- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS blog: B650 alapokon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
repro
tag
Sziasztok!
Kérdezném:
Ha a calibre-ben új könyvtárat akarok létrehozni pl. Skandináv krimik, vagy a Kedvesemnek a könyvei, akkor azt úgy kell csinálni, hogy a Calibre Library mappában nyissak új mappákat a fenti nevekkel és mint üres könyvtárakat tallózzam be a calibre-be. Aztán már ezekbe konvertáljam az oda szánt könyveket?Előre is kösz
-
G.F.
aktív tag
Le lehet menteni a Calibre beállításait? Rendszer újratelepítés előtt álok.
-
repro
tag
Még egy kérdésem lenne!
Én MacMIni intel gépet használok és olvasásra iPad mini-t.
Eddig az OSX LIon rendszer volt fenn és minden rendben működött.
Most OSX El Capitan-t tettünk fel és előállt az a helyzet, hogy a Caibre nem kommunikál az iTunes-el. Nem is látja, így nem tudok könyveket küldeni rá. Miután az iPad iTunes-en keresztül kapcsolódik a géphez nem tudom rátenni a konvertált könyveketHátha van köztetek Valaki, aki Mac-et használ és iPadon olvas, tudna segíteni.
Akár külön is felvehetnénk egymással a kapcsolatot.Előre is köszönöm.
-
repro
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
A gépemen a calibre-t újra kellett telepíteni.
Mindent sikerült megoldani, egyet kivéve.Hogyan tudom beállítani, hogy mikor újraindítom a könyveknél első helyen mindig az utoljára konvertált könyv jelenjen az oszlopban?
A finomhangolásban próbáltam beállítani " A könyvlista rendezése a program idulásakor " helyen a 'None' jelöltem be, de újraindításkor mindig más helyre ugrik.Ha tudnátok segíteni előre is köszönöm
-
jag222
csendes tag
Csak mert kíváncsi vagyok: vettem boltból egy könyvet ~10 MB volt a mérete (epub) amit letöltöttem. Calibre, új könyv funkcióval felvittem és itt a könyv mérete ~3 MB lett. Hova tűnik el ez a sok MB? Nem hiányzik, nem azért panaszkodok, hogy már pedig ki van fizetve 10 MB akkor legyen is annyi :-)) Csak úgy érdekelne hogyan megy a konvertálás.
-
Payaba
tag
válasz
hampidampi #1184 üzenetére
Szia, közben észrevettem, hogy másképpen működik, mint eddig. Újratelepítettem és megoldódott a probléma. Valami beállítás elmászhatott benne, mert most már jó.
Nagyon köszönöm a segítségedet. -
Payaba
tag
válasz
hampidampi #1182 üzenetére
Igen, ki is írja a szűrőfeltételt, de akkor sem listázza ki egymás alá, ahogy kellene hanem mindössze megjelöli vízszintesen zöld színű csíkkal és a sorszám mellett egy gombostűvel az eredményt. Így az egész könyvtárat (16.000 db) át kellene görgetni és egyesével törölni.
Így:
[kép] -
Payaba
tag
válasz
hampidampi #1180 üzenetére
Igen, de "csak" a gombostűs ikonnal jelölt könyveket hogyan tudom kijelölni?
...mert az egész könyvtárat látom és ahogy görgetem, akkor látszanak a gombostűvel kijelöltek is. -
hampidampi
őstag
-
Payaba
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van két könyvtáram (az egyikben 4000 könyv a másikban 16000 db). Find duplicates plugin talált kb. 500 db azonosat a két könyvtár összehasonlításánál.
Hogyan tudnám a megegyezőket "egyszerre" törölni az egyik könyvtárból, ne egyesével kelljen? -
alfalibra
tag
válasz
hampidampi #1176 üzenetére
köszönöm, ki fogom próbálni!
Csak az utolsó lépést nem értem: a calibreben tudom szerekeszeteni a dokumentumot mintha wordben szerkeszteném? Hogyan? vagy hogy érted, hogy a calibreből szerkeszthetem wordben? -
hampidampi
őstag
válasz
alfalibra #1175 üzenetére
Hát igen, az ABBY-ből érkező doksik sokszor elég katyvaszok formázás tekintetében.
Először is ami indexelt számok vannak, azok nem hivatkozások, csak felső indexbe tett számok. Ha rendes, ugróhivatkozásokat szeretnél, azt bizony kézzel kell csinálni.Megnéztem, amit felöltöttél. Amit én szoktam ilyen dokumentumokkal tenni:
1. Wordből mentsd el rtf-ként.
2. Csukd be a Wordöt, majd a Windows WordPad programjával nyisd meg az rtf file-t.
3. Simán kattints a mentés ikonra. Ez "lecsupaszítja" a dokumentumot, csak az alapszintű formázások maradnak meg. Észre lehet venni, hogy az rtf file mérete is ilyenkor a felére csökken.
4. Az így készült rtf-et nyisd meg Wordben és mentsd el docx-ként.
5. Csukd be a Wordöt és a docx-et töltsd a Calibre-be.
Innen szerkesztheted a Wordben kedvedre És a konvertálás is jobb lesz.
Bár bírja a Calibre az rtf-et, de nem tanácsos közvetlenül azt használni. Egyrészt a Word sokkal több formázást ismer és a Calibre is jobban kezeli. -
alfalibra
tag
válasz
hampidampi #1174 üzenetére
Csak most vettem észre, hogy van, amelyik felső indexbe kerül, van amelyik meg nem az átkonvertálás után. Pedig ellenőriztem, és a wordben ugyanúgy mind felső indexben van.
1. Hát, ABBYY-vel konvertáltam át képből wordbe, 250 oldal, és lenne benne bőven hivatkozás, úgyhogy azt egyesével módosítgatni már nincs erőm, így is elég időt foglalkoztam vele.
2. Megpróbáltam, azw3-nál is ugyanaz az eredmény.3. ide feltöltöttem egy részletet a doc-ból
http://www.filedropper.com/jmicrosoftword-dokumentum4
ennél a résznél a 43-as még feljebb kerül mint a szöveg szint, az utánakövetkezők viszont ekönyv formátumban egy szintben vannak a szöveggel. -
hampidampi
őstag
válasz
alfalibra #1173 üzenetére
Elvileg meg kellene hogy tartsa.
1. a legcélszerűbb ilyen esetben, ha rendesen, végjegyzetként csinálod meg, nem sima hivatkozásnak.
2. Kindle esetében érdemesebb azw3-mat használni, minden másra meg epubot. Sokkal sokrétűbb formátumok.
3. Esetleg rakj fel valahova egy minta dokumentumot, hogy megnézzük. -
alfalibra
tag
Sziasztok!
Hogy lehet elérni, hogy az office wordben felső index formátumban szereplő számok a Calibrével mobivá konvertált szövegben is felső index formátumban jelenjenek meg?
Mert most ott vannak a szavak mögött ugyanolyan formátumban, mintha a törzs szöveg részei lennének a számok is, és elég zavaróak.
(A függelékhez tartozó hivatkozási számokról van szó) -
Delfi
tag
Köszönöm, kipróbálom.
Sajnos sem ez, sem az új 2.83-as Calibra sem segített. Win7 64bites Calibre alatt ezt kapom kereséskor:
File "calibre_plugins.moly_hu.__init__", line 91, in identify
File "site-packages\mechanize-0.2.5-py2.7.egg\mechanize\_mechanize.py", line 203, in open
File "site-packages\mechanize-0.2.5-py2.7.egg\mechanize\_mechanize.py", line 230, in _mech_open
File "site-packages\mechanize-0.2.5-py2.7.egg\mechanize\_opener.py", line 193, in open
File "site-packages\mechanize-0.2.5-py2.7.egg\mechanize\_urllib2_fork.py", line 344, in _open
File "site-packages\mechanize-0.2.5-py2.7.egg\mechanize\_urllib2_fork.py", line 332, in _call_chain
File "site-packages\calibre\utils\browser.py", line 28, in https_open
File "site-packages\mechanize-0.2.5-py2.7.egg\mechanize\_urllib2_fork.py", line 1118, in do_open
URLError: <urlopen error [SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED] certificate verify failed (_ssl.c:581)> -
pentem
újonc
Sziasztok!
A moly.hu pluginre megoldás - nekem jó lett:
https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=193302
A fórumon szerepel, hogy töltsd le ezt: https://drive.google.com/open?id=0B2...jVxLTBSYlVncjQ
Aztán amit letöltöttél (kibontás nélkül) tedd a következő mappába: C:\Users\Felhasználó\AppData\Roaming\calibre\plugins
A "FELHASZNÁLÓ" mindenkinél más - amit megadtál - a személyes mappád neve.
Ott már valószínűleg van egy ilyen, cseréld le!
Aztán a Calibre jelezni fogja, hogy van frissítés, és meg is csinálja félig meddig, de érdekes módon a plugin nekem így is működik. A pluginoknál továbbra is jelzi, az elérhető frissítést, de alul azt írja, hogy frissített. (persze van amit nem talál, de eddig is volt, ami kifogott rajta.) -
egerj
tag
Sziasztok !
A fájlnév beállítása eredetileg cím és szerző. Én szeretném megváltoztatni, de nem sikerül:
Így csináltam:
- Beállítások -> Könyvek lemezre mentése -> Sablon mentése mezőbe: {author_sort}/{title}/{authors} - {title}Ezzel a beállítással, ha hozzáadok egy könyvet, vagy egy könyvet konvertálok a fájlnév marad az eredeti: cím és kötőjellel a szerző..
-
kuruczz
tag
Illetve még egy kérdésem lenne:
Szerzők rendezését eddig a metaadatok letöltésénél felcseréltem, magyar szerzőnél pedig a rendezési formából állítottam vissza, így VN, KN formában van meg mindenki.
Bár élhető a dolog, de pl. a Cool Reader nem tudja ezt kezelni (vagy inkább túlkezeli) és KN, VN módon jelennek meg a könyvtárában a szerzők.
Pár év után talán jó lenne beállni a mindenhol megfelelő formátumra.
Megúszhatom az egyenkénti átírogatást, vagy nem a szerző rendezési formában? -
kuruczz
tag
Sziasztok!
Kérdés: portable változatot szeretnék használni a továbbiakban. Miként tudom átvinni a normál Calibre beállításait rá?
Miként kell a frissítéseket elképzelnem? Hasonló a normál változatéhoz, vagy más?
Köszi -
newmoonlight
senior tag
válasz
hampidampi #1165 üzenetére
Megvan, köszi!
-
hampidampi
őstag
válasz
newmoonlight #1162 üzenetére
Windows alatt itt található (64 biten):
C:\Program Files\Calibre2\ebook-viewer.exe
Egyszerűen társítsd hozzá a kívánt file-okat. Mindent visz. -
Oldman2
nagyúr
válasz
newmoonlight #1162 üzenetére
Nem kell hozzá megnyitnod a Celibre-t. Ez egy önálló alkalmazás, a Calibre -vel együtt települ.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
hampidampi #1161 üzenetére
Hideg-hideg...
A Calibre megnyitása nélkül gondoltam.
Az epub-ra közben megtaláltam a tökélyt (Adobe Digital Edition), már csak a többire várom a megfejtést.Update: OK, sikerült. djvu: WinDjView, mobi: Mobipocket Reader
-
hampidampi
őstag
válasz
newmoonlight #1160 üzenetére
Öööö... mondjuk a Calibre e-book viewere?
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Windows 10-en milyen (legcélszerűbb) progival tudok olvasni
1. prc
2. mobi
3. epub
4. rtf
5. azw3fájlokat?
-
Delfi
tag
válasz
BonFire #1148 üzenetére
Ahogy Hampidampi is mondta, egyszerűen húzd be az egész könyvtárat egyszerre.
Az "új könyv" ikon mellett van egy rádiógomb, ha lenyitod ott lesz a csoportos betöltés.Na, valamiért nem töltötte be az egész topikot, így nem láttam, hogy közben sikerült.
Más, az utolsó verzió 2.78 jelezte, hogy van új moly.hu plugin 1.04-es, de nekem ez sem működik. Van akinek jó lett így?
-
faki_
senior tag
válasz
Geripapa #1156 üzenetére
Mindkét könyv kijelölése (Ctrl+bal egérgomb) > jobb egérgomb > Metaadatok szerkesztése > Könyvek összefűzése > Csak a formátumok összefűzése az első könyvbe - többi könyv törlése
vagy
Mindkét könyv kijelölése (Ctrl+bal egérgomb) > Alt+Shift+M
vagy
Egy könyv kijelölése (amelyikbe egyesíteni akarod) > Metaadatok szerkesztése > Új formátum hozzáadása (jobb felső sarok, bordó ikon) > a másik formátum betallózása és OK > lehet törölni (a betallózottat a katalógusból)
-
Geripapa
aktív tag
A calibrébe két külön felvett de ugyan azt a könyvet (különböző formátumban van) lehet valahogy egyesíteni?
-
Libretom
aktív tag
válasz
hampidampi #1154 üzenetére
Köszönöm!
-
Libretom
aktív tag
Meg tudja valaki mondani, hogyan működik az "X-Ray creator"?
-
-
hampidampi
őstag
válasz
BonFire #1148 üzenetére
Ahogy oldman2 is írta, ha nincs meg a metadata adatbázis file, akkor kézzel kell beimportálni. Ebben az esetben viszont először mozgass ki mindent a Calibre Libraryból. Aztán vagy az új könyv melletti lefele nyíl menüiből választhatsz, vagy simán drag and drop az összes könyvet.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest