Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
Ez így van amíg kitart az eladatlan készlet. Már most is a régebbi készletek nagyobb része elfogyott, továbbá az RTX 3070 Ti és feljebb már nem kapható újonnan. (Most a többszáz/többezer készletes üzletekre gondolok, nem a kicsi számtechboltokra ahol berendeltek a bányászláz idején, és azóta is ott van pár kártya.)
-
kukulec
őstag
ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti 8GB 317 euro. ha ez ennél több lesz, akkor nincs az a fogyasztás, ami ellensúlyozza a teljesítményt.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Kansas
addikt
válasz
IQfályter #506 üzenetére
300USD MSRP-n sok reviewer fogja DOA-nak nyilvánítani, ha nem érdemben erősebb, mint egy RX7600...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
IQfályter
tag
Szivárognak az első mérések. [link]
hahakocka én olyan 130 környékére számolok. -
IQfályter
tag
[ Szerkesztve ]
-
IQfályter
tag
Na, még bő egy hét. Lassan jöhetnênek a tesztek kifelé. Egy 1050 Ti- t akarok lecserélni. Fogyasztás/ teljesítmény szempontjából sztem ez egy remek kártya lesz.
-
flexxx2
őstag
válasz
Dragon3000 #497 üzenetére
AMD 5000es szériában nincs RT, én is rengeteget agyaltam rajta, hogy kell-e az RT, és csak nemrég vettem használtan ilyet, mert nem kell az RT feature (egyenlőre), de 2019-ben még nem láttam.
-
Dragon3000
nagyúr
Attól, hogy keveset fogyaszt a kártya még lehet szar hűtés rajta, gigabyte sokszor megmutatta ezt.
5000-res szériát írtam és nem 5700-at, az amúgy sem az a kategória volt, amit te kerestél, mert 2060 feletti teljesítménye volt drágábban. Ott volt az 5600xt 2060 szint olcsóbban és már 2020 elején megjelent.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dragon3000 #492 üzenetére
Ez már megint fantáziálás, 120-130W-ot evett a kártya, egy ilyen hűtés bőven jó volt rá. És hát ez pont MSRP áron nyitott...
Vettem egy Radeont, aztán egy sokkal olcsóbb 1650-et, mindezt a két középkategóriás RTX helyett, szarrá keresték magukat rajtam. Az pedig külön jó, hogy azt is befantáziálod, hogy mikor vettem az 1650-et - 2021 elején, amikor az 5700-asok éppen a Szent Grállal voltak hasonló súlycsoportban.
Ne erőltessük ezt, láthatóan a valóság nem zavarja meg a köreidet"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
Televan74
nagyúr
Nem tudom miért vagyunk annyira kiakadva! Tudja azt amit a RTX3070 100$ olcsóbban és kevesebb fogyasztással. Őrülten rohanni kellene a boltba vásárolni. Végre nem a bányászok verik fel az árát és apasztják le a készleteket.
Mindenbe beleugatok!!!
-
nubreed
veterán
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Dragon3000
nagyúr
Meg a másik 3 féle 6GB-os megoldás 300 dollár volt, illetve ha normális hűtéssel kerestél vga-t, akkor 300 dollár körüli áron lehetett elérni. Lehet kényszer megoldás volt, de akkor is nvidiat vettél, ami nekik bevétel volt. 2050 helyett jött az 16x0 széria, mivel már a 2060 rt képességei is elég gyengék voltak, így egy 2050 teljesen felesleges lett volna. De akkoriban ott volt az amd 5000-res szériája is jobb áron, mint az nvidia megoldásai, de mégis az nvidiat támogattad tovább, hiába találtad drágának.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dragon3000 #490 üzenetére
Örülök, hogy jobban tudod, hogy én mit vásároltam volna
Az 1650 meg az előző kártya is (RX 570) kényszermegoldás volt, először a magas árú 2000-es széria, aztán a 2050 elmaradása, aztán a bánya miatt.
Az 1060 249 USD volt, az FE volt 299."Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
Dragon3000
nagyúr
A 2060 előbb jelent meg, mint amid van, így ha 2,5 évet nézzük, az 1650 megjelenéstől számítva 2022 elején tartanánk, amikor már 1 éve piacon volt a 3060 is, persze a bányászláz miatt kb kétszeres áron volt akkor, az említett 3060ti meg kb 2,5x áron volt. Ezek alapján igazából a tavalyi cseréd tolódott el.
Az 50 dollár 50 dollár marad, mivel az 1060 6G 300 dollár volt a 2060 meg 350, a 3060 meg 330-cal indult.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dragon3000 #488 üzenetére
Régebben 2.5 évente cseréltem, hogy mindig garanciális kártyám legyen. A 2060-nal sokáig szemeztem még így is (btw. az 50 dollár az 100), utána vszleg 3060Ti lett volna, a mostani generáció meg kérdéses - vszleg jövőre gondolkodnék a 3060Ti cseréjén.
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
Dragon3000
nagyúr
Miért ha a 2060 (50 dollárral lett drágább, mint az 1060 6GB) picivel olcsóbb lett volna, akkor váltasz rá és ugyanígy a 3060-ra (olcsóbb volt az msrp ára, mint a 2060)? Ezek után meg 4060-ra? Nem hiszem, hogy évente cserélted volna a kártyád, így max eltolódott a váltásod, viszont ebből nem sokat érzett meg az nvidia, mert mindig volt más, aki megvegye.
Az AI most eléggé felkapott, az nvidia data center részlege kb kétszer jobban teljesít, mint a gamer vonal és eddig közel egymás mellett volt a két részleg. Persze csökkent a gamer részleg bevétele, de a data center iszonyatos mértékben nőt.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
Ha neked ez két teljesen különböző piaci tényező a kereslet és a kínálat szempontjából vizsgálva, akkor most ezt nem én fogom neked elmagyarázni. Nem azt mondom, hogy a "másikra sem hatott", azt mondom, hogy tökéletesen lényegtelen, mert pampogás ide vagy oda, ma ugyanazt a teljesítményt kapod ugyanazért az árért, attól függetlenül, hogy az Nvidia 4080 történetben még a megjelenés előtt tesztelgette a piac határait, aztán próbált némi goodwillt visszanyerni. Esetleg teljesen tudatos manipuláció volt. Már akkor is írtam, hogy a 12GB-os 4080+ árazás olyan szintű pofátlanság, hogy még engem is meglepett.
Ha azt hiszitek, hogy a pampogás bármit is számít hosszú távon, akkor nem kívánom megváltoztatni a véleményeteket, legyen."Supply shortage: semmilyen "pampogas" nem fogja megoldani az adott rovid idoablakban, mivel fizikai keptelenseg az ilyen rovidtavu kapacitas noveles az adott iparagban"
Ez így van. Természetesen azért a bányákba jutott elég valahogy, csak a játékosok egyszerűen nem tudták azt megfizetni, illetve a scalpereket megelőzni.gbors: Köszönöm, nagyon jól halad.
A PH fórum amúgy zseniális kontraindikátor szinte bármilyen témában, tudom ajánlani.Erős bottom szaga van a topic-nak. Ahogy írtam, június-július a legvalószínűbb, talán max. 3-6 hónap. Majd utána visszanézek. Remélhetőleg akkor már 380-400Ft felett lesz a dollár. (oh, lehet nem kellene ilyeneket írnom, mert Pug politikai párhuzamokkal tarkított gondolkodásmódját tekintve NER ügynök helyett nemsokára Soros-bérencnek nyilvánít
) Két hét múlva a következő FOMC-n már kicsit rá is segíthetnének.
Nem célom FOMO-t gerjeszteni, de szerintem a közeljövőben érdemes lesz odafigyelni, ha valaki vásárolni akar.
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Szép hosszú és a témához csak felületesen kapcsolódó hsz
Ha senki nem pampogott volna, akkor is ugyanannyi kártya fogy,
Ez marhára nem így van. És abban is biztos lehetsz, hogy ami ezen a fórumon markáns véleményként megjelenik, az visszajut az Nvidiához, és ha nem is túlzottan nagy, de létező faktorként beépül. Jensenék pont azért tudnak ilyen jól bűvészkedni az árakkal, mert ismerik a közönséget.
További jókedélyű jósolgatást - ha ennyire megy, akkor gondolom idővel meggazdagszol belőle
-
Pug
veterán
Felhozol ket teljesen kulonbozo piaci tenyezot/helyzetet parhuzamba allitva, es levontad a konzekvenciat, hogy mivel az egyikre nem hatott ki a vasarloi elegedtlenseg (mivel keptelen ra kihatni) igy a masikra sem az hatott, teljesen fals ervelesi technika....
Supply shortage: semmilyen "pampogas" nem fogja megoldani az adott rovid idoablakban, mivel fizikai keptelenseg az ilyen rovidtavu kapacitas noveles az adott iparagban
Felrevezeto nevezektan es gyartoi arazas: viola, a vasarlobazis "pampogasa" miatt dobtak a megteveszto elenevezesr es 100USD-vel alacsonyabban nyitott a termek.
A regnalo hatalom maga es "media" csatornai alkalmaznak ennyire fals kommunikaciot es teljesen illogikus levezetes parokat... remelem igy mar megvan a parhuzam
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
"Ugy hogy ott nem a gyartoi arazas, hanem a "hianygazdasag" hatarozta meg a vegfelhasznaloi valos arakat..."
Oh igen, ph fórum. Ahol az emberek úgy vitatkoznak, hogy ugyanazt írják mint te. Nem érted, hogy ez a lényeg? Van alkupozíciója az adott felhasználóknak, vagy nincs. Nem a "pampogás". Vásárolnak vagy nem. Bánya idején lehetett pampogni hónapokon át, zéró hatása volt. Kereslet-kínálat. A gyártói árazást szerinted mi határozza meg? Csak úgy jön a levegőből?
"Csak nem az MTVA/NER vonalon keresed a napi betevodet?
"
Még a feltételezés is sértő. Még soha nem kellett másnak dolgoznom, főnököm sem volt soha, valószínűleg ez így is marad. Nem is igazán értem amúgy, hogy jön ez ide, de megnyugtató, hogy valószínűleg te sem.[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
A 4080 12GB "lenevezesevel" es price cut-javal osszemosni a cryptolzaban jelenlevo teljes supply hianyt...
Ugy hogy ott nem a gyartoi arazas, hanem a "hianygazdasag" hatarozta meg a vegfelhasznaloi valos arakat...
Meg jo hogy arra semmilyen "pampogas" nem tud rahatni, hogy valamibol nem tudnak eleget gyartani... lol
A covid shortage-ban tudod hany Purchasing Director/ Supply Chain VP "pampogasat" hallgattam? Valahogy megse duplazodott meg varazsutesre a production line-ok es az output.... max mashova allokaltuk a termekeket, jah es persze nyomtuk fel az arat, ami semicondutor commodities eseten elegge peldatlan.
Csak nem az MTVA/NER vonalon keresed a napi betevodet?
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
"Nem, nem OK, mert nem követed az események tényleges időrendjét. A 4080 12G bejelentése után jött a pampogás, aztán az átnevezés / leárazás, és végül a megjelenés."
A pampogás 2020 vége, 2021 eleje óta tart, nagyon is követem az események tényleges időrendjét, olyannyira, hogy gyakorlatilag tengernyi fórum topic-ban 3-4 hónapos hibahatárral írtam folyamatosan, hogy fognak változni az árak, 1 évre előre, szimplán az előző ciklusból becsülve.A pampogás semmit nem ért a bánya idején, mert a játékosoknak zéró alkupozíciója volt a crypto miatt megnövekedett kereslet miatt. Ez elmúlt, így valamivel jobb alkupozícióba kerültek, a raktárkészletek miatt pedig a cégek valamivel rosszabba. Hogy az AI-őrület mit okoz ezzel az is érdekes kérdés.
Ha senki nem pampogott volna, akkor is ugyanannyi kártya fogy, és akkor is ugyanúgy változik az ár - mint ahogy MINDEN kártya ára csökken, nem csak a 4070Ti ára -, csak lehet, hogy 1 hónappal történt volna a megjelenés után."És nem is ez a lényeg - hanem az, hogy ha a belengetésre nem jön vissza hőbörgés, akkor nem csökkentettek volna árat. Miért tették volna?"
Megint csak. Kereslet-kínálat. Max. picivel később, hosszú távon totálisan lényegtelen."De igazából felesleges ezen ennyit polemizálni. Ha úgy érzed, felesleges beszólni a drága kártyákért, akkor ne tedd, szerintem nem az, úgyhogy én teszem. Ennyi."
De kinek szólsz be? Írtál Jensennek? Teljesen rendben van, hogy itt a fórumon leírja valaki, hogy szerinte nem jók az árak, még egyet is értek vele, csak ahogy haladunk előre, egyre kevésbé. Változtatni semmit nem változtat, a kereslet-kínálat alakulása helyreteszi magától így is úgy is.Csak ha valaki számolni akar:
2019 júniusában vettem RX 570-et 3 év garival boltból ajándék játékkal 43.500 Ft-ért. Ekkor 282 Ft volt egy dollár, tehát 154$, áfával. Most ez 54.000 Ft. Az egy két éves kártya volt, szerintem most kb. az RX 6600 a megfelelője a termékpalettát tekintve. Erre az 54.000 Ft-ra szerintem 20%-ot legalább rádobhatsz ilyen-olyan okokból, RT (még ha gyenge is), egyéb iparági tényezők stb. Így 65.000 Ft. Ez alatt szerintem boltban nem fogunk 6600-at látni, most 79.000 Ft a legolcsóbb, a többi terméket lehet ehhez viszonyítani. Ha a dollár megindul, erről is le lehet mondani. Új termékeken prémium van mindig, legalább 10-15%. Ennyi.Viszont egyre biztosabb vagyok benne, hogy sokan fognak abba a hibába esni, hogy "még várok, hogy még olcsóbb legyen", ahogy írtam, ugyanez a jelenség játszódik le a tőzsdén is a bottom környékén. Újra és újra, hiba nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Nem, nem OK, mert nem követed az események tényleges időrendjét. A 4080 12G bejelentése után jött a pampogás, aztán az átnevezés / leárazás, és végül a megjelenés. Semmilyen eladási / keresleti infojuk nem volt az átnevezés előtt. Akkor mi indukálta?
Amit fentebb írt valaki, hogy belengeted a terméket magasabb áron, mint ahogy valóban reálisnak látnád, aztán csökkented a felháborodásra, hogy "elégedettebb" vásárlókra találj, akik "jól megmutatták most a 6. legnagyobb market cappel rendelkező cégnek" az működik.
Ez egy lehetséges verzió, de tényként kezelni finoman fogalmazva is dőreség. És nem is ez a lényeg - hanem az, hogy ha a belengetésre nem jön vissza hőbörgés, akkor nem csökkentettek volna árat. Miért tették volna?
De igazából felesleges ezen ennyit polemizálni. Ha úgy érzed, felesleges beszólni a drága kártyákért, akkor ne tedd, szerintem nem az, úgyhogy én teszem. Ennyi.
-
kwzatz
addikt
"Nocsak, mesélj, min múlik?"
Ha egyszer nem volt elég leírnom, bemásolhatom még egyszer:
"Amikor pörgött a bánya, akkor is volt pampogás, de ettől még a mostani áraknak a négyszeresén mentek a kártyák, vagy egyszerűen - és nagyobb valószínűséggel - egyáltalán nem is kaptál. Magasról tesznek rá, ki van felháborodva, meg mit írnak mérgesen a fórumra a "gamerek", annyi számít, hogy mekkora a kereslet, és nekik mennyi kártya van raktáron."
Okés így már?
Folyamatosan igyekeznek maximalizálni a profitot, minden egyes döntésnél elemeznek mindent, amit csak el tudsz képzelni, feszegetik a határokat.
Amit fentebb írt valaki, hogy belengeted a terméket magasabb áron, mint ahogy valóban reálisnak látnád, aztán csökkented a felháborodásra, hogy "elégedettebb" vásárlókra találj, akik "jól megmutatták most a 6. legnagyobb market cappel rendelkező cégnek" az működik."Megesett Jensen szíve a szegény gamereken?
"
Ezt meg végképp nem gondoltad át, mert én is pont azt írom, hogy telibeszarják a gamerek pampogását. Mit szeretnél egyáltalán mondani?[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz
Televan74 #474 üzenetére
Gondoltam lecserélem a VGA pótlónak vett Tesla M40-emet valami újabbra, de valami brutális áron mennek az újabb használt Teslák.
P40 van csak elviselhető áron ebayről (~70k), de erre még rájön a szállítás+ÁFA+extra tápkábel+2 slotos hátlap+valami venti megoldás is kell hozzá, így máris 110-120k-nál tartasz egy világ másik végéről hozott, gari nélküli 24GB RAMos 1080Ti-ért.
Vagy ekörül van a 16GB HBM2 RAMos P100 is, ami memória sávszélességben brutális, csak kérdés, mennyire megy a sima "gaming" nV driverekkel.Eggyel újabb V100 (2080Ti nagytesó) viszont már 180k+sallangokba fáj, annyiért meg 3 év garis 6950XTt kapsz újonnan boltból, ami nem kicsit gyorsabb.
Ampere szériás Teslákat már meg se néztem, gondolom az árukból kijön 2-3 4090.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
kukulec
őstag
tök mindegy mit gondolunk, a zöldek cégvezetése nem a vásárlók, hanem a tulajdonosok felé tartozik elszámolással. nézzük meg mi történik a jogos felháborodás közepette. sajnos pont tehetnek ránk, mert egyértelműen jól fut a szekér. ezen az amd változtathatott volna érdemben. látjuk mennyire sikerült...
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Ezt te sem gondolod komolyan, hogy ezen múlik?
Nocsak, mesélj, min múlik? Miért nevezte át az Nvidia a 4080 12G-t 4070 Ti-re, és vette le az árát 100 dollárral? Megesett Jensen szíve a szegény gamereken?
#473 Dragon3000: szerintem kicsit olvass utána a statisztikának, mint tudománynak, mert amiket leírsz, nagyon légbőlkapottak.
De mondok egy konkrét példát, támogatva a száraz tudománytÉn nagyon szívesen lépkedtem volna a 60-as kártyákon felfelé, és érdekelt is az RT. 2060-nál pampogtam, hogy drága, nem vettem. 3060-nál pampogtam, hogy drága, nem vettem. Most is pampogok, hogy drága, de lehet, hogy veszek egy 4060-at, mert egyrészt érdekelnek az új feature-ök, másrészt az 1650 jelenleg még elég mindenre, de már vszleg nem sokáig. Szóval pampogok is, (esetleg) vásárolok is, de mégis harmadoltam az eladást a saját mintámon. Capisce?
#474 Televan74: nyitott kérdés, hogy az AI mekkora felvevőpiac lesz. Lehet belőle bánya #2 (ill. igazából #3), de nem tartunk még ott.
-
Televan74
nagyúr
Itt van Moore's Law Is Dead videója. Alig szállítottak Észak-Amerikába RTX4060Ti és RX7600 -ból is és nem veszik a vásárlók.
A videó elején elmondja azt is hogy az Nvidia váltott és most az AI -ra koncentrál. Gamer már nem menő. Azt is el tudom képzelni hogy a következő széria RTX 5070 -nel kezdődik 500$+ kategóriában. Kisebb kártyákat egyik cég sem fog csinálni[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
Dragon3000
nagyúr
Mindig van aki pampog és soha nem veszi meg, illetve a maradék pampogó nagy része még így is megveszi. Sokkal többet ér az, ha senki nem veszi meg, mint ha szinte mindenki pampog, de a 3/4-e, akkor is megveszi. A bányászláz alatt is mennyien pampogtak itt a fórumon és meg lehetett nézni, hogy mennyinek volt rtx3000-es megoldása.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
"Azonban - ha mindenki csendben marad, akkor szerinted 900 vagy 800 dollárért adták volna ki?"
Ezt te sem gondolod komolyan, hogy ezen múlik?Amikor pörgött a bánya, akkor is volt pampogás, de ettől még a mostani áraknak a négyszeresén mentek a kártyák, vagy egyszerűen - és nagyobb valószínűséggel - egyáltalán nem is kaptál. Magasról tesznek rá, ki van felháborodva, meg mit írnak mérgesen a fórumra a "gamerek", annyi számít, hogy mekkora a kereslet, és nekik mennyi kártya van raktáron.
A legkevésbé sem akarom védeni ezeket a kártyákat/árakat, mert valóban nem nagy eresztés az előző generációhoz képest és mert nekem is hányingerem van attól, amit a cégek produkáltak főleg kommunikáció terén a fogyasztók felé. Gyakorlatilag hazugságon, manipuláción kívül nem lehetett mást látni.Viszont: Ami számomra vicces, hogy ahogy közeledünk az árak aljához, kezd pont olyan lenni, mint tőzsdén/cryptónál a bottom. Az emberek még elégedetlenebbek, mint akkor amikor 3-4-szer ennyibe kerültek a kártyák.
Én sokszor sok helyen írtam fórumon az elmúlt 2 évben, hogy rohadtul nem érdemes játékra venni, mert iszonyatosat fognak zuhanni az árak. A reakció kivétel nélkül az volt, hogy 4-5 ember támadott egyszerre, hülye vagyok, baromságot beszélek, "most má' mindig ennyi lesz", "hozzá kell szokni", "cshiphijjány".
Most szvsz már lehet több árkategóriában is venni olyan kártyát, ami pöpec lesz évekre, az újak nagy része sem extrém áron jelenik meg (ráadásul 1-2 hónapon belül egészen biztos, hogy tovább esik, azt meg meg lehet várni), de most már elindult egyfajta "csodavárás". Nehogy odaverjen ennek egy-két dolog:
1. Például a dollár, azzal hogy fél év múlva 450 Ft-nál lesz újra.
2. Azért telik az idő, és a cégek már apasztják egy ideje a raktárkészletüket, valamint az újak gyártását is igyekszenek a megváltozott kereslethez igazítani. A cryptós ciklus tetejét nem tudták belőni, ezért lett megnövekedett raktárkészletük, de azóta már eltelt másfél év. Most még a túlkínálat a jellemző, de naivitás lenne azt hinni, hogy ez nem fog változni így vagy úgy.Én azt tippelném, hogy a forint árak alját (egy időre) a következő 3, max. 6 hónapban fogjuk látni. (legvalószínűbb június-július, ahogy 2019-ben is) Majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dragon3000 #467 üzenetére
Akkor utoljára, statisztikai mennyiségekről beszélünk, mindig fogsz bennük tetszőleges viselkedési kombinációkat találni. Sok pampogás -> kevesebb vásárlás, akkor is, ha kiválasztasz 20 semi-random pistit, aki pampog és vásárol.
A második bekezdés... hűha. Fogalmazzunk diplomatikusan úgy, hogy tévútra mentél...#468 Kansas: ezt talán annak írd, aki ilyesmiket kergetett.
#469 Kansas: ez nekem is eszembe jutott - nem kizárható, hogy megszondázták a népet, és mivel a kriplisített 4080 + a 900 dollár már sok volt, ezért visszamentek az eredeti tervre. Azonban - ha mindenki csendben marad, akkor szerinted 900 vagy 800 dollárért adták volna ki?
Arra senki ne számítson, hogy egy olyan régóta nyeregben lévő cég, mint az Nvidia, hirtelen "megvilágosodik" és elkezd a vásárlók kedvében járni. Most ezzel a szériával kaptak egy tockost, és valamennyit hátráltak. Kell nekik a továbbiakban is üzenni (szóban is és pénztárcával is), hogy "nem vagytok annyira jók, amennyire drágák", valószínűleg lesz valamennyi hatása.
-
Kansas
addikt
Remek, felzúdult a nép, és az NV leütött a termék tervezett(nem aktuális) árából ~12%-ot.
Megkockáztatva, hogy "a pohár félig üres" álláspontot képviseljem, szerintem az NV semennyit nem csökkentett az áron, amit csinált az az, hogy kevesebbet emelt. Így most azt kaptuk, hogy az RTXx070Ti kártya MSRP ára az előző generációs $600-hoz képest nem $900-ra, csak $800-ra emelkedett.
Ha hajlamos lennék összeesküvés-elméletekre, azt is mondhatnám, hogy a $900-as ár csak be volt lengetve, hogy a nép győzelemként élje meg a $800-at...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Nem amellett kardoskodok, hogy maradjatok csendben, de nem ártana kicsit jobban átgondolni, mit is mondtok illetve páran olyan rózsaszín leányálmokat bírnak kergetniés reálisnak hinni, hogy az már elég ciki.
Nem a termék rossz, hanem az ára. De azt várni, hogy az eggyel korábbi generáció eggyel kisebb számozású modelljének árára süllyedjen, az komolyan vehetetlen. A 4060Ti nem fog annyiba kerülni, mint a 3060. Különösen nem start környékén.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Dragon3000
nagyúr
-
válasz
Dragon3000 #464 üzenetére
Egyrészt de, ha valamivel elégedetlen vagy, tedd szóvá, mert ha nem teszed, akkor a gyártó képes azt hinni, hogy minden fa**a.
Másrészt minél több a pampogás, annál több az elmaradt vásárlás. Százezres / milliós eladásokról beszélünk, ha 20% pampog és annak a fele nem vásárol, az már komoly lyuk a bevételi terven."Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
Igen, így lehetett. Az emberek a még meg sem jelent 4080 12GB-ot nem vásárolták meg, ezért az Nvidia árat csökkentett...
Komolyan nem hiszem el, hogy amellett kardoskodtok páran, hogy az elégedetlen (potenciális) vevő maradjon csendben, mert úgysincs értelme
-
Pug
veterán
"Pampogas" azert IS szukseges, mert sok nem tul hozzaerto/tajekozott vasarlo penztarcaja e nelkul pl nem marad zarva
A "nyilvanossagnak" tovabbra is akad nemi ereje, mind a felhasznaloi "tudat" befolyasolasaban, mind pedig abban, hogy egy pici push back-et gyakoroljon a cegekre.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Annak, hogy pampognak, szerintem semmi hatása, ha ez nincs megtámogatva egy zárt pénztárcával. Annak van hatása, ha a gyártókra rohad a készlet. Annak viszont pampogás nélkül is.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
nubreed
veterán
Sőt MSI Ventus 4070 -et adnak a Neweggen MSRP-n pedig (599) pedig a Ventus mindig drágább volt az MSRP -nál. Szóval van hatása, csak lassan. Ha a 4070 Ti lenne mondjuk 600 és a 4070 450, na az már reális lenne és a
40504060 Ti pedig 270. Ezeknek ezzel a tudással kb itt lenne reálisan az áruk.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Az volt a felvetés, hogy ha az emberek pampognak, akkor annak úgysincs hatása. A 4070 Ti mutatja, hogy van. Hogy elég hatása van-e, az egy másik kérdés - amúgy (egyelőre) nincs elég, mert a 4070 Ti 800-ért is túl drága, és a
40504060 Ti-t is kiadták 400-ért. De aztán az is megy már egyes helyeken olcsóbban. Ez egy türelemjáték."Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
Kansas
addikt
Mennyibe is került eredetileg? $899? Ahhoz képest a $799 mennyi csökkentés? Alig (0,6%-kal) több, mint amit az AMD vágott az RX7600-on, átnevezés nélkül... Ha ugyanazt a mértékű árcsökkentést rápakolnád a 4060Ti $399-ére, kijönne $355. Beljebb vagy? Igen. Sokkal? Véleményes... nézd meg mi volt a reakció az RX7600 esetében.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pandras83 #453 üzenetére
No offense, de ha érted, ha nem, hogy "mit csinál a cég" a termékük attól még ugyanaz marad.
Így van, mert a 4080 12GB-ot sem nevezték át 4070 Ti-re, és nem csökkentették az árát 100 USD-vel. Oh wait...
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz
pandras83 #453 üzenetére
"a termékük attól még ugyanaz marad. Fóliasisakban is 4060 a 4060 és annyi az ára amennyi."
Nincs ez ennyire kőbe vésve. Egyfajta kötélhúzás megy a cég és a fogyasztói tömeg között.
Jó jel, hogy bekapcsolt -egyelőre szavak szintjén- az emberek önvédelme a trükkös ajánlat láttán.Csak így tud jönni egy jobb deal később.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
pandras83
őstag
válasz
paprobert #450 üzenetére
A kacsingatós mosolyt írd be megjegyzésnek a webshopban hátha egy kedves algoritmus olyan kártyát küld neked amit te szerinted megérdemelsz a pénzedért. No offense, de ha érted, ha nem, hogy "mit csinál a cég" a termékük attól még ugyanaz marad. Fóliasisakban is 4060 a 4060 és annyi az ára amennyi.
Engem speciel az sokkal jobban zavar, hogy milyen trágyahalom állapotban jönnek ki játékok ezekhez a túlárazott hardverekhez.Cyberfuck Patchrunner
-
jeni
félisten
válasz
pandras83 #448 üzenetére
ha majd nem fogynak az árban felértékelt 2 évvel ezelőtti tech szintű VGA kártyák,akkor újra átértékelik a gyártásokat a Nvidia és az AMD sőt az Intel is.
az AMD és az Nvidia ilyen téren összejátszanak biztosan.
itt is vannak ismertetések.[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz
pandras83 #448 üzenetére
Fogadd el, hogy valaki érti is, hogy mit csinál a cég.
Szerk.: még Linus is a felülnevezésről-felülárazásról beszélt a videójában. Ő pedig inkább a mainstream véleményt fújja, nem aluminium sapkával a fején.
Ez a lassú változás jele, hogy elég már a vásárlók átb*szásából, aminek igencsak van értelme.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Apollyon
Korrektor
válasz
pandras83 #448 üzenetére
Te eddig téli álmot aludtál? Ki nevez át, mit? Tessék, az alternatív tényeid, lol...
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
pandras83
őstag
A hozzászólásokat olvasgatva kiváncsi vagyok, hogy meddig lesz trend a 4000-es széria kártyáit folyamatosan "átnevezgetni" Lásd: megmondani a frankót, mi lenne a kártya igazi neve, száma, hol a helye, stb. Ez az alternatív valóság, amiben itt megy az árak és nevek kapcsán, elég lehangoló, de ami rosszabb hogy sehová sem vezet. Ami drága az drága, ebben nincs vita, de nincsenek alternatív tények.
Cyberfuck Patchrunner
-
carl18
addikt
válasz
Dragon3000 #445 üzenetére
Fejeltős úgy gondolod? Minden Ultrán csak hogy a egó magasba legyen?
Kell is a Ultra/8MSAA hogy tud a haveroknak kérkedni elbírja.
Kérdésedre válaszolva nem próbáltam ezeket a hulladék rom portokat amit 2023-ba kiadtak.
De a Shadow of Tomb Raider 2560X1440/75hz-es monitoromal ,kevés kompromiszummal simán játszható.
És nem igazán lehet itt már megmondani hogy 2-3 dolgot vissza vettem.
Mi a hiba? jól fút jól is nézz ki akkor ha nekem elég miért nézzek "Benchmark" teszteket.
+Natív 1440P nincs fölskálázás.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Fücsök007
őstag
válasz
Dragon3000 #445 üzenetére
Ez abszolút így van, csak az a bosszantó benne, hogy 3,5 év telt el a 1660 Super megjelenése óta. Ebből adódóan a 7600-as kb. 1 generációval erősebb ha az átlagos 35-40%-al számolunk, a nemsokára megjelenő 4060Ti 16GB pedig kb. 2 generációval, ami időarányosan nem lenne gyatra, de a túlárazás miatt más kategória lett. AI miatt jelenleg Nvidia nevetségesen magas profittal adja el az összes Quadro kártyát, és nem hajlandóak ebből engedni a fősodratú játékra szánt kártyáknál sem. Viszont világszerte über siralmas eladásokat produkált a 4060 TI, és idén az AMD-s kártyákból származó profit majdnem meghaladta az NVidia által elért hasznot ami szintén történelmi fordulópont lehet, mivel felébredtek a vásárlók!
Röviden: Nvidia Gaming kártya eladások -->-38%
AMD Gaming kártya eladások -->-6%[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz
Dragon3000 #443 üzenetére
Hát nem ez lesz az év üzlete az biztos !
Akkor várunk a intelre, majd jön a Battleimage kigyúrva.
Talán a VRAm se lesz lespórolva, nekik be kell szálni a gpu-ra piacra és ezt csak úgy tehetik meg ha valami nyújtanak amit az AMD és az Nvidia nem.Igen csak a 7600 ára kicsit emészthetőbb, az csak 269 ha jól emlékszem.
Majd egy RX 7600/RTX 4060 tesztre leszek kíváncsi mit tud a 300 dolláros kártya.
Meg mind két gyártó oldaláról vicc 1080P kártyaként reklámozták őket.
2023 az Ultimate 1080P élmény xd.
1660 Supert 1440P-vel hajtóm, haladni kell nem a múltba ragadni.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Dragon3000
nagyúr
Amit most zöld csapat csinál az már túl megy minden határon.
Ugyanez igaz az amd-re is a 7900xt minimálisan erősebb, mint a 6950xt, egyedül rt esetében van nagyobb előrelépés, közben a 7600 és 7900xt közé még mindig nem hozott semmit, eközben a 7600 maradt a 6650xt szinten, ami ugyanolyan vicc, így mint a 4060ti előre nem lépése. Mindkét oldal jelenlegi szériája kihagyható. -
carl18
addikt
válasz
d@minator #437 üzenetére
Azt nem tudtam hogy a DLSS 3 nem jön ki a V-Syncel, ez hatalmas baj.
Ha valakinek van egy 75 hz-es monitorja és mondjuk a kártya tud 100 fps-t DLSS mellet akkor magyarán mindegy van mert így is úgy is töredezik majd a kép....
Akkor ha valakinek nincs megfelelő monitorja sokszor a DLSS ki se tudja használni, ráadásul sokszor értelmetlen.Én mondjuk kipróbáltam a FSR 2.0 vs natív felbontást, nem rossz ez a fel skálázás de nekem a natív érezhetően jelentősen szebb volt az a igazi ha valaki játszani akar.
Én azt vettem észre, minden beállítást Ultrán hagyni + FSR/DLSS nem feltétlen jó megoldás. Például az árnyékok/élsímitás tud betenni egy kártyának, árnyékot leveszi az ember Ultráról-Highra például cserébe használhat natív felbontást és a kép is élesebb lesz.
Nyilván 4K esetén már jól jön a DLSS/FSR, de azért egy 1440P nem az a felbontás amit lehetettlen kiszámolni natívba.Főleg 75hz mellett.
#439NandoXXL
Igen, sajnos most megy a Marketing stb meg hogy hát NVIDIA DLSS 3.
De konkréten a 3060Ti VAGY 4060Ti összehasonlító videó végeredménye kifejezetten szomorú. Hogy 3 év után a 4060Ti alkalmanként még lassabb is mint az elődje kifejezetten vicc kategória a szemembe.
RTX 3060 Ti vs RTX 4060 Ti - Test in 10 Games
Amit most zöld csapat csinál az már túl megy minden határon.
De az se normális aki ezen után még mindig őket választja.
Jelenleg a 4090 az egyetlen ami nagyot lépet előre és nincs agyon butítva.
A 4080 már jelentősen le lett kopasztva, 4070 gyártását le is visszafogja nem kell a kutyának se. Egy nagy előrelépés az új gennél az a fogyasztás, de úgy teljesítménybe és Vramba 600 dollár alatti kártyákat nem vitte túlzásba a Nvidia.
A 4060Ti-nak illene a RTX 3080-at/RX 6800XT megszorongatnia.
Persze egy dolgot lehet csinálni ha nem tetszik az ár nem kell megvenni.
Ha meg továbbra is veszik akkor majd lehet csodálkozni a RTX 6050 500 dollárért rajtol 8 gb vrammal.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
nubreed
veterán
válasz
Dragon3000 #440 üzenetére
A baj az, hogy az Am5 alaplapok nagyon drágák, és az is tény amit írsz az AM4 -el kapcsolatban.
-
NandoXXL
senior tag
A ram és az ssd ára a béka segge alatt van, sőt 3xxx és 5xxx Ryzen is. Ott van verseny, itt nincs. Ezek után mindenki síri csöndben maradhat aki bármi féle árat véd, mert egy marék lepke eszesebb nála. Lehetne ilyen: topik bolondja jelvény is
Ez a sok rang igen csak csak félre vezető, mondhatni szánalmas.
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Kansas
addikt
Azok is, meg RX480=RX580/590, illetve
- GF440=GF530=GF620=GF730(DDR3) - ok, nyilván ez belépő szint, de a lényeg szempontjából mindegy.És úgy jönnek ide, hogy eddig is úgy spóroltak a gyártók a költségeken ahogy tudtak, csak ez technikailag akkoriban ugyanannak a lapkának a többszöri felhasználását jelentette, mostanság meg a PCIe sávokon meg a VRAM busz csíkszélességén spórolnak, illetve a VRAM mennyiségével is játszanak amíg tudnak. Ne csináljunk úgy mintha eddig nem ott vágtak volna a költségeken ahol tudtak, olyan manőverekkel amilyenekkel épp tudtak.
Mondjuk a csíkszélességek közti váltás költsége messze nem lineárisan emelkedik, közelebb van az exponenciálishoz, erre jön még az infláció, a ritkaföldfémek árának az emelkedése(hogy-hogy nem ezek jó része Kínában van bányászva, aminek a viszonya történelmi mélypont környékén lehet Tajvannal és USA-val, úgy egészében véve a "nyugati" államokkal), szóval messze nem csak a profitéhség hajtja fel az árakat.Ez persze nem mentség, mert pofátlanul megszedték magukat a kriptolufin, és nyilván egy fikarcnyival sem fognak többet engedni a profitjukból, mint amennyit feltétlenül muszáj, de azért vicces, hogy ugyanazok a népek fintorognak most a 140e-s árú kártyákra, akik nemrég ezeknél nem sokkal erősebb kártyákért a mostani ár 2-3-szorosát se haboztak kiadni...
Nem hozza a teljesítményt amit vártál, vagy drágábban, mint vártad? Nem kell megvenni, legalább is nem ennyiért... más megoldás nincs. Ha ennyi pénzért találnak rájuk vevőt, akkor amíg találnak eleget, ennyiért fogják adni. Azt ne gondold, hogy ha 4060Ti helyett 4050Ti néven adták volna ki, akkor bármivel olcsóbb lett volna.
Szerintem.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
d@minator
addikt
DLSS3 bekapcsolásával elég jól teljesít ez a kártya de mit is írnak a technológiáról (javított google fordítás)
- Lassabb tempójú és nem késleltetett játékkal kell játszania, például single player játékkal.
- A generált képkockák minősége jellemzően gyengébb, mint a hagyományosan renderelt képkockák minősége, az a mód, ahogyan ezek a képkockákba vannak átlapolva. A kimenet megnehezíti a műtermékek észrevételét (azaz annyira nem látszik).
- Engedélyezve rontja a várakozási időt. Ez azt jelenti, hogy miközben a képkockasebesség növekszik, a játék nem érződik jobban reagálónak, és legrosszabb esetben a DLSS 3 miatt lomha lesz. A DLSS 3-mal 60 FPS-sel futtatott játék olyan érzés, mint egy 30 FPS-es játék.
- A technológia nem kezeli jól a felhasználói felület elemeit, a gyors mozgás pedig villódzást, zizegést, elmosódást vagy szellemképeket okozhat. Minél alacsonyabb a végső képkockasebesség, annál szembetűnőbbek lesznek ezek a problémák. A DLSS 3 nemcsak lassúnak érzi magát 60 FPS-en, hanem észrevehető vizuális anomáliáktól is szenved.
- A DLSS 3 utolsó problémája az, hogy nem támogatja a képkocka limitet vagy a V-Sync-et. Ezért kulcsfontosságú, hogy a DLSS 3-at adaptív szinkronos kijelzőn futtassuk, különben csúnya képtörést fog látni, mivel a DLSS 3 kikényszeríti a V-Sync kikapcsolását. A DLSS 3 által termelt mennyiséget sem korlátozhatja, ezért magas frissítési sebességű monitorra van szükség, különben a maximális frissítési szint fölé fut, és a képtörés is megismétlődik.
Ezért erősen javasoljuk a 240 Hz-es vagy nagyobb kijelző használatát adaptív szinkron támogatással.- Mivel a DLSS 3 egyszerűen létrehozza saját képkockáit játékmotor-bemenet nélkül, így elkerülheti a CPU szűk keresztmetszetét, és simább élményt nyújt (azaz nagyobb fps-hez nem kell nagyobb proci).
-
carl18
addikt
válasz
Dragon3000 #434 üzenetére
Vérdroidok fizették meg a RayTracing felárat, az átlag hobbi játékos aki nem vásáról túlárazott hardvert leragadt egy Pascal GTX 1070/GTX 1080/GTX 1660/RX 570/580-as kártyán. Vagy rossz esetbe még egy GTX 1050 TI-al tolja amit még elbír talán....
De mindegy, ha rossz a hardver nem kell megvenni. Bár sok esetbe sok vásárló tudatlan, csak azt nézzi új Nvidia 4060Ti akkor ez biztos erős stb.
Megveszi a marketing hat, hát van DLSS 3 meg frame generation...
3 év múlva meg kukaHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
GoldhandRent #430 üzenetére
Lényegtelen, azóta eltelt 7 év és szépen kifizette mindenki a magasabb árat, akinek kellett új vga. Nem 7 év után kellene ezen keseregnie az embereknek, hanem már akkor sem kellett volna kifizetni a rt felárat és a többit, ennek ellenére a bányászláz alatt is vásárolták a kártyákat 3-4x áron is magánszemélyek játékra.
-
Kansas
addikt
"Az "egyéb drágító tényezőkkel" nem igazán tudok mit kezdeni, azok eddig is voltak, és mégsem kellett ilyen manővereket csinálni miattuk."
Aha, akkor szerinted azok a termékek amik korábbi termékek n-edik átnevezései voltak, mégis mi végre készültek? Csak nem azért hogy megspórolják a fejlesztési költségeket?Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz
A leginkább vásárlóbarát árazás nem jelenti azt, hogy az lenne a legreálisabb, hiába szeretnénk.
Meg ha nem akarunk magasabb árakat, akkor nem kellett volna demonstrálni az elmúlt 2 évben a kasszánál hogy hajlandóak vagyunk többet fizetni, mint 5 éve... de hát sokan nem észérvek alapján vesznek VGA-t, hanem "mert kell".Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
nyunyu
félisten
válasz
Jó is volt a Pascal éra, bőven hozták az eggyel nagyobb osztályú Maxwell kártyák teljesítményét.
Tesla M40-et (=12GB ramos szerver 980Ti) elég keményen kell tuningolni ahhoz, hogy utolérje az 1070Ti-t, 1080/1080Ti ellen esélye sincs.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Dragon3000 #429 üzenetére
10xx szériának volt legjobban eltalált (mármint reális) árazása.
hatalmas előrelépés volt teljesítményben, jelentősebb (vagy egyáltalán) áremelkedés nélkül.
ehhez képest a 10xx ről 20xx nem hozott nagy teljesítmény növekedést, csak az RTX-et jelentős áremelkedés mellett.
nálam ezért a 10xx széria az etalon-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
GoldhandRent #427 üzenetére
Ha meg 2060-ról számolod, akkor 420-ra jön ki, ha 3060-ról, akkor 380-ra, a 3050-ről meg 270-re. Teljesen felesleges az 1000-res szériához hasonlítani, amikor a 2000-res esetében megugrott már minden kategória ára.
-
Dragon3000
nagyúr
Azt is figyelembe lehet venni, hogy az évek alatt sok minden mennyit drágult, de az msrp nem igazán követte, igaz biztos közrejátszott a bányászláz és hogy minden msrp ár felett volt kapható, ez elmúlt, így már ezt is beleépítik. Ez mellett a profitra mennek a csökkenő eladások miatt, de pont ezzel vágják maguk alatt a fát. Az új pénzügyi jelentésben is látszik, hogy a gamer részleg mennyire szarul teljesít, viszont a data center divízió szárnyal, így szerintem nem igazán érdekli őket a dolog, hogy milyen a vélekedés a jelenlegi szériával kapcsolatban.
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Dragon3000 #425 üzenetére
én kalkuláltam inflációt a 1060 6gb-vel, de végül nem írtam bele.
bőven alatta van (RTX tax nélkül)
2016 299$ -> 383$ 2023-ban
2016 299$ -> 378$ 2023-banha pedig azt nézem, hogy meddig volt (papíron) elérhető a 1060 (2019, akkor volt a 2060 release), akkor mindkét oldal szerint 355 dolcsika. (2016-os MSRP árral nézve)
szerk.:
kérdés, hogy a 1060-akat minek feleltetjük meg..
1060 3gb = 4060 8gb ?
1060 3gb = 4060 ti 8gb ?
1060 6gb = 4060 ti 8gb ?
1060 6gb = 4060 ti 16gb ?
szerintem fair a 1060 6gb = 4060 ti 8gb, de ha magamhoz is őszinte szeretnék lenni, akkor a 4060 az inkább 1050ti, a 4060 ti 8gb az a 1060 3gb, és a 4060 ti 16gb az lesz a 1060 6gb-nek megfelelő. Így viszont borul a bili.. 1060 3gb 199$ stb stb[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Dragon3000 #425 üzenetére
Most konkrétan rákerestem, 2016 óta az USA-ban 26% kumulált infláció van a google-ös források szerint, szóval nem volt olyan rossz becslés a 20%
Az "egyéb drágító tényezőkkel" nem igazán tudok mit kezdeni, azok eddig is voltak, és mégsem kellett ilyen manővereket csinálni miattuk. Egyedül a megugrott infláció újdonság, meg az 1000-es szériához képest az RTX.
Egyébként az előző generációhoz képest igazából (majdnem) védhető a 4060 Ti - ahogy a 960 esetében, itt is meg lehet úgy közelíteni, hogy a kártya gyengébb 20-25%-kal a kelleténél, és ezért cserébe 20%-kal olcsóbban adják, csak ezt a 20%-ot megette az infláció (tekintsünk el most attól, hogy ez nem egy éves infláció). Egyedül a 8GB memória miatt lóg ki nagyon a lóláb. Ahol ez a megközelítés mélyebben sántít, az az, hogy a belépő kategória régebben jelentősen jobb FPS / dollár mutatóval rendelkezett, mint a közép, és az Nvidia ezt az előnyt számolta fel most az átpozícionálással.
-
Dragon3000
nagyúr
Ahogy Kansas írta már, ne 1 évet nézz, ha 7 évvel ezelőtti kártyához nézed, ez mellett folyamatosan drágább gyártástechnológiát használtak, plusz egyéb drágító tényezők, ami szintén emeli az árat. Na meg az rt árnövelése az 1000-res szériában még nem volt ott.
A mostani áremelés olyan, mint amit sok cég alkalmaz, marad a régi az ár, de pl kevesebb chips vagy 100g helyett csak 90g a csoki.... Itt a megnevezés ár maradt és az eggyel kisebb megoldást adják, sajna az amd is hasonlóképp gondolkodik.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
GoldhandRent #421 üzenetére
A 3060 329 dollárral indult, a 4060 eddigi információk szerint 300-zal fog. Ha a 3050-et nézzük, az 249 dollár volt, ha inflációt számolunk már megvan a 300 dolláros ár, ez mellé drágább gyártástechnológián készül. Ha 4050 lenne a neve, akkor sem hiszen, hogy olcsóbb lenne.
-
Ha nem cikinus az ember, hanem megnézi, hogy minek az utódja műszakilag a kártya, akkor 140 dolláros 1050 Ti-ből indul ki. Az infláció az USA-ban az elmúlt évben nem 20% volt, hanem olyan 8%. De rátehetsz a behasalt 20%-ra akár még 20-at, a projektált ár akkor is megáll 250 körül.
A 4060 elődje az 1050. Ott 110 USD a kiindulás"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
Kansas
addikt
Eleve a 1060/6G MSRP az $299, erre a 20% RTX tax plusz a 20% infláció(ez honnan jött? 20% az elmúlt 1 év inflációja, a 1060 pedig 6 éves kártya)... és már ott is tartunk, hogy $420(és akkor az RTX taxot meg az inflációt nem egymás tetejére számoltam).
Szóval $420... maradhat?De ha kicsit cinikus az ember, és a 1060/3G-ből kalkulál, akkor is $280... ami csak azért nem esélyes, mert az NV-ről van szó, egyébként realisztikusabb lenne. Bár a non-Ti 4060 az nem $300-as MSRP-vel jön véletlenül?
[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
ja XD
"most bevezető áron az RTX 20xx szeria", de valahogy a bevezető ár nem tűnik elszerk.:
"miért lett drágább a 4060, mint a 3060 ? nos hát a sok fejlesztésnek és beruházásnak ára van"
a fejlesztések és beruházások: új szitázó gép, ami leradírozza a 3060 ból a hármast, átírja négyre, majd mögéokád egy Ti feliratot
ára: -580 000 $, mert a szitagép már megvolt, de idén sikerült pályázatot nyerni, plusz adót visszatéríteni[ Szerkesztve ]
-
-
Lehet amúgy ezekkel nagy vonalakban kalkulálni. Az "RTX tax", ami egyébként most már látszik, hogy nem értelmetlen, 20-25% (saját maguk tűzték le ezt le a 2000-es generációval), meg rászámolsz inflációt, az legyen még 20%, és ott is vagyunk a... 210 USD-nél. 400 lett, maradhat?
-
Kansas
addikt
válasz
GoldhandRent #418 üzenetére
+RTX tax. Thanks NVidia.
-
Pikari
addikt
válasz
NandoXXL #411 üzenetére
Én azt szoktam javasolni az embereknek, hogy akinek nincs pénze gamer videókártyára, meg ilyesmire, az inkább aprózzon magának valami dx11 generációs kártyát 10 ezer forintért, és kész. Felesleges azért kuporgatni, meg 100ezer forintokat elkölteni valami olyasmire, ami nem képes nyújtani az elvárt élményt.
Ez a 4060 egyre inkább ilyen FX5600 feelinget ébreszt bennem.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
nubreed
veterán
-
Dragon3000
nagyúr
Ki tapsikol, ennyi az ára ha kell nem tudsz mit csinálni, amd is szépen beárazza magát az nvidia alá picivel, így ott is hasonló teljesítményt kapsz hasonló áron. Az előző széria tagjai nem mindenhol kaphatóak és ha elfogy, akkor sincs más lehetőséged. Használt piacot nem mindenki szereti, illetve most azt sem lehet tudni, hogy melyik került ki egy bányász rigből, így még inkább kerülik az emberek.
-
carl18
addikt
válasz
NandoXXL #411 üzenetére
Tanulópénz/kidobott pénz a ablakón mert ez most semmit se ér/tud.
Ilyen Sztory nekem is van 2015-ből mikor info boltba valaki tápot, vett és csak a wattról volt szó. Ilyen kártya mellé kéne tápegység, aztán valami 15E forintos M-Tech/Codegeny 600 wattos szemetet vett a vásárló.Drága és xar is.
De egy régi osztálytársam is úgy járkált csak info boltba 2 évente vett új tápot mert mindig szemetet sóztak rá. Tavaly itt volt egy gép javítani, és mikor leszaroztam a gépet a gazdája azzal érvelt annyira nem rossz ez mert boltból lett véve....
Szóval ha valamit boltból veszel tuti jó? Vargáné és társa is volt itthon forgalomba még is egy forintot nem ért.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Pug
veterán
válasz
Dragon3000 #410 üzenetére
400 usd, ennyi volt a 2060 super és a 3060ti is, ezek szerint ott is gondod volt az árral.
Marmint erre gondolsz? Hogy erre nincs valalszom?
50szer le lett irva, ez a GPU technologia parametereit tekintve egy "50-es" GPU, csak az nV fogta es "felmatricazta" a szeriat es ezt arulja a korabbi "60-as" szeriaval megegyezo aron... ha te ennek tapsikolsz, hat hajra
[ Szerkesztve ]
-
NandoXXL
senior tag
Mondod Te, Én meg láttam bemenni boltba hús vér embert aki megvette a 1050 Ti-t 2021-ben
kb. 130.000,- HUF-ért... Eladó is mondta most ezek a kártyák vannak.. (nem hittem a szememnek s fülemnek). Szóval a piac kiszámíthatatlan, abban viszont egyet értünk ennyiért ez a kártya lehúzás.
De a louis vuitton táskát is megveszik az aranyozott anál vibrátorral, még a Fi..sz-ben is ugye Szájer..
[ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Dragon3000
nagyúr
Majd ha jönnek az új engine-nel készült játékok meglátjuk mi lesz.
Értem, ha nincs válaszod a korábbi kártyák azonos árára, akkor már fanboy a másik. Szerintem mindkét oldal egész szériája egy szar a jelenlegi árakon. Az meg piac függő, hogy hol mit veszel ennyiért és ha mindenképp kell VGA és nincs más, akkor ezek közül kell választani.
-
carl18
addikt
Láttom pár tesztet, vicc ez a 4060TI eddig!
VRAM Limit már most jelen lehet, mi lesz 2-3 év múlva ? 1080P Low Textura 400 dollárért ? VIcc. Kár hogy nincs Április elseje.
Nvidia RTX 4060 Ti vs RTX 3060 Ti Performance in a NutshellHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Televan74
nagyúr
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Televan74 #403 üzenetére
Tesztek alapján pedig a kis sávszél miatt a júliusban érkező 16 GB-os változaton sem fog segíteni majd a 2x annyi VRAM, egyszerűen gyenge az egész kártya ahogy van. Plusz ugye még többet kérnek érte. Ez egy DLSS 3-mal újra kiadott 3060 Ti, néhol még rosszabb is, sokkal drágábban.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Apollyon #400 üzenetére
Belőni belőtték, csak a vásárló már nem hülye. A gyártók úgy gondolták, hogy adunk egy 250$ kártyát 400$ -ért aztán majd váltanak újra az emberek 1,5-2 év múlva megint. Éppen csak annyi pluszt adnak generációként, hogy mindig eljátszhassák velünk a fejős tehenet.
Japánba állítólag egy vásárló volt kíváncsi 4060Ti -ra az első nap. Nem tolongtak az első napon.
Úgy látszik, az emberek kezdenek gondolkodni is.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Fücsök007
őstag
válasz
Apollyon #400 üzenetére
Így van, a jobb tömörítés és nagyobb L2 gyorsítótár csak csökkenteni tudja a kevés Vram problémát, de megoldani nem, új kártyánál 1080p + közepes textúra kombó pedig vicc. Normál esetben 2-3 év kellene hogy ez a helyzet előjöjjön a játékok többségénél, koca játékos meg nem ad ennyit ezekért a kártyákért.
-
Pug
veterán
válasz
Dragon3000 #399 üzenetére
El kell felejteni ezt a "szarul optimalizalt" mantrat, a PC-s HW igenyeket mindig a konzolok fejlodese lokte meg, most jutottunk el oda, hogy a legutobbi konzol gen magas "VRAM" elerhetoseg elkezd meglatszani a PC kortokon...
Segitek, az uj Unreal Engine se lesz nagyon alacsony VRAM igenyu...
Elegge fanboynak kell lenni, hogy valaki a 4060Ti mellett kardoskodjon, ezzel az arazassal,... kb a teljes internet nepe, es az osszes reviewer is eltemette a termeket, nem veletlen... 400 EUR-ert ez DOA....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A zöldek három verziót kínálnak majd a középkategóriát célzó sorozatból.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest