Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #152435 üzenetére
Az a hirtelen bealvós szokásom megvan még sajna, egyszerűen így vagyok bekötve. Csak sokkal kevesebbet játszok
Tegnap jutott egy órácska, de az is csak azért, mert szombaton dolgoztam utoljára idén, aztán majd január hatodika lesz újra.Egy hónap múlva államvizsga, lassan meglesz a második dipolmám. Leülni a seggemre továbbra se sikerül, van még 5 államis félévem, így hát beadtam mechatro MSc-re a jelentkezést.
Amíg a mostani képzés árát törlesztem a munkahely felé, addig vidáman összerakok egy msc-t.Én mikor is csatlakoztam ide? 10 éve? Hát érettségi előtt, az biztos, vagy két évvel.
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #152435 üzenetére
Hmm. Akkor ez egy elég felső kategóriás gép lenne.
Amúgy tetszik, egy dolgot lehet, hogy változtatnék. Én a HDD-t kidobnám. Az alaplap és a proci fogyasztása biztosan engedi, illetve a VGA is, hogy böngészés és idle közben a ventilátor megálljon, viszont a hdd folyton nyoszorog, a legrosszabb pillanatban indul el, nem lenne csendes a gép. Ha a srácnak jó a füle, a földön is hangos lesz így a hdd. -
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #152431 üzenetére
Hello there,
Hát úgy fest, a 8400F a legalja az AM5-nek., 6/12-es R5.
A 7800XT-ről nem tudok nyilatkozni, 6700XT-m van, az a legújabb címeket már nem tudja csak 50 fps körül 2K maxon futtatnni, ha nem kapcsolok valami VSR szarságot be - de nem fogok, nikább elkezdek visszacsípkedni, bár én még 50-nel is elvagyok single playerben.
-
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
válasz stratova #152426 üzenetére
A megapixel ezen a meretem nem számít sokat. A Sony 24 MP, 3,9 mikron a pixel mérete. Itt már már azt lehet mondani, hogy 24-32 colos monitoron a 100% méretre nagyítás éles, jó fényviszonyok között. Telefonon ugyanez még 50->12 esetén SEM. És ugye dupla annyi pixel van a Sony-ban, mint az alap fotók a telefonon. Ennyivel többet ér a fény mennyisége, mint a megapixel.
Szar fényben viszont azért a Sony is tud életlen és zajos lenni. Full frame, vagy middle format sokkal jobb, de csillagászati ára van utóbbi objektíveinek is.
Meg eleve egy jó fényű tele milliós tétel. Záridő, állvány tud segíteni. -
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
A felhozatalom most úgy néz ki, hogy van két gyári Sony E kitobi, egy 16-55 mm F3.5-5.6 és egy 55-210 mm F4.5-6.3, AF és OSS van bennük.
Van egy Sony E-hez való AliExpress-es 7artisans 35mm F1.4 portré obi, ez már full manuális. Eddig ez a kedvencem amúgy, angyon szép bokeh-ja van, nagyon éles, és kellemes kezelni is.
Vettem most múlt héten egy Minolta, Sony A-hoz való "AF" obit, 75-300 mm, de ehhez kell Sony E/A adapter, amiben van motor is, mert a Sony A gépek esetében még a vázban volt az AF és a rekesz motor is. Ehhez lehet venni amúgy manuális adaptert is ilyen 10-14 dollárért. Illetve ezt az MTO tükrös teleobit.
Illetve találtam egy M52-es csatlakozójú Schneider 64mm F4.0 obit otthon egy ipari kamerán, 3 darab 30 mm-es makró extenderrel. Az se semmi, de ezt kényelmetlen használni, mert az egész külseje tekeredik neki.A váz a 16-55-tel együtt 103 ezer Ft volt, az 55-210 100 euró volt, a Minolta 28 euró volt, az MTO meg 50 euró volt. A 7asrtisans 54 dollár volt. Fájna a szívem amúgy egy AF 28-35 F2 alatti obira, de ezeknek azért húsos ára van.
-
norbert1998
nagyúr
Teljesen jók ezek a gépek még. Én se vittem túlzásba a vázat, a Sony A5100 nem egy komoly versenyző, kb 50-60 ezer forintért utánad dobják csak a vázat. És ebben 1100 expo volt (egy ezer egy száz)! Már ötezer körül járok két hónap után!
Vettem most egy baszó tele obit, MTO 1000A, 1100mm F10.5 reflex obi, made in USSR.
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #152407 üzenetére
13-as iPhone-om van, annál a Xiaomi-m is jobb képeket csinál. Ezen felül, egyik sem közelíti meg azt a 10 éves fényképezőgépet, amit kemény 100 ezer forintért vettem (~250 GBP)
Azt is megmondom, hogy miért érte meg. A Xiaomi elmúlt már két éves. Tavasszal akartam lecserélni, mert a következő hetekben jön a harmadik utódja, a 15-ös. (Azt hiszem). Viszont mivel nincs gondom sem a kijelzővel, sem a kamerával tulajdonképpen, a sebességgel pláne nem, ezért még lehet, hogy simán ráhúzok még egy évet és akkor 4 évesen cserélem le. Update még van hozzá bőven, eddig weekly beta is volt, tehát szerintem 4 éves korában sem lesz gondom vele szoftveresen. Android 15 béta már van rá, gyári, bár még nem próbáltam. Android 15-tel simán elleszek a következő másfél évben.
Na, és mivel a kamera kb 100 ezer volt, egy ilyen Xiami 16 (?) meg lesz vagy 300, gyakorlatilag azzal, hogy a kamera miatt egy évvel később veszem a telefont, majdnem ingyen volt a kamera.Stonks.
Egyszerűen igaz az, hogy a méret a lényeg. Az ebben lévő szenzor akkora, mint az iphone teljes kameraszigete. A beengedett fény mennyisége egy jó portré ibjektívvel 19,75-ször több ugyanarról az alanyról, és akkor az objektív már egy "stop"-pal le van zárva a max nyílástól, aminél amúgy a telefonnál 32-szer több fényt eszik meg.
Ezt telefonnal sosem csinálja meg senki. És akkor ezt még nem lencsefiltereztem fel, mert otthonmaradt. -
norbert1998
nagyúr
válasz #Morcosmedve #152404 üzenetére
Pedig ez nem is kereskedés
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #152367 üzenetére
Sőt, jön a jóidő, motorral fogok járni szerintem, ha huzamosabb ideig nem lesz eső - lásd, tudok egymás után két napot minimum motorral menni dolgozni.
Sajnos a bicikli, leketromos roller nem játszik. Nincs bicikli út, és van egy forgalmas, szűk 1 km-es országúti szakasz, amit túl kellene élnem minden nap kétszer. -
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #152366 üzenetére
Mondjuk erre a Spritmonitor szerintem teljesen ideális. Ott ott van jancsika a dízellel meg a benzinnel, több tucat autó több tízezer km átlaga mindkét üzemanyagtípusra. És ha a hááttérbe benézünk, még lehet, hogy a dízel felé is hajlik a piramis. Miért?
Dízelt a józan ember hosszútávra, autópályára vesz, ahol kisebb a fogyasztás, mint városban, ahová meg a benzinest veszik. Egyébként nem gondolom, hog ennek nagy befolyása van az eredményekben. Azt viszont igen, hogy a Spritmonitoros adatok egy jó vegyes fogyasztási átlagot mutatnak. Eddig legalábbis mindhárom autóm esetbéen 1-1-1 decivel etettem meg többet, 10 km országút, 5 km város használatban.
Most, hogy városban lakom, más tészta, de erről nem is beszéltem. Itt tényleg 12 litert eszik az autó, de nem érdekel mert napi 10 km-t se megyek vele, ez 1,2 liter, kéthavonta megy bele egy tank benzin.
-
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
Renault Megane 3 2.0 tCe 180 lóerő vs 2.0 dCi 160 lóerő. Ez két liter. De a teljesítmény sem egyforma, és a 2.0 tCe egy zabálós motor. Spritmonitor.
Renault Megane 4 1.6 dCi 165 lóerő vs 1.6 tCe 205 lóerő, ez nincs másfél liter
Spritmonit:Skoda Octavia 2017-2019 2.0 TDI 184 lóerő vs 2.0 TSI 190 lóerő, kevesebbb, mint egy liter:
Szóval gondold át, mielőtt mások szavait badarságnak mondod, sas
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz Aljasvip #152352 üzenetére
Az én 2 literes turbós benzinem kb minden tartományban jobban megy, mint a 2 literes turbós dízel, akár a közel 100 LE/liter teljesítmény mellett is. Gyári turbójával 1700-tól már húzott, de elfogyott 5000 felett. Az új turbóval csak 2500-tól indul el, mint egy régebbi turbódízel, de 6500-ig tol mint a mozdony, meg 180 helyett 250 lóerő.
Unokatesóm 2014-es Kia Pro'Ceed GT-je 1.6 turbóbenzin, a nyomatékcsúcsa 1700-nál van!
2500-ig használva is teljesen jól eljár vele az ember.A fogyaasztás más kérdés, de most ha városban 5-6 hetente tankolod a benzinest, kit érdekel mennyit eszik? Országúton is kicsit több, igen, de egy adblue, dpf, meg mittudoménmivel agyonbaszott dízel fenntartása 60-80 ezer után már biztosan ne madódik ki az egy literes fogyasztáskülönbségből.
imho -
-
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
válasz Shokkolo #152316 üzenetére
Jaj jaj. Ezek azok a mondatok hölgyek szájából, aminek sose kerek a vége.
Mit együnk drágám?
Nem tudom, ismersz, válassz valamit, jó lesz nekem is bármi. Amit csak szeretnél.
Oké, akkor legyen burger king.
Nem szeretem a Burger Kinget! Miért kell a burger kingbe menni? A Burgertől megy a hasam!
(Gabriel Iglesias, kedvenc humoristám) -
norbert1998
nagyúr
válasz Aljasvip #152299 üzenetére
A szenzort és az ablakemelőt nem a Renault gyártja, hanem a például olyan beszállítók, akik Mercibe, Audiba vagy Toyotába is visznek alkatrészeekt
Mondjuk igazából a 4-es Megane és a vele párhuzamosan futó modellekben a középső tepsi műszerfal, hogy egy nagy sík az egész, szerintem kegyetlenül ízléstelen. A Megane 3 belseje sokkal dinamikusabb, ízlésesebb a középső műszerfalrész tekintetében, meg még talán az anyós előtt is. A kormány, óracsoport már más kérdés, de nekem nicns bajom a féldigitális óracsoportommal, sőt.
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #152297 üzenetére
Megane 4 GT kombi Van GT kombi egyáltalán? 2.0 dci vagy 1.6 tCe jó lenne
Mondjuk tablet ebben is van.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #152295 üzenetére
Hát a fiatal kombik meg fogynak, mint a fene. És főleg a 3-6 éves korban volt a tablet má nia, sok gyártó rájött már, hogy nem jó buli.
Audi is pont ilyen tablet őrült volt, gondolom ezzel az A4, A6 kombi, és az Arteon is kilőve.Kia Pro'Ceed? Győnyőrű kombi, jó motorokkal
Vagy persze a bimmer, amit írtál
-
norbert1998
nagyúr
Hát nem szép egyik se. De ha ennyire tetszik az a generációs S80, miért nem veszel abból a szériából V80-at?
2010 előtt is volt egy időszak, amikor kegyetlen ocsmányak voltak.
Go Peugeot 508 GT kombi
-
norbert1998
nagyúr
Megnéztük a veszprémi állatkertet. Még talán ovis vagy alsó tagozatos koromban jártam ott, az tudom, hogy még a régi Sedan Swift vitt minket, azt 2008-ban adták el a szülők. Tehát max 10 éves voltam akkor.
Elég sokmindent megmaradt bennem, a kifutók, meg az a dimbes dombos elrendezés, meg az érzés, amit keltett bennem. És továbbra is egy útvesztő
-
norbert1998
nagyúr
válasz MrM94 #152281 üzenetére
Angol burzsuj földön más a helyzet
Főleg a használt autó téren. Ott rohadt olcsók. Mert a jobb kormányos autó a kutyának se kell, és nincs elég felvevő piaca a használt angol autónak. Mikor kint voltunk, nézegettük a marketplace-t. Szívünk szakadt meg. Mikor 5000 fontot kér valaki egy Mégane RS265-ert... Itthon ez ötmillió. -
norbert1998
nagyúr
válasz Shokkolo #152272 üzenetére
Felejtős mind. Új autót venni öngyilkosság szerintem.
Bár a használt is olyan, hogy hmm. De az legalább olcsó.
Én eleve azt csinálnám, hogy kötelező szerviz úgy ahogy kell, előírt 20 vagy 30 ezrenkent, és minden 10 ezer, ahol nincs szerviz előírva, megcsinálni magamnak vagy olyan helyen, ahol tudom, hogy kicserélik.VW szervizbe cseréltek már úgy olajat, hogy az autóhoz hozzá se nyúltak, a tulaj bent ült és filmet nézett, várta, hogy bemenjen a szervizbe a kocsi, S egyszercsak hívták, hogy kész. Bluetooth olajcsere
-
norbert1998
nagyúr
válasz Shokkolo #152262 üzenetére
Nekünk Antalya úgy volt, hogy januárban vettünk WizzAir repjegyeket, olyna 50/fő, 4 főre 3 bőrönddel, de úgy, hogy egyikünk saját kisbőröndöt akarta, fedélzetit, és a másik 3 közösködött két nagybőröndben. Vagy egy? Lehet, hogy csak egy. Már nem emlékszem. Autóbérlés ~110 ezer, 8 napra, 1.3 jtd Fiat Tipo (Egea), egész jó felszereltséggel, tök jól elvoltunk vele, és úgy evett 3,8 litert, hogy négyen hegyen völgyön küldtük neki!
Szállás 3 csillagos hotel, félpanzióval. Medence, reggeli, vacsora, szauna, törökfürdő az árban. 160 ezer forint. Négy főre! Már sokkal drágább idén az a hotel. Ez Kemer-ben a Wassermann Hotel volt az.
Tapasztalásaim szerint a szállás ne Antalya városban legyen, mert hatalmas és nem az egész turisztikai terület. Kemer viszont egy nagyon barátságos kisváros volt, szép stranddal, gyöngyörű, hatalmas sétálóutcával, és szerintem pont ideális helyen ahhoz a függőleges partszakaszhoz, hogy az egész területet átnézd, ami Antalya várostól nyugatra van Antalya régióban. Egy hét amúgy nem volt elég erre úgy, hogy keletre el se mentünk a várostól, sőt, a vátosba is csak kétszer mentünk be.
Az ország amúgy elég olcsó, szerintem egy relatív fullos nyaralást tudtunk le, aktívan mentünk mindenhova, majdnem ki is autóztunk egy tank üzemanyagot azzal a hatalmas fogyasztással, és durván fejenként 260-280 ezer forintból megállt a nyaralás szuvenirrel, kajával, belépőkkel, de még a Szombathely-Budapest miatti autópályamatrica is bele volt ebbe számolva!
Arról nem is beszélve, hogy visszakaptunk 960 eurót a repülő miatt, mert 4 óra 46 percet késett valami Olaszországban verekedő részeg magyarok miatt, ahonnan korábban jött volna a gépAz idei szállásunk egy hegyoldalon lesz a Kotori öbölben Montenegróban, 8 főre 940 euró, teljes ház (nyaraló), tengerre néző kilátás, 10 percre a strandtól.
-
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
válasz #Morcosmedve #152248 üzenetére
Véletlenszerű nyaralásokba tavasszal
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #152231 üzenetére
Meglepő amúgy. Ezzel az üzenettel a Sony Xperia Z3 szénné moddolása óta nem találkoztam. (Moddolás közben csinált ilyet)
Igazából nem lehet egy kalap alá venni az Android-ot. Elég valószínűnek találom, hogy még ha sose fogom megszeretni az iOS-t, akkor is szívesebben használnám azt, mint a Pixel vagy a Samsung UI-t. A Huawei-ről meg ne is beszéljünk. Annyival másabbak.
2011 és 2017 között végig gyári, sima Androidot használtam, az alap Google UI-jal. Egy előnye van: gyors, könnyű. Cserébe kurva barátságtalan volt szerintem. Tökre nem volt user-központú. Aztán vettem egy LG G6-ost, és nem akartam már pucér Android-ra moddolni! Annyira jó volt az LG UI, hogy azután már soha többet nem is használtam alap Google rendszert. Az LG után volt még egy Oneplus 3T is, de se a rendszer, se a 1080p AMOLED nem jött be az LG 2K IPS után, így végül kompromisszumosan jött a Xiami Mix 2S. Végig gyári UI, 4,5 éven keresztül, sose volt gondom a tempóval, sose fagyott le a SystemUI vagy bármi hasonló, szerettem. Most ugye Xiaomi 12 van, a 2 évvel ezelőtti nem-Ultra nevű kis-zászlóshajó, 21 hónapja gyári UI, továbbra is nagyon szeretem.
Közben volt 2 évig céges szaszmung, és továbbra is utálom, egyszerűen szörnyű, nem tudok eligazodni rajta, és kurvára nem barátságos. A Mix 2S-re egy teszt miatt felraktam az aktuális, Android 14-es alap Google rendszert, és pontosan ugyanazt tudom elmondani róla, mint a szaszmung felületéről. Szörnyű. -
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #152151 üzenetére
Ezt a gyászkeretet én is felraktam a gépemre, nekem is hozott néhány fokot, de igazság szerint előtte nonstop 100fokos volt minden teljes terhelésen, ezzel meg volt 1-2 olyan, ahol nem volt 100 fokos
Ganaj ez az aktuális intel gen. Hírdeti az 5.3 turbót, amit sose tud tartani, ha nincs brutális épített vized.
-
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
válasz Aljasvip #152209 üzenetére
Nekem amúgy már kb az LG G6 óta nem jön be az AOSP rendszer. Egyszerűen túl baltával faragott, nem érzem kifinoumltnak. Most az van a régi Xiaomi-mon (Mix 2S ), mert ki akartam próbálni valamit, amiért megérte volna a szenvedés, ha működik, de valam szhörnyű. Pedig LineageOS által Android 14. Lehet teszek rá inkább Windows 11-et
-
norbert1998
nagyúr
válasz inspiroyhome #152207 üzenetére
Én a kétszázat is sokalltam érte. Egy évet még tuti marad, ha nem többet. Jól teszi még a dolgát két évesen. Fotózni meg a hülyeséget görgetni, netezni patika.
-
norbert1998
nagyúr
válasz inspiroyhome #152205 üzenetére
Áh
Mondjuk xiaomi-nál alapszabály, hogyha kicsit is geek vagy, akkor EU rom, nyitott BL-lel - sokkal könnyebb élet.
Az üzleti telefon mindig minden gyártónál egy hulladék, teleszarja a sok taperoló fossal, meg rajta a demo szoftvver, ami vagy sikerült, vagy nem. Azt tudom, hogy T verziót nem érdemes venni, mert Qualcomm helyett azokba mindig MediaTek jut - fegye azt a gyász. -
norbert1998
nagyúr
válasz inspiroyhome #152202 üzenetére
200 ezres Xiaomi-m (12) van, két éves. Szeretem, gyors, jó képeket csinál, jó a kijelző is (bár lehetne 2K, de az csak a Pro-ban volt). Az akkuja szar, de arról én tehetek.
De gondolom akkor neked is valami ilyesmi volt. Mid volt, s mi volt a gondja?[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz inspiroyhome #152198 üzenetére
Hát ha a középkategóriában tré volt a Xiami, akkor lejjebb még szarabb lesz, mert fent patika
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #152182 üzenetére
Ez az ultra még nekem is tetszik, minden aspektusa - kivéve a külseje
Szó szerint úgy néz ki, mint egy prototípus egy zsír új találmánybólPersze a simák akkuja ganaj, mint ahogy az én Galaxy Watch 4-esemé is - és persze ökoszisztéma lockolt, csomó feature nem megy Xiaomi-n, csak szaszmungon. A Xiaomi Watch S2 Pro nagyon tetszik, nagyon szép, az akkuja is elvileg a legjobb az androidosok között, 2,5-5 nap, azzal már kibékülnék. De jó eséllyel, ha a szaszmung órám elhalálozik, visszaállok az analóg órára. Megvoltam eddig is lépésszámláló nélkül, ezzután is megleszek; az értesítéseket meg kb pont olyan megbízhatósággal jelzi/veszem észre, mintha a táskában zizegne a telefonom.
-
norbert1998
nagyúr
válasz Aljasvip #152172 üzenetére
Az azóta eltelt egy évben valahogy már kicsírázott ezen gondolat a fejemben - azóta bent az új hátlap a csomagtartóban
Valamikor csak eljutok már vele szervízbe, de közben már akkut kéne cserélni szerintem, mert 85%-os
Nem tetszett az elmúlt két év a Xiaomi 12-nek, hogy napi 8 órát ő volt az 5G-ről Wifi hotspot melóban, havi 100+ GB adatforgalommal, töltőről. -
norbert1998
nagyúr
Alássan jelentem, bent a kontakt keret.
Az esemény sikeresnek tekintendő, merthogy:
Cinebench 15: throttling @100°C --> happiness@93°C (228W max -->256W max)
Cinebench 23 :throttling @100°C --> throttling @100°C (233W max -->284W max)Nyilván limittel a hőfok sokkal jobb lenne.
Sajnos a radiátort a ház gyártójának állításával ellentétben egyáltalán nem lehet feltenni felülre, konkrétan nem fér el az alaplaptól a slim profil cooler+venti Nem kicsit nem, hanem nagyon nem. Ostobák. Szóval maradt az elől keresztülSZÍV megoldás befelé (hányinger).
-
norbert1998
nagyúr
Gyintel topikból.
Először szedtem szét az 1700-as gépet megvétel óta, felül TR frame, alul baromi vastag socket hátoldal és hűtő backplate kombó Alphacool lemez, mégis ez a mount pasztalenyomata... Brutál, hogy ha egyszer is használod a gyári ILM-et, banán lesz a proci.
-
norbert1998
nagyúr
válasz Shokkolo #152143 üzenetére
Én most "retro"-zok. Tavaly év elején úgy döntöttem, szarok a mostani játékok, menjünk vissza tív évet, és a top single player játékokat egyesével vegyük szépen végig. DMC5-öt várom már
Most BIoschok Infinite megy, Fallout 4 jön utána; közben PS3 emuláció megy párhuzamosan, így az összes God of War-t végig tudtam játszani simán. A Ragnarök-re még várni kell, de azonnal töltöm, ha kijön PC-re.
-
norbert1998
nagyúr
válasz Shokkolo #152126 üzenetére
Amúgy a félmillió talán túlzás, nem? Szeretném azt mondani, hogy egész komoly gépem van, és bizony ez 400-450-ből megállt. A 6700XT éppenséggel nem egy nagy bika, de nem is most vettem. Újan 150 volt az.
Az utolsó vásárlásnál vettem egy 14600KF-et, 280 AIO-t, 650 Gold Seasonic tápot, AsROCK PG alaplapot, terás M.2 SSD-t 5 GB/s feletti tempóval, és ez kb 210 volt. Gyakorlatilag ház+RAM, ami nem cserélődött, a ház egy huszas volt, a RAM meg 30. Így csupa új dolgokkal kitömve, új árakkal számolva, az asztal alatt most durva 420 pénz. A CPU (ha tudnám hűteni ezt a trágyát) szerintem vagy öt évig nem lenne kevés, mert tényleg brutál erős, csak egy ipari hulladék az egész "generáció"
-
norbert1998
nagyúr
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #152103 üzenetére
Ezzel lehet én is vitáznék. Egy 6700XT-m van, és a legtöbb játékban stabil 60 fps-em van irracionálisan mags (minden ultrán) beállítsok mellett 2K-ban. Attól a 7800XT egy teljes szinttel odébb van.
Nekem nincs bajom a driverrel - mondjuk sose volt, pedig mindig AMD-s voltam. Több, mint egy éve driver only-ban telepítek, adrenalin UI marhaság nélkül, és minden szipiszuper.
-
norbert1998
nagyúr
válasz inspiroyhome #152096 üzenetére
Először el budapestről a fenébe. Amennyivel több a lakhatás, annyival nem több a fizetés. Az a sok szopás, ami a tömeg meg a nyomor meg a káosz miatt van, csak rátesz egy lapáttal. Győr például egy elég jó hely, ahol kb minden megvan, ami a fővárosban, csak nyugalommal, tágas, terjdeelmes városban, szép kertvárosi szakaszokkal, rengeteg térrel, parkkal, és egy barátságos, modern falugyűrűvel. Szombathelynél sokkal jobban tetszik, és amit két hete láttam például Szolnok, Kecskemét párosból, azoktól meg aztán még minden sokkal jobb.
Számomra életkörülménynek Budapest az alja. De az utóbbi két város szorosan jön utána. Szombathely-Székesfehérvár között nem tudok dönteni, Szombathely chillesebb, de Fehérvár meg jobban "felszerelt". OBI, Auchan? Itt van egy akkora Tesco, mint egy átlagos Lidl, meg három Lidl Meg egy Praktiker, ami kb a Lidl barkács osztályának a nagyított verziója, ugyanolyan vagy még nagyobb trash termékekkel.
Viszont Győrben is drágább a lakhatás, mint Szombathelyen, de a fizetések is magasabbak. -
norbert1998
nagyúr
válasz Shokkolo #152090 üzenetére
Na akkor az elég jó. Mamám olyan helyen lakik Szombathelyen, hogy a vasútállomás az út túloldalán van, és csak egy 3 emeletes irodaépület választja őt el a vasúttól. Az irodaépület mondjuk kb az utca teljes hosszán végig megy a házzal szemben lévő oldalon, de még így is zavaró éjjel a vonatok hangja.
Érdekesség, hogy a szél is hogy tudja vinni, haveréknál falun a vasúttól 2 km-nyi mező választja el őket és mégis hangos, ha kint vagy az udvaron
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #152081 üzenetére
Majd ha lesz felvétel az új cégedben, ahogy mondtad, hogy pár éve és talán odajutsz
Még tanulok, meg még párszor rá kell nézzek angolföldre, milyen is ott. Ősszel, amikor arra voltam, nem tetszett. Az emberek a szállásunk körül jó fejek voltak mind, de senki se angol volt. Lengyelek, határon kívüli magyarok, stb.
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #152077 üzenetére
Na akkor végül ez a kéró nyert. Továbbra is fenntartom, hogy elég vagány a belső építészet.
Remélem egy éven belül én is sikeresen abszolávlok egy ingatlanvásárlást. Elegem van már a lakásból, egyszerűen nem lehet elférni. - Egyedül vagyok 50 négyzetméterre
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Valószínű egy kötös laptop lesz, barátnőm egyetemre szeretett volna egy tabletet, és végül úgy határoztunk, hogy inkább egy Ideapad Flex 5 felé vennénk az irányt, az két légy egy csapásra - kisebbnagyobb kompromisszummal. Nekem filmezni, utazásokhoz és autódiagnosztikához kell, neki az egyetemre. Bár nekem is kell az egyetemre még valamilyen laptop.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest