Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Hmmm van benne valami, női kézbe valóban tökéletes. Bár miután filmes EOS-t is volt alkalmam kézbe venni (ő is néha hivatalból EOS 1-el kattintgat
) azért a 350D meg hasonló méretű keresők kissé ''furán'' hatnak, egy filmes SLR keresője után sztem az ember csendben sír ilyenkor. A Pentaxok legalább vmennyire visszahozzák az életkedvem, főleg a K10D
Amúgy nem barátnő, csak nőbarát, bár egy időben az előbbire is gondoltam
-
Szten Márs
nagyúr
Na igen, sajnos nem vagyok ''ősfényképmezésmániás'', valahogy úgy kezdődött az egész, hogy van nekem egy igen kedves lánybarátom, aki Pécsett fotósnak tanul és ő vett egy 350D-t kitobival (igen, tudom leendő fotósnak nem a legűberebb, de akkoriban még nem volt olcsó az sem, és egyszerűen nem volt lehetőség, keret többre, ez is igen nagy anyagi áldozattal járt ) és kézbe vettem, kattintottam vele párat és lementem hídba ott rögtön. Az egész feelingje, a tükör hangja, a kereső, minden együtt olyan érzetet keltett, hogy igen én most csináltam valamit és beleszerettem, nem kicsit.
Aztán megnéztem az árát, kicsit szörnyethaltam, majd elkezdtem a kompakt kategóriába kutatni vmi jobb bridge után. Nálam egy ilyen kutatás kb addig tart amíg minden gép minden kis részét ismerem a lehető legapróbb részletekig, mert ha már veszek vmit, akkor a lehető legjobbat akarom az adott árért. Na innen ismerem ezt a kategóriát. De néztem a képeket, amik ezekkel készültek, és nem... egyáltalán nem győztek meg. Mielőtt elkezdtem ilyesmivel foglalkozni abszolút nem láttam semmi különbséget, de relative hamar ráállt a szemem, hogy észrevegyem, hogy mennyire nem az igazi még a komolyabb bridgek képe sem, és mennyi kompromisszumot követel. És rájöttem, hogy azt az x tízezer forintot, amit birdgere költenék, azt sokkal inkább megéri befektetni egy DSLR-be, igaz így egy darabig nem lesz gépem, de megéri a várakozás. Úgyhogy elkezdtem a DSLR-ek háza táján is ugyanígy nézelődni, viszont a Canon teljes mellőzésével. Ugyanis, míg az első pár alkalommal lehidaltam a 350D feelingtől, utána kézbe vettem egy D70S-t 18-70-es Nikkorral és lepetéztem, majd utána a 350D-t kézbe véve nagyon csodálkoztam, hogy eddig mi tetzsett annyira benne. (Félreértés ne essék, nem a képességeiről beszélek, kizárólag a fogásáról) Ezek után, mivel DSLR-es ismerősökből kifogytam, jobb híján elmentem mindenféle boltba, ahol a lehető legtöbb DSLR-t megfogdostam, nem kis ideig tapizva őket, gondolom az eladók nagy örömére, és ezt a műveletet néhányszor megismételve, majd eldöntöttem, hogy a Canon nálam kiesett. Így sajnos mind Canon vázakban, mind obikban hihetetlen műveletlennek sikerült maradnom, de ez van
Mostanra úgy gondoltam már bőven vmilyen gép tulajdonosa leszek, de sajnos pénzügyileg igen ööö.. alternatívan alakult a helyzetem, szóval azóta is várok a seggemen, és már úgy vagyok, hogy ha 140 körül összejön akkor lexarom és veszek egy K100D-t kitobival, pedig K10D lenne a cél Sigma 17-70-el...
Izé... nem gondolom, hogy mkinek az én kis életrajzom olvasása a legnagyobb élmény, de gondoltam leírom -
Szten Márs
nagyúr
Mondtam, hogy láma kérdés lesz, az a helyzet, hogy Canon DSLR-eket egyáltalán nem néztem soha, meg nem olvastam róluk, noha amikor DSLR-el van alkalmam fotózni néhanapján az pont 350D. Illetve talán pont ezért, hisz tapasztalatból tudom, hogy ergonómia és egyéb szubjektív okok miatt a 3 számjegyű Canonok nálam totál kiestek, két számjegyűre meg sosem lesz pénzem. Szóval Canonos műveltségem eléggé visszamaradott, én kérek elnézést
Hydra hsz-e viszont elég jól megvilágosítja a miértet, thx mindkettőtöknek
[Szerkesztve] -
-
Amper
tag
A képek ''P'' módban készültek. Csak az ISO érzékenységet állítottam be, illetve bekapcsoltam a vakut. A többi beállítást a gépre bíztam. Állványt a vaku használata miatt nem tartottam fontosnak. Természetesen manuális beállításokkal nagyon jó minőségű képeket lehet készíteni, de én nem vagyok olyan tapasztalt, hogy a témától függően ezt pár másodperc alatt megtegyem.
-
Amper
tag
Gondoltam, megosztok pár képet. Ezek a kit-obival készültek:
[link]
[link]
[link]
Ezeket a másik obival csináltam, az egyik itt sem sikerült:
[link]
[link]
[link]
Az összes képen az objektívekre fókuszáltam (elvileg).
Az obik közül az EF 80-200mm és az EF35-80mm teljesített legjobban, a Sigma és a kit objektívet inkább nem jellemezném. Tudom, hogy ezek gagyik, de csak ezek voltak. -
Amper
tag
Én csak a saját tapasztalataimat írtam le. Valóban nem használom a gépet, csak szerettem volna venni egyet. Két hét próba után már nem szerettem volna megvenni. Úgy gondolom, hogy ez az idő elég volt arra, hogy alaposan kipróbáljam. Nem 400%-on, hanem 100% méretben nézegettem a képeket. A távolság sötétben max 3-4 méter volt és általában (nagyon gyenge fényviszonyok mellett a lakásban) nem sikerült az autófókusz. Ezen a távolságon van olyan fényképező, amelyiknek a segédfénye elegendő. Én adnék egy kis pluszt egy jobb gépért, főleg ha azt nézzük, hogy a végösszeg megközelíti majd normális objektívekkel és egyéb kiegészítőkkel az alapgép többszörösét.
-
D4rkm4n
őstag
Ha nem lenne forgalomban, akkor nem lenne kinn az oldalon. Más dolog az, hogy nem gyártják és más az, hogy kifutott a típus. (Utóbbi esetben már nem is lehetne megrendelni.)
Egyébként hol érdekel engem az, hogy nekik mennyi munkájukba kerül? Ha kiírnak valamit az oldalra, (jelen esetben azt, hogy 19-én megérkezik hozzájuk) akkor tartsák is magukat ahhoz.
Tudod: ha építtetsz egy házat ott is van késedelmi díj.
Jobb helyeken alap dolog, hogy értesítenek, ha valami van a rendelésed körül. Ez alap lenne. -
D4rkm4n
őstag
Nem. ''Nullkilométeres''.
De nekem elsősorban azzal van a bajom, hogy nem szóltak, hogy nem jön időben a gép, én meg lemondtam mára minden programot!!! A minimum az lenne, hogy szólunk a loosernek, hogy ne várja már tök fölöslegesen hetekig a futárt!
A jó édes anyjukkal szórakozzanak a húsdarálóban! -
pitman
őstag
Esetleg egy 430EX jöhetne szóba szerintem, igaz az pont duplája az általad írt keretnek, de ez már viszonylag kompromisszummentes megoldás lenne, hosszabb távra is. Esetleg lehetne nézni valami nem gyári megoldást (pl. Metz). Ez utóbbi vonalat nem nagyon ismerem, de lehet, hogy érdemes vele foglalkozni. Illetve szét kell nézni a használt piacon, ott már 4x környékén ki lehet fogni 430EX-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest