Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dragon3000 #399 üzenetére
Hiába jön javítás a játékokhoz ha 8GB-ba a textúrák már nem férnek bele. Azért van egy pont, amikor már kevés lesz mindenért is a játékfejlesztőket szidni, és itt van ez a pont. Plusz itt a sávszél is gyenge, a GPU is, nagyon nem sikerült belőni ezeket a kártyákat egyik oldalon sem.
-
Dragon3000
nagyúr
400 usd, ennyi volt a 2060 super és a 3060ti is, ezek szerint ott is gondod volt az árral.
A 128bit magában nem jelent semmit, ennyi erővel a 4080-ba is beleköthetnél, hogy csak 256bites, miközben a 3080 320 bites volt sokkal olcsóbban. Magában nem jelent semmit ez az egy adat. Ha elég a kártyának a memória sávszél, akkor mi a gondod vele?
8GB vram, bátyámnak is 8GB-os kártyája van és FHD-n játszik, de még nem volt egyik játékkal sem gondja a vram mennyiség.
A szarul optimalizált játékoknál lehetnek gondok, de azok még a csúcs hardveren is szarul szoktak futni, így igazából kár velük addig foglalkozni, amíg nem jönnek a javítások a játékokhoz, azok után meg már a 8GB vram se lesz kevés. -
Pug
veterán
válasz
Dragon3000 #395 üzenetére
400 USD, 128bit, 8GB VRAM....
Eme harmas kombo miatt.
300 USD kornyeken meg oke lenne, 400 USD vicc ezekkel a parameterekkel, foleg, hogy a 8GB mar FHD-ban is kompromisszumos lehet...
-
nubreed
veterán
válasz
yericho800 #391 üzenetére
Senkinek sem éri meg váltani az előző gen. hasonló tier -ű (nevezéktanilag) kártyájáról.
-
Pug
veterán
válasz
Dragon3000 #388 üzenetére
Hat mivel a 4060 meg nem jelent meg, csak a 4060Ti (ami a 400 dollaros araval kb DOA is)
-
nyunyu
félisten
válasz
Ryan_Sanchez #385 üzenetére
6950XT nálam már kiborította a Seasonic 550W-ot.
6800-nak viszont nem olyan elmebeteg a fogyasztása...
-
nubreed
veterán
Aki abban reménykedett, hogy majd a 7600 jó lesz, az nézze meg ezt a videót aztán gondolja meg kétszer: [link] Persze értem, hogy 270 dollár és nem 400 mint az nvidia, de ez így akkor is epic fail. Ezt a középkategóriát (vagy már nem is tudom minek nevezzem) most mind két gyártó rettenetesen elkúrta. Értelmezhetetlen termékek.
-
tasiadam
veterán
válasz
Ryan_Sanchez #385 üzenetére
Ha nem alis gold, hanem egy corsair pl, akkor el kene. De jobb ha 2 kabelrol eteted es nem 1-rol
-
kukulec
őstag
németeknél ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL OC - 8GB 450 euro. ami 167,500 forint.
-
Ryan_Sanchez
tag
Itt az új generációs 3060ti, lehet örülni: [link]
16GB verzió: halottnak a csók -
Fücsök007
őstag
Aki nem figyel oda az visszaviszi miután leteszteli saját maga, rengeteg kártyát vittek vissza EU-ban és USA-ban is! Monopol helyzete ellenére még Nvidia sem annyira vonzó, hogy elnézzék neki a mostani széria árazását az abszolút csúcsot leszámítva.
A visszajelzések alapján minden idők legrosszabban fogyó közép/felsőkategóriás eladásra számíthat Jensen bácsi, pont emiatt minimális mennyiséget gyártottak idáig RTX 4060(Ti)/4070(Ti) kártyákból a régi szériákhoz képest!
-
janeszgol
félisten
Nincs nagy baj, legalábbis az NV szemszögéből nincs baj: [link]
-
Franklin
addikt
Lehet figyelgetni mikor jelennek meg az árak: [link]
-
GoldhandRent
őstag
"2030-ig biztosan nem akarok foglalkozni olyan videókártyával, amin nincs legalább egy DVI"
nem lenne egyszerűbb értelmes monitort, netán TV-t használni majd 2030-ban ?
Vagy inkább most.. szerintem már most is érdemes lenne.Gombokért lehet venni 1440p monitorokat HA!-n.
Az a HKC monitor 2010 januári kiadás... -> ~2008-as tervezés
ilyen speccel meg fix nem az időtállóságra utaztak. -
-
nyakdam
aktív tag
Én erre az infóra nem adnék. A kiadott spec alapján a 6650xt- vel eggyezik meg a felépítése. Tehát attól az IPC növekedéssel lesz gyorsabb. Kivétel az RT, mert ott tippre megközelítheti a 3060-at. Magyarán én jó esélyel a 3060Ti alá várom 10%-al. Az a bibi, hogy ha 300$-ért jön ki, akkor kerül kb 140000+HUF-ba, akkor inkább 6700/xt-t vennék. 250$-ért esetleg megérheti.
-
-Sazso-
csendes újonc
Egy kis összehasonlítás.. kiderult-hogy-az-nvidia-vagy-az-amd-uj-nepkartyajaba-szorulte-tobb-kraft.
Teljesen elfogadható vga lesz ez még 8 gb-al is, nekem pl megfelel majd, jol fogok aludni ,hogy nem lesz rajta 16 gb. Főleg ,ha nyár közepére még egy kis árcsökkentés is lesz, meg ugye árverseny netalán tán, mint írja a cikk már az egyik kenytelen volt belőni a masik alá..
-
hahakocka
őstag
Én Total Board powert néztem Far Cry New Dawn TPU és HWU , ott ezek voltak a difik amiket írtam.
Lényeg hogy max egál volt kb szóval nem mondanám egyiket se rossznak az 5000-2000 es szériában.
2000 es széria DLSS-e és RT je gyerekcipő volt még annál a 6000 es Radeoné is jobb már ne haragudj. A 3000 es rtx ek meg megeszik reggelire. Nem érdeme felhozni s ma akár hogyan 2070 el tolni szerintem. Akkor már 3000 es széria, 6000 es széria. -
b.
félisten
válasz
hahakocka #364 üzenetére
nem tudok neked máshogy betenni grafikont csak ahogy fent látod ,pontos mérésekkel alátámasztva . A 2060 super 2 W tal kevesebbet evett mint az 5700...
A 2070 super 10 W tal többet evett és 13 % kal gyorsabb volt. semmivel nem volt jobb energiafogyasztásban az RDNA minta Turing, hanem rosszabb volt,ha perf/ wattot nézel, ennyi a lényeg. Itt a teszt.[link]
Itt meg a magyar ipon teszt, [link]
A 2070 superrel még ma is eljátszol visszafogott RT vel DLSS segítségével úgy ahogy. -
hahakocka
őstag
Én is a TPU meg a HWU videójából írtam. 2060 super ellen volt az 5700, a 5700xt vs 2070 super.
https://www.youtube.com/watch?v=Z97CDJD84dA
Itt van 50 benchmarkos az 5700xt jól öregedett idén se gyenge még a 2070 superhez képest. Resi 4 ben a mai gamekben is egész jó . Amúgy game függő melyik szponsorált NV-s vagy AMD-s. De a lényeg, hogy sokkal olcsóbban lehetett hozzájutni. Pl én azért vettem 5700 at annó akkor, mert 40e ft al volt olcsóbb a 2060super-2070 sima párosnál de kb ugyanazt hozta átlagban.
Fogyasztásban 10W ha difi volt kb. Lényeges? 5700 as viszot kevesebbel is beérte 20-30 W al mint a 2060 super-2070. Nálam pl 160W körül szokott menni gaming alatt. -
b.
félisten
válasz
hahakocka #362 üzenetére
Én tesztet linkeltem mérésekkel,nem leírtam valamit ,ráadásul nem total systemre hivatkozva. GPu fogyasztásról van szó. Mint látod ez alapján nem volt jobb sem az 5700 vs 2070 sem az 5700XT vs 2070 Super. Az 5700XT 12 % kal lassabb minta 2070 super azért tettem W / perf grafikont. AZ 5700XT az még a Pascaltol is kikapott W / teljesítményátlagban..
-
hahakocka
őstag
5700 sima vs 2060 super 314W vs 328W Far Cry New Dawn total system power alatt
5700 xt vs 2070 super 370W vs 361W.
De igen RDNA 2 jobb volt. Most viszont azért fogyaszt többet mert van rajta 10-20wattnyi plusz vram és emellett pedig a fő wattnövelő a chiplet design. Ha Nvidia is átvált rá tuti ők is megemelkednek picit wattéhségben. -
wolfman
veterán
Az nVidia bemutatta legújabb polcon maradó kártyáit.
-
VIC20
őstag
Vajon lesz-e Windows 7-es driver hozzá? (Akár berhelt, persze.)
-
b.
félisten
válasz
hahakocka #358 üzenetére
Nincs igazán jelentősége enneka dolgonak,, de nagyjából egy szinten volt a két arch. 5600XT sem igazán mutatott fel sok mindent a 2060 és superrel szemben ilyen téren főleg, hogy 3 BIOS is jött ki hozzá [link] a 5700 és az XT meg gyengébb volt minta 2070 és Super W/ Perf terén.
Ahol tudott működni ez a dolog az az RDNA 2 volt de ott is kellett hozzá hogy Nvidia a samsung 8 nm -n kínlódott. -
villamos
őstag
Ezt most csak úgy itt hagyom...
[RX 7600 final specifications leaked] -
yericho800
aktív tag
Resi 4 remake fhd high..
75 fixem 98% meg van gtx 1080.. Ref oc 0
Szar 3000mhz 32gb ram
Meg egy 9600kf 4,8ghz all core fix mode
Lehet egy 5700xt vagy 2080 be csúszik majd később..
De bőven elég ma még a gtx 1080 is fhdez az én véleményem.. Dlss, rt, nem érdekel mióta ki jött
Vagy 6600 xt talán gddr6, meg azért korszerűbb.. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
#71316224 #23 üzenetére
Igen, jön majd. Meg az is, hogy újabb marketing húzást gyakorolnak a vevőkön. Az utóbbi időben csak optimalizálatlan játékokat adtak ki, amd procik leégtek rossz bios miatt(asus pedig nem is gariztatott emiatt),7900-as kártyák gpu magjai megtörtek, ha nem jó irányban volt a kártya és mert rosszul volt felszerelve a hűtés és ahogy tágult meg összehúzódott a meleg miatt tönkrement a kártya. Ha mindez nem lett volna elég, i9-es procik képesek 500wattot enni nvidia új konektorai meg szintén leégtek és még lehetne sorolni....
Ez egy hatalmas vicc, hogy a mai világban, ilyen technológia mellett katasztrofális hibák előfordulnak és a cégek elintézik annyival, hogy nincs gari, nem kell előrendelni, vagy javítsd meg magadnak. Nem mellesleg megússzák mindezt, mert nincs alternatíva és a vevő vásárol.
TLDR; Minden márka/gyártó valamilyen óriási hibát vétett ami megkeseríti a vevőt. -
nyakdam
aktív tag
[link] Megkerestem 10+6 a felállás. Elvileg 13,5 a szabadon felhasználható, ezen felül már rendesen bele kell nyúlni. Ezt a töblet pénzt, mivel nincs igazán exklúzív címük, nem fogják a fejlesztők kihasználni szerintem. Marad a minden platformot megcélzó programoknál a 13,5 memória.
-
Kansas
addikt
válasz
Danipicur2 #341 üzenetére
Ja, meg azt is vedd számításba, hogy ugyan a konzolok 16GB-ja kevesebb mint manapság egy gamer PC összesített SysRAM+VRAM, de cserébe nem kell semminek kétszer benne lennie, nem kell másolgatni sem a kettő között PCIe interface-en, plusz VRAM sebességével megy az egész(hiszen GDDR6, illetve az XBOX-on az első 10GB megy full sebességen, a másik 6GB 40%-kal lassabban).
-
nyakdam
aktív tag
válasz
Danipicur2 #341 üzenetére
Szinte számolható egybe. Magán véleményem, hogy szerencsére a Box 12+4-es kiosztásban van. Mivel programozási idő drága, nem fognak törődni a plusz 4 GB vel, így egy 12Gb-s kártya képes lesz hozni a konzolok szintjét. Ellenben a 8- már nem. Ahogy telik az idő, hogy villantsanak a konzolon, a háttérelemek felbontása is növekedni fog, így mindenképp nő a VRA-m igény, ki fogják használni a 12GB-t teljesen.
-
CapriBoy
tag
Kicsit gyengének érzem...
-
gyatra, drágán. ez van, amikor egy gyártó van.
-
hahakocka
őstag
Szép 1050Ti től ami 100w ot ha fogyaszt? Annyit se?
400w os kariig szép túra
Igaz tényleg láttam pl 230e ért Asrock phantom gaming 6950et egy magyar online áruháznál na de akkor is egy Paks dög. Ezt láthattad volna előre. Na ezért várok a 7800xt re 220w ból fogja kb azt hozni szintén 16gb rammal. Nem akarok Paksot otthonra is.
-
b.
félisten
Pontosan.
Ez számokkal és számokkal alátámasztva így néz ki :
A csúcs SKU hoz nézve a xx60-60Ti kb .a felénél helyezkedett el.A Turingnál:
Nem volt xx90 kártya , a csúcs 2080Ti /4352 CUDA maggal volt a 2060 super volt kb a felével 2176 maggal. 50% mag vágás. a kártya ára 399$ RTX 2060Ampere :
Ott a 3090/ 10496 CUDA maggal volt és nagyjából a felénél kaptad a 3060 Ti -/4864 CUDA maggal esetleg jóindulattal a 3070 idevehető még 46% Cuda mag a 3060 TI ben 399$
ADA:
4090 /16384 CUDA 7680 Cuda, 46% 4070Ti 12 GB /7680 899$ tehát ennek a kártyának a valós helye 4060Ti - 4070 kártya és a max ára 400$ figyelembe véve a drága gyártást legyen 500$ hogy kedvezzek az Nvidiának. -
kukulec
őstag
válasz
Fücsök007 #331 üzenetére
ezt nem is vonom kétségbe. csak azt állítom, hogy amennyiben elveri a 3060-at és tényleg 299 dolláron nyit, az azt jelenti hogy ugyan pofátlanul, de még éppen értelmesen árazták be a terméket a teljesítménye alapján. ettől az nvidia egy cseppet sem lesz szimpatikusabb, csak maga az eszköz emészthetőbb.
-
-
Nem nézem meg, nem adom hozzá. Ha valamit alá akarsz támasztani, akkor csináld meg magad, és ne másra akard rálőcsölni, hogy a te igazadat bizonygassa
Ha neked megfelel, hogy ugyanazon a néven egy fajlagosan gyengébb terméket kapsz, az a te dolgod. Nem mindenki ennyire elnéző a marketinges hazudozásokkal szemben.
-
kukulec
őstag
a GTX 1060 299 dolláron nyitott 2016 júliusában. ez ma 376,95 dollár lenne. innen nézve egy szavunk nem lehet a 4060 nyitóárára.
-
-
b.
félisten
Egyetértek veled.
Meg ez az igényektől is függ. Ha mindent mindenki Maxon akar játszani 4 K-n ,akkor igen valószínűleg kell a drága kártya/ sok fogyasztás mert ahhoz már komolyabb CPU is kell meg a táp és a többi.
Ha valaki elvállalja, hogy 1440P , Ultra helyett High- medium beállítással kis DLSS bekapcs, akkor máris jobb a helyzet mind Vram , mind teljesítmény és fogyasztás terén. Mindenki a fullos teszteket nézi ,ahol sokszor nagyítóval kell keresni a különbséget egy erőforrás zabáló effekt vagy beállítás bekapcsolása után.
Persze ez kell hogy meg tudjuk hol helyezkedik el a rangsorban egy kártya, de otthon azért más a helyzet. Én még emlékszem a GTX 960- megjövetelére hát az egy szar kártya volt .
A 4060 vállalhatóbb lesz minden téren talán. -
Ilyen hsz-eket a legkönnyebb írni - ez se jó, meg az se jó. Valami konstruktív esetleg?
A 4060 azért az 1050 utóda, mert ezek az adott generációban a Tier4-es GPU-k. A chipméret, az ALU-k száma, a memóriabusz, a ROP-ok mind erre utalnak. Sőt, még a GPU számozása is - a Pascal generációban volt 102-104-106-107, itt meg 102-103-104-106. Az alap 1050 egyedül a memóriaméret miatt nem jó összehasonlítás - viszont az 1050 Ti - 4060 Ti vonalon az is stimmel.
Nem számoltam semmit, és nem tudom nem észrevenni, hogy Te sem
Csak azt mondtam, hogy a kategórián belüli több, mint 2x ár nagyon sok. De ha kimutatod, miért indokolt, akkor arról lehet beszélni.
Szerencsésebb lenne, ha a 2050-nel lehetne összevetni, mert abban a generációban már volt RT (ami szerintem jogos indok némi ártöbbletre), és még nem a bányászás miatti random árazással mentek. Csak sajnos 2050 nincs. -
cucka
addikt
Megszorzod kettővel, az 600 dollár, ami a 4070 jelenleg. Ami nem hozza a 3080 teljesítményét, de nincs nagyon messze tőle. Viszont teljesítmény/fogyasztás arányban meg össze-vissza veri a 3080-at.
Nagyon úgy tűnik, az über 4090-et leszámítva ebben a generációban a nagy előrelépés nem teljesítményben van, hanem hatékonyságban. Amire szerintem szükség is volt, a gpu-k mérete és fogyasztása kezdte súrolni a nevetségesség határait. Az szerintem nem normális állapot, hogy ha modern játékokkal akarsz játszani, akkor a 200 watt-os kártya jelentse a belépő szintet.
-
cucka
addikt
A probléma az, hogy az összes videókártya nagyon drága lett. A 1080 600 dolláron nyitott, a 4080 meg 1200-on, az pont egy duplázás.
A 4060 nagyon drága ahhoz képest, hogy ugyanez a kategória fele ennyibe került 5-6 éve. De akinek most szüksége van egy videókártyára, az pont kenheti a hajára, hogy régen sokkal olcsóbb lett volna.
-
Hát, ez innentől nagyon szubjektív. Fel lehet fogni úgy is, hogy a 4060 egy képzeletbeli 1050 4GB utódja (számoljunk 140 USD-vel, ami a Ti ára volt), és úgy a 300 botrány sok (a 400 a Ti-ért meg főleg - igazából az az 1050 Ti utódja). Vagy úgy is, hogy 2-3 évente egyszer vesz ilyet az ember, és pont leszarja, hogy mennyire jó a relatív value, amire kell, azt hozza, utána meg kit érdekel, nem éri meg a befektetett energiát, hogy komolyabban utánajárjon.
#313 martonx: ez sajnos csak majdnem igaz. Amivel én játszom, annak az 50%-ára még ezek az IGP-k is overkillek lennének (1080p, max beállítás), 30%-ukra pont jók, viszont egy irritálóan alacsony, de nem elhanyagolható 20%-ra kevesek - azokhoz kell (és elég) az 1650. Havonta nézek rá a NUC-piacra, hogy mikor lehetne az egész hóbelevancot egy tenyérnyi cuccra lecserélni, de még mindig nem vagyunk ott.
-
nubreed
veterán
válasz
#25237004 #315 üzenetére
(piszok sok ember kikapcsolja pl. a motion blurt, depth of fieldet, stb.)
Ez így van, gyűlölöm mindkettőt, de a motion blurt leginkább. Aki ezt annó kitalálta és miatta elkezdték beletenni a játékokba az tuti nagyon be volt kokózva. Rendkívül idegesítő effekt, semmit nem ad hozzá az élményhez, ellenben hányingerkeltő és élvezhetetlené teszi az egész látványt. -
törölt tag
Nem tiszta, hogy a 307-es kommentemből pontosan mire írod ezt.
Amúgy rendben van ez, hogy az új kártyákat új játékokkal tesztelik, az összehasonlítás miatt könnyebb nekik. A racionális fogyasztó viszont elgondolkozhat azon, hogy mennyire érinti őt az, hogy 5 új játék (amik közül 2 rosszabbul fest, mint a 6-8 éves játékok) totálisan optimalizálatlan, arcpirítóan szar állapotában, olyan beállításokkal, amit az egyén nem használ (piszok sok ember kikapcsolja pl. a motion blurt, depth of fieldet, stb.), vagy amikkel sok esetben egyáltalán nem is akar játszani, mit produkál a kártya. Én személy szerint minden játék benchmark eredményére simán rádobok 10-15%-ot (motion blur, depth of field, shadow vissza eggyel), mert az mutatja, hogy a számomra az ultrához képest jobb/szebb beállításokkal hogy futnak majd nálam.Én elhiszem, hogy sokan ezek alapján döntenek, de egyszerűen naivitás az eredményeket szó szerint venni. Nekem, illetve másoknak, akik igyekeznek túllátni a marketingmoslékon, nem feltétlenül muszáj így tenni csak azért, mert "úgy illik".
Olyan brutálisan el vannak túlozva a gépigények a valódi, racionális követelményekhez képest, hogy vicces olvasni néha a kommenteket, amikor valaki, aki szörnyülködve nézi ezeket a benchmarkokat, beszerez egy új kártyát, és meglepődik rajta, hogy mit is tud. -
b.
félisten
Persze, AMD is beállta sorba. Behozta újra az XTX nevezéket és gyakorlatilag egy 7800XT-t árul most 7900XTX néven.
Annyi hogy náluk majd gondolom refreshként jön gyorsabb kártya de ár/ értékben a 6950 XT nél alig 25 % kal gyorsabb és 50 % kal többe kerül a jelenlegi csúcs. Nvidiánál legalább a 4090 45 % előrelépést mutat a 3090 Ti hez és 60% a 3090 hez. -
martonx
veterán
Jelzem az igpu-k azért fejlődnek (kivétel az AMD 7000-es procik, ahol a cég szemen köpte saját magát, és csak pazarolja a sziliciumot).
Azaz akinek elég a full HD játék alacsony grafikával az simán el tud lenni egy 12-13 gen Intellel vagy 5000-es igpu-s amd-vél.
Kigyúrt igpu-s 7000-es ryzenek is jönnek majd egyszer talán. -
nyakdam
aktív tag
-
Fücsök007
őstag
Lecsúsztatták, de a valódi ok, hogy így tudták annyival lecsökkenteni a GPU méretét, hogy megint meglegyen a 60% haszon mint az előző szérián. Gyakorlatilag csak az RTX 4090 és 4080 lett normális, alatta mindegyik herélt lett. Ennek fényében nem meglepő, hogy Intel és AMD laptop vonalon a mobil RTX 4050/4060 változatokra nagyon kicsi igény lesz, mivel az új Meteor Lake és Strix csúcs IGP-k max. TDP-vel kb. mobil 4060 szintjét hozzák, de cserébe 40-50%-al kevesebb a fogyasztás és olcsóbb a tervezés + gyártás is! (Bár a mobil 4050 majdnem MX méretűre lett visszavágva, de ezt bucira elverik az IGP-k is.)
-
Kansas
addikt
Á, maximum "jobb" , a jótól az AMD is qrva messze van...
Mert lehet csűrni-csavarni, de a 90fps nem másfélszer jobb(értékesebb) jétékélmény a 60-nál, és a 120 se élvezhető duplaannyira, kivéve egy nagyon szűk kört(játékból és játékosból is).#307kwzatz:
Lásd #67, 3. bekezdés. Új kártyát új játékkal illik vizsgálni, régi játékhoz jó a régi, olcsó kártya is. -
cucka
addikt
Igen, az árak nem túl kedvezőek, ez tény.
Ebből a felhozatalból nekem továbbra is a sima 4060 tűnik szimpatikusnak. 300 dollár msrp kicsit sok a nyers erőhöz képest, viszont kis fogyasztása van + tud minden új technológiát, szóval ez így együtt szerintem korrekt.De igen, ha van 4-500 dollár, akkor inkább radeon, vagy akár fejlebb lépés a 4070 irányába.
-
törölt tag
Nem is mondom, hogy feltétlenül meg fogja érni. Az is biztos (sőt, a megjelenésekor is egyértelmű volt), hogy az RTX 3070 soha nem érte meg az árát. (1 perc néma csend azokért, akik 2021 végén a tetején vették 500k Ft feletti áron... játékra...) Sőt, szerintem a 3060 Ti sem éri meg ugyanezen okból, az RT teljesítménye sem éri meg a felárat mondjuk egy RX 6650XT-hez képest.
Én csak ezt a konkrétumok nélküli "8GB VRAM kevés" általános kijelentést tartom butaságnak, ami most már naponta jön szembe majdnem minden ilyen topic-ban. -
Kansas
addikt
válasz
#25237004 #305 üzenetére
"De nem is annyiba fog kerülni."
Valóban nem, kb annyiba fog kerülni és kb annyit is fog tudni, mint egy 3060Ti, a két pozitívum amit fel lehet neki írni, az a kisebb fogyasztás és a DLSS framegen. Utóbbiról az a szubjektív véleményem hogy engem nem győzött meg(bár igaz ami igaz, én a mezei DLSS-t/FSR-t se szívlelem), de aki elviseli, annak bónusz pont. A fogyasztás nyilván objektívan előnyös.Ha most kártyát akarnék cserélni, alighanem egy 4060Ti/16GB-ra ruháznék be, miután kicsit lejjebb ment az ára. Ebben a generációban eddig nem győztek meg az AMD-k... de alighanem majd csak úgy egy-másfél év múlva váltok, addig a mostani VGA-m nekem bőven elég lesz.
-
törölt tag
Ha 1080p 60-75 fps a célod RT nélkül, simán elég. Ha azt nézed, hogy elég egy Cyberpunk 2077-hez, RDR2-höz, az ex PS exkluzívokhoz, sőt, még a már említett optimalizálatlan játékokra is egyébként, akkor én elvárhatónak és logikusnak érzem, hogy ilyen látvánnyal rendelkező játékokhoz elég lesz ennek a konzolgenerációnak az idejére, ez meg még éveket jelent.
Teszt, hogy kb. mire számíthatsz:
RX 6650XT, Arc A770, RTX 3060
100k körüli kártyán simán jó. Attól függ, mennyit akarsz költeni. 140-150 ezer Ft felett én sem ajánlanék 8GB-os kártyát. Lehet, hogy érdemes most már megvárni ezeket az újabb kártyákat, hátha jobb lesz az ár/érték arányuk.Kansas: "Jogos", hajlamos vagyok megfeledkezni az ilyen mém beállításokról, amik felezik/harmadolják az fps-t sokszor a nagy büdös semmiért cserébe.
A 3070 amúgy a legrosszabb helyzetben lévő kártya, a teljesítményéhez kevés a 8GB, ráadásul drága.
Egyébként ez a leghatásvadászabb, legizzadtságszagúbb videó, amit a HU valaha produkált, mondom ezt úgy, hogy szerintem is őket érdemes nézni, ha már benchmarkok.
"annál a 4060 se lesz erősebb kártya" De nem is annyiba fog kerülni. -
Kansas
addikt
válasz
#25237004 #294 üzenetére
Nem tudom, azért a HUP tesztben 1080p/Ultra beállítással is csak addig bírja a 3070 8GB VRAM-ja, amíg nem kapcsolsz RT-t... és annál a 4060 se lesz erősebb kártya.
-
-
kukulec
őstag
válasz
noPublicFG #292 üzenetére
megbocsátok
nem állítok át rendszert, pláne nem 3-400 euros áron.
ha almát veszek az nem 2, hanem 3k lesz, mert csúnya felárak vannak ssd-re és ramra. ellenben mindenkinek más a matek hosszútávon és nekem ez a pc legózás már nem éri meg, mert minden sokba kerül és a végén még a windows is random összefossa magát. következő alkalommal már új alaplapot, procit, memóriát kellene beszereznem. ehhez már semmi kedvem. ellenben a jelenlegi gépembe idén beletettem egy 5700x-et és arra gondoltam, hogy záróakkordként meghosszabbítom a működését egy kisebb fogyasztású gpu-val, ami játékban fhd-n menne. 4080 sem lenne akadály, de egyszerűen minek. a cs go és a wot nem igényel ilyen eszközt és mint mások is írták, nekem is fontos, hogy ne szívjam le paksot. nem a fotózás a munkám, csak egy erős hobbi. ezért nem kell kapkodnom.
ha mindenki őszintén összeszámolná, hogy a nagy pc-s csereberében mennyit költött az elmúlt néhány évben, akkor a ph-s kollégák egy része bizony lehet jobban járt volna egy almával. persze az egy másik platform, meg így legalább lehet adni a kütyübuzériának. de a lényeg: ma már ez nem a lelkes amatőrök olcsó barkácsolása, hanem baromi drága sportág lett. -
Csak egy pontosítás - ezek a kártyák ezen az áron szemétre való vackok. Persze, 1080p-ben lejjebb kapcsolod a textúrákat high szintre, és jó eséllyel menni fog a dolog. Egyes játékokban nem is lehet látni a különbséget. Ez teljesen rendben is van egy 200-250 dolláros kártyánál. 1.5-2x magasabb áron marhára nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest