Új hozzászólás Aktív témák
-
zozopapa68
tag
Az eszközkezelőben távolítsd el a meghajtót és utána indítsd újra a gépet.
Így remélhetőleg újra telepíti a meghajtót.
Ha ez nem segítene, akkor rendszer visszaállítás korábbi időpontra még bejöhet.
Esetleg vírusirtóval sem ártana átnézni a rendszert.
jelentkezem, ha eszembe jut még valami, ami segíthetKábel csere, másik SATA port ezeket is érdemes végigpróbálni.
-
jube7
tag
válasz
zozopapa68 #5448 üzenetére
Azt hiszem, 3 meghajtó egyidejű (és csak a BD-RE lemezekre vonatkozó) meghibásodása valóban nem valószínű.
A Virtual CloneDrive progit használom évek óta, más virtuális meghajtót nem. Viszont nem tudom, melyik progival kerülhetett fel az SPTD (ezt amúgy javaslatodra uninstalláltam). Kérlek, ha valami ötleted lenne még, akkor írd meg, mert a rendszer újratelepítését lehetőség szerint jó lenne elkerülni - és más ok nem is lenne rá. -
zozopapa68
tag
A meghajtó hibát az általad próbáltak alapján, szerintem kizárhatjuk.
Az SPTD-t mindenképpen célszerű eltávolítani. Lehetőleg azzal a programmal együtt ami feltelepítette.
Használsz olyan programot ami virtuális meghajtókat kezel?
Azért kérdezem mert az SPTD-t használó emulátor programok, főleg bekapcsolt emulációkkal megnehezítik a lemezfelismerést és az említett tüneteket produkálják.Virtuális meghajtó létrehozásához a Virtual CloneDrive programot használd, mivel nincs szűksége SPTD-re és emulációkat sem használ.
-
jube7
tag
válasz
zozopapa68 #5446 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkoztál vele, igen, futott az SPTD (D. Tools nincs a gépen), eltávolítottam, aztán visszatelepítettem, egyik esetben sem történt változás. Az UDF csak egy tipp volt részemről, mivel kizárólag az írható BD-lemez (akár nyers, akár megírt) felismerése okoz gondot, minden mást felismer, kezel. Már ami eddig eszembe jutott, azt ellenőriztem, új, gyanús dolgokat nem telepítettem mostanában, amik régóta fenn vannak az ImgBurn mellett, azok: Nero, DVDFab, ezek évek óta, és eddig nem okoztak gondot. Nyilván a rendszerben van a gond, általában rá is szoktam jönni, hogy mi, de ebben a dologban elakadtam...
Talán valamelyik szolgáltatás van leállítva, ami kellene hozzá? Az eszközkezelőben már nincs hibajelzés, eddig eljutottam... -
zozopapa68
tag
Szia!
Szerintem az op. rendszereddel lesz a baj. Nem az UDF a gond, hanem eleve a lemez felismerés, amit általában Daemon Tools és társai szoktak hazavágni a rendszeren.
Mindenképpen a rendszert nézd át, még akkor is, ha nem használtál Daemon Tools programot.Ellenőrizd nem fut e SPTD alkalmazás a gépeden. [link]
-
jube7
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a bluray írással-olvasással kapcsolatban. Sok lemezt írtam már, de most hónapok óta nem. Most szerettem volna, de nem tudok, nem ismeri fel az író az írható lemezt, sem írás, sem olvasás módban, tehát az eddig megírtakat sem. Rossz vagy ismeretlen formátumnak jelzi pl. az ImgBurn. Pana lemezek, Win7 x64. Pioneer BDR 208D, de ugyanez van egy olvasóval is (Samsung). Írót is cseréltem, (LG) de azzal is ez van, ugyanakkor a gyári lemezeket ugyanezek gond nélkül beolvassák. Gyanúm szerint az UDF felismerése valamiért nem jó a rendszeremben, pedig a szerintem pl. szükséges udfs.sys benne van a windowsban, bár ettől más hiányozhat. Talán valamelyik driver sem működik:
Szóval ha valaki tudja a megoldást, hogy mit kéne tenni, azt nagyon megköszönném.
-
lackoka
tag
válasz
Sanca65 #5438 üzenetére
Szia!
[Esetleg?] -
lackoka
tag
Sziasztok!
Asztali gépben megosztott BD íróról a hálózati médialejátszó gond nélkül lejátssza az írt BD lemezeket míg a gyári DVD-ket nem. Az írón jelenleg nincs beállítva régiókód. Látni látja a DVD lemez tartalmát de nem indítja el. Kérdésem a hozzáértőkhöz az, hogy ha beállítok egy 2-es régiókódot az befolyásolja-e a BD lejátszást?
Köszönöm a segítséget. -
Sanca65
csendes tag
Sziasztok.Pioneer bluray írót szeretnék venni.de mindenhol hiánycikk.Tudja valaki az okát??
-
kittykutty
újonc
Sziasztok!
Nem rég vettem egy külső blu-ray írót és miután megírom a lemezt minden okésnak tűnik, a lemezt lejátssza minden probléma nélkül, viszont ha berakom a laptopban lévő belső blu-ray olvasóba, az már nem ismeri fel, sőt ha benne hagyom a lemezt kikapcsolás előtt, akkor a következő indítás után maga a meghajtó is eltűnik a "cserélhető adathordozós eszközök" közül. Egyelőre még nem volt lehetőségem további lejátszókkal tesztelni az írott lemezeket. DVD és CD lemezeket gond nélkül olvas a beépített blu-ray olvasó egyébként, gyári blu-rayt pedig még nem volt alkalmam kipróbálni. Találkozott esetleg valaki hasonló problémával? Ha valaki tud megoldást kérem írjon! Előre is köszönöm!
-
jeni
félisten
válasz
spiky03 #5431 üzenetére
Hello!
Megnéztem és a lemezen A - B - C jelölés van. 38,2GB a lemez.
Ennyi történik ha beteszem a
DVD Fab Media Palyer Pro esetén.
Lejátszani nem lehet a Samu SN-506BB notis (Startech 3.0 házba bújtatva) írón és a Pioneer 208 írón sem. ellenben az asztali Philips BDP-2700 azzal ment. A Pioneer BDP-150-el még nem néztem meg.Megtöröltem a lemezt,erre elindult nagy nehezen a lejátszás a Pioneer 208D-ban.
A noti íróban ha írtam az eltelt 2 év alatt a 5 lemezt akkor sokat mondtam.
Mennyire van köze a dologhoz,hogy előtte van egy TP-Link TL-UH720 HUB port és az meg az alaplap USB 3.0-ba van csatlakoztatva?A 7portos HUB-nak külső tápja is van ami rá van csatlakoztatva a 230V-ra. A gép felismeri az oda csatlakoztatott eszközöket. Ki is írja,hogy van ott lemez is.Vissza tettem a Samsung-t a TP-Link portba és a VLC-t próbálva pedig ezt csinálja.
Kezdem azt gyanítani,hogy Win10 alatt valami szoftver dolog van.
A DVD Fab Media Player (Pro) progit töröltem.Valami más tuti BD progit tudtok javasolni. A 3D nem feltétel.
A gép előlapján levő USB 2.0 ról elindult a lejátszás.
-
hunhool
csendes tag
sziasztok.
uj vagyok itt,es uj vagyok blu ray irasban is.total lama.
Van egy LG hazimozim+aktiv 3D tv-m,illetve egy blu ray iro a szamitogepembe.
A problemem a kovetkezo:
ugye mkv kiterjesztesu fajlt nem tudok blu ray lemezre irni( ImgBurn-t hasznalok) ezert tsMuxer-rel AVHCD-t csinalok belole(vagy blu ray iso fajlt),majd azt irom ki.Itt jon a problema:miutan kesz van es berakom a blu ray lejatszoba a 3D video vagy fuggologesen,vagy vizszintesen van eltolodva,es igy nem lehet 3D-t nezni.
Nem igazan tudom mit es hol kell/lehet allitani,ezert ha valaki segiteni tudna,azt nagyon megkoszonnem. -
gg72
veterán
Most csak lejátszani nem lehet, vagy a beletett lemezt nem is ismeri fel az író? Mert ha az előbbi, akkor az is lehet, hogy a lejátszó szoftverrel van a gond. Ha beteszed a meghajtóba az ImgBurn felismeri, vagyis tudnál róla másolatot készíteni ("Create image file from disc")? Ha igen, akkor ez kizárja a lemez/vagy meghajtó hibát.
Olyat én még nem nagyon hallottam, hogy egy gyári lemez "haldokolna".
-
jeni
félisten
válasz
spiky03 #5429 üzenetére
Nem régió függőség a lemez. Elméletileg 0 régió van rajta.
Este azért megnézzem a borított.
BD LEMEZ haldoklik? Ezek a zenei lemezek préselve vannak,és én a tokjában tartom.
Tudtommal ki kell írnia, hogy nem ehhez a területhez tartozik. Sem a Sem a Pioneer sem a Samsung eszközön nem állítottam régiót. -
jeni
félisten
Szia!
Gyári Celine Dion zenei lemez!
Ezt nem hajlandó lejátszani a Samsung SN-506/BB (külső házba tett noti író) és a Pioneer BDR-208DBK iró
Ez valami program függő lehet?
Bezzeg a Philips BDP-2700 asztali simán viszi (fillérekért vettem a Vaterán).
Találkozott valaki ilyennel?
M107
Fehérben volt az aprón de lemaradtam róla.
A sima SE-406-s van most de azzal nem lehet írni BD-t. -
inpius
csendes tag
Üdv mindenkinek. Lenne egy kis gondom.
Normális, ha a frissen megvásárolt blu-ray író sávosan ír? Nem volt még blu-ray íróm. Magát a lemezt meg lehet nyitni, le lehet játszani,de nem olyan mint a korábban megírt lemezeim, inkább, mint egy céltábla. Sok 2-5mm-s koncentrikus kör. -
gg72
veterán
válasz
dzosnasz #5420 üzenetére
Az nem elkepzelheto h a regi samsung hibakat okozott az ujrairhato lemezekben amit mar formazas sem tud helyrehozni, es ezert csinalok barmit egyes lemezek nem leeznek mar jok soha?
Nem tudom, ilyet én még nem tapasztaltam.A full erase az maga a formazas is, ezt jol ertettem amugy a korabbi hozzaszolasokbol?
Elso lemeznel pedig ez automatikus...
Igen, ez így van. -
dzosnasz
újonc
Mikor nem futtattam verificationt akkor igen az asztaliban derült ki. De a pcn is ugyanez történik. Illetve most minden iras utan lefuttatom az ellenorzest h mar ott kideruljon ha vmi gubanc van. Az nem elkepzelheto h a regi samsung hibakat okozott az ujrairhato lemezekben amit mar formazas sem tud helyrehozni, es ezert csinalok barmit egyes lemezek nem leeznek mar jok soha? Most kiprobalom az osszes lemezt, utana amik sikerulnek csak azokkal probalkozok tovabb, valamint majd utolsokent a bontatlannal.
A full erase az maga a formazas is, ezt jol ertettem amugy a korabbi hozzaszolasokbol?
Elso lemeznel pedig ez automatikus...Mountolo progim sosem volt ezen a gepen
-
gg72
veterán
válasz
dzosnasz #5418 üzenetére
Miért erőltetnéd az 1X írást? Az újraírhatóak 2X íródnak, ennek a nem sikerült íráshoz semmi köze, ott valami más lehet a gubanc, de azokból, amit leírtál, nem tudom mi. Nem került fel a gépedre valamilyen mountoló progi, ami bezavar az írásba?
vmikor 60-90. perctöl nem olvashatóak a lemezek: Ezt hogyan veszed észre, az asztali lejátszó akad meg? Próbáltad más típusú lejátszóban is, vagy pl. PC-ben is megakad? A legutóbb is volt valakinél ilyen probléma és ott az asztali lejátszó volt a hibás, mint utólag kiderült.
-
dzosnasz
újonc
Letöltöttem az imgburnt, amugy tenyleg jo progi, de ugyanazt a hibat hozta mint a neroval. Van még egy bontatlan lemezem, kiprobalom azt mi lesz vele, ha csak az uj iroval irom , vagy nem tudom még mit tehetnék. Nyomtam full eraset is, az legalább működött az imgburnnel nem ugy mint a neroval.
Amugy az irasi sebesseget vhogy lehet eroltetni h csak 1x es legyen, mert barmit allitok be 2x esre flülírja.Bocs a hülye kérdéseimért, nincs nagy tapasztalatom.
-
dzosnasz
újonc
Sziasztok,
van egy több éves Samsung BD SE506 os íróm. Szintén régi BD-RE DL lemezek, Verbatim. Egy ideig nem írtam lemezeket, de most megint szükségem lett rá. Ha viedot írok a lemezekre általában vmikor 60-90. perctöl nem olvashatóak a lemezek. Gondoltam lemezprobléma, vettem Verbatim 43760 BD-RE Dual Layer lemezeket. Elsö alkalomra mikor megírtam öket, kifogástalanul müködtek. Viszont már másodjára szintén elöjött a probléma. Gondoltam lehet h az újraíró fej nem végez jó munkát (van egyébként egyáltalán újraírófej?) rendeltem egy Buffalo BRXL-16U3-EU írót, hogy leteszteljem a tézisemet. Elsö lemezt tökéletesen megírta, direkt ugyanarra a lemezre ugyanazt írtam fel, ami a samsunggal rossz lett. viszont egy másik írás már szintén hibás lett.
hibaüzenetet nem kapok az írás során, csak a data verification alatt.
Nerot használok programként.így, hogy az író nem lehet probléma, a lemezek is frissek, mi lehet a gond? most nem tudom, hogy tartsam e meg az új írót, v küldjem vissza és operáljak a samsunggal tovább (120€ volt a pioneer)
köszi a válaszokat
-
Itachi82
aktív tag
válasz
Itachi82 #5413 üzenetére
Na sikerült meg oldani, le kellet futtatni egy SPTDinst-t, reboot és már nem írja ki, gondolom jó is.
Volt egy ilyen SPTDinst a gépemen csak az már 5 éves volt, és nem is nagyon vágtam mi is ez.
Itt találtam meg a topicban, már volt róla szó: LinK!Köszönöm a segítséget!
sensor060-t idézem: A duplex secure nagyon belassítja a pc-ben lévő sata egységek közötti adatátvitelt, és emiatt szólt be az ImgBurn.
Köszi neki is!
-
Beni2360
félisten
Hát nem külön progi hanem azí ró tulajdonságainál vagy valahol megnéztem a frimewaret és ott volt lehetőség a frissítésre, már nem tudom pontosan hol de nem kellett semmit letöltenem, de te ezt tudod valószínű én írtam nem érthetően.
Most megnézve a linket, lehet, letöltve és indítva exe és onnan megtalálta az írót és frssítette már nem emlékszem. Naon régen volt a dvd íróknál, hogy kiírtuk űjra írhatóra és onnan futtatunk vagy valami valami hasonló de már ki emlékszik 15 éves dolgokra mi halandók. -
Itachi82
aktív tag
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Pioneer BDR-209DBK firmware szeretnék frissíteni mert még egyszer se volt. Ez a hivatalos oldal? (gondolom)
Egy EXE fájlt kell leszedni, indítani és ennyi? -
gg72
veterán
-
amprozus
újonc
Szia!
Valószínűleg nem jó helyre írok, ezért előre is elnézést kérek!
Az lenne a kérdésem, hogy hol találok olyan Blu Ray lemez készítő programot, ahol menüket hozhatok létre, navigációt írhatok, feliratokat, hangsávokat, fejezeteket adhatok meg ? Egy hasonló programra gondoltam, mint a Dvd Lab pro. -
lajszer
tag
Sziasztok!
Van-e arra lehetőség, hogy egy BDMV-mappából egy DVD-re és asztali DVD-lejátszóval kompatibilis lemezt készítsek? (VIDEO_TS)
A BDMV mappa 30 gb, ebből kéne ugye egy 4,7 gb-os VIDEO_TS, vagy DVD-9 VIDEO_TS.
Nem csak úgy gondoltam, hogy a videót konvertálom mert azt meg tudom csinálni, hanem úgy van-e lehetőség, hogy a menü és a Blu-ray struktúrája megmaradjon, csak DVD(-DL) méretbe? (Kicsit olyan DVDShrink-es programban gondolkodom, csak valami BR-DVD-Shrinkbe... -
tibi72
aktív tag
Sziasztok!!
Elég rég voltam fent itt ,és üdvözlök mindenkit!!
Egy apro kérdés segitség kellene. Kellene egy program ami az MKV-fájt vissza vagy MKV-bol Blu-Ray formátumot csinál ami az eredeti hangokat és feliratot nem bántja és a méret nem változik vagy nagyob lesz. Edig a TsmuxeR-t használtam de mostanában nem válik be föleg ha Tru-hd hang sávrol van szó!!
Elöre is köszönöm ! Privátban is jöhet a segitség!!!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest