Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GabN73
addikt
-
DeFranco
nagyúr
válasz
PeeterssoN #48083 üzenetére
Nem, nem utaltam erre, taxatíve felsoroltam, hogy mi lett leírva itt a fórumban.
Nem, nem vagyok fasza csávó, csak épp szerencsém van jelenleg, meg egyébként meg is van az ára annak, hogy ebben a szituációban vagyok. Ennyi.
Senkiről nem mondtam, hogy szarul csinálja a dolgokat, és senkit nem oktattam ki.
Szóval ne vádaskodj
-
Magnum_
nagyúr
válasz
PeeterssoN #48083 üzenetére
Nem ugattam le. Erveltem. Es jol. De az a szemelyes erdekei ellen volt. Ennyi a hibam
-
PeeterssoN
őstag
válasz
DeFranco #48080 üzenetére
Ezzel most pont burkoltan utaltál arra hogy te fasza csávó vagy a tobbiek meg szarul csinálják.
Abban van igazad hogy dilettás hülyékkel nem lehet mit kezdeni illetve vannak korekt komlromisszum kész vezetők is.Amúgy mg senki nem ugatta le a főnökét.( Csak Saint_ meg is lett az eredménye)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
DeFranco #48080 üzenetére
Tudod mit mondott a 1st line managerem, miutan kiosztott a divizio vezeto? Azt, hogy "a magunk fajtakat nem szeretik, mert irritalo az, hogy tehetsegesek vagyunk, jovagasuak es felkeszultek".
Na ezzel o pont nem volt hiteles.
Btw hiszek a mentor- mentoralt kapcsolatban es rossz dontest hoztam decemberben, higy ott hagytam az elozo osztalyom. Az ottani vezeto volt az egyetlen jo fonokom, a hibaival egyutt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
PeeterssoN #48079 üzenetére
Például arra, hogy amikor a főnökkel történő interakcióról beszélünk, akkor nem az az első felmerülő mód, hogy leugatod a köcsögöt, a második meg hogy benyalsz neki. Mert itt eddig ez a kettő merült fel mint opció.
Nem akarok senkit kioktatni, annyit jeleztem, hogy nálam jelen pillanatban működik a képlet, ennyi.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bitpork #48075 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy hol dolgozom, volt főnököm államigazgatásban is, magánszférában is, néhányat kivéve mindegyik ilyen volt, ha normálisan odaálltam, hogy a szakmai cél érdekében ezeket meg ezeket az észrevételeket javaslatokat tenném, akkor úgy is álltak hozzá.
Amelyik nem ilyen volt, az amúgy is hülye volt, nem ez volt vele a legnagyobb baj, szerencsére az előbbiek voltak többségben.
Sok múlik a kommunikáción, meg hogy mennyire vagy hiteles.
-
macilaci78
nagyúr
Ha figyelmesen elolvasod, amit írtam, észre fogod venni, hogy kioktatásról egy szót sem írtam.
DeFranco-val értek egyet. És pillanatnyilag nagyon jó főnököm van. Konzekvens, egyenes, szakmailag felkészült. Kár, hogy pár dologban hajthatatlan, de ez már az üzletpolitika része és övé a cég.
-
-
DeFranco
nagyúr
Nálunk simán működik, hogy ha valami nem tetszik, nem tartom helyesnek, akkor elmondom a véleményem, és javaslatot tegyek a megoldás helyes módjára.
Meg is hallgatja a főnököm, figyelembe is veszi, max. esetleg azt mondja, hogy ő mégis inkább így meg így gondolná (simán lehet olyan tényező, amit nem tudok vagy nem köt az orromra), olyankor konfirmálom, hogy akkor jól értem-e, mindezek ellenére így meg így? Igen. OK, akkor hadd szóljon.
De rend szerint ha amúgy megalapozott az amit mondok, akkor simán átmegy a javaslatom.
Nem tudom, nekem ez a természetes.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #48071 üzenetére
Általában az csak a filmekben működik h kioktatod a főnököd és ő bólogatva azt mondja, hogy igazad van.
-
Mercutio_
félisten
válasz
PeeterssoN #48069 üzenetére
Ha piacképes a tudása hagyja ott a fenébe.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Igen, sok esetben már az is jó főnök, aki képes meghallgatni a nem megfelelő utasítások lehetséges negatív kimeneteleit. Az pedig már kivételes magatartás, ha ennek fényében hajlandó változtatni az álláspontján.
-
GabN73
addikt
válasz
Legyél te a főnöke, aztán iktass ki mindenkit körülötte
-
PeeterssoN
őstag
válasz
Mercutio_ #48065 üzenetére
Mégis kinek jelezze? Orbán Vityának vagy a Pokornynak?
Ez nem termelő ágazat hogy foglalkozzanak veled hátha magasabb beosztásban több hasznot hozol az államnak.
Minden hivatalban ez megy. A szakember dolgozik a csókosok meg zsebreteszik a pénzt. Rosszabb esetben és ez szokott lenni többségben; belepofáznak a munkáďba majd kijavítod amit szarul csináltatnak meg veled. Ha hagyod veszni mondván megszivatod hogy égjen a főnököd a fos munka miatt megintcsak téged vesznek elő és meg is van az indok a kirugásra. -
Mercutio_
félisten
válasz
PeeterssoN #48063 üzenetére
Esetleg jelezze, hogy ő hozza a teljesítmény nagyrészét nem a főnöke - és ezt olyan konkrét részletek ismeretével is alá tudja támasztani ami ahhoz szükséges, de csak az ismeri aki a konkrét feladatot el is végezte.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
olbaidhun #48062 üzenetére
Jobbulást! (Kéz és lábtörést kivánni most nem helyénvaló!
)
Jó reggelt!Saint_: A feleségem 3 ember munkáját végzi, minden lépését figyelik hogy mikor hibázik. Emelett rágalmazzák hogy összeszűri a levet a sofőrrel. (Akit már minden nővel az intézményben hírbbe hoztak. Szerencsétlen fószert sem hagyják dolgozni. Rajtuk kívül még 1- 2 ember van a " régi bandából". Mindenhova besúgó tanoncokat állít a főnöke aki persze a feleségem sikereit mind magáénak tud le a felettesei előtt. Szerdán persze a nejem fog az Áderral beszélgetni...
-
olbaidhun
őstag
válasz
GabN73 #48058 üzenetére
Fogtam közben a pját..
Komolyra fordítva a szót jobb kézben noti, bal lábbal megcsúsz, papucs bokával csavarodik, jobb lábbal félre lép: lépcsőre..
Kb 50cm magasságból:
Bal láb levegőben, idővel már a jobb is, jobb kéz magasba emel: noti épp marad! Bal kéz nyújtott állapotban 80kg zuhanását tompítja, csukló kap egy nagyot, nyilván könyök is..
Laptop épp maradt, én nem. Eleinte csukló fájdalommal járt,
2 óra után bal kar mozgása egyre jobban beszűkül, 4 óra után leesik, hogy nem tudom kiegyenesíteni a karom.Este lioton+fájdalom csillapítóval beájultam az ágyba, finom mozdulatokra is éles ébresztő.
Hamarosan helyi reumatológiai, majd nyilván rgen, vagy debreceni Kenézy..
Marha erős csukló fájdalom, tenyerem nem bírom fölfelé fordítani, könyök mozgása 20% közelében..alatt. pihentetni sem bírom a lehetetlen tartás miatt. Egyenesre nem megy a nyújtás.
-
medvekutya
aktív tag
[Lhttp://www.carthrottle.com/post/YfMNP6][link]
-
olbaidhun
őstag
Morgen..
Nagyot estem, tegnap estére, könyökficam, csukló, vagy alkar részleges ficam.. talán szalag.. csontra gondolni sem merek, de már csak 50% ban mozog a bal alkarom.Nem bírom kinyújtani egyenesen a bal kezemet. Zsibbad mint a fene, járt már valaki hasonló képpen?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Mercutio_ #48054 üzenetére
Nekem most esznel kell lennem, hogy mit irnak le, mivel tamadnak, a jogi "vedelmem" miatt is.
kurvaszar am ugy dolgozni, hogy ilyenekre is figyeljek oda...
most par napig szabadnapos vagyok, munkaido utan kuldtem egy mailt a fonokomnek, nagyon kivancsi vagyok, hogy mi lesz a reakcio, ha visszamegyek, lesz-e meglepetes.. ugyanis 1x ezt mond, 3 nappal kesobb meg ugyanarra mast mond.. -
-
-
Melack
veterán
Volt egyszer egy magyar lakossági gázpiac. Éljen a Mammut! Vagy nem.
-
válasz
Mercutio_ #48040 üzenetére
Az adatvédelmi hivatal állásfoglalása nem köti a bírót. A bizonyítási eljárásnak pedig rendje van.
A hivatkozott dátum érdekes, mert aznap
-földforgalmi szabályozással
-előadó-művészeti szervezetek és az előadó-művészeti érdek képviseleti szervezetek működésével
-minimális vagyonvédelmi szolgáltatási rezsióradíj
állásfoglalásokat adták ki a nahi honlapja szerint.
Ugyanakkor a 2013ban a NAHI-hoz beérkezett megkeresések kapcsán, a hivatkozott dátummal valóban megjelent állásfoglalásban 2011 évi CXII törvényt tekinti kiindulásnak ami az információs önrendelkezés szempontjából adatkezelésnek minősíti a hang, kép és és fénykép készítését tekintet nélkül annak okától. És azzal zárja hogy az eljáró hatóságnak kell mérlegelnie hogy felhasználja-e. Baráti körben már volt elutasítva ilyen biztosítási per, mert a kamera nem volt hitelesítve. -
Mercutio_
félisten
válasz
bitpork #48038 üzenetére
Tévedés (mobilról vagyok, és nincs sok időm túrni a netet) , de ez már a gyakorlatban változott. Keress rá arra, hogy "nem lehet a hangfelvétel felhasználását visszaélésnek tekinteni, ha a felvétel a felhasználójával szemben elkövetett jogsértessel kapcsolatos bizonyítás érdekében történik"
A sérelemdíj egy másik kérdés, de ha a per vagy peren kívüli megegyezés nagyobb haszonnal jár nyilván tojsz rá.
Van egy 2014.03.10-i NAIH állásfoglalás is ebben a témában.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bitpork #48038 üzenetére
Amikor telefonos operátorként dolgoztam, elménkbe vésték az alábbi szóhalmazt: Nem járulok hozzá a beszélgetés rögzítéséhez.
Tehát nem elég, hogy tudtára hozod a másik félnek, hogy felveszed a beszélgetést, de neki ezzel egyet is kell értenie. Az pedig marhára életszerű, hogy Persze, nyugodtan. Kérsz egy kávét? -
válasz
Mercutio_ #48036 üzenetére
Az életszerűségnek ehhez semmi köze. A törvény azt mondja hogy nem lehet jogtalanul beszerzett bizonyítékot felhasználni. A titkosszolgálati adatszerzés - pl a tiktokban felvétel- bírói engedély köteles. Te akármit rögzíthetsz, de annak alapvetően nincs bizonyítékként ereje.
Ez van az autós kamerákkal is. Iszonyat mázlid lesz ha pl bírósági szakaszban ( ahol nem emberélet vagy épség sérült ) figyelembe veszi bármilyen bíró. Mi több, elég csak egy azon szereplőnek nem egyet érteni vele hogy felvették és felhasználják ( pl tanúként behívják a felvétel alapján ) még a felvevőt is begszekszualizálják. -
-
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Magnum_ #48023 üzenetére
Keress egy jó munkajogászt, hogy ilyen dolgok felhasználhatóak-e annak bizonyítására, hogy a munkád minősége másodlagos volt és vélelmezhető a munkáltató részéről a szandékosság
Ja és én már rég beüzemeltem volna a telómon egy hívás rögzítő appot és egy diktafon progit... -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CoolBoy323 #48018 üzenetére
Percekben mérhető de nem mértem még ki soha pontosan. Kezdetektől 1600 C8-as rammal nyomom és visszalépni nem szeretek. A lényeges inkább az nálam, hogy ha a háttérben megy a tömörítés akkor se akadjon a gép netezés közben.
mod:
Jó az első kit-em 1600 CL7-es volt de ott a 3 modulból 1 döglött volt.
-
Magnum_
nagyúr
Gyerekek. Beszras. Ott tartunk h irasban kaptam az utasitast vezetokent, h egy gyakornok ellenorizze a kikuldendo munkaimat, h szakmailag rendben van-e....
Szegeny gyereknek eleg kellemetlen, mert jo a viszony, az elsore visszairta, hogy igen, rendben van (tudja, h mi van a hatterben...)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CoolBoy323 #48009 üzenetére
Szoktam tömöríteni, ott sokat számít. Játéknál nyilván nem. 1866-os ramot nem tudok kihajtani 1600 feletti tempót nem bír a memvezérlőm csak embertelen fesz mellett.
-
válasz
CoolBoy323 #48012 üzenetére
Mondjuk nálam a képbót batch munkája ahol több ezer képet kell nyitni, szerkeszteni zárni/menteni. Pl meg mondjuk amikor virágbótból leszedem a jó kis cserepest , de akkora kaspót adnak mellé hogy le akarom cserélni.
-
GabN73
addikt
Sz*rrágás netovábbbja:
Személyesen venné át, megadott helyen, 5 perccel hamarabb ott vagyok, hívom hogy merre leszek, erre közli hogy neki mégse lenne jó ott, fáradjak már máshova. Ok. Kibontja, megnézi, jó-jó, kérdez 2-t, árból alkud, meg az az igazság, hogy neki ezutánra van ledumálva egy másik ilyen (napersze). Jó, engedek az árból is, viszlát, gúdbáj, mindenki boldog. Aztán 4 napra rá hív, hogy bazze' nem működik a wifi rajta.
Mivel rendes vagyok, "visszavásárolom", és elküldöm én gariba -
válasz
CoolBoy323 #48009 üzenetére
Mondjuk én már régen nem tyuningolok, de vannak dolgok ahol elég rendesen számít.
-
Mercutio_
félisten
További eladó HW-k (apróra még nem tettem fel, nincs időm hirdetést összekalapálni) az árak fixek, max beszámítás, ha valami olyan cuccod van ami érdekel.
2x4GB 1866/CL9 Crucial Ballistix kit (vásárlástól 10 év gar, 2 éves BLT2CP4G3D1869DT1TX0CEU) 20k
Silverstone SG05 Lite fekete mITX ház (már nemgaris, de újszerű, a linken lévővel ellentétben ez fekete) 9k
Asrock FM2A78M-ITX+ FM2+-os mITX alaplap (új, bontatlan 3 év garis) 20k
Scythe Shuriken Rev.B cooler (htpc-ben használt, már nem garis, 775-ös és AMD rögzítővel) 5k
Asus Xonar U1 usb-s hangkártya (garis, de doboz, külső miki hiányzik) 9k -
Melack
veterán
válasz
DeFranco #48002 üzenetére
Max negatívot kapsz. De szerintem a Vaterán ezeket sem nézik annyira. Vagy fene se tudja.
Mod: 140x200-as ágy ágyráccsal meg 2 db éjjeliszekrénnyel érdekel vkit? 40k, Érden van mondjuk.
Van még itt eladó BT headset (Plantronics) 10k, aktatáska 8k, médaibox 8k,asztali telefon 2,5kvezetéknélküli.. Jah, 197*137-es gyapjú derékálj, takaró, kinek mi, 15k. K. meleg, iszonyat jó alatta aludni. Asszem most ennyi hirtelenbe. Még vki vmit? -
DeFranco
nagyúr
ha vaterán leütök valamit, személyesen megyek érte, és kiderül, hogy mégsem jó (hibás, szakadt, akármi) akkor mi van? van valami retorzió, vagy max. annyi, hogy kioszt nekem egy negatívot az eladó?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Elektromos cigaretta 🔞
- Metal topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- XPEnology
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest