- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
Üdv! Elhatároztam, frissítem a BIOS-t. Segédprogram nélkül, pendrive-ról csinálom.
Segédprogram csak akkor kell, ha fut az operációs rendszer a frissítés alatt? Így hallottam.Töröljek mindent az pendrive-omról? Lehet, formázni is kell? Arról a pendrive-ról állítottam DOS alatt a HDD firmware-jét is. Munkához is vannak rajta adatok, de átmásolhatom őket, ha kell a gyökér az új BIOS-nak.
Fontos másolatot készíteni a régi BIOS-ról? -
Snake0
csendes tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne hogy van egy MITAC 8375-ös laptopom.
Elhahálozott belőle az optikai meghajtó. Tetem a helyére egy Toshiba dvd rom-ot de a Bios nem ismeri fel és így nem lehet róla bootolni.
A win xp látja a meghajtót.Mit lehet tenni ? Esetleg Bios frissítés?
köszönöm a segítséget
-
Franky2Ster
senior tag
válasz
Franky2Ster #2893 üzenetére
Frissítettem! És minden rendben volt szerencsére!
-
Gery0425
csendes tag
Üdv. Mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni! Szitu az hogy van Gigabyte P61A-D3 alaplapom és videokártyát cseréltem rajta! Gigabyte GTS450 1 gb ről Gigabyte GTX650 4 Gb re Na már most gondom az hogy mikor bekapcsolom gépet alaplapi logónál vagy 4 percig gondolkodik gép néha csipan is közbe majd tovább lép win7 betöltésére! Ezért gondoltam biztos biost kell frissíteni!
Okés ez rendben is ment F7 bios szépen lépésenként fel frissítettem F9re usbről gigabyte oldaláról letöltött biosokkal Q-flash részen biosba és fel rakom F10 aztán ennél már meg is oldódik a alaplapi logónál lévő gondolkodás tökéletesen tovább lép és win7 betöltésekor újra indul mindig gép az F11-nél is ezt csinálja :S
Vissza tettem F9 rá azon tökéletesen üzemel videokártya csak bekapcsoláskor megint 4percet gondolkodik alaplapnál!
Ezt gondolkodást biztos hogy videokártya okozza mert vissza tettem GTS450 újra ment rendesen minden!
Táp biztos okés 700W van benne!
Kérdésem mi okozhatja F10 F11 nél win 7 betöltésekor való újra indulást! Vagy lehet ennél már újra kell rakni gépet is mert F10 nél már változik alaplapi logó kép is!
Amúgy GTX650 tökéletesen megy vele játékoknál de azért 4 perc gondolkodás neki elején!
Választ segítséget előre is köszönöm szépen! -
Eldenisa
csendes tag
van még 1 alaplapom asus p5da2-e, sajna nincs meg a gyári support cd-je és biost szeretnék frissíteni, kipróbáltam, hogy floppyra rámásolom a bios filet(.rom a kiterjesztése) majd alt+f2, hogy floppyról frissítsen, olvasta is a floppyt, de 30perc után nyomtam egy resetet mert mindig csak beleolvasni próbált, a reset után a gép az eredeti biossal indult el, Asus weboldalon windows alapú flashelőprogit nem találtam, a freedososhoz meg ha jól értem úgyszintén nem .-rom kiterjesztés kell, most mit tudok tenni?:-\
-
Franky2Ster
senior tag
Kérdésem az lenne,hogy neki -e merják állni egy Dell 7737 Bios frissítésnek a secure boot -ot kikittattam és vettem új windows kulcsot mert a gyári telepítő frissítős secure boot egy rakás .... volt! Most jelen pillanatban A06-os bios van fent és a Dell oldaláról a gépemhez tartozó bios verzió pedig A09-es?! Köszönöm előre is a segítséget!
-
Eldenisa
csendes tag
még1 kérdés, ki lehet-e venni működő gépből a bios chippet? arra gondoltam még ha már emgy a gép freedosban akkor kiszedem beleteszem a másik lap chipjét freedossal simán beleírom a chipbe majd vissza minden az eredeti helyére és boldogság
-
Eldenisa
csendes tag
Sziasztok, van egy acer aspire M1201- típusú alaplapom, bios frissítés közben sajnos elment az áram és ezen a lapon még nincs dualbios se "hidden bios" viszont olvastam itt valahol a fórumban, hogy talán floppyról lehet frissíteni a rosszul flashelt biost, tudnátok segíteni valahogy, mit tudok tenni, menthető-e tényleg így(floppy meghajtó beszerzés alatt) vagy muszáj lesz rendelnem egy másik bios chippet?:-\
-
pinnacle
nagyúr
Olvastam, hogy Win8, UEFI-nél, Secure Boot alatti kulcsgenerálás miatt valakinek lefagyott a gépe. Ez mitől lehet, illetve milyen gépekkel van ilyen probléma?
-
Livius
őstag
válasz
gyurcikaaa #2886 üzenetére
Teljesen jól boot-ol, és 4 perc után csak úgy magától resetel? Ha így van, akkor szerintem semmi köze sincs a BIOS-nak ehhez. Ha a BIOS rossz, akkor be se kéne bootolni már.
-
gyurcikaaa
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy Asus k53sc laptop.
Történt vele, hogy a töltő része nem valami jó, ezért elég homemade jelleggel működik. A lényeg az, hogy ki volt húzva ugye a táp a dugóból, de még maradt benne egy kevés áram, és a két fázis összeért és valami rövidzárat kaphatott. Ez után betölt a gép, használni is lehet, de csak 4 percig. Szinte óramű pontossággal 4 percenként újraindul. Nézte egy kollega, ő azt gyanítja, hogy bios lehet. Vagy valami KBC (ezt nem tudom mi)
Nos van esetleg valakinek tippje, hogy mi lehet ez a 4percenkénti újraindulás? Egy bios frissítés elég lenne neki? vagy nagyobb lehet a gond?Köszönöm előre is!
-
poffsoft
veterán
válasz
simongab #2882 üzenetére
asus szerint:
"If the PC still cannot POST after updating the BIOS, there may be something wrong with the BIOS chip/ CMOS. Please consider contacting your retailer to have a further check if the motherboard is still under its 3 years warranty. "Esetleg rángass le minden nem feltétlen szükségest a lapról? (marad a cpu, 1 memória modul)
-
simongab
senior tag
ASUS F2A85 -V alaplapon BIOS- akartam frissíteni, a frissítő el is indult majd lefagyott, azóta se kép se hang. Próbáltam a CDs mentőakciót, a CMOS clear os módszert, de boot olás után semmi nem történik, felpörögnek a meghajtók, de nem csippan nem csinál semmit. Mit lehet ilyenkor tenni?
Üdv
Gábor -
Livius
őstag
válasz
draco31 #2880 üzenetére
Mivel flasheled? DOS-ban a utility exe-knek egy rakás kapcsolót lehet még adni, amivel lehet variálni az ellenőrzést meg ilyen dolgokat.
-
draco31
veterán
Olyan gondom lenne, hogy vette egy kikukázott ASUS X501A laptopot, és az előző tulaj X501A1 BIOS-t rakott rá valahogyan. Nagyjából működik, de nem az igazi. Most szeretném rá visszarakni ami rá való, de nem engedi, mert nem egyezik a modellnév. Van valami szerkesztő program, amivel átnevezhető a BIOS, hogy frissítéskor ne zavarja az, hogy nem ugyanaz a típusnév? Nyilván nem a fájlnév átnevezésre gondolok.
-
morist
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap flashelés után meghalt az Asrock E350M1/USB3-as alaplapom. Először 2, majd kis idő múlva 9 csipogást hallat. Ez paritás és ROM checksum hibára utal (AMI UEFI/BIOS). A flashelés gond nélkül lefutott, nem jelzett semmit, de újraindítás után csak ezt produkálta. Próbáltam a memória modult (2G DDR3/1333MHz) áttenni másik slotba, de ott is ugyanez volt. Tudna valaki segíteni, akár flasheléssel, akár BIOS dumppal, vagy valami jó ötlettel? Az eredeti flash 1.6-os volt.
-
Livius
őstag
válasz
Axel100 #2872 üzenetére
Mi a mostani BIOS verziója? Van még gari a lapon? Egy ilyen szériás Asus lappal már volt itt gond, bár végül kiderült a táppal komolyabb gond volt mint a lappal, így nem volt egyértelmű, hogy jók voltak-e rajta a BIOS frissítések.
Külföldi fórumokon lehetett olvasni hogy a rev 3.0 BIOS-ok nem jók, a rev 1.0-ra, állítólag. De jó esetben, ha az EZ flash-et használod a BIOS-ban egy pendrivról frissítve, akkor szerintem, ha valóban nem jók az új 3xxx verziós BIOS-ok, akkor nem engedi majd azokat ráfrissíteni, és max szomorúság van, de nincs elrontott alaplap.
-
Axel100
tag
Sziasztok [link] ez a típusú alaplapom van csak REV 1.0 Bios-frissítést szeretnék csinálni rajta!Hogyan kezdjek bele?Pendrivról szeretném csinálni!
-
Tomdriver
őstag
Rendeltem egy új lapot onnan ahonnan a rosszat is, a boltban átvettem és az elállás jogával élve leadtam a rosszat (még pont belefértem a 14 napba), jelezve a bios problémát, és a bolt gariztatja tovább nem pedig én.
Mivel az elállással élve a teljes vételárat visszakapnám úgy is, ezt személyesen intézve az új lapért nem kellett fizetnem, tulajdonképpen a rosszat becseréltem az újra.
Szerintem korrekt eljárás nagyon. -
Tomdriver
őstag
válasz
Tomdriver #2866 üzenetére
Lezárult végre a bios problem.
Az új lap oldotta meg (végül ugyanezt az MSI Z97 Mpowert rendeltem), amire simán felment a legfrissebb, igaz nem szórakoztam mflashel, dos alól raktam fel és persze mindjárt mind a két biosát frissítettem.
A régit meg elvitte a bolt gariztatni, így még arra sem kell várnom, rá sem kellett fizetni, mert ők adták az újat. -
Livius
őstag
-
Livius
őstag
válasz
Tomdriver #2861 üzenetére
Hm.. Akkor ami megpróbálható még az az lenne, hogy az AMIBIOS Flash Utility-ből kéne a legújabb verzió, mert szerintem az MSI oldalán nem igazán azt adnak a BIOS-hoz.
-
Livius
őstag
válasz
Bozsi80 #2862 üzenetére
Győződj meg róla, hogy tutira ilyen lapod van, ha igen szedd le a legújabb 4.3-as BIOS-t. Az MSI oldalról valami .exe-t lehet leszedni, és azt egy USB-s pendrivera kell rárakni és ott elindítani. Gondolom, oda kitömöríti magát, vagyis az kéne, hogy így legyen, mert utána a BIOS-ban az MFlash menüben a kitömörített bios fájl onnan flashelhető a legbiztonságosabban. Fontos hogy a Pendrive FAT32-re legyen formázva, és minél kisebb kapacitású legyen. Volt akinek +8GB-os ról már nem ment a frissítés régebbi lapokban.
-
Bozsi80
tag
Sziasztok!
Szerettem volna BIOS-t frissíteni az MSI P67A-GD65 lapomon,
hogy kezelje az Ivy-ket is, viszont Live Update 6 a "scan" után azt írja,
hogy a legfrissebb BIOS-t + drivereket használom és nincs szükség frissítésre.
Szerintem ez nem így van, mert a rendszer mindenhol (BIOS, Aida, SSDOK...)
az 1.19-es verziót írja, nekem pedig (ha minden igaz) kellene legalább a 4.1-es. [link]Szerintetek, most mi a...?
-
Tomdriver
őstag
Köszi a linket, a szervízes srác is megtalálta és próbálta újraéleszteni a biost ezzel a flash progival, szépen lefutott, de nálam nem hozott eredményt sajnos.
Ekkor adta fel és mondta, hogy intézi a garit.Voltam olyan bátor (vagy hülye?), hogy ugyan ilyen lapot rendeltem helyette, mert ez alatt a rövis idő alatt azért megszerettem, nagyon jó kis lap. Talán két gyári hibásat csak nem fogok ki egymásután, ekkora szopó nem lehet. Beszerést követően ott előttem a szervízben teszik fel rá a biost,
Remélem így megnyugtatólag végződik ez a kálvária. -
Livius
őstag
válasz
Tomdriver #2859 üzenetére
Ebben a fórumban valaki hazavágta az MSI live update-el a BIOS-t egy ugyan ilyen lapon 00 Debug kódosra, és a végén felsorolt lépésekkel és egy MSI által kaidott Bootolos USB flasher pendrive imagel újra tudta éleszteni. Állítólag sikerült a flash az 1.4 verzióra, azzal a leírt módszerrel a végén.
-
Tomdriver
őstag
Szia, semmi szám nem mozdul a kijelzőn, csak 00 látszik. IGP-ről még nem próbáltam mert nincs telepítve, de felrakom hozzá a drivert, kiveszem a VGA-t és úgy is megpróbálom.
De az hogy nincs Debug szám az már önmagában gyanús és sanszos, hogy úgy sem indul el.Ma beviszem a Székesfehérvári AQUA boltba, ott dolgozik egy PC szervízes srác, azt mondta ránéz. Ha neki sem indul, akkor sajnos lapcsere, így nem tartom meg...
Még egyszer köszi a segítséget, magamtól már rég feladtam volna!
Majd azért még írok egy sort h. az AQUA-nál mi történt.
-
Livius
őstag
válasz
Tomdriver #2851 üzenetére
Rejtélyes, a BIOS flashek a kép alapján megtörténnek, hiba nélkül! Csipogás van valami, esetleg valami Debug szám a belső kijelzőn? Sőt, VGA kártya nélkül próbáltad már? Ha jól látom van rajta HDMI kimenet, ami gondolom az Intel IGP-jét használja a CPU-ból. Nekem volt már olyan a saját gépen, hogy a CMOS clear után ott adott csak képet (alaplapi DVI-on), és onnan kellett a BIOS-ban pontosabban beállítani a VGA kezelést.
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Olyan egyént keresek,aki segíteni tudna nekem bios moddolásban. Van egy Lapom,amit most vettem,(MSI B85I Gaming),és amiben régebbi biosal ment a K-s tuning. De én sajnos már az új bios-al vettem. Ha valaki tudna segíteni nekem ebben,hogy ez a funkció újra elérhető legyen,az legyen szíves jelezze felém. Előre is köszönettel. -
Tomdriver
őstag
válasz
Tomdriver #2851 üzenetére
Ami érdekes, hogy ezt a műveletet többször is megismételtem, sőt kipróbáltam /P /B /N /X nélkül is, és végigcsinálta a teljes parancssort az előző kép szerint, tehát nem csak a flash parancs futott le, hanem az NVRAM, Boot Block parancsok is - ezek szerint ennek alapból így kell lennie?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Crucial Ballistix Red 2x16GB DDR4 3600MHz CL16 kit (garancia: Alza, 2030.11.02-ig)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Félkonfig (ASUS P8Z77-V LE + Intel Core i7 3770K + Corsair Vengeance LP 2x4GB 1600 MHz)
- ASRock Z490 Phantom Gaming 4 Alaplap
- ASRock X570 Phantom Gaming 4 Alaplap
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest