Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz inspiroyhome #94289 üzenetére
-
stratova
veterán
Mobil, ph fórum, szőnyegpadló. Mire a gyerek + anya felébred már rendben is van a hátam. (csak én szeretek kiterülni a padlón (józanul is))?
Popes: úgy-úgy amikor 4 éve vettük a lakot a első héten meló után az albérletből jártunk át festeni esténként (BKV viii vs xi). Hétvégén egyedül átmentem kifestettem mégegyszer a lakást majd elnyújtam a padlón bámultam az ablakon át az udvari fák lombját s hallgattam a madarakat. Az egyik legjobb délután volt az elmúlt pár évben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
e3 live, sör, piDza
-
MiklosSaS
nagyúr
Lehet ma este kihagyom a jatekot...valami nem OK a gepemel...valami nem ugy megyen ahogy szokott. Mocskos rohadt Asus, lehet nekem sem gyere be ez a bios update, aztan vissza a regit. Mind1....
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Habugi
addikt
válasz #81556480 #94280 üzenetére
Ez a magyar közlekedési morálva vetítve tökéletesen igaz, ámbár érdemes hozzátenni hogy tisztelet a kivételnek, hiába nincsenek sokan.., cirka ~0.001%..
(#94281) miklosss2012:
Vasárnaponként elvétve vagyok csak bekapcsolva, tudhatnád..
(#94283) norbert1998:
Szerintem majd csak éjfél után valamikor (mármint mega zombi über hedsát apokalipszis 40.000), Border2 mehet részemről ha összehalászod az étcsokit.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
bandi0000
nagyúr
Na én is megkezdtem a nyaralást, de úgy néz ki töbet ittunk mint nyaraltunk eddig
Xbox One: bandymnc
-
törölt tag
-
Habugi
addikt
válasz norbert1998 #94271 üzenetére
4playeres mint az összes többi ehhez hasonló játék.
G2A-ról 1300Ft volt.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
-
norbert1998
nagyúr
cnc-ben kinek van egy kis tapasztalata? zavarhatnám őt pm-ben egy kicsit?
-
Mahrenburg
őstag
válasz MiklosSaS #94270 üzenetére
Tarthatónak tűnik, mivel a 32 magos hasonló órajelen bőven belefér a 95 W-os TDP-keretbe... De a 32 mag 3.0 GHz-en a 65 W-os TDP-határt sem feszegeti, ami nem rossz ha azt vesszük, hogy azonos órajelen az egy szálas teljesítménye kb, duplája a Skylake-CPU-knak...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
HSM
félisten
válasz Whysperer #94264 üzenetére
Én 1v1 és 2v2-t toltam, 3v3-at igen ritkán. Viszont nálad nagy segítség a CPU-nak, hogy ott figyel mellette a 940M. Nekem a CPU IGP-je is kellett, ami azért csak beleharap a memória sávszélességbe, L3-at használ, szval azért belelassít kissé a prociba is. Örültem, hogy elfutott abszolút minimumon rajta rondán, de élvezhetően...
Egy nagyobb 2v2 vagy 3v3 csata amúgy rendesen rábüntet a 4Ghz-es hatmagosomra is... Még ha csak 2 szálat is tud használni....
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz norbert1998 #94269 üzenetére
Ugy tudom 4-en lehet tolni egyszere...
@Mahrenburg: 24 magos, 48 szalas VIA CPU....4.8 GHz-en 65 W-os TDP-vel.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz MiklosSaS #94266 üzenetére
Na, én 19 évesen is valahol itt tartok most. Tökre örülök hogy megy, és nincs mit fejleszteni rajta.. Mondhatni tökéletes számomra a mostani gépem.
Na persze, nvidia kártya csere ötlet még mindig képben van, de utazás meg jogsi miatt ez bőven nem élvez akkora pioritást.
Örülök hogy sikerült 2-3 nap alatt belőni egy stabil tuningot, amit több mint fél éve használok.
-
MiklosSaS
nagyúr
Egy masik erdekes dolog amit eszre vettem magamon. Venulok...csalad, munka..annyira lekot hogy semmi idom es kedvem nincs a tuningolashoz. Amikor megvettem az MSI XPowert azt hittem hogy szenne fogom a processzort tuningolni...hat nem ugy volt. Orultem ha idom volt par ora jatekra.
Most egy picivel tobb az idom (fiam alszik rendesen) de semmi kedvet mar nem erzek a bench-elesre. Menjen stabilan, annyim amennyi eleg...oszt csokolom...oregszem, kezdi erteket vesziteni szamomra a tuningolhatosag. Legyen egy par szaz MHz plussz...oszt jo'van az...nincs mar kedvem piszkalgatni, ugy mint 3-4 evel ezelott.
Lehet majd egy szep napon azt is elerem hogy szorzozaras CPU lesz a nagy gepemben...
-
MiklosSaS
nagyúr
Peter: anno a GTX 980-nal leteszteltem az i3-4160-at.
FHD: cpu 90-100 %, vga 65-80 %
1440p: cpu 90-100 %, vga: 75-90 %Tehat, lehet az 1440p nem nagy durranas mint a 4K/5K/8K de HD/FHD-hoz kepes egy keveset orvosolja a CPU limitet.
-
HSM
félisten
válasz Whysperer #94261 üzenetére
Nem hát. Nekem asszem 220 körül kap turbo nélkül, 2,7Ghz alapórajelén, úgy szoktam használni. Mondjuk hasznos opció a turbója, rákapcsol akár 3,2-3,4Ghz-re. De olyankor eléggé melegszik és fogyaszt, dehát valamit valamiért. Pl. StarCraft2-ben minden Mhz jól jött, mikor notin elkezdtem játszani, és még nem volt asztali gépem.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Habugi #94259 üzenetére
Megint keményedik a gatyádban valami amior az egyszállas dologba belegondolsz? Idézem megint egy fasza havert az FX topicból két éve...
"Ki az a hulye fasz aki 2015 peremén egyszálas tesztekre izgul?"
Ha teszt kell, ott a FS, Vantage, Cine....verd magad.....a méregtõl
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz MiklosSaS #94258 üzenetére
Gihi, hahhhaaa, teteteTE..!
Futtasd azokat a teszteket had röhögjek méééég..
Szerintem leszek, viszont elképzelhető hogy csak 11után.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Habugi #94257 üzenetére
Az igazság tetszik, de akkor olyan valaki mondja aki ért is hozzá
Na akkor este gama....zombizunk? @Fincsibe vedd meg a Sniper Nazi Zombie Army II-õt....
Ps. Azért megnézném azt is. A 380X meg a 980Ti nem egy kategória...dehát megértem, nem tudhatod...nvidia kártyát is csak fotón láttál
Ha meg nem viselkedsz illedelmesen, kiraklak a topicból mint macskát szarni
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz MiklosSaS #94240 üzenetére
"Mondom most ugy viselkedsz mit mordorban a Radeonal...még szagolni sem szagoltad a HEDT-t de leírod hogy gyengébb.."
Bibis lettél? Kérsz egy ölelést?
Btw.. Te írod ezt nekem???
Ráadásul nem írom le a nevét de tudod kire gondolok(al) "érvelsz"?
Ennyire?! Húúúú,neharagudj..MrHetenkénti fúdenagytrolltopic ez..!
Figyi Saslik, ha nem tetszik az igazság, nem bírod a tempót akkor lehet keresni másik topicot ahol mehet a babusgatás..
Most érted, nincs ám semmi gond, senkinek a szemében nem leszel már ennél kisebb azért mert erős egy szálat igénylő játékok úgy futnak nálad 980Ti-vel mint hpéternél 380X-el..
Há' nyézzenek ogya' hogy viszelkednek mán' itt eggyeszek..
Mutaszd ki bántott gyól szétcapom!!Háháhhhhháááááááááááááááááááá!
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz #Morcosmedve #94255 üzenetére
Hát mit is tudok erre mondani... Én is benne vagyok a tuning mókában lassan 10 éve, de nekem az a tapasztalatom, hogy néha iszonyatosan sunyi hibák tudnak bizony előjönni. Nekem pl. az i7-920-asom volt a legviccesebb, minden létező tesztprogramom napokig futott rajta (memória, mindenféle prime, linx, super pi), ezenkívül alapos ráhagyás, stabilan, gond nélkül üzemelt lassan egy éve, amikor egyszer észrevettem egy apró pici pixelhibát az egyik videóban, amit lejátszottam vele. Namost egy prime+gyorsított videó lejátszás így együtt már kidöntötte 5 percen belül megismételhetően kékhalállal. Annak a procinak az volt a gyengéje. A 4690K-m meg a prime alatt tudott kidőlni, de valamiért csak 8-10 óra megszakítás nélküli futás után. Szóval vannak nehezen magyarázható dolgok, amin nem sokat segít a tapasztalat. Egyik esetben sem volt ezeket az extrém eseteket leszámítva semmi gond a használhatóságukkal.
Mikrokód... Hát nem tudom... Hacsak nincs valami durvább hiba bennük, amit a szerver piac miatt itt inkább sebességvesztéssel javítottak, akkor nem lenne szabad emiatt lényegesen lassabbnak lennie egy Z97-nél.
Pont azért jönnek ezek mindig egy év csúszással, hogy a hibák kiderüljenek az asztali verziókban, mire ezeket nagyágyúkat kihozzák. -
#Morcosmedve
veterán
Elolvastam, jól van belőve, belőve, megnyugodhatsz! Simán eldobja magát bármikol. Nekem volt LinX 0.6.5-el tuningolt proci és arra is kellett még egy fesz lépcső, mert egyszer eldobta magát egy hét alatt.
Annyi gépet tuningoltam már, hogy ezt már lehet érezni, te is tudod milyen az."PCH" nak hívom, de persze mikrokód! Szerintem nem sikerül ez nekik valamiért tökéletesen, nem tudom, hogy miért. Broadwell-E érdekelne, hogy mit csinál, ugyan abban a lapban...de nem alapon, az nem nagy szám...hátha maga a proci mikrokodja a ludas, de ezek a BIOS frissitesek nem túl bíztatóak.
Több, mint két éve jött ki az X99, azért ez eleg idő, azt gonsolom. Z170-nél azért az előző Z széria azért segítség és az X99 DDR4 próbálkozásai, mint tapasztalat. Egy hónap után már bőven volt használható BIOS, sőt, MSI-nél nem, ami napig nem merik venni-nincs tapasztalat, Gigánál a memória "OC"-XMP is gond, mai napig nehezebb jót venni alá.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
törölt tag
ez a stég FM te bunkó
-
HSM
félisten
válasz #Morcosmedve #94249 üzenetére
Akkor olvasd el mégegyszer: "Halkan megjegyzem, a nem tökéletesen belőtt tuning nagyon gyakran először ilyen fura lassúságban, bizonytalanságban nyilvánul meg. "
Nem azt írtam, hogy instabil. Amúgy a videóvágú szoftver az egyik legkevésbé érzékeny program a procihibákra, legfeljebb a végeredményben megjelenő fura képi hibák (ami megint nem mindig feltűnő) lehet árulkodó instabilitásra. Szóval nem kell ahhoz intsabilnak lennie, hogy már bizonytalankodjon. De ha már a belső ECC-nek kell bizonyos hibákat korrigálni, az már meglátszhat a teljesítményen.
Az enyémben amúgy még nem PCH volt. Maga az X58 gyakorlatilag egy 36 sávos PCI-E vezérlő, amiben van egy QPI link a procihoz, meg egy asszem DMI link az ICH10R déli hídhoz.
Egyébként nekem azért is fura ez az egész történet, a rendszersebesség tekintetében annyira kicsi a jelentősége már ezeknek a PCH-knak, minden lényeges cucc a prociban van az X99-nél, ahogy a Z77/Z97 rendszereknél is, proci, L3, PCI-E, memóriavezérlő... Ezekhez képest ami a PCH-ról jön, hálózat, hang, tároló már alapból tetű lassú periféria kategória.Amúgy már generációk óta nem 0,5-1 hónap, mire épkézláb BIOS-ok jönnek, hanem inkább alsó hangon 3-4.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz norbert1998 #94247 üzenetére
vótmá
-
Popes
őstag
válasz norbert1998 #94247 üzenetére
Miért ne?
Neked is találtam valamit. from inside talicska
De meg ne merj sértődni mert a tied lesz a Sasss büntije.Deus ex machina
-
#Morcosmedve
veterán
Akkor mi a nem stabil?
Azt elhiszem, hogy egy régebbi normális PCH-s i7-ed működik és ár/érték miatt pláne öröm bódottá, de 3-4x annyiért nem az, pláne, hogy erre hoztak új procikat. Z68-Z77-et kellett volna megcsinálni, hogy ne legyenek ezek a random problémák.(#94240) Sass
"Péter egy, de vagyunk többen (jómagam, BMW, okoska, stb) akik zongoráztak skylake-el is és az ellenkezõjét állitottak..."Szerintem a felsoroltak közül mindenki a 2-3-4-ik lapot memóriát es procit használja, nem véletlenül, eddig tartott összelőni HW/SW szinten a gépet és látod, neked is egy update és szétesik a francba, mennyire lennél ideges, ha 6850k-t vettél volna és kezdhetnéd előről a mókolást, csere-berélést.
Sajnos én is azt hittem, hogy nyugi lesz 5820k-val, jó lesz, stb, ahelyett, hogy kivártam volna, hogy lehessen kapni 6700k-t és összeálljanak 0,5-1 hónap alatt a BIOS-ok.Minden esetre örülök, ha rendben van minden, csak gondolj vissza te is.
Habugi: Skylake-ben is találtál urban legend Szinyákot.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
HSM
félisten
válasz #Morcosmedve #94246 üzenetére
Elolvastam előszörre is, ne aggódj. Továbbra is tartom, amit írtam.
-
#Morcosmedve
veterán
Olvasd el ujra.
Sass, neked is ajánlom, ezzel kiegeszitve:
Nem, ez nem az én procim, nem az én gépem. Több mint fél éve megy és stabil minden videovago szoftvere es jateka alatt. Ez, ami nalam is stabil volt.
Az en lapjaim kozul 2 hibas volt, visszakaptam a penzt, ha jo lett volna, nem adta volna vissza magyar kisker elhiheted, angliabol vett SoC az lehet mas kategoria, de azt is zokszo nelkül fizették vissza...
Mindegyik lapom 3 db procival teszteltem le és 3 db Quad KIT memoriaval, amibol az egyik volt az enyem es hibatlanul megy woros-nél. Procimról se írt egy rossz szót se, aki megvette, nem tudom ezek után mit nem lehet érteni. BTW. a CPU+Ram kombom pedig 2 lapban lett kiprobalva, azokban szinten mentek.Ennyire stabil: 3907-től lehet olvasgatni. És ez csak ~20 h.sz. Nagyon nagyon kevés embernek stabil nem alapon használva. BMW001 is megküzdött vele, de mégis 6700k-ra megy. Okoska, leírta, hogy nem volt annyira jo a lapja, nem véletlen, türelmetlenek voltatok. Normális gyártónál hamar megoldottak mindent.
Meg kéne próbálni újra, amiről Habugi beszél, arról beszélek én is, ez kb. olyan langyi tőletek, mintha nem látattok volna direktséget jobb MHz/CL arány-tól és arról vitatkoznánk.
Én elfogadom, hogy jó a forrasztott kupak, ez igaz is, de arányaiban a Skylake ragasztva is jobban hűthető, mint a Haswell-E, sima Haswell-nél nagy volt a szórás, nehezen volt hűthető. Illetve jó a több szál, specifikusan használva, na ez az amit itt senki se használ.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Popes
őstag
Mi ez már megint, el lesztek fenekelve.
Deus ex machina
-
törölt tag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Habugi #94239 üzenetére
Péter egy, de vagyunk többen (jómagam, BMW, okoska, stb) akik zongoráztak skylake-el is és az ellenkezõjét állitottak...
Péternél valami nem volt kerek...döglõdtek a lapok a processzor alatt..nekem volt giga, msi most asus nulla gondal.
Mondom most ugy viselkedsz mit mordorban a Radeonal...még szagolni sem szagoltad a HEDT-t de leírod hogy gyengébb...
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz MiklosSaS #94238 üzenetére
hpeter fogott, többet is, elmondta mit tapasztalt, alátámasztottam tesztekkel, ez az amit Te nem vagy/voltál hajlandó megtenni, pont. Épp az ilyenekre értettem a handa-bandát, köszihelló..
Estére dingelj be zombizni privátban, Skypeon majd lökheted a sódert 130/105 FPS között hogy jött ki a 2-3%.., ott jóval nehezebben kapcsollak ki, viszont egy sör társaságában már sokkal jobban viselem.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Habugi #94234 üzenetére
Fogtál valaha 2011-es processzort a kezedbe? Tesztelted? Tuningoltad? Vagy csak a netrõl gyüjtöd az infókat...
Megjegyzem ez neked az elsõ intel az utóbbi 5 évben és olyannak próbálod magyarázni aki végig zongorázta az összes intel terméket.
Az X99 erõsebb, stabilabb és pont. Egy szálban alapon nem combos de 4.4 körül már nincs baj bele.
És ne felejtsük...ez félig szerver vonal...nem olcsósitott mainstream.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
inspiroyhome
senior tag
válasz norbert1998 #94236 üzenetére
próbált scammelni a drága
-
norbert1998
nagyúr
válasz inspiroyhome #94226 üzenetére
ezwut?
-
törölt tag
válasz inspiroyhome #94226 üzenetére
kamuztam. csá
-
Habugi
addikt
válasz MiklosSaS #94230 üzenetére
Ezzel a Linxel (+beállításokkal) tolj egyet 4.5-ön, forrasztott kupakkal, vízzel!
Skylake paszta & lég.
(#94229) hpeter10:
Egy ponton túl kár a Sasnál feszegetni ezt a témát, észrevehetted volna már.
Lehet, csak jön majd a handa-banda mi nem stimmelt nálad, egyszál difi megint oda van sejtve 2-3%-ra, emlékezz vagy keresd vissza legutóbb negyed éve mikor megkértem nézzen meg egy-két benchet mit rendezett..
"100éves" ( ), erős egy szálat igénylő játéknak itt van az FC4..[link]
Meg lehet figyelni szépen azt a 2-3%-ot.., 4.6-os 6700K & 4.6os 5820K és utóbbi mellett 3200as RAM volt..
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz #Morcosmedve #94231 üzenetére
Na itt van az ami nem frankó, mivel tök ugyanaz a VGA-val nálam jobban megyen az 5820K CAD-CAM programokban.
-
HSM
félisten
válasz #Morcosmedve #94229 üzenetére
Hát nem tudom, nekem az X58 is érzésre fürgébbnek hat, mint akár egy húzott Z97. Szóval nehezen tudom elképzelni, hogy ennyire el legyen rontva az X99, főleg, hogy ugye az félig szerver PCH, ahol azért jóval magasabbak az elvárások.
A Haswell-nél egy szemétdomb volt az a kupak, persze, napi használatban 60 fok, de mégis úgy kellett belőni, hogy ne süljön meg a maradék időben sem. Szégyen, hogy max 100-120W-ot tudott elvezetni így a kupak, ehhez képest most a forrasztott 6-magosom ugyanazzal a hűtővel 200W mellett is köszöni, jól van. Skylake-nél picit valóban jobb ahelyzet, de továbbra sem kéne.
Az könnyen lehet, hogy bizonyos modelleknél el van szúrva a BIOS, de ez kétlem, hogy a PCH vagy a platform hibája lenne.
(#94231) hpeter10: Halkan megjegyzem, a nem tökéletesen belőtt tuning nagyon gyakran először ilyen fura lassúságban, bizonytalanságban nyilvánul meg. Szerintem simán csak rosszul volt valami beállítva az X99-en, hogy nem úgy ment, ahogy kéne.
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MiklosSaS #94230 üzenetére
De, azt a gépet két hónapig én használtam, kölcsön kaptam, hogy legyen gépem, cserében rakjam össze, mert új volt minden+tuningoljam meg. Azóta is azzal a tuning-al megy (fél éve). 4,5/4,2 3000MHzC15. Ekkor volt, mikor írtam is, hogy a 6700k jobban forgatja az objektumokat Catia-ban, ami eléggé meglepett, mert pont ott nem vártam semmi javulást, pláne, hogy eladtam az MSi 390-t is.
© asszongya'hogy
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz #Morcosmedve #94229 üzenetére
Nálad valami nem volt rendben az X99-el, mert én Z170 után erõsebbnek érzem.
4.4 GHz - 1.2 V-al Lynxben sem lépi tul a 80 fokot. 4.6-on 1.25-1.27 V-al tartja a 90 alatt ugy hogy a ventik 800-an és a pumpa 1800-an. Ha a pumpa 3000-re rakom, a ventiket meg 2000 köré akkor 80-81 a max.
Visszont a skylake is tud melegedni, vízhütésel volt az már 90-95 fok is nálam.
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MiklosSaS #94227 üzenetére
Szerencséd volt!
Nem mondtam, hogy gyengébb, rosszabb Jo, egyebkent szerintem gyengebb is, kiveve a Cinebench jellegu program renderekben, 5930k 6850k-tól felfele jobban eszlelheto, de masban tobabbra sem...a tobb lane PCIE-ban nem hiszek, SLI-CF szinten urban legends szaga van. A Broadwell-E nél se javult semmi, kellett volna nagyon egy jobb PCH.
1440p még nem olyan nagy durranás, pláne egy kártyával.
"Szaz eves egyszal jatekok" - olvass vissza mikkel jatszol! Bőven van DX12 alatt is CPU limit, talán 4k-n nincs annyira, nem régiben volt vs-ben egy ilyen teszt, ahol szépen kidobálta a csúcs VGA-kat a puhaproci.Nem, nem érzed az erőt, frissen felrakott 5820k-s tuningolt gepnel is boven lassabbnak tunt a használat és Z97 után se voltam ezek szerint hülye, csak akkor nem hittem el, hogy ez a platform sajátja, nem annyira érződik pikk-pakknak, persze, volt egy day1 sz@r BIOS-os MSI lapod meg 6700k 1 hétig, az nem valami jó érvelési alap.
HSM: Skylakenal nem meleg mar ugy mint Haswell-nal es jol tudod, hogy a LinX-en kívül azonos orajelen teljesen ugyan ugy melegednek vs. HEDT.
Haswell-re is igaz,maz extreme OC-s meg vegye le a kupakot. Meg lehet kérdezni, hogy hány fokos Sass 4,4-es 5820k-ja. TDP-re teljesen ugyan ugy van belove a kupak, arányos mindkét platformon.
Foggalmad nincs az X99-ről mekkora broki PCH - BIOS, minden gyártónàl.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #94224 üzenetére
"regteteg a nyug az X99-el"
Ha már egyszer jól működött, minek kellett piszkálni? Jó, tudom, az újdonság varázsa, de akkor meg ez a nyűg ez pozitív, lehet vele "játszani".Amúgy 100X inkább kéne egy nyűgös HEDT, mint bármi más.... Nekem volt Z77, Z87, Z97, megvannak azoknak is a maga nyűgjei. A forrasztott procival való szenvedésről nem is beszélve.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz #Morcosmedve #94225 üzenetére
Nem sikerult eleg nagy kinlodasal vissza raknom a regi nem Broadwell-E biost (nem ismerte fel a VGA-t, majd az USB-et..aztan rendbe jott).
Azert en nem neveznem gyengebbnek a X99-et... ..odabaXik rendesen a Z170-nek
Ugyanolyan porgos a rendszer X99-el is...nyugtasd csak magadat ...en 6700K-tol leptem atal 5820K-ra.....erzem az erot
Jatekban sem erzek kulonbseget, kulonosen hogy en 1440p-ben tolom...oda mar az 5 GHz-es FX is jo volna. Jah...lehet a 100 eves egy szalat terhelo jatekokban van 2-3 % a skylake javara...[ Szerkesztve ]
-
inspiroyhome
senior tag
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MiklosSaS #94224 üzenetére
Olvastam a topikjaban, de nem voltam meglepodve es persze nem egyedi hiba... mondjuk sokat gondolkoztal a backflash-en.
Viszont szerencsed volt vagy ez meg nem broadwell-e-s BIOS? Vagy az elozo mar broadwell-e-s volt? Mert vissza tudtad tenni a regit.Mind hiaba, az elso maximum 1 honap (akkor is 6-10 BIOS jott ki, illetve ez mindig igy van uj lapoknal) utan mar jok a Z170-ek, kiveve az MSI es a Giga, aki utana is kinlodott igy nem ajanlja senki (de, utobbit players111 ) a probalkozast veluk.
Inkabb mond azt, hogy ciki lenne egy modernebb es megbizhatobb gepet venni, mikozben egyedul egy kicsit a tobbszalazasban jobb az 5820k (de minek...), csereben lassu a rendszer, ami rosszabb, FPS-ről nem beszélve.
X99 egy kinlodas... nem hiaba mondtam tobb embernek, ha megy, felejtse el az update-et, oruljon neki, hogy nem b@szakodik.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz #Morcosmedve #94222 üzenetére
Az este elszorakoztam a 2011-es Asus BIOS-al, kezd hasonlitani a skylake platformra. Ket uj BIOS egyik sem jo...lehetetlen a ramokat magasabb orajelre birni mint 2133.
Egyreszt igazad van...regteteg a nyug az X99-el. Mar neha elgondolkodok a valtason....csak vissza fele nem fejlesztenek mar...
-
inspiroyhome
senior tag
Napot.
-
MiklosSaS
nagyúr
Napot!
-
DiszNóÓl
senior tag
-
Habugi
addikt
válasz #81556480 #94215 üzenetére
Az első problémára tudok csak reagálni mivel a másik kettő nálam nem jelentkezik, ezzel se fogsz sokra menni, TTomax már leírta a lényeget/megoldást.
Btw nálam is VSR@1440p játék után csapja bal oldalra az összes ikont, hasonlóan hozzá, nálam is 3rd party cucc van fent amivel egy mozdulat visszarendezni egy korábban mentett állpotra, nevezetesen: DesktopOK.
Jáúú rheggelt a topicnak..!
(#94211) Gyuri27:
Kb.., de a balta ténye illetve az hogy még picit fel is húzták.., szóval na, váróóósss.
[ Szerkesztve ]
-
-
Methionyl
senior tag
Nem annyira vészes a gyökérkezelés. Ha rendesen megkapod az érzéstelenítőt és min 15-20min várás van, semmit nem érzel. Csak a szokásos fúrás rezgését meg a szádban kellemetlen ízt. Illetve sok szerencsét mert ha nagyon elbaszottul van a gyökér járat és nem találja az utat a doki akkor szájsebészet
Jah am btw reggelt..vagy mi.
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
TTomax
félisten
Az első két problémád nem egyedi,sokat keresgéltem már ez ügyben,sőt nálam is jelentkezik amikor egy játékot DSR 4vagy 5K-n játszok,és visszalépve az 1440ps desktopra mindent szépen bal oldalra összerak.Szerintem ez a Win10 illetve a WDDM 2.0 hibája,talán majd egyszer javítva lesz.Átmeneti megoldásként ezt tudnám ajánlani ICU,nem kell tőle félni, freeware,open source magam is használom.Egy hátránya van,időnként kell csinálni egy-egy mentést mert abból állít vissza,ha közben van olyan ikon ami eddig nem volt akkor az a bal felső sarokba fogja összerakni egymás tetejére,asztal jobb klikkes menüjébe integrálható tetszés szerint.A harmadik problémát talán ha egyik géped offline fiókra mentene akkor megoldódna.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
törölt tag
válasz MiklosSaS #94214 üzenetére
elszaródott a cég. lehet hogy lelépek
bevetettem pár helyet az udvaron fűvel és most gyönyörű szép a gyep ( kapott pázsit műtrágyát is)
gyökérkezelni fogják a fogam és cefetül félek
van egy nagyon nagyon idegesítő win 10 probélmám. vagyis 3 .
Ezt olvashatják mások is, nem kell átgörgetni, nem a személyes nyomoromról van szó benne:az egyik, hogy kikapcsoláskor, vagy hibernálásból való visszatéréskor összerakja az ikonokat baloldalra, mint ahogy az alap rendezés van
a másik hogy ilyen állapotból való visszatéréskor a képernyő jobb szélének nincs vége, a kurzor megy át a nemlétező 2-es monitorra, mindig ki kell kapcsolni a beállításokban hogy csak 1 megjelenítő legyen ( ez amd probléma lehet , mert ez a vga még tök más gépben is ugyan ezt csinálta )
harmadik és egyben utolsó sirály kis gubanc: win10,laposon meg, ezen a gépen is, oszt ha az egyiken megváltoztatom a hátteret, megváltozik a másikon is mert hálózatban van (?) a rák egye meg.
-
törölt tag
Reggel Passau , most meg itthon. Na és nagykocsival jöttem! jó kis trip volt pár percen múlott hogy nem férek bele a vezetési időbe
na de itt vagyok .és mindjárt ontom is az okosságot
-
Stepo
aktív tag
válasz caindwan #94210 üzenetére
Sajnos csak a gépet fújja a 8 venti.... a nagyot még nem hoztam be a szobámba.... a hőfok még nem haladta meg a lustaságom szintjét...
Na ha azt behozom... akkor tényleg lobogni fog a hajam
Meg eljut majd oda is ahova nem kellene... Mióta hosszú, azóta mindenhol csak haj van... na ahhoz adjál hozzá egy ventit...[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz MiklosSaS #94204 üzenetére
Tegnap azért még felmerült pár variáció/lehetőség, nem nézzük meg azokat előtte?
Tőlem egyébként mehet, teljesen semleges, agyilag kikapcsolós, lefekvés előtti dumapartyk mellé ideális fun, pont mint anno a L4D2..
[ Szerkesztve ]
-
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MiklosSaS #94200 üzenetére
Megyek nem sokara eskuvore, es ugyan igy jovo szombaton is
Most keresztanyamé lesz, 15 órától, Szentedrén, uh csaladot en fuvarozom gyorsan a bimmerrel, meg fotozok...addig is megjott a "kis" finomra tervezett pizza:
Masik egy regi baratome lesz, a legenybucsuja, pedig holnapra esedekes: paintball, kaja, pia.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- GoPro 7 Black Edition
- iPad Pro 13" 2024 1TB M4 16GB Silver (normál üveg) - MAKULÁTLAN - 3 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest