Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• LámaZ

addikt

válasz Doky586 #2904 üzenetére

Szia!
    Mesélek egy problémámról, amelynek megtaláltam az okát, de a megoldást még nem.
    Windows 7 rendszerről van szó, amelyet 2 merevlemezre is telepítettem ugyanazon a gépen.
    (Hogy miért? Korábban egy másik oprendszer volt az egyiken, és azt is lecseréltem. Van értelme Win7-es oprendszert telepíteni 2 HDD-re is? Igen, mert ha egyik megsérül, indítani tudod a PC-t a másikról.)

Most mondom a lényeget:
    A Win 7 Futtatás ablakában a msconfig paranccsal töröltem a dual boot-os menüt, mert erre nincs szükségem. (Ha másik HDD-ről akarom indítani a gépet, akkor azt a BIOS-ban adom meg.) Ezt követően bekapcsolás után nem jelenik meg a dual bootos menü, de néha, nem mindig, a gép végtelen ciklusba kerül, újraindul, kivéve, ha belépek a BIOS-ba, és onnan mentve a nem is módosított beállításokat indítom a gépet.

Ezt a problémát elkerülhetem úgy, hogy nem kapcsolom ki, hanem csak hibernálom a PC-t, de mégiscsak zavaró, hogy ki/bekapcsolás után így kell trükközni vele.
    Megjegyzem, kb. fél évbe telt, amíg rájöttem a probléma okára, miután egy második gépnél – hasonló műveletek után – is előjött (más BIOS-szal).

Nincs ötletem, hogy miként lehetne ezt kijavítani, talán valamelyik windowsos .ini fájlban marad ilyenkor valami.

--------------------
    @(#3031) Fecogame
    Ezzel az RMPrepUSB-vel nekem egyszer sikerült multibootos pendrive-ot készíteni, miután kb. egy napot eltöltöttem mindenféle leírás elolvasásával, de azóta sem. Annyira el van bonyolítva, hogy az rémes.

Új hozzászólás Aktív témák