Hirdetés
- Az ASUS sem feledkezett meg a kvantumpontos OLED monitorok szegmenséről
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- Felsőkategóriás NVMe SSD készül a Kingston boszorkánykonyháján
- Nyakunkon az ASUS AMD-s csúcsdeszkája
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kapanyél #12634 üzenetére
"Szóval jó az irány, PA vonalon kapod a legtöbbet a pénzedért." - a célom pontosan ez, köszi!
igazából pont az akksi az, amire legkevésbé szükségem van. Ahol, amire használnám (itthon), az áramot meg tudom oldani bárhogy. Jól/szépen szóljon minden hangerőn és férjen bele a keretbe, ez az elsődleges.
-
B1T3
Topikgazda
válasz
johnny82 #12633 üzenetére
Ha a kültéri használat dominálna fix elhelyezéssel, az Electro-Voice ZLX-15BT is jó választás lehet, mert az tényleg képes arra a koncertszerű hangerőre, hogy egymást is csak kiabálva halljátok, de egyébként minden más szempontból kényelmesebb és praktikusabb tud lenni az aksis JBL Partybox 310, mert nincs helyhez kötve, azaz kültéri használat szempontjából szó szerint bárhol előkaphatod pl. az autóból, és mehet is a muzsika, de beltéren sem rossz, ha csak felkapod, és át is tudod vinni egy másik helyiségbe (vagy akár csak odébb mozgatni pár métert); a hangját illetve a legtöbb ember számára több mint elegendő kakaó van ebben is, és még mélyebbre is megy, ami mindig jól jön zenehallgatásnál (ha ez valakinek sok a gyári hangkép mélykiemelése miatt, ahogy ezt egy fórumtárs említette, attól még jelzi, hogy több potenciál rejlik benne a mély frekvenciák szempontjából, mert ha nagyon muszáj, EQ-zással vissza lehet venni a mélyet, viszont odateremteni vele, ami nincs, már nem lehetséges).
Nyilván ez tükrözi az egyéni preferenciáimat, de sokkal inkább csak árnyalni szerettem volna a képet, hogy legyen voks a bulidobozra is.
-
Kapanyél
őstag
válasz
johnny82 #12633 üzenetére
Azért a 48Hz alatti frekvenciákat már külön subra szokás bízni. Az, hogy egy JBL Extreme is beleharap a 40Hz körüli mélyekbe, az nem jelenti azt, hogy élvezhető hangnyomással is képes azt leadni. (mondjuk az Extreme épp egész jó). De igaz, hogy ezek kis kitérésű, nagy mélyközép membránok inkább a nagy hangnyomásra vannak kitalálva, ám ne gondold, hogy nem veri le a veséd ha rendesen beállítod az EQ-t… és amiben király, hogy ezt tudja neked majd kint is, nem fal mellé állítva. És olyan hangerőn is, hogy beleremeg a tüdőd.
Szóval jó az irány, PA vonalon kapod a legtöbbet a pénzedért. -
Nem tudtam ma megrendelni, úgyhogy még nem késő. Te milyet ajánlasz helyette? Azt eldöntöttem, hogy mindenképp ilyen aktív hangfalat szeretnék. Ahogy olvastam, jóval erőteljesebbek, mint egy PB310 pl. De általában nem max hangerőn lenne hallgatva.
mod: igazából én csak a BT-ról írt gyengeségek miatt tartok tőle, mert azért nem bánnám, ha nem kéne még egy BT adaptert is venni.
-
belassos
csendes tag
Sziasztok. Tudnátok segíteni ? Jbl xtreme hangszóróba milyen márkájú aksit érdemes venni?
a. greencell
b. patona
c. titan energy
d. cameron sino
Előre is köszönöm.
-
rolcsi910
csendes tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy a JBL partybox 100 mennyivel szól jobban mint a boombox1? Megéri váltani?
Illetve az is érdekelne hogy melyik a jobb? Partybox 100 vagy a 110? Mert kb 1 árkategória használtan ahogy láttam .
Előre is köszönöm a válaszokat -
carl18
addikt
Igen, én is ezért nevettek az ilyen dolgokon, mert az e fajta hamisitványok a legrosszabb minőséget képviselik a piacot. Szó szerint az olcsó kínai is különb minőséget tanusít mint ezek a borzalmas másolatok.
15E Charge 3 "leesett a kamionról"
Én erre mindig azt mondtam nem véletlen az árazás, itt nálunk meg külön emberek vannak akik erre vannak szakosodva. Hogy az a ezer forint + haszna meg legyen még garancia levelet is hamisít.Hát sajnos ez az hogy a filléres elektronika és még a 18650-es cella is kopintás.
Ami valójában 500 mah lehet maximum, és ezek a hangszórók ilyen technikai csodák mert olyan mint a orosz roulet, nem tudni mikor megy tönkre.
Minden komponens atom gyenge minőségű így az 20-40 óra is tönkre teszi.
Általában én is csak nevetni tudok mikor valaki egy borzalmas replikát az év üzleténak tart.
Inkább az eladó csapkodta a térdétt örömében, "NÉ MÁN" Egy Verébb a horgomra akadt.#12625tipegő
Bocs ez nem JBL, nem is kínai. Még talán valami nyomornegyedből származik ahol mindenből a legolcsobbat belerakták. Talán pár hét használat után be is dobja valami a kulcsot.
"2 perc google keresésből" megtudhattad volna hogy ilyen terméket nem gyárt a JBL.
Ehhez képest még egy Tronsmart is házimozi xd -
-
tipegő
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítséget. Volt egy sejtésem, mert én nem találtam hozzá semmi leírást a neten. Ahogy írtam, ez csak egy régebbi használt cucc, amit nekiadtak a gyereknek. Nem vesztettünk vele. Valószínűleg még porosodott volna a szekrényben egy darabig mielőtt kidobják. De a gyerek meglátta. Egyébként a készüléken rajta van a felirat. Most már kíváncsi vagyok hogy honnan vették. Majd megkérdezem.
Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok! Üdv
-
válasz
iRiver #12622 üzenetére
Van amelyikbe nem raknak mert 1:1 utánzatot akarnak.
Az egyik cimborám cirka 2 éve büszkén mesélte hogy vett egy Charge 3-at és milyen olcsó volt,mert “leesett a kamionról”.
15k…
Doboza megszólalásig hasonlított a gyárira.Amikor megláttam magát a hangszórót már akkor mondtam,hogy ez hamisítvány.
Passzív membránok ragasztósak voltak,össze-vissza álltak (se függőben nem volt a logo,se középpen a membrán),JBL logo tamponozott műanyag az elején ami csálén is állt meg a színe se passzolt.Külső szövet minősége is hulladék volt.
A hangját inkább nem minősíteném…
Súlyra még ok is lett volna.Ez később kiderült miért.
Kb 3 hónapot bírt,ami cimborám bevallása szerint kb 30-40óra használatot jelentett.Szétszedtük és igazi filléres kínai trágya munkát találtunk benne.Lepkefing hangszórók,ultragagyi kábelezés (és olyan forrasztások hogy hulla részegen bekötött szemmel sötétben és törött ujjakkal is különbet csinálok),filléres elektonika,1db kb 3x2x1cm-es felirat nélküli akku (Kb mint egy 9V-os elem),tiszta ragasztó mindenhol és a kedvencem: egy kb 10cm hosszú fél centi vastag sorjás fémdarab az aljában hogy meglegyen a súly.
Ugye kellett valami “beltartalom” mert semmi másnak nem volt súlya a tejfölösdoboz vastagságú burkolatban.
Ja és a hab a tortán a magyar leleményesség volt.Dobozban benne volt egy ultragagyi minőségben és ferdén lefénymásolt Invitone-os garilevél rendesen kitöltve tollal.
Gratuláltam is cimborámnak az év bizniszéhez,de jót röhögtem. -
válasz
tipegő #12619 üzenetére
Szia!
Ez csak egy JBL utánzat. Abból is a gyengébb fajta. Legközelebb ha nem vagy biztos abban, hogy eredeti JBL-t használsz/veszel mert nem olyan a hangzása mondjuk, csak nézd meg, hogy lehet-e memóriakártyát belerakni. Ha lehet akkor biztos lehetsz benne, hogy gagyi utánzat.
-
válasz
tipegő #12619 üzenetére
Ne várj basszust,ez nem JBL,csak egy olcsó filléres kínai hangszóró ami dizájnban próbálja utánozni,így persze hogy egy Go3 megeszi reggelire.
Sose volt ilyen hogy JBL K6 Mini Xtreme.
Ez valahol 3-5e forint között lehet kínából.
El kell hogy szomorítsalak,de ez nem más mint egy kínai tipikus filléres ipari hulladék. -
tipegő
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. A kölyök most kapott az egyik rokontól egy régebbi jbl k6+ bluetooth hangszórót. Beüzemeltük, de hiányzik belőle az a dörgedelmes basszus, amit az újak tudnak. Kicsit olyan "Szokol" rádiósan szól, ha ez még mond valamit. Van egy új pici kis jbl go3, de az kenterbe veri basszusban. Íme egy fotó, hogy pontosan melyik k6+. Szeretném megkérdezni hogy be lehet valahogy kapcsolni a basszust, vagy ennyit tud? Köszi szépen. Üdv
-
Volt PB310-em,egy átlagos szobában (20nm) még kikapcsolt Bass Boost-tal is irreálisan sok volt a mélye.
Lehet ez csak személyes ízlés kérdése,de nekem nagyon túlzó volt így 36éves fejjel (füllel),pedig én szeretem ha van mély a zenében (dnb,techno,psy-trance,trance).
Ugyanazt a bulis karaktert hozta ott is mint megtekerve egy nagyobb helyiségben,vagy a szabadban,ez meg durván fárasztó éz zavaró.
Persze van az a korosztály ahol semmi más nem számít csak remegjenek a falak/ablakok (ilyenek a friss jogsis fiatal első autósok is a túltekert mindent elnyomó subládáikkal).
De mondom,ez ízlés kérdése és az én véleményem.
Az a baj ezekkel a party cuccokkal,hogy benne van a nevükben hol érzik elemükben magukat.
Otthoni zenehallgatásra mindegyik kompromisszumos valamilyen szinten,oda valamilyen hifis cucc kell (hogy aktív,vagy sem az már igény és pénztárca kérdése),még akkor is ha belépőszintű is az a hifis szett. -
B1T3
Topikgazda
Habár nyilván nincs fej-fej melletti összehasonlításos tapasztalatom, de meg merem kockáztatni, hogy alacsonyabb hangerőn (azaz ami egy átlagos méretű szoba falai közé szükséges) szebben szólhat a JBL Partybox 310, és úgy látom, ez is fontos szempont. Ráadásul annál a bluetooth stabilitására sem lehet panasz, de ugyebár az Electro-Voice-nál ezek csak az amazonos vélemények voltak, nem kezelhető tényként.
-
-
B1T3
Topikgazda
válasz
johnny82 #12610 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy a specifikációk alapján mélyben nem lesz nagyon erős, -3 dB-lel számolva csak 55 Hz-ig képes lemenni (ez majdnem az a szint, mint amit a nagyon-nagyon apró Vifa Helsinki is tud, persze figyelembe véve, hogy összehasonlíthatatlanul más a kettő hangereje), szóval ebben a bazi nagy hangszóró elsősorban a hangerőt szolgálja, és nem a mélyeket. Ezeket nem elsősorban otthoni, minőségi zenehallgatásra tervezik, hanem hogy nagyon magas hangerőn is torzításmentesen és viszonylag szépen szóljanak.
-
-
-
Kapanyél
őstag
válasz
johnny82 #12607 üzenetére
BT vevőt bármikor tudsz venni, a profi PA technikán van vonalszintű bemenet.
Nekem van pár ilyen 15"-ös aktív topom, de buliba inkább 8-10"-os méretben venném, és abból kettőt (stereo azért csak jobb). Egy ilyen 15"-ös hangfal 75cm magas, nehéz hurcolni (mármint egytől tele van egy kisebb csomagtartó). Persze hatalmasat szól, és ebben a méretben már nem is kell feltétlenül egy sub alá. Később úgy is veszel…
Nagy előnyük még, hogy a szimmetrikus bemenetek miatt egy DJ keverőt is rá tudsz kötni.
Csak hogy el tudd helyezni: egy darab ilyen KL15 hangja képes lemosni 6-8 Partyboxot… Nézd meg, mekkora ezekből a 8"-as méret!Támogatom amúgy a megalomániát
, 2 db ilyen és két 18-as sub melléjük egy 150 fős szabadtéri bulit is elvisz. Én hónapokig kerestem olyan kültéri helyet, ahol kipróbálhattam.
Minden másra elég 2 Boombox. -
válasz
johnny82 #12607 üzenetére
BT-t panaszolják?Pontosan mik a panaszok?
Lehet a hatótáv miatt,de azon meg senki se csodálkozzon,nem arra van hogy te a kert túlfeléből zsebre tett telóval told rá a Spotify-t,hatótávon belül meg nem hiszem hogy gond lenne a stabilitással és a hangminőséggel.
Ha mégsem az igazi,akkor inkább vennék egy normálisabb bt vevőt és azt dugnám rá a hangfalra.
Én nagyon EV párti vagyok,szóval nem nagyon tudnék ebben az árban jobbat ajánlani.Még árban feljebb se szokott jobb BT lenni ezekben,ha mégis akkor az árcédulán sem ilyen ár szerepel.
Én inkább vennék hozzá valami aptX-es bt vevőt 10-20k közötti áron. -
válasz
johnny82 #12605 üzenetére
Bt 4.0 ha jól tudom.A honlapon nem találtam infót,de egyszer már én is kerestem,akkor valahol megtaláltam,de már nem tudom hol.
Átlagos zenehallgatásra szerintem tökéletes,hangoskodni meg pláne.
Ezekben nem nagyon van aptX,de nem is arra lettek kitalálva hogy ezeken hallgass mondjuk egy finom gitárszólót és a a legapróbb hangrészleteken is libabőrözz,ahhoz hifi cucc kell.
Ezek hangosítási cuccok,ezek nagyobb hangerőn érzik jól magukat.Érdemes beltérben is az állvány.Még egy PB is jobban szól állványon,hiszen a magasak fej/fülmagasságba kerülnek.
Ha veszel egy olyan állványt aminek a legkisebb állása 90cm,az bentre jó.Általában a kisebb állványok 90-140cm körüli határok közt állíthatók,így kertipartyn/házibuliban magasabbra is lehet húzni.
Bár ha bent fix helye lenne én lehet vennék egy fali tartót is,az nem foglal helyet,mert ugyebár egy padlóállványnak 3 lába van ami azért nem kis helyet foglal és nem biztos hogy mindenhol elférsz vele.A fali tartóhoz viszont fúrkálni kell.
Szekrényre semmiféle képpen ne rakd.A hangnak se tesz jót,meg nem is könnyű és kicsi darab,na meg nem is bársonnyal van borítva (karcol). -
válasz
johnny82 #12602 üzenetére
Az EV-ben van beépített dsp,így ott a saját füledhez,vagy a hallgatási helyhez (beltér/kültér) tudod igazítani a hangot.
Hangkatakterben hasonló a 2,de nekem az EV hangfalak hangja jobban tetszett mindig.A mélyei feszesebbek és ütősebbek az EV-nek,a magasai meg kicsit fémesebbek.Ez utóbbi főleg elektronikus zenénél és metálnàl marha jól szól.
Közepe mind a dB-nek,mind az EV-nek hasonló.
Én már csak a DSP miatt is az EV felé húznék. -
válasz
johnny82 #12599 üzenetére
Ha tudod nélkülözni az extra featuröket (csilli-villi fények,akku),akkor ez elég brutális mind hangminőségben,mind hangerőben.Körberöhögi a PB310-et.
[link]
Természetesen ennek is van állványfurat az alján,10-20k között találhatsz olyat ami az igényeidnek megfelel.
Ha minden extra kell,akkor a PB310-nél viszont nincs jobb alternatíva szerintem. -
Sziasztok!
Itthonra, kertes házba szeretnék venni bluetooth hangszórót. Szomszédnak JBL partybox 310-je van, az elég jól szól, annál gyengébbet semmiképp sem szeretnék. A cél, hogy udvarban is és beltéren is jól, szépen szóljon. 2 ünnep között rendelném meg. Nagy hangerőt szeretnék, lehetőleg torzításmentesen. Max 200K-t szánok rá, jót szeretnék venni, ami évekig kiszolgál. Nem kell akkus legyen, arra van egy kisebb. Minél újabb technikát/fejlesztést szeretnék, de az elsődleges cél a hangminőség és a hangerő, fények nem fontosak, de nem baj, ha van. Főként laptoppal/telefonnal lenne használva. Visszaolvastam kicsit, valami hasonló az elképzelés, de nehéz a döntés.
Mod: beltéren állítva lenne használva, de előny, ha van hozzá kültéri állvány.
Köszi minden ajánlást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- 14" Dell Latitude laptopok: 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest