Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz #Morcosmedve #94798 üzenetére
Az 550D most nagyon "akció" áron megy már, mikor én vettem és új gép volt, akkor azért megkérték az árát, éppen annyiba került, mint most egy D5300 a 18-55 kitben.
A 650D nálam kuka, nincs közelségérzékelő a kijelzőjén. A 760D viszont tetszik, ugyan azon sincs,de kit érdekel, ha van rajta a kiegészítő LCD.
Hát igen, ez jóféle kártya.
Azért nézz utána alaposan a 18-105-nek, sok helyen eléggé lehúzták képminőségileg, míg az árához képest a 18-55-öket Canon, Nikon fronton jónak tartják.
Nekem van ellenzőm a 18-55-re, de nagyon ritkán rakom fel, nem nagyon kell. UV szűrőm sincs, ilyen olcsó obira minek is... Bármi baja van, 20K-ért utánam vágnak egy másikat. -
#Morcosmedve
veterán
és (#94782) DiszNóÓl:
Na látod, ezért "kínlódok" én is...BTW 550D-nek nincs rossz ára most sem, bár az elmúlt ~5 évben a 650D ütött, illetve nekem a 760D ami tetszik.
Köszi a válaszokat. Akkor mehet a MicroSD, olyan, ami a GoPro-mban is van, legalább lesz még egy USB3-as olvasó Ilyenem van (direkt Usankából vettem):
Csak kell egy átalakítót szerezzek, gondolom bármilyen jó... lehet van is otthon egy régebbi, valami nokia-kingston jellegű kártya után, egy használaton kívüli HP kompakt fényképezőben.
Én is agyalok/tam a 18-55-ös obin, mert elvileg elég, de akkor annak az árát, buktáját (eladni se lehet, arra is kéne ellenző, és szűrő), beleolvasztom a 18-105-be, amit igazán szeretnék, már most, aztán max később lesz másik kártya, meg napellenző, stb... egyedül az UV szűrőt fogom megvenni.
© asszongya'hogy
-
inspiroyhome
senior tag
Jóreggelt.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Jó reggelt!
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
jó reggelt, hétfő
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz norbert1998 #94789 üzenetére
A főszereplő is csak 24 volt akkor (megjelenéskor).
Ez egy baki, olyan mint a gotban a 6. évad elején vagy 5. ben elakad az egyik sereg a hóban most pedig szinte nincs is hó.HATER
-
CJ4567
nagyúr
NFSMW mentésem összekavarodott, mert a játék mentésváltójával váltottam mentést
No Sana No Life
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz norbert1998 #94786 üzenetére
#94787 itt a válasz. Azért az enyém sem valami hű de nagy 40 nap alatt...
DK: És tényleg.
[ Szerkesztve ]
HATER
-
-
HSM
félisten
válasz DiszNóÓl #94782 üzenetére
Ezzel az UHS-I-vel óvatosan... Ugyanúgy 10MB/s az elvárt minimum írás. [link]
Nekem van egy Sony SD-m, asszem 8GB-os, oda is adtam anyámnak a kompakt gépbe, mert hiába UHS-I, olvaássban marha gyors (40MB/s rémlik), de írásban full gagyi, 10MB/s azt annyi. A régebbi 8GB-os Kingston "133X"-es kártyám általános használatban gyorsabb, ugyan csak szűk 20MB/s körül olvas, ha jól emlékszem, de jóval 10MB/s felett ír, azzal nem szakad meg alkalomszerűen ha FHD videózok a géppel. Pedig ez csak sima Class10-es.
Mókásak ezek a tesztek. Megállapítja, hogy a sima fizikai átalakító nem változtat a sebességen. Ehhez egyszerűbb lett volna egy ilyen adaptert szétnyitni, és nini, csak drótok vannak benne.
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz #Morcosmedve #94780 üzenetére
Ha nem akarsz nagyon videózni akkor elég 16 gigás is, én általában microSD-t használok(fényképezőben pont nem az van...). [link] Bakker nekem is kell ilyen UHS-I.
Are MicroSD cards faster with or without adapters?
Holnap szóbeli, küldjétek az energiát. Címe elmond mindent.
[ Szerkesztve ]
HATER
-
HSM
félisten
válasz #Morcosmedve #94716 üzenetére
"Gondolom te is akkor egy jót akartál venni, ami azért kitart majd jó pár évet."
Igen. Mindenképp egy tartós és időtálló gépet szerettem volna. Ami fontos szempont volt, hogy kényelmes legyen (itt kiestek az eggyel kisebb akkori DSLR gépek) valamint nekem nagyon tetszettek ezzel a 18Mpixeles szenzorral készült képek, de sanszosan másoknak is, mert évekig használták még csomó modellben, anélkül, hogy hozzányúltak volna. Plusz pont volt még az igen jó minőségű FHD felvételi lehetőség. Szval, nem voltak túl nagy igényeim. Sima kis 18-55 IS kitobim van hozzá, nekem elég. Jobb lenne monjduk egy 15-85/F3.5-5.6 IS USM objektív, csak sajnos az nem 30K-ba kerül, hanem 230K-ba, szval az még várat magára.
A mai napig remekül elvagyok vele, nincs vágyam újítani. Pár apróság hiányzik róla csak, mint pl. kihajtható LCD, de azokkal együtt lehet élni. Ja, meg elvileg ez még nem tud videóban felvétel közben fényerőt állítani, de sosem volt még gondom belőle. -
#Morcosmedve
veterán
válasz DiszNóÓl #94699 üzenetére
Áh, akárhogy nézegetem, Nikon D5300 + 18-105mm VR kéne, illetve egy Hoya HMC UV(C) szűrő, egy napellenző és egy tasi.
Na meg valami 32-64GB-os kártya, habár a GoProban van egy 4k videós 32-es MicroSD (UHS-I)...kéne átalakító SD-re, mennyit ront ez vajon? Ha nem, vehetnék szintén micro-t, adapterrel és akkor több mindenbe jó!?© asszongya'hogy
-
MrM94
addikt
válasz MiklosSaS #94778 üzenetére
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké.) Ámen.Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
MiklosSaS
nagyúr
Temesvár. Indul a szabadság...a jófajta Temesvári élet
-
MrM94
addikt
Elment a DGX...Kedden jön a ROG Phoebus....nemtudom hogy tudtam annó alaplapi hangkártyán élni..kaparom a falat kb...
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz norbert1998 #94775 üzenetére
Azért miután lezuhantak nem voltak frissen borotváltak minden nap... Legalábbis én úgy emlékszem.
HATER
-
norbert1998
nagyúr
No, ez is egy jó film volt
Csak azt nem értem, hogy lehetett mindenki frissen borotvalkozott végig -
CJ4567
nagyúr
válasz norbert1998 #94772 üzenetére
Hát ezzel a táppal határon vagyok. Hiába 420W, Driftpingvin tudja milyenem van.
Hablaty: Amúgy meg ez jó SkyDiver eredmény?
FireStrike rosszabbul fut, arról is volt itt képem.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz DiszNóÓl #94766 üzenetére
ne aggódj utána már én is ellenőriztem egy buzi fűzfa volt ott a stégen kb egy 30 centi széles résen lehetett csak bedobni a fától, jó sokszor megmetszettük így is a botokkal...
Methionyl:akkor valszeg én is magánhoz megyek, de nem lézereztetek, TB-re mult hónapba kértem időpontot, kaptam is augusztusra, de csak megnézi a sebész...
Xbox One: bandymnc
-
Methionyl
senior tag
válasz bandi0000 #94757 üzenetére
Nekem is volt. Először a sima korházba mentem. Borzalmas volt. Megse várta hogy kifejtse a hatását az érzéstelenitő. Kb végig szenvedtem. Aztán persze vissza nőt megint szóval magándoki ott meg valami szupervolt semmit éreztem. Kivágta majd valami fehér bogyókat tett bele ami meg gátolja hogy vissza nőjön. Azóta semmi panasz.
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
bandi0000
nagyúr
volt már valaki Kékestetőn nyáron?
-
CJ4567
nagyúr
válasz norbert1998 #94762 üzenetére
Van PS2-m, csak elég sok ideje porosodik, mert én monitoron akarom használni, és azt nem lehet
Majd ha lesz normális tápom megpróbálom a CPU-t tuningolni.No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz norbert1998 #94741 üzenetére
Engem perpill PS2 játékok érdekelnének, de a gépem kevés az emulátorhoz
No Sana No Life
-
Popes
őstag
-
-
törölt tag
életembe 3x horgásztam, legutóbb 2 éve. Mikro megjöttem, kicsit késve, unokatesóm már lógatta a botot, meg a fia is. Semmi fogás. Én egymás után kivettem 3 ilyen 2-3 kiló körüli halat. Nemtudom a tipusát, referencia, vagy valami tunning modell volt, azt tudom hogy később törpeharcsa is akadt. A végén zárásnak egy 4 kilós valami ( tán ponty?) egész jó volt.
A tűz körül aludtunk egy szál polifoamon egy pár órát hajnalba, jó sok sört meg pálinkát megittunk de nem basztunk be, csak úgy szolidan. Sütögetés evés ivás . jó móka vót na. két év mulva folytatás
-
törölt tag
na megint sikerült bekúrni. éjszakára voltunk horgászni
-
MiklosSaS
nagyúr
Jö reggelt! Mindjárt indulok a reptérre....ma délután már Temesváron leszek
@Bandika: a macska!
-
bandi0000
nagyúr
Volt már itt valalinek benőtt köröm műtétje a lábujján?
-
jó reggelt Drágasszágossz Urassszágaim
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #94746 üzenetére
Érdekes cikk... Bár a cím azért egy kicsit kurvatulzás, nem?
-
norbert1998
nagyúr
Hungary: The cancer in the middle of Europe[link]
-
MrM94
addikt
válasz norbert1998 #94742 üzenetére
Szerintem ocsmány,én magamnak biztos nem venném meg,viszont az ötlet az qrvajó.
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
stratova
veterán
Múltkor kicsit háborogtam, mert egy órán át nem tudtam letenni a gyereket a tülkölés miatt. De ma jól bírta a napot, nem fagyok foci rajongó de a kültéri élőnek az megvan a hangulata, amikor berúgtuk, az az ováció ami ezt követte a téren, még asszonykát is kirázta a hideg (engem meg pláne) pedig egyikünk sem nagy foci fan
DR|FTK|NG: +1
Alapvetően nem szeretem azt a politikát, ami a hazai focit messze jobban támogatja, mint más sportágakat ahol élvonalban vagyunk, de most odatették magukat a fiúk.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
75k-ért még meg is érheti, ha azt vesszük, mennyibe kerül egy vízhűtés meg egy ilyen ház külön.
Irányítószám bevezetés, tévébemondás 1973-ból, zseniális [link]
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz CJ4567 #94740 üzenetére
Eddig is volt pár. Lehet még várnom kéne, igen. De akkor meg az lesz, hogy jaj, de minnyá jönnek még, meg még, meg még... Nem tudom mi legyen, mármint hogy mikor ugorjak bele a dologba. Megvárjam az új God of War-t? Az volt a kedvenc PS játkom evör, eddig. Az Ascenson-t kivéve mindet végigvittem.
-
CJ4567
nagyúr
válasz norbert1998 #94739 üzenetére
Szerintem igen. De mikre gondolsz? Majd ősszel jönnek a szaftos exklúzívok még.
Meg lehet jövőre.Nem, GT Sport jön novemberben.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
norbert1998
nagyúr
Srácok, szerintetek nyárra (vagyis, inkább amikor a büdzsé úgy engedi, hogy tuti lesz minden) egy használt PS4, használt CD-s játékokkal jó ötlet?
Úgy értem, hogy az exklúzív címek rohadtul érdekelnek, és azok miatt venném meg a gépet, viszont a nem exklúzív címeket a gépen tolnám, grafika, zöldséges, stb.
Szóval, míg a számomra érdekes exklúzív címeket kijátszanám, addig gyakorlatilag kikölcsönözném a használt piacról a gépet. SzerinteteK?[ Szerkesztve ]
-
V!ck
senior tag
válasz DiszNóÓl #94737 üzenetére
OTT VAN B*ZMEEEG vagyis volt... szóval én kérek elnézést
Nem is tudom hogy sírjak, vagy örüljek... örülök, mert egy papíron erősebb Izlandtól nem kaptunk ki... viszon a meccs képe alapján megérdemeltük volna a győzelmet, a jogtalan tizit viszont nagyon nemEgyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
-
caindwan
aktív tag
@HordóLili: Csak magyarországról
-
caindwan
aktív tag
Hol lehet online nézni?
-
V!ck
senior tag
válasz DR|FTK|NG #94729 üzenetére
Az első félidő alapján nincs esélyünk... az x-re lett volna, de csak megtartva... visszahozni nem fogjuk tudni, de ne legyen igazam
Talán egy szabadrúgás. szöglet vagy tizenegyes lesz az esélyünk, de támadásból...[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
DR|FTK|NG
veterán
Jó a bíró.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Stepo
aktív tag
válasz inspiroyhome #94723 üzenetére
[link]
Ez az a topic amire gondolsz? -
inspiroyhome
senior tag
Napot!
Nincs itt meg PH-n a régi árazós topik, ahová nem kellett minden kis apróságot kötelezően odaírni? Most nem akarok 4 merevlemezhez típust meg sorozatszámot vadászni, vagy esetleg ha ti tudnátok mondani egy árat..
Intel Core i7 2600k @ 4.4GHz
4x4GB
ASUS R9 280X directCU II 3GB
Asus p8p67EVO
Samsung 850 evo 120ssd,
Western Digital blue 1tb hdd,
Seagate 160gb hdd
Samsung 500gb hdd
Zalman Z3 plus
Thermaltake hamburg 530Esetleg amit még hozzá adhatok: NEC 19" IPS, DELL 19"
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Beleolvastam megint a 1070/1080 topicba. Kész dráma az egész....
Idézetek:
"- ma megkaptam a kártyát, kétszer megõrülok mig hazaérek.
- már nem birom kivárni, az utóbbi hónapokban nem játszottam, de most kegyetlenül játszanék.
- nem birom idegekkel, vettem egy 980Ti-t mig kapható lesz a 1080."
Hihetetlen.....inkább bele sem olvasok, nem tudom meg emészteni hova jutt az emberiség.
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz #81556480 #94712 üzenetére
Blues Company - Favilla, fakanál
"Rácsos kapu, rácsos ablak, gyere babám, jól megb..lak
Ereszünkre szállt a fecske, úgy nyalok én mint a kecske
De sárgarigó, fülemüle, dögöljön meg aki hülye"HATER
-
#Morcosmedve
veterán
Gondolom te is akkor egy jót akartál venni, ami azért kitart majd jó pár évet.
Na ezt szeretném én is, ha eljutok végre odáig, na de lassan otthon, aztán nyugtával dícsérd a napot!Másik hsz-re: kijelzővel max olyan helyzetben, ha állvány vagy kitartott pozíció van.
Ennyit a ph!-ról... nem értem miért nem ment
LaciCRM: Kicsit kivoltál este
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
törölt tag
fú AZ A REGGEL HE !!!
azt se tudtam miket irtam ide : DDDDDDDD
-
Szombatias jó reggelt
-
törölt tag
ZSÁK SZAR AZ EGÉSZ EGÉSZ ÉVBEN VÁROM EZT A NAPOT, ELŐRE ÉRZEM AZ ORROMBAN A SZAGOT
-
norbert1998
nagyúr
válasz Methionyl #94709 üzenetére
Nálam taco volt vagy nacho vagy mifene, meg tuc. De nem ejtettem le. Amúgy mikor tudtam hogy js lesz, mindig elkezdtem mocorogni, így sokkal kevésbé szartam be
De a haverlany az totál meg volt halva, a végét már nem is mérte nézni az eredeti felvételből meg elég keveset értettem.Meg az előttünk lévő sorból pár 14 éves énekelte az elvis dalt persze pár negyeddel hamarabb, így nagyon gaz volt. De a mögöttünk ülőknek jó humora volt, meg elég tájékozottnak tűntek a filmekkel kapcsolatban, szinte mindenhová tudott filmes utalást tenni, ami nem is volt idegesítő, annak ellenére sem, hogy egy mozi közepén tette.
De tényleg elég para volt
-
törölt tag
úgy be vagyok állvba hogy olyan a világon nincs. holnap van egy 500km es utam, SAJÁT KOCSIMMALL.. deee NE MÉN LESZEK A SOFŐR. mekkora flash. pontz feltöltettem a klímát . minden idéeális lesz egy kis pihire menetr közben : DDDDD a óóóúúú nagyonlasaan irtameme kommentet hogy billentyűket megtalál
-
Methionyl
senior tag
válasz norbert1998 #94708 üzenetére
Számomra a "legdurvább", hogy valós történet alapján készült. Végén be is játszották az eredeti felvételt. Én ott haltam volna meg az interjús helyébe de amúgy jó film volt. A legrosszabb mikor tudod h jump scare lesz mégis akkorát ugrassz hogy elejted a popcont
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
norbert1998
nagyúr
No megnéztük haversraccal meg haverlannyal, szerintem egész faja volt. Főleg horror kategóriában. És mindezt úgy, hogy (egy ember meghalt e vagy nem helyzetéről nem beszelek) szóval őt nem számítva biztos, hogy senki nem halt meg, szakadt cafatokra és hasonlók, és mégis tudott horrort lenni. Csak sok a jumpscare. 6 biztos volt benne. Második sorból vicces volt, mikor radugrik egy veszett apáca
Imdb 8.1 -
HSM
félisten
válasz #Morcosmedve #94692 üzenetére
Olyan jól elvagyok évek óta a Canon 550D-mmel, el se tudom mondani... Pedig abban se 28376245 pontos RGB, se 8211 keresztpontos csudapók sincs. A használtpiaci értékét pedig meg se merem nézni.
Szép képeket lő, gyors, mint a villám, FHD videót vesz, és DSLR. Én már elvagyok vele. Persze, jobb lenne egy 5D Mark3, de miafrásznak... Viszont nem bátam meg, hogy vettem az 550D-t, bár ritkán használom, akkor örök emlékeket készít.Talán kicsit túlbonyolítod a dolgot első gépnek....
(#94699) DiszNóÓl: Fura ez a fényképező... Ebbe hol nézel bele?
[ Szerkesztve ]
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz #Morcosmedve #94700 üzenetére
Én is tükröst vettem volna, de mivel még javában diák vagyok, ezért korlátozott nagyban a della... De ezt sem használom, mert lusta vagyok cipelni. Nincs mit. Csak nehogy úgy járj mint én, hogy nem használod
HATER
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- GoPro 7 Black Edition
- iPad Pro 13" 2024 1TB M4 16GB Silver (normál üveg) - MAKULÁTLAN - 3 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest