Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz hackeeeee #133001 üzenetére
Urban kivitelben, alufelnivel és bordó/drapp festéssel szerintem több tekintetet vonzana olyan helyen, ahol hozzászoktak a G-Wagen és BMW X5/X6 trióhoz.
MiklosSaS(#133004)
Régen egy 100 ezer km-es autóra(Lada) azt mondták, hogy roncs, ma már azt, hogy szinte új. Bár az is tény, hogy a régi autókat sokkal könnyebb otthon szerelni.
A másik dolog, amiben egy új autó mindig jobb, az a biztonság(1998-as Toyota Corolla vs 2015-ös).Véleményem szerint - részben ezek miatt - az emberek a régi autókra nem csak úgy tekintenek, mint egy használati tárgy, illetve olyan érzelmeket tudnak kiváltani, amilyet egy új csak kevésbé.
Napot.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz #Morcosmedve #132958 üzenetére
Hát igen, a Merdzsó fiatalabbnak néz ki a BMW-nél, talán csak a műszerfala és környéke tűnik régebbinek az E90-hez képest.
Gondolom városba bőven elég volt a 16i, és nem fogyasztott sokat. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz #Morcosmedve #132938 üzenetére
Gratulálok hozzá, legalább a lámpái szebbek.
A BMW-d 325ti volt, nem? -
DR|FTK|NG
veterán
Hú de rég nem írtam ide.
-
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz norbert1998 #129442 üzenetére
-
DR|FTK|NG
veterán
Boldog karácsonyt mindenkinek.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz inspiroyhome #128888 üzenetére
Jó laptop.
-
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz CJ4567 #128356 üzenetére
Rotate lock on, elfordítja 180*-kal az eszközt, és úgy látja, mint mi, rendes készülékesek.
-
DR|FTK|NG
veterán
Troll: csúnya lenne, ha a Google telefonja nem Androidos lenne.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz norbert1998 #127074 üzenetére
🍥
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Lacielvtárs #127070 üzenetére
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz norbert1998 #127065 üzenetére
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz norbert1998 #127058 üzenetére
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz #Morcosmedve #127055 üzenetére
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz DR|FTK|NG #127010 üzenetére
12×333MHz(~4GHz) @ 1,475V, 833MHz RAM, illetve 11,5×333MHz(3830MHz) @ 1,45V, 833MHz RAM a vége mostanra. Többet nem szándékozok belőle kihozni, mert így is bőven elég arra, amire használva van(lemezes, még nem Steam/Uplay/Origin-es játékok). Talán feszültség terén lejjebb megyek(úgy rémlik, mintha 3,5GHz környékén meglett volna ~1,25V-tal is ).
Amúgy a CBR15 a végén már 197 pontot is adott.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz DR|FTK|NG #127008 üzenetére
12-es szorzóval, 320MHz-es FSB-vel és így 3840MHz-es magórajellel, 1,475V-on( ) már nem kékhalálozik IBT alatt.
Megpróbálom megint a 4GHz-et, remélhetőleg kicsit alacsonyabb feszültséggel is fog menni.
Ha írok mindent össze vissza, akkor az azért van, mivel az IBT/Cinebench futása közben írom a hozzószólásokat, és akkor nincsenek előttem a BIOS-os beállítások. -
DR|FTK|NG
veterán
A kis E5300-ból ezt hoztam ki:
333MHz-es FSB(szóval a QPB 1333MHz), 4,33GHz-es magórajel, 1,4V-os magfeszültség, 750MHz-es effektív RAM órajel, 4-es CL-lel(Elpida DDR2 2GB 800MHz CL5). A RAM órejelen még kéne egy kicsit szebbíteni. Az alaplap egy Asus P5B, a processzort egy hitványabbnál hitványabb CPU hűtő hűti. Egyszerfogok rá venni egy jobb hűtőtmeg fogom polírozni a processzor hőkupaját, a hűtő alját, és fog kapni Thermal Grizzly Conductonaut-ot is, ha veszek a rendes asztali gépemhez.
Cinebench R15 alatt 50°C-ot,Intel Burn Testalatt kicsit többet mért a Hwinfo kb 20°C-os szobában(érzése ennyi).*Intel Burn Test 3. kör elején kékhalált dobott. Túl szép is lett volna találomra belőtt tuninggal.
Szerk. 2: Nézzük 320MHz-es FSB-vel és 12,5-szörös szorzóval. RAM most 800MHz-es.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Balathruin #126841 üzenetére
Ennél még a Holdon is gyorsabb van elvileg.Laci: erre a pár házra nem érné meg nekik az utca adottságai miatt. Két házzal arrább bezzeg elérhető elvileg 100/20-as net is a T-től.
Hackeeeee: a gépem tavaly óta SSD-only(SATA), kevésbé rezeg, halkabb, gyorsabb(játékok betöltésénél is) szóval megérte, csak anyagilag kevésbé.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Lacielvtárs #126837 üzenetére
Errefelé nem. Nálunk ez az elérhető leggyorsabb(30/3).
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Lacielvtárs #126589 üzenetére
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz hackeeeee #126501 üzenetére
A hibrideknél és a csak elektromos meghajtásúaknál tudtommal az akkumulátor legyártása és leselejtezése se kimondottan környezetbarát, és az élettartamuk meglehetősen rövid.
Nem vagyok anti-EV-s(elektromos jármű), de a mai, még kiforratlan akkumulátortechnikával rendelkező EV-t nem vennék, max városba. -
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Jakuskacsa #126103 üzenetére
GTX 6/7 régi, a GTX 750 (Ti) kivételével.
De 1050 Ti legyen, ha jól akarsz járni.Tudod, az egoista az az, aki csak magára gondol, és rám nem.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz norbert1998 #126083 üzenetére
Hardverapróról egy "eldobható" s1155-ös Celeron és 1-2GB DDR3 RAM ára - ha szerencséd van - egy gyorséttermi menü ára(szállítás nélkül).
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz norbert1998 #126010 üzenetére
Sorry, megint lentről felfelé olvastam.
Én kölcsönkérnék ismerőstől RAM-ot, ha nincsen felesleges DDR3-asod. Gondolom a Crucial-öket próbáltad külön-külön is.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz norbert1998 #126008 üzenetére
Mi a gond?Más OS alatt is jelentkezik a probléma? Pendrive-os Lubuntu live demo is megteszi.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Lacielvtárs #125812 üzenetére
Szeretem, ha az autóban jól szól a zene.
-
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Lacielvtárs #125619 üzenetére
AMD is jó volna, csak hát azok mostanában a bányászok miatt drágák. AMD-k közül az RX 560 volna a jó ebben az árkategóriában, de ha már csere van, akkor legyen érezhetőbb az előrelépés.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Lacielvtárs #125616 üzenetére
Azért, hogy tuning/TPD limit emelés közben több áramot tudjon felvenni, vagy esetleg rosszabbul sikeredett az adott GPU a videókártyán, és ezért több áramot igényel, bár nem hiszem, hogy a drágább viideókártyánál lenne ez. Ez alapján meg lehetne oldani, hogy ne legyen szükség az extra tápcsatlakozór, de szerintem ennél be kéne kötni, hogy elinduljon(úgy tervezték meg).
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Lacielvtárs #125614 üzenetére
Az utolsónak, vagyis a kétventis Gigának kell, de R9 270X után nem lesz probléma az áramellátás.
4,5 év alatt sokminden változhat, talán még erősebb is lehet durván fele akkora fogyasztással. (A HD 7870 - amit kicsit tuningoltak, és elneveztek R9 270X-nek - 2012 Q1-es, a GTX 1050 Ti pedig 2016 Q3-as). -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Lacielvtárs #125612 üzenetére
Olcsón(Már amennyire olcsó, de legalább félpasszív)
Az első és a harmadik közé
Jobb
Még jobb, és ez is félpasszív[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Lacielvtárs #125610 üzenetére
GTX 1050 / RX 560 kb egy szinten vannak, de ha már újat vesz, akkor Én a GTX 1050 Ti-t ajánlom.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz norbert1998 #125509 üzenetére
Ez esetben - főleg a lassú HDD miatt - megérhet egy próbát, ha valóban csak annyit lenne hordozva.
Ha a kritériumoknak megfelel, akkor jó az E6220. A HDMI hiánya a legtöbb nem jelenlegi Thinkpad hiánya, ha jól tudom, akkor főkategóriában a T460 kapott először HDMI-t. Dokkolóval azt hiszem, hogy a legtöbb olyan korú üzleti laptophoz lehet csinálni HDMI-t, csak nem biztos, hogy hanggal, és hát valljuk be, dokkolóval kevésbé lesz mobil, és egy dokkoló kb 7-9k(5-6k, ha szerencséd van), legalább is a T420-T430 sorozatokhoz(ezek meg hasonló állapotban, felszereltséggel kicsit többe kerülnek). De elmondásod alapján, bőven jó lesz az E6220 is.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz norbert1998 #125472 üzenetére
Az napi szinten hordozott laptop, nem? Ha igen, akkor Én egyből SSD-re ugranék.
Van ez így. Mondjuk az E6220 egy kategóriával magasabb helyet foglal el, mint az E5430, de régebbi,
és ~2 inch-csel kisebb a kijelzője. Ha kicsit drágábban látsz jobbat, akkor a helyedben nyugodt szívvel kifizetném a jobbat. Alternatívák:
-Dell E6230
-Dell E6320, E6330
-Dell E6420, E6430
-Thinkpad X220, X230
-Thinkpad T420, T420S(Slim)
-Thinkpad T430, T430S(Slim) -
DR|FTK|NG
veterán
válasz norbert1998 #125465 üzenetére
Nem rossz, de nem mindegyikben van pointing stick, azt hiszem, hogy ez függ a billentyűzet háttérvilágításától.
Mennyiért lenne, és mit tud(akksi mennyit bír, RAM, tárhely, stb)?
SSHD: HDD után érezhetően gyorsabb lehet, viszont laptopba inkább SSD, mivel az ütésektől kevésbé károsodik.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz #Morcosmedve #125432 üzenetére
És kevésbé kényes a RAM-ra.
Szerintem egyértelműen megvan a győztes a kettő közül.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz hackeeeee #124788 üzenetére
Én jelenleg egy Logitech G610 Brown-nal szemezek, miután letettem a nem 60%-os retró stílusú billentyűzetről(világosbézs billentyűk, sötétbézs F1-12, alt, ctrl, stb, piros Esc , cserélhető USB Type C kábel, MX Brown kapcsolók, magyar kiosztás, esetleg Futura Thin betűk, szóval ez egy jó kis épített billentyűzet lett volna, két G610 árából ).
A G610-ben számomra a magyar kiosztás, mikrofonnémító gomb, lecsatolható kábel hiánya, és a keret anyagválasztása a fájó pont, de harmincötezerért nem várok csodát egy neves gyártó, normális kapcsolóval szerelt termékétől, amin a billentyűk háttérvilágítása külön-külön is kapcsolható.
-
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz MrM94 #123962 üzenetére
Pedig kürtöskalácsozni jó(már ha az evésről van szó ).
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz norbert1998 #123804 üzenetére
Nemrég Csehországban láttam egy Skoda-t az autópályán, ami húzta maga után a földön a kipufogóját. Egész jó állapotúnak tűnt attól eltekintve.
Milyen autóval történt amúgy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- GoPro 7 Black Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest