- Computex 2025: nagyvállalatok felé is nyit az Adata
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Dell notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
válasz
Doky586 #2904 üzenetére
Szia!
Mesélek egy problémámról, amelynek megtaláltam az okát, de a megoldást még nem.
Windows 7 rendszerről van szó, amelyet 2 merevlemezre is telepítettem ugyanazon a gépen.
(Hogy miért? Korábban egy másik oprendszer volt az egyiken, és azt is lecseréltem. Van értelme Win7-es oprendszert telepíteni 2 HDD-re is? Igen, mert ha egyik megsérül, indítani tudod a PC-t a másikról.)Most mondom a lényeget:
A Win 7 Futtatás ablakában a msconfig paranccsal töröltem a dual boot-os menüt, mert erre nincs szükségem. (Ha másik HDD-ről akarom indítani a gépet, akkor azt a BIOS-ban adom meg.) Ezt követően bekapcsolás után nem jelenik meg a dual bootos menü, de néha, nem mindig, a gép végtelen ciklusba kerül, újraindul, kivéve, ha belépek a BIOS-ba, és onnan mentve a nem is módosított beállításokat indítom a gépet.Ezt a problémát elkerülhetem úgy, hogy nem kapcsolom ki, hanem csak hibernálom a PC-t, de mégiscsak zavaró, hogy ki/bekapcsolás után így kell trükközni vele.
Megjegyzem, kb. fél évbe telt, amíg rájöttem a probléma okára, miután egy második gépnél – hasonló műveletek után – is előjött (más BIOS-szal).Nincs ötletem, hogy miként lehetne ezt kijavítani, talán valamelyik windowsos .ini fájlban marad ilyenkor valami.
--------------------
@(#3031) Fecogame
Ezzel az RMPrepUSB-vel nekem egyszer sikerült multibootos pendrive-ot készíteni, miután kb. egy napot eltöltöttem mindenféle leírás elolvasásával, de azóta sem. Annyira el van bonyolítva, hogy az rémes.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- Bestbuy játékok
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Sekiro: Shadows Die Twice
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Computex 2025: nagyvállalatok felé is nyit az Adata
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-H81M-S1 1150 alaplap eladó kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest