbe áztattam és azzal is átnyomattam.
A végeredmény: minden fúvókából jött a festék rendesen, nem csíkozott már. Így hát megpróbáltam hogy újra beállítom a fejet. És erre megint mit válaszolt; el van tömődve a fej hajtson végre rajta tisztítást! Akkor most mi van?????Berágtam és vettem egy új Ip4700 nyomtatót!
Hmmm... Hát ennyi de most meg van egy ip4300 as nyomtatom aminek nem tudom mi a baja... (mert lehet h még jó)
-
kushido
csendes tag
Tisztelt forumozók
Canon 4600 hoz keresek CIS- t. Kérem aki tud cimet ahol beszerezhető segitsen.
Üdvözlettel M.J. 06209758051
-
SG3rg0
őstag
válasz
afterburner_ #3041 üzenetére
Szia, ha oldószerre gondolsz, mit értesz ez alatt?
A nyomtató fejem csíkoz és szeretnék rajta valamilyen tisztítást csinálni! -
oliver7777
tag
válasz
afterburner_ #3046 üzenetére
Először csak megpróbálom az ásztatást, hátha segít.
Tudsz valami tippet, hogy mit tudok kezdeni addig a patronokkal, hogy ne száradjanak be?Köszi!
-
afterburner_
őstag
válasz
oliver7777 #3045 üzenetére
vagy átkapcsolsz fotó papírra, és akkor a vékony feketéből nyomtat:-)
-
oliver7777
tag
Normál papír módban nyomtattam, mert sima (120 grammos) papírra nyomtattam, és úgy élénkebbek voltak a színek.
Nem hiszem, hogy benyomódott volna, mert nem volt kivéve a fej, csak most, hogy átfújtam, de nem hiszem, hogy hozzá értem volna.
Látszik rajta, ha benyomódott?
Ill. nem tudod mennyibe kerül egy új fej? -
afterburner_
őstag
válasz
oliver7777 #3043 üzenetére
benyomtad a szűrőt a fejen? amivel a patron szivacsa érintkezik? mert ha igen akkor nem is lesz jó:-)
dvd borítót normál papír módban nyomtattál?
-
oliver7777
tag
válasz
afterburner_ #3041 üzenetére
Nyomtattam vele egy nagyobb adag DVD borítót, aztán nem használtam kb. 1 hónapig, mert másra nem nagyon használom a nyomtatót. És nem nyomtatott, de csak a vastag feketével. Kicseréltem a patront de úgy sem működött. Átfújtam fecskendővel, folyt is a fejből a víz, a végén már jóformán tiszta desztillált víz, de visszaraktam, és nem volt változás. Nem is értem igazán, hogyha a víz átfolyik rajta, akkor nyomtatni mért nem nyomtat vele.
-
kushido
csendes tag
válasz
afterburner_ #3020 üzenetére
Üdv
Mészáros Jenő vagyok, szeretném megtudni, hol kapható a hozzászolásodban emlitett CIS Cannon 4600 PIXMA készülékhez kellene.
Telefonom 06209758051
-
afterburner_
őstag
válasz
oliver7777 #3040 üzenetére
de egyik pillanatról a másikra csinálta? vagy állt a gép?
ha áztatod a fejet elég ha fél centire ellepi a fej alját a víz.nekem itt állt fél- egy éve asztalon 3-4 fej amiket kicsit átfújtam,(desztvízzel , vagy oldószerrel), beleraktam a gépbe és már mentek is:-)
-
oliver7777
tag
válasz
afterburner_ #3036 üzenetére
Új patronnal próbáltam, mert már a végét rúgta az előző, azt hittem, hogy kifogyott és azért nem nyomtat.
Desztillált vízzel már átfújtam, de nem segített.
Ezért gondoltam az uccsó megoldásra az áztatásra.
Csak nem tudom, hogy bemeríthetem nyugodtan az egész fejet desztillált vízbe?
Ill. hogy a patronokkal mit csináljak, hogy addig ne száradjanak be, mert van benne kettő új. -
YSOFIP
csendes tag
válasz
afterburner_ #3037 üzenetére
-
afterburner_
őstag
válasz
Plati Peti #3032 üzenetére
vegyszeres tisztítás szerintem helyrehozná:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
oliver7777 #3034 üzenetére
ha egyáltalán nem nyom :
1. lehet a patron szivacsa a rossz, vagy levegős - patron csere
2. sűrű a tinta - patron csere
3. a szűrő be van nyomódva a fejen, és nem ér hozzá a szivacshoz - ez cumisabb.. fejcsere
4. a szűrő eldugult a szemcsés tintától , nincs meg a kellő folyadék áteresztés- áztatás, talán segít
5. beleszáradt a tinta a fejbe - áztatás, talán segít
6. a fej levegős, mert mondjuk szárazra hajtottad a patront - ekkor csővel átfújni desztvizzel.szal elsőnek érdemes lenne egy másik patronnal megnézni, aztán ha azzal sem jó akkor légteleníteni a fejet, mert ha levegős, akkor hiába áztatgatod, vagy megmeríted vízben, sokat nem fog segíteni, max az ic mögé víz kerül és ropogósra sül a nyomtatód...
-
YSOFIP
csendes tag
Ha tudna valaki segíteni.IP 4300-as nyomtatóval szenvedek.Eldugult a BK fekete.Csíkoz.Mostam áztattam a fejet mindhiába.Kifújtam levegővel elég nagy nyommáson még mos se semmi.Ugyan olyan rossz.De csak ha dvd nyomtatok.Lehet valamit kezdeni vele.Átállítani a beállításokba??Vagy bármi ami segít??Előre is köszönöm.
-
oliver7777
tag
Van egy Canon IP4700 nyomtatóm. A vastag fekete patronnal nem nyomtat. Olvastam fórumon, hogy fecskendővel+gumicsővel préseljek át desztillált vizet a fejen. Ez nem jött be. De olvastam egy másik megoldást is, hogy áztatni kell desztillált vízben, meg forró vízzel átmosatni néha.
Ezzel kapcsolatban két kérdésem lenne, egyik, hogy az egész fejet rakjam desztillált vízbe, nem lesz neki baja? A másik meg, hogy a patronokkal mit tudok tenni, hogy ne száradjanak be?Köszi!
-
Iginotus
addikt
Van egy ip 4200 eladó ha valakit érdekel.
-
Plati Peti
csendes tag
válasz
afterburner_ #3031 üzenetére
köszi segítséget Afterburner!
Tényleg rossz volt a szivacs, de most már jó azt a problémát megoldottam.
És kiderült hogy nem is a piros színnel van a baj, mivel azt teljesen tisztán és jól nyomtatja színhiba nélkül, hanem a kékkel lesz a gond, Mert azt hiába tisztítottam fokozottan stb. nem történt vele semmi javulás (pl a fúvókaellenőrzés kék-szín 2. sorába nem is fúj festéket)
Lehet hogy akkor tényleg a kéknek a fúvóka-feje lenne eltömődve és ezért nem akar semmit jól csinálni ?! Viszont tényleg kipróbáltam már az áztatást meleg Ioncserélt vízben, és a csővel is átfújtam már és jött rajta ki víz is!
Van valami amit még tudok tenni hogy jó legyen valamilyen Tisztítási mód?!Várom Válaszod!
-
afterburner_
őstag
válasz
Plati Peti #3030 üzenetére
és ha most kiveszed a fejet, és papírra rakod, patront belerakod a fejbe, akkor is hagy csíkot? másik patronnal próbáltad? esetleg az is lehet gond hogy rossz a patron szivacsa:-)
-
Plati Peti
csendes tag
válasz
afterburner_ #3029 üzenetére
Hát végre sikerült csövet és fecskendőt is találnom hogy átfújassam a nyomtatófejet! A művelet tökéletesen sikerült minden fúvókából csak úgy jött a víz... Viszont a változás nem történt!!!
A pirosból továbbra se jött festék a nyomtatásnál.... Ugyanazokat a hibákat produkálta mint eddig
Meghalt a nyomtatóm!
Nem tom az IP4700 jó vételnek számít mert akkor lecserélném a régimet!? S mit tudok csinálni a régi nyomtatómmal??? Kinek tudom adni ? vagy ellehet így még adni?
az Ip4700 nyomtatókhoz lehet után gyártott patront venni?
Köszi a segítséget!
-
afterburner_
őstag
válasz
Plati Peti #3028 üzenetére
csövet rászorítasz a fejen levő kiálló csonkra, amivel a patron érintkezik és forró desztvízzel átnyomatod ( a szűrőt nem szabad benyomni). valszeg le van levegősödve és emiatt nem nyomtat a lapra. mondjuk ez csak légtelenítésre szolgál ha 3-4 éves a fej az is lehet hogy az elektronika elöregszik.
-
Plati Peti
csendes tag
válasz
afterburner_ #3027 üzenetére
Nincsen meg az összes csík! A piros hiányzik!
Ezért próbáltam meg kimosni a fejet, de mindhiába... Van esetleg valami jobb megoldás rá? -
afterburner_
őstag
válasz
Plati Peti #3026 üzenetére
fúvókaellenőrzésen az össze csík megvan?
-
Plati Peti
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy IP 4300 nyomtatóm van, sajnos nem tudom mikor vettem egy pár éve meg van már, eddig semmi bajom nem volt vele s több éve után gyártott chipes patront használok hozzá.
Egyik napról a másikra elromlót! Egyik nap Tökéletes éles képeket nyomtattam, másnap pedig színhiányos képeket, ha meg szöveget nyomtatok akkor meg az egyik sor világos a másik meg sötét... Mi lehet az oka???
Festék mindegyik patronban van!
Próbáltam fokozott tisztítást, semmi javulás!
kimostam a fejet Ioncserélt vízzel 1 napon át áztattam semmi javulás...
nyomtatófej igazításnál pedig az a hiba üzenet hogy a fúvókák eldugulhatak hajtson végre tisztítást meg próbáltam a manuálist meg az automatikusat de semmi javulás....!Mi lehet a baj??? Segítsetek!
Köszi!
-
betty405
csendes tag
még valami: hogy én mit kínlódtam, hogy mi lehet a rossz nyomat oka, hihetetlen!!!
a probléma valóban a festékben rejlett, kicseréltem a fekete kispatront (valóban nem az új naggyal volt a probléma ahogy valamelyiktek mondta is), és csak tanulságul írom, hátha más is így jár: nem jelezte ki a bíbort, hogy csontig száraz volt. és nem jelezte ki, csak ahogy átnézegettem őket a baj okát keresve fedeztem fel!!!!!!! nem tudom, hogy tapasztalt-e már ilyet valaki, de meglepetés volt. csak azt sajnálom, hogy előbb cseréltem ki a feketét és utána vettem észre, hogy üres a bíbor. és most csak (99%-ban ugyan), de gyanítom hogy az üres bíbor volt a hibás.
köszi a segítségeteket!!! -
betty405
csendes tag
válasz
afterburner_ #3023 üzenetére
megnéztem a linkeket amiket küldtetek, bevallom, nem is hallottam még ilyet. ha jól láttam a nyomtatón kívül vannak nagyméretű fesékhengerek elhelyezve, és valami "közlekedő edénnyel", vannak bevezetve a megfelelő helyre. konyhanyelven ilyesmiről van szó?
-
betty405
csendes tag
válasz
afterburner_ #3020 üzenetére
mi az a cissel nyomtatás? mert hogy nem cserélgeted a patronokat. befecskendezés? vagy mit jelent? már máshol is olvastam.
-
fisi
senior tag
válasz
afterburner_ #3018 üzenetére
Tehát akkor te is fotó papírral kalibrálod be a nyomtatót??!
Minden patron csere után, ahogy a nagy könyvben meg van írva? -
fisi
senior tag
válasz
afterburner_ #3014 üzenetére
Üdv újra!
Még egyszer feltenném a plátói kérdést!
Ip 4700- nél csak és kizárólag matt fotó papírral lehet kalibrálni a nyomtatót, pl. patron csere után???Válaszokat előre is köszi!
-
kojak6
csendes tag
válasz
betty405 #3015 üzenetére
Szia!
Chip reset csak gyári patronnal ill. chippel működik. / próbáltam, tudom /
Az utántöltés nem ördöngösség, a You Tube.on sok bemutató filmecske található ami elmagyarázza a helyes, pontos menetet.
Mivel kidobtad gyári patronokat ezért jó megoldás lehet az autoresetes chippel " szerelt " patron.
Ebben afterburner tud segíteni neked. -
betty405
csendes tag
válasz
afterburner_ #3014 üzenetére
nem tudom mit jelent a jó író. azt gondoltam, egy író vagy működik, vagy nem. amúgy két íróm van, mindkettő LG. azért maradtam ennél a márkánl, mert a régi már kb. 6 éves és semmi baja nincsen. illetve csak annyi, hogy elavult, és nem tud dl-es írást.
a traxdatát elírtam, nem azzal volt bajom, hanem valami Artica vagy hasonló neve volt.
én is rosszat hallottam a tdk-ról, nevezetesen azt, hogy egy idő után kockásodik a kép.
rengeteget számít a papír felülete, fénye. egészen más a nyomat, ez tény.
köszi az infókat és az eddigi segítséget -
afterburner_
őstag
válasz
betty405 #3013 üzenetére
régebben a princoccal voltam így, aztán egyszer csak vettem egy samsung írót,amik azelőtt írtó gányak voltak és jé a princo lemezeim is tökéletesen működnek, csak az asztali lejátszó nem hajlandó beolvasni
de jelenleg a verba volt eddig olyan hogy tényleg megbízható, de nem elég a jó nyersanyag jó író is kell hozzá. a tdk-val pl sok ismerősöm úgy járt hogy írás után akadtak a rá írt dolgok...a traxdata amiből még van pár darabom, azokkal nekem semmi gondom nincs, de mellesleg biztos van olyan író amivel ráírva, pár év után kukázható a lemez...
de ha azt nézzük nem kell messzire menni a nyomtatóknál maradva, nem elég a jó tinta, jó minőségű papír is kell, én fotókat nyomtatok a géppel, és sajnos megtapasztaltam hogy milyen ha rossz minőségű papírra van nyomtatva... pár hónap és kifakul a kép, még gyári tintánál is..szal ilyen papírok is vannak. a másik meg tök szép meg jó, de vízállósága meg nulla:-))) kísérletezni kell
töltés után a chipet nullázni kell mert annak a tintaszintje nem resetelődik szimplán töltéssel.
patront meg ráér cserélni a pirox x-nél:-)
-
betty405
csendes tag
válasz
afterburner_ #3011 üzenetére
az ördög gondolta hogy verbatim és verbatim között is van különbség. szóval, glossy. figyelni fogom, mi van ráírva, soha nem néztem.
ahogy megfigyeltem, nagyon nehéz olyan lemezt venni, amely mindkét kitételnek megfelel. én ahogy tudom, tényleg írásra a verba a legtartósabb, legjobb minőség. viszont a régmúltba (sok éve ugyan) használtam traxdata-át, és képzeld, az évek elteltével vagy el sem indul, vagy megakad, tehát legtöbbjüket ki kellett kukáznom.
tudom, hogy örökéletű lemezek nem léteznek, de azért nem mindegy az élettartamuk.
a memorexről mi a véleményed?
ezek szerint Te sem tudsz olyat mondani, hogy ennek és ennek jó az írásra való és nyomtatásra való minősége is, tehát ez a tuti.
a 8x-esek azok a dualok? olyat is használok a fiam boxos játékaihoz, mert arra csak az jó.
most nem vagyok már otthon (dolgozom), de most hirtelen nem is tudom, hogy hol fogom megtalálni a beállítások/szín intenzitást. most így gondolatban már a beállításoknál elakadtam. a print settingset tudom, de ott nem ez van gondolom.
lehet, hogy a tdk-váltásnál is rosszabb lett, de most ez nem rossz, hanem egyenesen .....
az lesz az első, miután hazamegyek, hogy kicserélem a kisfeketét.
ezek szerint a nagy fekete patront a szó szerinti fekete-nyomtatáshoz (nem színes) használja csak?
még azt nem értem, hogy ha beinjekcióznám a tintát (a nagy fekete még eredeti), miért kellene figyelnem a tintaszintet? miért? nem jelzi ki hogy kevés a tinta a kis felkiáltójellel mint normál esetben?
és még valami: először amikor figyelmeztet, felkiáltójel jelenik meg, hogy fogyóban a festék. de egyszer már kis pirost keresztet kaptam, hogy azonnal cseréljek. minden esetben nyugodtan megvárhatom a piroskeresztecskét vagy amikor már ott a felkiáltójel, vegyem és tegyem a pótot? -
fisi
senior tag
válasz
afterburner_ #3011 üzenetére
Kalibrálásra valaki??
-
afterburner_
őstag
válasz
betty405 #3007 üzenetére
verbatimból ami szép az a glossy szerintem, sajnos a többi verba az elég hitvány, a tdk is sajnos átvette a verba féle smirglis nyomtatható réteget... azokon nálam is fakók, undorítóak a színek. a régi tdk-nal gyönyörű felülete volt, olyan volt mint a traxdata-é vagy mint a riteké, csak hát azok 8x-es lemezek.
Ebben nem vagyok annyira jártas de majd kijavítanak a kollégák melyik a szuperül nyomtatható felületű lemez:-)) de én a tdk, verba párostól egyenesen írtózom... írás szempontjából viszont a verba biztos hogy nagyon jó.próbáld meg nyomtatásnál a beállításoknál szín/intenzitás -nál hogy a fényességet sötétre rakod, vagy az intenzitáson sötétítesz
valszeg azért barnás a nyomat mert a fület amire nyomsz kicsit fakóbban jeleníti meg a "szineket" , nem lehet hogy inkább amikor tdkra váltottál akkor lettek barnásak a nyomatok? mert a nagy fekete patronnak köze sincs hozzá:-)utángyártott chippeket meg nem ismerem.
létezik resetter, amivel le tudod nullázni a tintaszintjét a chipnek, így újból teliről indul, az eredeti patront meg azért jobb tölteni mert a szivacsa kicsit strapabíróbb mint egy utángyártottnak, mellesleg az eredetinél elég egy furat, és megfelelő hosszúságú tűvel pillanatok alatt fel lehet tölteni, úgy hogy nem kell ragasztgatni meg semmi. ezzel a megoldással egy patron feltöltése 100 Ft. igaz venni kell tintát + resettert ha akarod a tintaszintet figyelni, ez benne van egy 10-esben, de utána olcsó a nyomtatás
-
betty405
csendes tag
ja, és csipet átragasztani csak az eredeti csipet fogadja el? lehet, hogy az volt a probléma hogy utángyárott csipet ragasztottam át? mert ezt ugye nekem nem mondta senki, csak most jutott eszembe. elkövettem azt a hibát, hogy amikor először fogytak ki a színeim, kidobáltam az üres eredeti patronokat, csak a nagy fekete van még meg, mert azt ugye most cseréltem a napokban. dobjam ki vagy tudom valamire használni gyorsan, amíg bele nem szárad a maradék?
-
betty405
csendes tag
válasz
afterburner_ #3006 üzenetére
és még valamit olvastam (lehet, hogy itt a fórumon), hogy átinjekciózni csak eredeti patronba lehet/szabad. igaz ez? és hogy jobb átinjekciózni a tintát mint átragasztani azt a nyüves csipet? melyik az egyszerűbb? vagy egyáltalán nem is érdemes vele foglalkozni? vegyem meg az utángyártott csipeset mert az a legegyszerűbb? amúgy 800-ért veszem/db. az jó ár?
-
betty405
csendes tag
válasz
afterburner_ #3006 üzenetére
ja, amit elfelejtettem leírni. csipes utángyártottak.
egyszer vettem csipnélkülit (piacon 250-ért), hogy majd megpróbálom átragasztani az előző csipjét, hát bevallom, nekem nem jött össze, csak az időmet pazaroltam vele. azt írta ki, hogy nem kompatíbilis. pedig igyekeztem tökéletesen ráragasztani (lehet hogy mégse) a csipet egy kis ragasztóval, de nem fogadta el. -
betty405
csendes tag
először is köszi a választ.
másodszor: azt nem értem, hogy a nagy fekete lett utoljára cserélve, és a nyomtatható lemez is ugyanaz a széria. mégis a feketének nincs színe. Ha kicserélem a kis feketét is, noha kb. negyedig van, (mert még nincs ott a felkiáltójel), megoldódna a problémám? merthogy sokk-ként ért, hogy egyik napról a másikra így nyomtat. ezért gondoltam azt, hogy esetleg a settingek nézelődése közben átállítottam valamit, mert a papíron kijön a fekete, csak azon a nyüves CD-n nem. ott barna tónusok vannak, illetve a fekete amolyan szürke. amúgy mi a tapasztalatod melyik nyomtatható lemeznek a legszebb a papírfelülete ami a minőségével is arányban van? én eddig verbát vettem, de most legutóbb tdk-t kaptam. -
afterburner_
őstag
válasz
betty405 #3005 üzenetére
először is.
a nagy fekete patront csakis normál papírra használja a nyomtató.
ha fotó papírra vagy cd-re nyomsz akkor viszont a vékony feketéből nyomtat. tehát akkor a vékony fekete körül kellene keresgélni mi is lehet a baj, ha barnásan nyomtat cd-re, vagy esetleg fotó papírra is, akkor a vékony feketével van a gond. nem pedig a nagynál.
viszont nem igazan értem ezt a chip dolgot, az utángyártott az chippes volt vagy a chippet a gyáriról raktad át?
mellesleg ahány hordozó, annyi fajta színkülönbség is lehet a kinyomtatott képek között.
pl nekem van olyan papír amire pirosasan nyomtat a gép, van olyan matt amire zöldesen , és van amire tökéletesen:-) de ugyan ez a helyzet cdnél bár arra nagyon ritkán nyomok, de oltári különbség van pl egy verba print szemcsés felületű dvd, meg akár egy ritekg05-ös selymes felületű dvd nyomtatása között. Volt , vagy van is oylan papírom fénys, amina fekete egyiken szürkés, a másikon meg koromfekete... előbbiről mondjuk a szinek kb 1 hónap után elpárolognak:-)))
Érdekességképp, amit használok fotó papírt fényeset, azzal az ip4500-ösöm tökéletesen nyom, de ugyan azt a papírt beraktam ip3000-be vagy ip4200-esbe, azokkal nyomva...hát szinte lefolyik róla a tinta, mintha fóliára nyomtatna az ember:-)
mellesleg a canon szerintem ezt a 3-4 éves fejperiódust a 4200-es szeria után kezdte el, lehet vannak kivételek ami 1-2 tovább megy, de az esetek 90%-ban 3-4 évnél semmiképp nem megy tovább a fej.
-
betty405
csendes tag
A színelmászás csak a CD-re való nyomtatásnál van. Milyen setting lehet elállítódva? Normál nyomtatásnál (ha nem CD-re nyomok) nincs semmi gond a színekkel. Mit állíthattam el?
-
betty405
csendes tag
válasz
afterburner_ #3002 üzenetére
Nincs kifogyóbam egyik sem. Egyszerűen nem érzékeli a fekete szint. Most visszaraktam az előző feketét (még egy kicsi azért volt benne) és ugyanaz a helyzet. Nincs fekete, ezért barna tónus az összes nyomat. Nem nyom feketét. Mi lehet a gond? Nincs kifogyóban egyik patron sem, és nem rossz az új fekete sem. Tapasztalt már valaki ilyet? Még arra gyanakszo, hogy valamelyik settings valahol elmászott. De hol és mi állíthatódott el?
-
fisi
senior tag
válasz
afterburner_ #2994 üzenetére
Nos üdv Tisztelt itt található Uraknak!
Neked is afterburner! Mint fő guru!
Végre végignyálaztam a topicot- hát nem volt felemelő...
50%- milyen tintát vegyek?? Akár 3 hsz..- ként fel volt téve, tök mindegy hogy feljebb le volt írva 3 hsz.. - el előbb Hihetetlen!
30% eltömődött a fej- mit kell csinálni, mit írt ki-illetve most mi van??
18% milyen beállításokkal kell cd- re nyomtatni?? Mit állítsak- most mi van... Stb.No akkor először is Jazz- nek válaszolnék, bár mostanában nem látom itt!
Én is kínlódtam a fekete patronból miért nem nyomtat ez az idétlen ( IP 3000- IP 4700) dolgon, több oldalon keresztül leveleztem a Canon ügyfélszolgálattal- felesleges volt, ez a nyomi ilyen így természetes minden!
Megoldás lehet- ha megpróbálod CorelDrawban kinyomtatni az adott dolgokat- mert az vektorosan szerkeszt, de a szöveg ott meg elég érdekes- akkor egyenként kellene beilleszteni a lapokat- több 100 oldalnál ez elég rabszolga meló lenne...
Lehal a a nyomtató 2- 3- 4 évenként..
Köszöni a régi Ip 3000- rem, teljesen jól érzi magát 5 és fél évesen- világ életében gyári patronnal használva, volt hogy 3/4 évig be se volt kapcsolva, egyszer csíkozott ( picit, ez után az affér után) - egy szoftos fejtisztítás után megint tökéletesen nyomtatott.
Nemrég adtam el, az új gazdija jó ismerősöm, ma is épp nyomtattam az " öreggel", ment mint új korában.
Mondjuk tény hogy csak 5- 6 garnitúra patron ment ki rajta teljesen, nem több.Utód lett egy IP 4700- mondjuk így- miután kipróbáltam ,azt mondom nem kellett volna sietnem a cserével, teljesen szuper a masina- de csak azért- hogy a fekete nem szürkés- kékes a papíron, hanem fekete- nem volt sok értelem újat venni.
Szolgáltatásban a 3000- es se volt lemaradva tőle! A dupla felbontás meg nem túl feltünő szabad szemmel nézve.
Szal, első pár napban majdnem sajnáltam a régi csatalovat, hogy eladtam!No és akkor hadd tegyek fel egy ha jól néztem a topicot EREDETI kérdést!
A 4700- nél adtak a csomagban két db. matt fotópapírt a kalibráláshoz.
Ezt a nyomtatót, valóban nem lehet mással kalibrálni csak ezzel??
A 3000 tudta a kalibrációt egy sima tecsós papírra is!Ezért nem sok kedvem lenne 50 db. Canon matt fotópapírt venni!!!
Afterburner!
Merre vagy található??
Érdekelnének azok a majdnem ingyen gyári patronok, vagy ha tudsz eredeti Canon fotó papírt jó áron! Mivel fentebb olvasható, hogy igen keveset nyomtatok, így az eredeti patron sem túl drága...Apropó fotópapír!
Fél hónappal ezelőtt a LIDL- ben volt SIHL fotópapír, 1200 ft/ 100 db áron!
Jobb lett a kép vele mint az eredeti Canon papírral- illetve ugyanazt a minőséget hozta!
Bánom is, hogy nem vettem belőle vagy 10 csomaggal!
Mindenkinek ajánlom- aki lát ilyet- azonnal vegye meg!!!Hát, egyenlőre ennyi lett volna!
-
betty405
csendes tag
Segítség! IP 4700!
Nem tudom, mi baja lehet, a nagy fekete patront (utángyártott csipesre) először cseréltem a nyomtatóba, mindent rendben talált, helyén a patron, no hibaüzenet.
De a nyomatoknak nincs színe először barnásan nyomott, (kihagyhatta a fekete színt) most pedig úgy csinál, mintha kifogyóban lenne a patron összes színe. Mi a búbánat baja lehet? Leheteséges hogy mégsem kompatíbilis patront vettem bele? (az összes többit, a másik négy színt már cseréltem és semmi gond nem volt velük). Megnéztem alul, odanyomtam az ujjam, fekete lett, tehát ott a festék. Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Premier előzetesen a The Sinking City Remastered
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest