- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
Nem, SV-n nem ültem még, így ahhoz nem tudom hasonlítani. A DL-hez képest viszont pontosabb szerintem. Oké, az üreset kb lehetetlen megtalálni benne, de menet közben, illetve főleg a fék, az egy másik liga. Ugyan csak egy tárcsa van az RS-en, de az négy dugós Brembo, fém vezetékkel. Ráadásul ez már az agyon bonyolított 2T, TPS-sel, MAF szenzorral, karbifűtéssel, miegymással.
-
norbert1998
nagyúr
PEdig a DL650 és az SV650 gyakorlatilag ugyanaz, kicsit más kinövésekkel
Én annyira nem szeretem a mechanika finomságát (vagy annak hiányát) a DL-en. A fékek szarok, a váltó szar, a kuplung is szar, minden szar. Jó, oké, ültem Pegaso 650-en is, ahhoz képest a DL egy svájci óra.De a DL előtt egy 125-ös Varadero-m volt, havernak egy NSR125-öse van, mindkettő sokkal finomabb, precízebb - de az is igaz, hogy azért a másik haver RS125 2T-je még sokkal komolyabb gép, mint az NSR. Azzal még ki akarok menni a hegyre, mielőtt eladja. Remélem, sikerül. Azon a fék, futómű, váltó, kuplung is sokkal komolyabb érzetet ad, mint a DL-en, és garantált, hogy végig fogom vigyorogni az utat
-
norbert1998
nagyúr
Ültél már egy jó Hondán?
Észveszejtő a különbség, hogyy a Suzuki mennyivel egy olcsóbb, egyszerűbb valami, mint egy Honda. Természetesen ez általános puffogtatás, egy VTR250-nél biztosan ezerszer komolyabb műszer egy GXSR1000R.De a VFR750, a CB600F4i mind sokkal kifinomultabb, mint a DL650, vagy a GSX400, GS500, GS250.
Mondjuk a sor4 tényleg uncsi. Abból csakis picit vennék, 250 vagy 400. Legyen a redline 20k
-
norbert1998
nagyúr
Nem ültem még sor6-oson sajnos, de amúgy öreg koromra egy K1600GTL még nagyon elviselhető lenne
Sokat nem mentem még a VFR-rel, mert december 21-én hoztuk haza. Van rajta túrakormány, de még így elsőre annyira nem érzem át a dolgot. Maga a műszaki tartalom egy csoda a V-Strom-hoz képest viszont. Lehet, hogy a hosszabb távő terv egy VFR800X lesz majd...
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MiklosSaS #152523 üzenetére
Akkor csak annyit mondok, Honda CB1000X
1000 cc, sor 6, 12 ezernél a redline, 6 darab karburátor
De a mostani vasam se lusta, VFR750, V4, 4 darab karbi
Régiből mi érdekelne... Hát egy Lancia Delta Integrale, RX7, Audi SportQuattro, Skoda Felicia Cabrio (60-as évekbeli), GT40
De azért az ilyen elmebeteg dolgok is, mint a Clio V6, 323F 2.0 V6
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Shokkolo #152521 üzenetére
Ha válogathatnék, én egy GTC4 Lusso-t, egy Rimac Neverát és egy Alpin A110S-t próbálnék ki a 2020-as évek autói közül, ha most sak hármat kéne mondjak hirtelen. Mondjuk ezek közül max az Alpin-t vinném pályára, GTC4-et szerpentinre vinném, a Rimac-et meg drag strip-re.
De kifejezetten érdekelne a farmotoros Twingo GT is, sperrel, chipszel.
-
norbert1998
nagyúr
RS-bol a 2.0T volt 225, 250, 265 és 275. Nekem sima 180 lovas kupé van, a 225 lovas RS turbóval, írva 245 lóra.
Szépen szedi, szeretem is nagyon. Már azóta kapott RS futóművet is, 4 dugós RS féket elől, a nagyobb hátsó fék, szintén RS még a garázsban várja, hogy felmenjen. A jelenlegi állapottal voltam kakucson, és nagyon jó volt, az autó is és én is nagyon élveztem. Idén még 3 Kakucs a terv, egyszer még a régi, 2020-as Pilot Sport 4-essel, aztán utána gumi csere, és ha sok időm van, akkor egy Pannónia Ring is az év végére.
-
norbert1998
nagyúr
Azért más ez, mint amikor 180 LE várja, hogy kinyisd nekik a pillangószelepet.
245
Májusban lesz legközelebb utam vele, de nem hiszem, hogy én vezetek, kolléga igényelte az autót. Ráadásul a hotel és a képzés 800 méterre van egymástól, így konkrétan egy Bp oda-vissza vár csak ránk.
-
norbert1998
nagyúr
Komoly gép mondjuk legyen egy McLaren F1
Hm. Ezzel egyet tudok érteniAmúgy, amikkel nagyon durván vertek mindenkit, az két turbós, épített GT86 volt és a legügyesebb MX5-ösök. Természetesen pályagumikon.
Tudtommal amúgy csak két abszolút kezdő volt, az egyik én voltam, a másik talán egy régi S3-assal jött?
Írtam én ilyet?
De kell melegíteni, értsd, gyökketővel mekegsz egy darabig, míg nem melegedett át az olaj, mielőtt megpörgetheted a mókuskerekeket.
Így már tiszta, én is így teszek.Alapvetően amúgy is cserélnél vízpumpát vezérléscserekor. Ez legalább, ha megkotlik, nem kócolja össze a vezérlést, cserébe küld hibaüzit
Legalábbis remélem, hogy pl. az enyém még működik
Jó hogy mondod a módválasztót, nálam mindig sportban volt, úgy volt elfogadható a dinamika
Mondjuk így már érthetőbb a pályán 7,5
-
norbert1998
nagyúr
Sajnos a 350Z/370Z nem egy komoly gép abból, amit láttam eddig én. Elég sokat rávertem a 4 éves gumijaimon Kakucson egyre, pedig én voltam a szűz, nem ő.
Induláskor melegíteni, megálláskor hűteni, amikor meg elfáradt, mélyen zsebbe nyúlni... Nekem csak a fejem fájna tőle.
Hát, ezzel annyira nem értek egyet. Az induláskor melegítéssel csak a hideg hengerfalra csapatod ki a benzint, lemosva az olajat, felesleges kopást okozva a motornak egy helyben állva, illetve az olajat higítva. A hűtésnek csak autópályázás után van jelentősége, egyébként marhaság - ráadásul nekem pl. van elektromos vízpumpám IS pont emiatt. Gyári ráadásul.
Beszarik, 60 ezer egy felújított középrész bele. Jellemzően 200+ ezer km-t kibír a gyári. Ennyit nekem (!) simán megér.Nehéz így mit mondani a céges autótokról, hogy az minden infóm, hogy corolla és kombi.
True. 2023-as 1.8 hibrod ~140 lovas Corolla kombi voltKb 40 ezer km-t futott.
Úttartás, hát ugye a viszonyítási alapom egy kvázi RS Mégane 3Ahhoz képest kóvályog, orrtolós, és mentem bele majdnem árokba olyan balra fordulásnál, amit az enyém gond nélkül, csúszás nélkül abszolvált volna, ez meg ment egyenesen. Persze gumifüggő is, de nem hiszem, hogy konkrétan szar gumik lettek volna rajta. És ismét, az enyémen 2020-as, repedezett Pilot Sport 4-esek voltak ekkor még - használt RS felniszett, ezzel a gumival kaptam.
A 7,5-et 140 körül ette amúgy, nem 130
-
-
norbert1998
nagyúr
Miért nem kérsz? Legjobb dolog
Következő is turbós benzin lesz, jó eséllyel. Még mielőtt jön a család, miegymás, egy megborulást szeretnék még. Kiszemeltem mondjuk nagyon nincs sok. V8 lenne jó, de nem ilyen papás szedánokban.Turbó nélkül elviselem azért a
A6/S6 4.2 V8
645i/650i
GS400Egyébiránt valószínűbb, hogy
Genesis Coupe 3.8 V6
Q50s 3.0 biT/3.6hTehát ezek az irányok...
Most gyakorlatilag már RS lett a sima Megane-ból, szóval feljebb lépni már nem lehet első keréken igazából. De az is biztos, hogy 2026 vége, 2027 előtt nem akarom eladni, mert rohadtul szeretem -
norbert1998
nagyúr
válasz
Shokkolo #152488 üzenetére
Jelenleg a 2.0 tCe alig fér be a kasztniba
Mondjuk turbó nélkül egy V6 még szerintem gond nélkül beférhet, de jó eséllyel csak keresztbe. Rövid a kocsi orra és szét van zsúfolva perifériákkal. A szívósor is akkora, hogy nem látok le a zárhíd és a motor között a földig. Az olajcsere csak csőfogóval működik, mert nem fér be semmilyen olajszűrő szerszám
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MiklosSaS #152471 üzenetére
Haver meg egy B6 Pasatot vett. Elég sznob döntés. "Me jön a gyerek"...
Jaja, elkezdtek dolgozni a gyerek projekten, bár a lagzit nyáron akarják és ott még inni akar a csaj,d e tegyük fel ma terhes lesz, 9 hónap múlva megszületik, akkor még alsó hangon 3 hónap mire babakocsival cipelik majd ideoda ÉS:
Akkor is egy 2007-es, valós 200 ezret futott Laguna 2 5 ajtóssal jártkált most, ami belül kívül patika, motorikusan egy porlasztó lehet, hogy elment világgá, mert már zajong - de ez nudli tétel.
Aszongya nem fog elférni a kocsiban. Érted, egy kettes LagunábanBazski....
És évi 20-25 ezret megy egy autóval, tehát eleve mire megvan a gyerek már lehet hogy a most 2,2-ért vásárolt pasatot lehet libaszni az ablakon mert 326 ezer van benne és szintén kb 2007-es.Nem ért volna rá akkor autót venni, amikor már konkrétan gondot okoz, hogy nem fér be a Lageszba (vagy legalább konkrétan van egy pozitív teszteredmény)? Típusát meghazudtolóan jó állapotban van az a kocsi, erősen pályázok rá, hoy apám megvehesse tőle. (Laguna 2 belül undorítóan öregszik, az elektromos gondok meg hétköznapi események általában, de valahogy nem ennél a full extrás 2.0 dCi verziónál)
Gondolom égette a zsebét a babaváró...
-
norbert1998
nagyúr
Buék nektek!
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MiklosSaS #152435 üzenetére
Az a hirtelen bealvós szokásom megvan még sajna, egyszerűen így vagyok bekötve. Csak sokkal kevesebbet játszok
Tegnap jutott egy órácska, de az is csak azért, mert szombaton dolgoztam utoljára idén, aztán majd január hatodika lesz újra.Egy hónap múlva államvizsga, lassan meglesz a második dipolmám. Leülni a seggemre továbbra se sikerül, van még 5 államis félévem, így hát beadtam mechatro MSc-re a jelentkezést.
Amíg a mostani képzés árát törlesztem a munkahely felé, addig vidáman összerakok egy msc-t.Én mikor is csatlakoztam ide? 10 éve? Hát érettségi előtt, az biztos, vagy két évvel.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MiklosSaS #152435 üzenetére
Hmm. Akkor ez egy elég felső kategóriás gép lenne.
Amúgy tetszik, egy dolgot lehet, hogy változtatnék. Én a HDD-t kidobnám. Az alaplap és a proci fogyasztása biztosan engedi, illetve a VGA is, hogy böngészés és idle közben a ventilátor megálljon, viszont a hdd folyton nyoszorog, a legrosszabb pillanatban indul el, nem lenne csendes a gép. Ha a srácnak jó a füle, a földön is hangos lesz így a hdd. -
norbert1998
nagyúr
válasz
MiklosSaS #152431 üzenetére
Hello there,
Hát úgy fest, a 8400F a legalja az AM5-nek., 6/12-es R5.
A 7800XT-ről nem tudok nyilatkozni, 6700XT-m van, az a legújabb címeket már nem tudja csak 50 fps körül 2K maxon futtatnni, ha nem kapcsolok valami VSR szarságot be - de nem fogok, nikább elkezdek visszacsípkedni, bár én még 50-nel is elvagyok single playerben.
-
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
válasz
stratova #152426 üzenetére
A megapixel ezen a meretem nem számít sokat. A Sony 24 MP, 3,9 mikron a pixel mérete. Itt már már azt lehet mondani, hogy 24-32 colos monitoron a 100% méretre nagyítás éles, jó fényviszonyok között. Telefonon ugyanez még 50->12 esetén SEM. És ugye dupla annyi pixel van a Sony-ban, mint az alap fotók a telefonon. Ennyivel többet ér a fény mennyisége, mint a megapixel.
Szar fényben viszont azért a Sony is tud életlen és zajos lenni. Full frame, vagy middle format sokkal jobb, de csillagászati ára van utóbbi objektíveinek is.
Meg eleve egy jó fényű tele milliós tétel. Záridő, állvány tud segíteni. -
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
A felhozatalom most úgy néz ki, hogy van két gyári Sony E kitobi, egy 16-55 mm F3.5-5.6 és egy 55-210 mm F4.5-6.3, AF és OSS van bennük.
Van egy Sony E-hez való AliExpress-es 7artisans 35mm F1.4 portré obi, ez már full manuális. Eddig ez a kedvencem amúgy, angyon szép bokeh-ja van, nagyon éles, és kellemes kezelni is.
Vettem most múlt héten egy Minolta, Sony A-hoz való "AF" obit, 75-300 mm, de ehhez kell Sony E/A adapter, amiben van motor is, mert a Sony A gépek esetében még a vázban volt az AF és a rekesz motor is. Ehhez lehet venni amúgy manuális adaptert is ilyen 10-14 dollárért. Illetve ezt az MTO tükrös teleobit.
Illetve találtam egy M52-es csatlakozójú Schneider 64mm F4.0 obit otthon egy ipari kamerán, 3 darab 30 mm-es makró extenderrel. Az se semmi, de ezt kényelmetlen használni, mert az egész külseje tekeredik neki.A váz a 16-55-tel együtt 103 ezer Ft volt, az 55-210 100 euró volt, a Minolta 28 euró volt, az MTO meg 50 euró volt. A 7asrtisans 54 dollár volt. Fájna a szívem amúgy egy AF 28-35 F2 alatti obira, de ezeknek azért húsos ára van.
-
norbert1998
nagyúr
Teljesen jók ezek a gépek még. Én se vittem túlzásba a vázat, a Sony A5100 nem egy komoly versenyző, kb 50-60 ezer forintért utánad dobják csak a vázat. És ebben 1100 expo volt (egy ezer egy száz)! Már ötezer körül járok két hónap után!
Vettem most egy baszó tele obit, MTO 1000A, 1100mm F10.5 reflex obi, made in USSR.
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MiklosSaS #152407 üzenetére
13-as iPhone-om van, annál a Xiaomi-m is jobb képeket csinál. Ezen felül, egyik sem közelíti meg azt a 10 éves fényképezőgépet, amit kemény 100 ezer forintért vettem (~250 GBP)
Azt is megmondom, hogy miért érte meg. A Xiaomi elmúlt már két éves. Tavasszal akartam lecserélni, mert a következő hetekben jön a harmadik utódja, a 15-ös. (Azt hiszem). Viszont mivel nincs gondom sem a kijelzővel, sem a kamerával tulajdonképpen, a sebességgel pláne nem, ezért még lehet, hogy simán ráhúzok még egy évet és akkor 4 évesen cserélem le. Update még van hozzá bőven, eddig weekly beta is volt, tehát szerintem 4 éves korában sem lesz gondom vele szoftveresen. Android 15 béta már van rá, gyári, bár még nem próbáltam. Android 15-tel simán elleszek a következő másfél évben.
Na, és mivel a kamera kb 100 ezer volt, egy ilyen Xiami 16 (?) meg lesz vagy 300, gyakorlatilag azzal, hogy a kamera miatt egy évvel később veszem a telefont, majdnem ingyen volt a kamera.Stonks.
Egyszerűen igaz az, hogy a méret a lényeg. Az ebben lévő szenzor akkora, mint az iphone teljes kameraszigete. A beengedett fény mennyisége egy jó portré ibjektívvel 19,75-ször több ugyanarról az alanyról, és akkor az objektív már egy "stop"-pal le van zárva a max nyílástól, aminél amúgy a telefonnál 32-szer több fényt eszik meg.
Ezt telefonnal sosem csinálja meg senki. És akkor ezt még nem lencsefiltereztem fel, mert otthonmaradt. -
norbert1998
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #152404 üzenetére
Pedig ez nem is kereskedés
-
norbert1998
nagyúr
válasz
norbert1998 #152367 üzenetére
Sőt, jön a jóidő, motorral fogok járni szerintem, ha huzamosabb ideig nem lesz eső - lásd, tudok egymás után két napot minimum motorral menni dolgozni.
Sajnos a bicikli, leketromos roller nem játszik. Nincs bicikli út, és van egy forgalmas, szűk 1 km-es országúti szakasz, amit túl kellene élnem minden nap kétszer. -
norbert1998
nagyúr
válasz
MiklosSaS #152366 üzenetére
Mondjuk erre a Spritmonitor szerintem teljesen ideális. Ott ott van jancsika a dízellel meg a benzinnel, több tucat autó több tízezer km átlaga mindkét üzemanyagtípusra. És ha a hááttérbe benézünk, még lehet, hogy a dízel felé is hajlik a piramis. Miért?
Dízelt a józan ember hosszútávra, autópályára vesz, ahol kisebb a fogyasztás, mint városban, ahová meg a benzinest veszik. Egyébként nem gondolom, hog ennek nagy befolyása van az eredményekben. Azt viszont igen, hogy a Spritmonitoros adatok egy jó vegyes fogyasztási átlagot mutatnak. Eddig legalábbis mindhárom autóm esetbéen 1-1-1 decivel etettem meg többet, 10 km országút, 5 km város használatban.
Most, hogy városban lakom, más tészta, de erről nem is beszéltem. Itt tényleg 12 litert eszik az autó, de nem érdekel mert napi 10 km-t se megyek vele, ez 1,2 liter, kéthavonta megy bele egy tank benzin.
-
-
norbert1998
nagyúr
Renault Megane 3 2.0 tCe 180 lóerő vs 2.0 dCi 160 lóerő. Ez két liter. De a teljesítmény sem egyforma, és a 2.0 tCe egy zabálós motor. Spritmonitor.
Renault Megane 4 1.6 dCi 165 lóerő vs 1.6 tCe 205 lóerő, ez nincs másfél liter
Spritmonit:Skoda Octavia 2017-2019 2.0 TDI 184 lóerő vs 2.0 TSI 190 lóerő, kevesebbb, mint egy liter:
Szóval gondold át, mielőtt mások szavait badarságnak mondod, sas
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Aljasvip #152352 üzenetére
Az én 2 literes turbós benzinem kb minden tartományban jobban megy, mint a 2 literes turbós dízel, akár a közel 100 LE/liter teljesítmény mellett is. Gyári turbójával 1700-tól már húzott, de elfogyott 5000 felett. Az új turbóval csak 2500-tól indul el, mint egy régebbi turbódízel, de 6500-ig tol mint a mozdony, meg 180 helyett 250 lóerő.
Unokatesóm 2014-es Kia Pro'Ceed GT-je 1.6 turbóbenzin, a nyomatékcsúcsa 1700-nál van!
2500-ig használva is teljesen jól eljár vele az ember.A fogyaasztás más kérdés, de most ha városban 5-6 hetente tankolod a benzinest, kit érdekel mennyit eszik? Országúton is kicsit több, igen, de egy adblue, dpf, meg mittudoménmivel agyonbaszott dízel fenntartása 60-80 ezer után már biztosan ne madódik ki az egy literes fogyasztáskülönbségből.
imho -
-
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Shokkolo #152316 üzenetére
Jaj jaj. Ezek azok a mondatok hölgyek szájából, aminek sose kerek a vége.
Mit együnk drágám?
Nem tudom, ismersz, válassz valamit, jó lesz nekem is bármi. Amit csak szeretnél.
Oké, akkor legyen burger king.
Nem szeretem a Burger Kinget! Miért kell a burger kingbe menni? A Burgertől megy a hasam!
(Gabriel Iglesias, kedvenc humoristám) -
norbert1998
nagyúr
válasz
Aljasvip #152299 üzenetére
A szenzort és az ablakemelőt nem a Renault gyártja, hanem a például olyan beszállítók, akik Mercibe, Audiba vagy Toyotába is visznek alkatrészeekt
Mondjuk igazából a 4-es Megane és a vele párhuzamosan futó modellekben a középső tepsi műszerfal, hogy egy nagy sík az egész, szerintem kegyetlenül ízléstelen. A Megane 3 belseje sokkal dinamikusabb, ízlésesebb a középső műszerfalrész tekintetében, meg még talán az anyós előtt is. A kormány, óracsoport már más kérdés, de nekem nicns bajom a féldigitális óracsoportommal, sőt.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MiklosSaS #152297 üzenetére
Megane 4 GT kombi
Van GT kombi egyáltalán? 2.0 dci vagy 1.6 tCe jó lenne
Mondjuk tablet ebben is van. -
norbert1998
nagyúr
válasz
MiklosSaS #152295 üzenetére
Hát a fiatal kombik meg fogynak, mint a fene. És főleg a 3-6 éves korban volt a tablet má nia, sok gyártó rájött már, hogy nem jó buli.
Audi is pont ilyen tablet őrült volt, gondolom ezzel az A4, A6 kombi, és az Arteon is kilőve.Kia Pro'Ceed? Győnyőrű kombi, jó motorokkal
Vagy persze a bimmer, amit írtál
-
norbert1998
nagyúr
Hát nem szép egyik se. De ha ennyire tetszik az a generációs S80, miért nem veszel abból a szériából V80-at?
2010 előtt is volt egy időszak, amikor kegyetlen ocsmányak voltak.
Go Peugeot 508 GT kombi
-
norbert1998
nagyúr
Megnéztük a veszprémi állatkertet. Még talán ovis vagy alsó tagozatos koromban jártam ott, az tudom, hogy még a régi Sedan Swift vitt minket, azt 2008-ban adták el a szülők. Tehát max 10 éves voltam akkor.
Elég sokmindent megmaradt bennem, a kifutók, meg az a dimbes dombos elrendezés, meg az érzés, amit keltett bennem. És továbbra is egy útvesztő
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MrM94 #152281 üzenetére
Angol burzsuj földön más a helyzet
Főleg a használt autó téren. Ott rohadt olcsók. Mert a jobb kormányos autó a kutyának se kell, és nincs elég felvevő piaca a használt angol autónak. Mikor kint voltunk, nézegettük a marketplace-t. Szívünk szakadt meg. Mikor 5000 fontot kér valaki egy Mégane RS265-ert... Itthon ez ötmillió. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Shokkolo #152272 üzenetére
Felejtős mind. Új autót venni öngyilkosság szerintem.
Bár a használt is olyan, hogy hmm. De az legalább olcsó.
Én eleve azt csinálnám, hogy kötelező szerviz úgy ahogy kell, előírt 20 vagy 30 ezrenkent, és minden 10 ezer, ahol nincs szerviz előírva, megcsinálni magamnak vagy olyan helyen, ahol tudom, hogy kicserélik.VW szervizbe cseréltek már úgy olajat, hogy az autóhoz hozzá se nyúltak, a tulaj bent ült és filmet nézett, várta, hogy bemenjen a szervizbe a kocsi, S egyszercsak hívták, hogy kész. Bluetooth olajcsere
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Shokkolo #152262 üzenetére
Nekünk Antalya úgy volt, hogy januárban vettünk WizzAir repjegyeket, olyna 50/fő, 4 főre 3 bőrönddel, de úgy, hogy egyikünk saját kisbőröndöt akarta, fedélzetit, és a másik 3 közösködött két nagybőröndben. Vagy egy? Lehet, hogy csak egy. Már nem emlékszem. Autóbérlés ~110 ezer, 8 napra, 1.3 jtd Fiat Tipo (Egea), egész jó felszereltséggel, tök jól elvoltunk vele, és úgy evett 3,8 litert, hogy négyen hegyen völgyön küldtük neki!
Szállás 3 csillagos hotel, félpanzióval. Medence, reggeli, vacsora, szauna, törökfürdő az árban. 160 ezer forint. Négy főre! Már sokkal drágább idén az a hotel. Ez Kemer-ben a Wassermann Hotel volt az.
Tapasztalásaim szerint a szállás ne Antalya városban legyen, mert hatalmas és nem az egész turisztikai terület. Kemer viszont egy nagyon barátságos kisváros volt, szép stranddal, gyöngyörű, hatalmas sétálóutcával, és szerintem pont ideális helyen ahhoz a függőleges partszakaszhoz, hogy az egész területet átnézd, ami Antalya várostól nyugatra van Antalya régióban. Egy hét amúgy nem volt elég erre úgy, hogy keletre el se mentünk a várostól, sőt, a vátosba is csak kétszer mentünk be.
Az ország amúgy elég olcsó, szerintem egy relatív fullos nyaralást tudtunk le, aktívan mentünk mindenhova, majdnem ki is autóztunk egy tank üzemanyagot azzal a hatalmas fogyasztással, és durván fejenként 260-280 ezer forintból megállt a nyaralás szuvenirrel, kajával, belépőkkel, de még a Szombathely-Budapest miatti autópályamatrica is bele volt ebbe számolva!
Arról nem is beszélve, hogy visszakaptunk 960 eurót a repülő miatt, mert 4 óra 46 percet késett valami Olaszországban verekedő részeg magyarok miatt, ahonnan korábban jött volna a gépAz idei szállásunk egy hegyoldalon lesz a Kotori öbölben Montenegróban, 8 főre 940 euró, teljes ház (nyaraló), tengerre néző kilátás, 10 percre a strandtól.
-
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #152248 üzenetére
Véletlenszerű nyaralásokba tavasszal
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MiklosSaS #152231 üzenetére
Meglepő amúgy. Ezzel az üzenettel a Sony Xperia Z3 szénné moddolása óta nem találkoztam. (Moddolás közben csinált ilyet)
Igazából nem lehet egy kalap alá venni az Android-ot. Elég valószínűnek találom, hogy még ha sose fogom megszeretni az iOS-t, akkor is szívesebben használnám azt, mint a Pixel vagy a Samsung UI-t. A Huawei-ről meg ne is beszéljünk. Annyival másabbak.
2011 és 2017 között végig gyári, sima Androidot használtam, az alap Google UI-jal. Egy előnye van: gyors, könnyű. Cserébe kurva barátságtalan volt szerintem. Tökre nem volt user-központú. Aztán vettem egy LG G6-ost, és nem akartam már pucér Android-ra moddolni! Annyira jó volt az LG UI, hogy azután már soha többet nem is használtam alap Google rendszert. Az LG után volt még egy Oneplus 3T is, de se a rendszer, se a 1080p AMOLED nem jött be az LG 2K IPS után, így végül kompromisszumosan jött a Xiami Mix 2S. Végig gyári UI, 4,5 éven keresztül, sose volt gondom a tempóval, sose fagyott le a SystemUI vagy bármi hasonló, szerettem. Most ugye Xiaomi 12 van, a 2 évvel ezelőtti nem-Ultra nevű kis-zászlóshajó, 21 hónapja gyári UI, továbbra is nagyon szeretem.
Közben volt 2 évig céges szaszmung, és továbbra is utálom, egyszerűen szörnyű, nem tudok eligazodni rajta, és kurvára nem barátságos. A Mix 2S-re egy teszt miatt felraktam az aktuális, Android 14-es alap Google rendszert, és pontosan ugyanazt tudom elmondani róla, mint a szaszmung felületéről. Szörnyű. -
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
válasz
norbert1998 #152151 üzenetére
Ezt a gyászkeretet én is felraktam a gépemre, nekem is hozott néhány fokot, de igazság szerint előtte nonstop 100fokos volt minden teljes terhelésen, ezzel meg volt 1-2 olyan, ahol nem volt 100 fokos
Ganaj ez az aktuális intel gen. Hírdeti az 5.3 turbót, amit sose tud tartani, ha nincs brutális épített vized.
-
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Aljasvip #152209 üzenetére
Nekem amúgy már kb az LG G6 óta nem jön be az AOSP rendszer. Egyszerűen túl baltával faragott, nem érzem kifinoumltnak. Most az van a régi Xiaomi-mon (Mix 2S
), mert ki akartam próbálni valamit, amiért megérte volna a szenvedés, ha működik, de valam szhörnyű. Pedig LineageOS által Android 14. Lehet teszek rá inkább Windows 11-et
-
norbert1998
nagyúr
válasz
inspiroyhome #152207 üzenetére
Én a kétszázat is sokalltam érte. Egy évet még tuti marad, ha nem többet. Jól teszi még a dolgát két évesen. Fotózni meg a hülyeséget görgetni, netezni patika.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
inspiroyhome #152205 üzenetére
Áh
Mondjuk xiaomi-nál alapszabály, hogyha kicsit is geek vagy, akkor EU rom, nyitott BL-lel - sokkal könnyebb élet.
Az üzleti telefon mindig minden gyártónál egy hulladék, teleszarja a sok taperoló fossal, meg rajta a demo szoftvver, ami vagy sikerült, vagy nem. Azt tudom, hogy T verziót nem érdemes venni, mert Qualcomm helyett azokba mindig MediaTek jut - fegye azt a gyász. -
norbert1998
nagyúr
válasz
inspiroyhome #152202 üzenetére
200 ezres Xiaomi-m (12) van, két éves. Szeretem, gyors, jó képeket csinál, jó a kijelző is (bár lehetne 2K, de az csak a Pro-ban volt). Az akkuja szar, de arról én tehetek.
De gondolom akkor neked is valami ilyesmi volt. Mid volt, s mi volt a gondja? -
norbert1998
nagyúr
válasz
inspiroyhome #152198 üzenetére
Hát ha a középkategóriában tré volt a Xiami, akkor lejjebb még szarabb lesz, mert fent patika
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Gumi és felni topik
- DOOM - The Dark Ages
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest