- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Google Home/Nest
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
Arra jó lesz ez a konfig.
A lap is jó hozzá, mivel minden alapon fog benne futni, ezért bírni fogja a cuccost. Proci elég netezéshez, filmezéshez.
De ha "vájtszemű" vagy, akkor ne várj faja képet a filmhez..New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
SipiBcs
őstag
Őszinte leszek: nem merültem el a témában, mert nem veszek H előjelű lapot, lévén nekem felesleges a beépített GPU. Videó kártyával oldom meg a megjelenítést, hisz gamer vagyok és ott nincs tuning lehetőség. De az SB topicban van róla bőven infó az első hozzászólásban és segítenek is szívesen ha tanácstalan vagy.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
sanzi89
addikt
Az én tapasztalataim szerint kb mindegyik gyártó értelmes cuccot gyárt, kivéve az MSI, ott kb csak szar dolgot tudtam kifogni. Igaz nem egy nagy minta, de én is kerülöm ahol csak tudom, és az ismerősöket is lebeszélem a márkáról. Giga, Asrock megy mostanában, ASUS drága és nem jobb.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
SipiBcs
őstag
Szerintem erre tökéletes választás a proci, ha ilyen árkategóriában keresel és elég a két mag. A lappal már hadilábon állnék. Valami oknál fogva (sok rosszat olvastam) én nem választanél ilyen deszkát. A Giga lapokkal sok gond volt az 1155 socket-nél.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
SipiBcs
őstag
A kérdés, hogy mire akarod használni és milyen alaplapban.
Ha csak egy filmezős gép kell, akkor bőven elég egy i3. Ha játékra kell gép, akkor felesleges i5 fölé menni - max 2600k. Ha melóra kell, mert napi 18 órát renderelsz, akkor i7.
Ha H-s lapba lesz, akkor felesleges a szorzómentes k sorozatból választani a lap nem tudja a tuningot, csak minimálisan. Ha netre - filmre kell, akkor nem kell venned mellé videó kártyát. Az i3 sorozatba integrált HD2-3000 GPU a Z sorozat lapra felpakolt videó kimenetével tökéletesen elbírja a HD filmeket is.
De hogy a kérdésedre is megadjam a választ, hogy melyik a legjobb ár/ érték arányú S1155 Ivy vagy Sandy Bridge proci: nem tudom! Ha van lóvé, akkor én az Ivy Bridge környékén nézelődnék. Ha nincs, akkor az i3-as 2300 jó választás lehet az SB-ből, de csodát nem kell tőle várni.
Különben meg mellé kell tenni: 2013 nyarán beszüntetik az SB 2500K, 2600K, 2700K forgalmazását, mert valamelyik IB (talán a 2255) leveri alacsonyabb áron ezt a sorozatot.
Ezeknek az ára használtan szerintem csökkenni fog a következő hónapok során."Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
Dani_kp
addikt
Nem nyúltam hozzá, úgy került hozzám. Azon felül kijelző csere volt, szóval ami benne van, abba most az egyik cső zárlatos. Topik lakóknak 4k., ha minden igaz csütörtök vagy péntek járok csabán, illetve a postaköltség az 1k.
szerk.: illetve átforrasztottam az egészet, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
-
SipiBcs
őstag
Ha az időjárás engedi, akkor tegyük át jövő hét szombatra.
Nem szívesen pisálok széllel szemben itthon.Geby kollegát megkérem csináljon egy savazást a megfelelő helyen, hogy lássuk ki az akinek jó lehet a történet.
Még egyszer elnézést mindenkitől.
-
ko9
addikt
Hát már majdnem elkezdtem, de azt a kb 400 bejegyzést nincs kedvem kézzel bevinni... Tuti van rá valami rohadt egyszerű megoldás Notepad++-ban, csak nem találom...
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
tááo
aktív tag
Én 7.-én megyek (vagy visznek) Szarvasra valami szilva napra ahol este Mobilmánia koncert lesz és őket nagyon szeressem.
littlelion21: # 6277
Ilyet anno '85-ben - mikor az NDK-ban voltam építő táborban - láttam az ottani tsz agromókusa "szaladgált"hasonlóval.
Erre mondta Hofi: "katona terepjáró trabant amivel támadni még csak lehet, de menekülni.....""Ha faragsz még egy ilyen rímet, fogad funkcióját átveszi az ínyed" (L'art pour l'art)
-
SipiBcs
őstag
Ha a vízpartra gondolsz, akkor már nincs túlságosan jó idő a kint alváshoz (legalábbis amatőröknek ) 12-13 fok azért már csíp hajnalban. Nekem a most hétvége az egyetlen szabad hétvégém, amikor be tudok vállalni valamit.
Csinálj kérlek egy szavazásos táblát, hogy esetleg kinek jó a péntek vagy a szombat. Ha csütörtökig rábólintunk páran, akkor nyitott vagyok egy tavalyi parti party ismétlésre.
Eddig azért nem mertem kiabálni ez ügyben, mert ma fixáltam le a hétvégéimet erre a hónapra. Meeting - Pécsett, Prága, foglalt szüli napi buli a hónap végén. Ez maradt szabadon.
Ahogy most belenéztem a havi időjárás előrejelzésbe ezzel járnánk a legjobban.Szóval sörre és vízpartra fel!
-
Devid_81
félisten
-
Rimuru
veterán
Engem sem érdekel annyira, én ezzel meg vagyok elégedve, nem halnék bele még + fél percbe se. Erősebb gép nem is igazán kellene csak néha, inkább a kevesebb fogyasztás lenne a jó. Azért azt még hozzáteszem hogy a Microsoft részéről előnyös a a gyors boot mert így lehet mit mondani a marketingeseknek.
(#5637) Geby: Ha úgy nézzük az én rendszerem is ilyen pl.: egy (alap) Ubuntuhoz képest mert én csak azokat szolgáltatásokat indítom ami nekem (és a rendszer normális működéséhez) kell. Azért kíváncsi lennék mit kapcsoltak ki és hogy nem volt-e belőle baj hosszútávon.
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
Lehet csinálni hideg indítást? Az mennyi idő? Mert ugye most úgy van hogy kikapcsolásnál elment bizonyos adatokat (hibernál) a gyorsabb bekapcsolás érdekében. Ha már itt járunk mennyi idő kell kikapcsoláshoz? Azt valahogy soha nem említik meg.
Nekem:
Gombtól a Grubit, szóval még bőven nem OS-t tölt: 18,36 (ti is megmondhatnátok mennyi idő kell a rendszertöltőig)
Terminál: 30,59
X Server + SLiM: 33,91
Kikapcsolás: 8,08Mindezt egy régi gépen (meg is látszik az értékekből). Összehasonlításként még annyit tudok mondani hogy régen egy élet volt mire az XP betöltött, de az kinek nem?.
Vigyázat, csalok!
-
ko9
addikt
Én is most újrahúztam Enterprise-N RTM-re, látható a változás a RP óta, nagyon.
Amúgy tapasztalataimat gyorsan összeszedem, hátha valakit érdekel:
- Gyorsabb, mint a Win7 "gyengébb" gépeken is (kíváncsiságból feltettem 1GB memós, 2Ghz-es duplamagos laptopra, és jobb volt mint a Win7),
- Mindenki a Metro miatt húzza le, pedig nem más, mint egy átalakított, dizájnosabb StartMenü. A csempéken kinnvan pl a Csabai időjárás, legalább nem kell Asztalra a HTC Widget, követem egyszerűen az árfolyamokat stb.
- Külön program/eszköz nélkül mountolja és/vagy kiírja az ISOkat! Ez rohadt hasznos
- Mappakezelésnél új billentyűkombinációk vannak, és fájlkezelési műveletek (kijelölés megfordítása pl).
- Intéző is szalagos lett, dupla kattintással ottragad, szintén duplával visszamegy ha nem kell, és szem előtt vannak a legfontosabb műveletek,
- Gyorsabb keresés!!
- Gyorsabban bootol mint a Win7. Tapasztalatom számokkal nincs, csak érzésre, mert sose stoppereltem, de míg az Asztali gépen (2x3,2Ghz 8GB DDR3-1333) a Win7 elindul, én addig laptopon (2x2,2Ghz, 4Gb DDR2-667) már bejelentkeztem, és elindítottam a Chromeot. Egyik ismerősöm szerint, aki SSD-t használ, nála 15secbe kerül, hogy elindítsa a Win8-at, majd a Chromeot.
- Alkalmazkodtak az új technológiákhoz, értsd ha SSD-t érzékel, akkor alapból kikapcsolja rajta a defragot, és felajánlja a TRIMet, RAID kezelésben is módosítottak, és úgy az egész Lemezkezelés sokkal "profibb" lett.
- Majdnem kimaradt a Feladatkezelő - ami egy áldás lett, sokkal átláthatóbb és kezelhetőbb.
- Maga az UI egyszerűbb, átláhatóbb, kinézetre sokkal letisztultabb, nekem jobban tetszik mint a Win7.Nagyjából ennyi első levegőre, aki teheti, próbálja ki, a Metrot meg kell szokni kicsit, de megéri
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Legálisan beszerezhető volt a Release Preview a PiciPuha webszájtjáról, nem tudom ott fellelhető-é e még, én ezt hasnálom most is.
Viszont ma épp barangoltam a Kalózöbölben található virágboltban és megakadt a szemem egy Enterprise verzión, hangzatosan ki volt emelve a neve, végig nagybötűvel.
Ha véletlen arra jársz és nem találod, akkor jelezz, és elrakatom neked[ Szerkesztve ]
-
Undoroid
őstag
Nem semmi cucc! Elég agyament lehet a feltaláló, de az ötlet jó!
* * *
" ...légpuska, vagyis légypuska... " Uram! Ez eléggé aranyköpés gyanús volt kérem!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Undoroid
őstag
Akkor két vezetékdarab és az elmaradhatatlan szigetelő szalag kombó és meg is vagy! Elég kretén és igénytelen megoldás, de a végeredmény a lényeg!
* * *
Hoppá! Jó binyigli az! Sokkal kevesebb a baj vele, mint ezekkel az új, csillogó masinákkal!
Most már tényleg fotózd le!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Undoroid
őstag
Szia Koma!
Miért nem csapolod meg az egyik Molex-csatlakozót és miért nem onnan veszed le közvetlenül az 5V-ot? Ez lenne a legkézenfekvőbb megoldás!
* * *
Tedd meg!
* * *
tááo!
Félelmetesen adják elő! Akkorákat takarnak, hogy még nézni is rossz, de szerintem nem kell túl sokat várni a következő ilyen eset elérkeztéig... Mennek ész nélkül!
* * *
Góré!
Nem hangzik valami jól! Kíváncsian várom / várjuk az infókat!
-
-
Undoroid
őstag
Szia Koma!
Ha majd visszajössz, akkor privátban kérnék Tőled a következő termékeidről egy árképzést:
- Ramok
- Táp
- ODDEgyenlőre csak érdeklődnék! Ha látogattad volna a másikat is, akkor láthattad volna, hogy éppen tápkeresésben voltam.
Köszi!
* * *
Azért ebben a hozzászólásban nagy igazságok és aktualitások vannak ám kérem! ...pedig évekkel ezelőtt íródott!
* * *
Lényegében a ténykedésük iránya az ami a kettőt megkülönbözteti egymástól! ITT még van egy rövid leírás...
" A fenti beosztások nem kőbe vésett jelek, mondhatni nem áll le sheriff a megyehatáron, bárki bárhol beavatkozhat belátása szerint.
Emellett a portálok HÁZIGAZDA tagjai is moderálhatnak szükség esetén. "https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
ErikSon
tag
Szívemre tettem: volt már javítva úgy 3-4éve.
Egyik reggel se kép se hang. Elvittem a panaszervízbe és jeleztem, hogy ha nagy a baj akkor inkább cserélek laposra. A szervizes lebeszélt róla és kb. 7000,-Ft kifizetése után vihettem haza. Vasárnapig működött hálószobai tv-ként, azóta várja új gazdáját.
- Mit csinál a jövendőmondó kannibál? - Jósokat eszik...
-
Undoroid
őstag
Szia Koma!
" Undi sztem vagy sátánt idéz, vagy egy macskán hajt végre rituális dolgokat. "
Minek idézzem meg saját magamat?
A macskás dologhoz nincs valami jó recepted?
* * *
Szerk: Látom, hogy néha nem árt szólni, ha van valami... Mivel idén még nem volt helyi PH!-s összeröffenés, akkor nézzétek meg EZT a linket! Talán már páran láttátok, de lehet, hogy nem. Esetleg érdekes lehet...
Az EZEN a linken található játékot is lessétek meg! Még nem jutottam el a végére...Aki odajutott az írja már le!
Eddigi távolsági rekordom: 74732
Magassági pedig: 4718[ Szerkesztve ]
-
Geby
senior tag
Nekünk van a sima zöld, hogy csavarodós e vagy sem azt nemtom, gondolom valami UV állós lehet, de ebben sem vagyok biztos. Abban viszont igen, hogy aránylag jól bírja, megvan már vagy 5 éve. Van belőle fél" meg 3/4"-os is. Viszont a múltkor sikerült szintén ebből a zöldből valami silányabb minőséget kifogni. Már érzetre is nyeklik-nyaklik, na az tuti nem fogja sokáig húzni. Törik ha nem vigyázol rá. Többnyire kint vannak a kertben, csak télire vannak összeszedve. Gondolom a sárga csavarodásmentes jobban bírja, de hát ugye ez csak az évek múlásával derül majd ki.
-
mezis
félisten
Az elektronikus antenna átkapcsoló alap kapcsolása igen egyszerű. Léteznek ilyen célra kifejlesztett diódák, melyeknek nagyon kicsi a kapacitásuk. vagyis kellő mértékben csillapítják az 1 GHz közeli jeleket is. Mindaddig, amíg a nyitó egyen feszültséget nem kapcsolunk rá. Akkor viszont szinte akadály nélkül átengedi. Kell még egy kondenzátor, hogy ne menjen ki az egyenfeszültség a tuner felé, valamint egy kis szűrés az egyenfeszültség felé. (A Hobby elektronika fórumon kaptam ezt a kapcsolást. Már majdnem megcsináltam, amikor ráakadtam az egyszerű mechanikusra.)
A mechanikai kivitel nem lehet egyszerű, mert egy pici vezeték darab is antennaként működhet és a kondenzátoroknak sem biztos, hogy megfelel egy tárcsa alakú
mezis
-
george11
addikt
-
mezis
félisten
Én a legegyszerűbbet vettem, kb 600.- Ft-ért. teszteltem az "áthallást", csupán valami nagyon szemcsés képet láttam az analógból. A digitálisból érthetően nem jöhetett össze kép.
A mechanikus kapcsoló hosszú útjából következtettem arra, hogy bizonyára megfelelő lesz a leválasztás. A linkelt 7900 Ft-os szerkezeten gyanúsan csekélynek látszik a kapcsoló elválasztó képessége. Bár lehet nagyon trükkös is a dolog, vagy elemmel, elektronikával történik a kapcsolás. (Létezik ilyen frekvenciára kapcsoló dióda.)
mezis
-
Devid_81
félisten
Nem nem nem, és nem.
Semmi esetre nem maradok itthon, eszembe sem volt/lesz egy jó ideig.
Hazajöttem, mert rendbe kellett tennem pár dolgot, magamon, és a környezetemben
Majd vissza esős sz.ros Londonba és rakom össze a pénzem, szépen, ügyesen.
Majd amikor megvan (kb karácsony) akkor intézem itthonról a vízumot, és reppenek messzeföldre....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest