- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Megjött a Philips 21:9 képarányú, 175 Hz-es QD-OLED monitora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple notebookok
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #51899 üzenetére
Az utolsó értéknél van 1 meghatárás, hogy hogy mint érdemes belőni, de fejből nem tudom.
Véleményem szubjektív...
-
CJ4567
nagyúr
Kipróbáltam az Autumnn Aurora 2.1-et SHOC-on, poénból felraktam Masterre. Két lövés után szó szerint elvéreztem.
Stalkeren meg 3-4 lövés, de akár 2-be is belelehet.
No Sana No Life
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #51896 üzenetére
Én is 1600-on maradtam, feszesebb időzítésekkel gyorsabbak.
Lehet, ha lemennék 1600-on 160ns-re, akkor menne a 8-8-8-24 is, de nem bántom, jó így.
Véleményem szubjektív...
-
=HG=
addikt
-
MrM94
addikt
válasz norbert1998 #51889 üzenetére
Ne variálj az áfával.
Ugyanolyanok az árak mint nálatok.
Csak én még akkor vettem amikor nagyon olcsók voltak a ramok 2 vagy 3 éve ha nem 4..Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #51889 üzenetére
Csak mert ha 1866-on 110ns a twrp akkor azért áll meg.
Mondjuk Nekem bírják a 110-et az XMS3-ak, de 160on hasznlátam.
De maradt az 1600, feszesebb időzítésekkel.. 8-9-8-24. CR1.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MrM94
addikt
válasz norbert1998 #51885 üzenetére
13k ba vettem a nyóc gigát bótbú.
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #51879 üzenetére
9-10-9-28-at próbálj neki 1866-on.
Késleltetés? 110, vagy 160ns?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MrM94
addikt
válasz norbert1998 #51879 üzenetére
az en corsaireim mennek 2400at hyperx beast beallitasokkal
gyarilag 1600asokAz alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
CJ4567
nagyúr
válasz Balathruin #51874 üzenetére
Igen, lehet DDR2-t tuningolna. Vagy csak lemaradtam az előzményekről.
Mindegy, én 1.5v-t tudok.
No Sana No Life
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #51872 üzenetére
1,65V.
De ha van olyan jó, mint a tactics, akkor 1866-ot fog menni 1,5V-n. (ha 1600-as a modul..) Így nem tuti, hogy kell neki feszt emelni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
stratova
veterán
válasz Malibutomi #51870 üzenetére
Az tényleg nem pénz érte.
R9 290X-nek már van gazdája is vagy csak lemaradtam? -
CJ4567
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #51870 üzenetére
Annyiert total megerte!
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Malibutomi
nagyúr
Na megoldottam a varakozast az uj kartyakra olcson.
60£-ert behuztam egy 7950-et -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #51868 üzenetére
1333-at nem használunk már manapság. Így, annyira ez nem meglepő.
Véleményem szubjektív...
-
norbert1998
nagyúr
Na, a tömörítés az nagyon durván meglódult! Eddig 17:18 volt egy fhd film, ugyanaz a film most 11:52
-
norbert1998
nagyúr
válasz hackeeeee #51862 üzenetére
Ezzel nincs gond még. Kicsit van valami katt hangja, de a wd-40 megoldja. Csináltam már wd-40-es megoldást a hétfégén, konkrétan olyan hangja volt, mintha egy ceruzát huzogattál volna egy sajtreszelőn. Néma csendben van egy kis wd40 után Nem tudom, meddig tart, remélem sokáig.
Ezzel a ventivel (most raktam össze) a vinyó a leghangosabb elem a gépben, majd a táp és a vga hűtés. DDe ezek mr tényleg nagyn elhanyagolhatóak. Este úgyis jön a wither lefele remélem, majd nyilatkozok. Na megyek tesztelni a ramot. -
válasz MiklosSaS #51864 üzenetére
az a durva hogy még így is hogy van 8 GB ram diskem még így is elegendő...
a Photoshop sem használja ki, már ha a mi szokásainkat vesszük alapul...
már egy ideje agyaltam rajta, és semmi különbséget nem érzek, szal tényleg nem szükséges, mert így is boldogulok, csak anno nyáron elkapott a gépszíj"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #51860 üzenetére
Szerintem igen. 16 gb ram egyenlore mindenre eleg...ha nem szeretnel ram disc-et csinalni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #51861 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor nem, 3 pines, de próbáltam alaplappal leszabályozva, és 5 vagy 7V-n is, ugyan úgy csinálta.
Véleményem szubjektív...
-
-
CJ4567
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #51848 üzenetére
Jajjj..amikor arra a mocsok termal radara nezek elokap a .....
Igen,lehetseges mivel kevesbe terheled a memoriavezerlot.
@KisCiCC: azok voltak a jo idok!
@RapidMacko: nalam olyan nincs...csak komolyan keresek egy jo BB telot...a passport jo de nem jon be a merete, a Z30 nincs jo arban meg mar eleg regi joszag, a Z3 eleg gyenge, ez a Leap jo alternativa lehetne...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #51848 üzenetére
Simán lehet, mert eleve "kevésbé terheli" a memóriavezérlőt 2 modullal.
Véleményem szubjektív...
-
Whysperer
addikt
Srácok telepítek egy gépet. mi annak a webodlalnak a neve amivel ilyen chrome skpye stb.-t lehet bepipálni ,hogy feltegye magától?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Uraim, létezhet az hogy - mivel sikerült eladnom a 16 GB ramom - minden hőmérséklet melyet mér a gépem, 4-5 fokkal kevesebb mint a 32 GB rammal?
amiket karikáztam azok mind 3-5 fokkal kevesebb hőfokot mutatnak
a USB 3 a leglátványosabb az 42 fok, pedig ilyenkor 46 fok körül szokott lenni
a PCI 1 36 fok pedig 42 fok szokott lenni
érdekes"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz rapidsquirel #51845 üzenetére
Dehogy van vasarlasi kenyszerem. Csak mar regota keszulok egy a Bughalmaz Droidot lecserelni egy professzionalis telefonra..aka BB-re..
-
-
MiklosSaS
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #51839 üzenetére
Nekem kerregett, vagyis inkább rezonált, szerintem félórát ha használtam.
Véleményem szubjektív...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Balathruin #51838 üzenetére
Erdekelne....csak jo volna elobb kezbe venni
-
CJ4567
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
Ulok egy kavezoban...es azon gondolkodom hogy nyomjam ra a "buy now" gombot vagy varjak vele meg kicsit......
-
stratova
veterán
válasz Lacielvtárs #51802 üzenetére
Oh c'est magnifique!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz CJ4567 #51828 üzenetére
Jam.
Csak azt ne felejtsd el, hogy PCI-E 2.0-as lapot kell/érdemes bányászni, ami 775-ben már elég ritkának számít.
@Balathruin: Én, mert fel lett hozva, hogy drága alá egy lap. Kategóriában nézve ugyan úgy drága az Intel alá is.
Az más kérdés, hogy Én egy K-s i5, i7 alá nem tennék be mást, csak valami normáls Z-s lapot.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
CJ4567
nagyúr
válasz Balathruin #51820 üzenetére
Hatalmas +1.
Sajnos egy 6400K nem éri el 4GHz (azt hiszem nálad 4.8-on volt) felett egy 3.6-ra húzott E8400 szintjét Prociban, IGP-ben meg kiütéssel győzött mert az E8400-ben nincs is olyan
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Balathruin #51820 üzenetére
Kell, de nem kötelező.
Turbóval vígan el lehet lenni egy felsőkategóriás vga-val. Persze, intel vonalon gyorsabb lesz a vas, de nem annyival, mint amennyivel esetlegesen többe kerülhet.
Hát, nem vészes? Játékos gép alatt 4. generációs, K-s i5-ből, i7-ből láttam már 70-80 fokot, simán.. és még nem volt OC.
FX alá is van olcsóbb kategóriában 8+2-es lap, nem kell ~50k-ért lapot venni alá.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Balathruin
veterán
Az APU-k prociban nagyon gyengék és ha azt nézzük akkor az Intel tényleg sokkal jobb. FX pedig nem csak többet fogyaszt... Ha azt akarod, hogy jó teljesítménye legyen, akkor húzni kell. Na igen, de szerinted 10-ből hány ember tuningol? Ugye a világ nem olyanokból áll mint mi (Laci nem számít ). Árban persze jobb lehet, de azért a 25-30 körül induló értelmes lapok és a kb. 10e-s hűtő rontja az arányt. (Intelnél 25-ig bőven van nem Z-s lap, gyári hűtő se vészes)
-
CJ4567
nagyúr
válasz Balathruin #51817 üzenetére
Kormánnyal jó Csak nekem a gépem sz@r hozzá, 1024x768-ban meg már nem akarok játszani.
No Sana No Life
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem is olvastam tovább, mert, áh, mindegy.
Azt már megszoktam, hogy szokás szapulni az AMD-t ez miatt.. De most a saját példámat tudom felhozni, hogy a GTX 970-nel tesztekben nem sokkal vagyok elmaradva egy i5, i7-től.. De ez már mellékes.
Hagyd rá inkább.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
szerintem ár/értékben jobb az amd
ne csak a fogyasztás/teljesítményt nézd(vagy számold ki mennyi is az a plusz áramköltség)
a valós igény, az ár érték arány, és a hosszútávú használat, én ezeket nézem
intel állandóan új tokozást ad ki, cserélni kell mindent
régen én is intelt vettem és nvidiát(#51815) V!ck:ja bocs, akkora lett a hsz. hogy nem néztem át rendesen csak futólag
[ Szerkesztve ]
-
V!ck
senior tag
válasz hackeeeee #51814 üzenetére
Igazából sokkal több mindenen rugózott, ha elolvastad, pl a manipulatív prohardver, amit az AMD pénzel... + videóhulladék, drága szar, a fölényeskedő, gusztustalan sítlus... stbstbstb... teljesen felhúztam magam
(#51816) gog a fentieket nem én, hanem a srác írta...
[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én erre még mindig azt mondom, hogy ebben a kategóriában nem számít a fogyasztás, vagy ha igen, akkor nem elsődleges szempont.
Plusz, ha az i7-ben is meglódulnak a "pacik", akkor az is tud ugyan úgy fogyasztani, ha muszáj. Szal, nem nagyon értem, miért kell ezen rugózni.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #51810 üzenetére
Nekem ez a xilence venti nem annyira jött be.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz CJ4567 #51801 üzenetére
akkor megnézem, majd
kényelmesebb lenne a másik, egye meg őket a fene
pedig még több beállítást is beletettek olyat is hogy feltették a ravaszok fölé a sebváltókat
ki a picsa tud úgy játszani hogy középső ujjal nyomja a gázt vagy a féket és közben mutatóujjal fel vagy le vált, főleg a fék/leváltás doid így
ott az analóg gázkarral van csak jó helyen ps mintájú szimmetrikus elrendezésnél
logitech ruble2-vel én is így használtam, de ezzel[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Megjött a cuccom
-
V!ck
senior tag
Hát srácok én kiborulok... "vitázom" egy fórumon egy sráccal, nem mondom, hogy néhol nem mond igazat, csak baromira túloz... vagy nem is tudom... idézek pár sort, kiváncsi vagyok mit gondoltok
Szerintem érdemes elolvasni, nem semmi a gyerek... vagy csak én reagálom túl?Mittomén valamilyen APU témában beszéltünk, amiben nem volt IGP és egy R9 285 volt a vga kari, így kijött egy 327W-os fogyasztás:
-gratulálok az amdnek, hogy 327 wattból sikerült ugyanolyan gyors számítógépet építeni, mint az intel 60w-ból, mindezt azonos áron.i7-4790K vs FX-8350 témában:
-az fx8350 nem ellenfele az i7 4790-nek. az az i7 a feladatok nagy részében körülbelül 20-40%-al gyorsabb, miközben a két eszköz fogyasztása így alakul:
Much lower typical power consumption 68.25W
vs
159.66W (2.3x lower typical power consumption)-az intel a kisebb fogyasztású- (forrás: cpuboss)
ahogy elnézem, te próbálod félrevezetni az usereket valami homályos AMD fanboyságból fakadóan, és beszélsz hülyeségeket, megveted az emberekkel a szart, mert jaj, szegény amd, sajnálni kell (ugyan miért kéne?). vegyen mindenki intelt, ne az amd 3x nagyobb fogyasztású, lassú, drága hulladékait használja, hanem használjon valamilyen intel, vagy esetleg ARM alapú készüléket. az amdnek pedig ágyő.-tehát nézegessem azt a prohardvert és anandtechet, amit az amd tart el a független portálok helyett, hogy megtudhassam, milyen fantasztikusak az amd processzorok, és hogy a 95w-os apuk mennyire fantasztikusak, miközben a 37w-os intel i7 procik 2-3x gyorsabbak náluk fele akkora fogyasztás mellett mindenféle teszt szerint. aha. őszintén sajnálok mindenkit, aki ezt beszopta, és elpazarolta a pénzét egy olyan teljesítményű processzorra, amik maximum 8 éve számítottak elfogadhatóak, de talán legközelebb majd szíveskednek rendesen tájékozódni.
Belinkeltem neki a 4790K tesztből a fogyasztási táblázatot, hogy lehessen látni a 2proci közötti fogyasztásbeli különbséget, (amire folyamatosan állította, hogy 110W) aholis egy 7970 volt a gépben, erre ezt írta:
-jézus úristen gyermekem, beszúrtál egy 200w fogyasztású videóhulladék felhasználásával készült fogyasztási adatot a manipulatív prohardverről, hogy igazold, hogy az amd nem is fogyaszt olyan sokkal többet
ja, csak 110w-al, mert az amd processzora körülbelül a dupláját, tripláját fogyasztja, mint az intel (az általad beszúrt screenshot alapján).Erre próbáltam levezetni, hogy kicsit rossz a számítása, erre ő:
-aha, még mindig megy a terelés, meg a hazudozás, amikben az általad beszúrt forrást próbálod úgy értelmezni, hogy neked jó legyen, miközben pontról pontra tételesen megcáfolják a saját állításaidat is. a 110w-os - feketeén fehéren leírt fogyasztáskülönbségből megpróbálod 60w-nak feltüntetni, a 8350-et próbálod azokhoz az i7ekhez hasonlítani teljesítményben, miközben az i7 jóval gyorsabb. szerintem keress egy olyan tesztet, ahol mondjuk 400w-nyi grafikus kártyát raknak a gépre, aztán futkoss vele, mint a wc-pumpával, hogy dehát nincs is olyan nagy különbség, mert mégkisebb arányban lesz odébbrajzolva a grafikon. a prohardveren majd biztos szívesen segítenek megszerkeszteni, elvégre, az amd pénzéről csak telik egy szimpatikusabb grafikonra, ne félj.
- tudásod nincs, így nincs is mit továbbképezni. látszik, hogy sok közöd nincs ehhez az iparhoz még nagyvonalakban sem azon kívül, hogy valami játék előtt mosolyogsz nagy arccal, és fogalom nélkül a színes amd számítógépecskédre, ami csak 110w-al eszik többet a saját grafikonjaid szerint is, miközben lasabb, mint az intel.
Közben az APU létjogosultságát így reagálta le nekem: (nem netezős, ahogy ő írja, hanem netezős + alap játékok futtatása, kispénzből)
-hát hogyne, aki netezős gépet akar, annak tökéletes választás a 40-90w-os apu egy másfélszer gyorsabb 10w-os intel proci helyett. mert ez a világ így tökéletes, ahogy te is D:
Az utolsó hozzászólásomra még nem jött válasz, de előre látom, hogy az AMD szar, én meg amúgyis hülye vagyok...
Hozzáteszem, egy szóval nem fanboykodtam, leírtam neki, hogy zokszó nélkül ajánlottam eddig is i5/i7-et és elismerem, hogy minden téren verhetetlen és nagy előnnyel rendelkezik... de csak csak nyomta, csak nyomta a fentieket...
[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
válasz MiklosSaS #51806 üzenetére
értelek Apám, szóval a fogpiszkálót - legalább is szerinted - "tördeljük" szét magunk között, mi?
mondjuk én egyik Hölgyet sem zavarnám haza üres "kézzel"... de gondolom nem vagyok ezzel egyedül"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #51802 üzenetére
Na ez az keresztfiam....hozzod a formadat.
A ket elsot kuld atal nekem, a harmadikat meg osszatok el testveriesen....legyek en is nagylelku
@macska: neked nem kellene meloznod?
-
-
MrM94
addikt
[link]
Naaaaaaagyon morbid poén.Lehet valakit felzaklat,de poénként kell felfogni.(#51802) Lacielvtars MIJJJJJJJÁÚÚÚÚÚÚÚÚÚ
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
-
CJ4567
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Escape from Tarkov
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- Nintendo Switch
- Megjött a Philips 21:9 képarányú, 175 Hz-es QD-OLED monitora
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest