Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
válasz hackeeeee #152016 üzenetére
Én szerintem el is bújok (Nem lépte túl sehol a 140FPS-t, nem tudom, hogy miért zavarta a globális FPS korlát.) 1995 @ 0.975V, VRAM +1000MHz, proci 4,375GHz-en.
A 1070 után egy másik dimenzió, 1080p-n főleg Van is proci limit néhol, de szépen teljesít a 3600 ettől függetlenül.
És megkésve, de BUÉK mindenkinek.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #151752 üzenetére
120 fps inkább az
de pl dirt 5 raytracinggel befűt mint a bűn 100 fpsen
UWHDbancsak kár hogy a dirt 5 egy rakás kakkantyú
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
Gyuri27
félisten
-
norbert1998
nagyúr
válasz hackeeeee #151687 üzenetére
Nem az alap dolgokra gondoltam igazán, s természetesen lebutítottam egy dolgot. Természetesen a kötelező cseréken kívül értve, a szívómotor (akár dízel is) messze többet el tud menni aprólékok nélkül, mint a CR dízel, de ez teljesen normális is, hisz azért egy CR dízel nem kicsit komplex.
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #151675 üzenetére
Ukban használnak ansi-t is de az iso sokkal elterjedtebb
a uk iso, a ger, és a hun teljsen egyforma, csak windows beálíltástól függ, hogy amit leütsz, az mit fog csinálni
ezért van az hogy amazonról vettem k70 mk2 UK iso*t meg universális gyári keycapet fehéret és mindenből megvan ami kell, és teljesen magyarként tudom használni
csak bosszant hogy a corsair is meg az ipon is szarik az egészbe és olyan bortányosan idegesító buta válaszokat adnak hogy egyértelmű a bullshittelés
szóval nekem a valódi bajom az, hogy azért kell kínlódni meg amazonon vásárlogatni, mert aki a fontos székben ül, az vagy dilettáns, vagy tojik az egészbe - ez meg az igazságérzetemet bántja nagyon
meg most komolyan jobban ismerem a termékpalettáját a corsairnek mint a supportos, az azért elég ciki
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
norbert1998
nagyúr
válasz hackeeeee #151658 üzenetére
Én sem azt mondtam, hogy nincs különbség. Azt mondtam, hogy a felső kategória és a prémium között olyan apró különbségek vannak, amit az arres nem ível át.
A budget és a közép vagy felső kategória között nyilván van.De egy laikusnak a Magnat pont olyan jól szól, mint a Kef, Canton, etc.
-
norbert1998
nagyúr
válasz hackeeeee #151651 üzenetére
Ez az Onkyo is 22 kg. Előtte a legnehezebb 10 volt.
A kábeles dolog...
Persze, van különbség a 0,5-ös kínai legolcsóbb és a 2,5-es finomszálas között, szó se róla. De hogy egy jó oxy-free finomszálas 2,5-es kábel meg a szén-ezüst kompozit közötti több, mint százszoros árkülönbséget nem jusztifikálja semmi, az olyan biztos, mint hogy itt ülök. Mert hogy a különbség utóbb iettő között nincs annyi, mint az első kettő között, abban teljesen biztos vagyok. A 2,5-es nagyon max 500 ft/méter áron megvan, de inkáb 220-ra tippelek. -
norbert1998
nagyúr
válasz hackeeeee #151641 üzenetére
Elég pöpec erőklödőnek tűnik.
Sajnos kezdek kiszeretni a miénkből. Mert bár bika, 9 csatornán jó sok watt, a hátulja egy kisebb város makettnek is elmenne, DE:
-HDMi 1.3, azaz nincs hangvisszaküldés (HDMI ARC) TV-ből rá, azaz hiába van a pendrive a tv-ben, csak optikán tudom a hangot visszaküldeni bele, cserébe így van 4K (mert az erősítő nem eszi meg, a TV HDMI 2.1-es, jó kérdés, hogy ha a TV-t az erősítő input-ba dugom, működik-e úgy?).
-Nincs 4K, azaz ha a Tanix TX3-ba dugom a pendrive-ot, hiába van HD hang az erősítőn, csak 1080p képet enged az át magán.Tehát amit lehet csinálni: HDMi splitter, így a Tanix-ból a hangot és a képet két HDMi kábelen dobja tova, egyik az erősítőbe, másik a tv-be. Vagy új erősítő. Vagy marad az optika. Utóbbi költséghatékony
Az új TV már meg tudja oldani, hogy a DD és a DTS is minimum 5.1-ként távozzon belőle optikán. Az előző a DTS-t mindig sztereóként dobta ki magából, akárhogy is állítgattam a formátumot, output-ot.
Aljas:
3D szerintem megbukott. Mindent konvertálnak már, és meg is látszik, szar mind. Nem is megyek 3D vetítésre, ha egy mód van rá. Homályos, bekönnyezik tőle az ember, artifactol a két kép egymásba.Azért szerintem egy egészen jó áron be lehet lépni a normális hifi világába. Nem ott kezdődik, amit a sok elvakult ostoba mond a hifis csoportba, hogy a hangfalkábelnak iránya van, meg a cuccaid 10-15%-a árban legyen minimum a kábel ára, és vidd is el őket kötelező olajcserére.... Meg az apád
Egy piaci 5.1-es, respectable brandelt szettel (Onkyo, Magnat, Dali, Canton, stb tehát bármi, ami az LG, Panasonic és stb kramancokon felül van szinte) és egy akár 10-20 éves használt, szintén piaci erősítővel, a megfelelő térben és forrásról nagyon közel lehet kerülni hozzá. Persze panelban vagy társasházban nem tud úgy tombolni a hangfal, hogy a film végére 5 centivel arrébb ment, mert a szomszédok megvernek. Ez érthető. De így ebben a formában akár 200 euróból ott az 5.1. Nem egy ilyen szettünk volt. Yamaha, Jamo, Sony erősítők. Olyan is volt, ami táviranyítóra szervómotorral hajtotta a hangerőgombot hátulról. Tudom, nem nagy cucc, de vicces volt
De persze mi is egy Panasonic házimozi szettel kezdtünk, subládába épített erősítő, különleges kábel a dvd és az erősítő közé, stb. De egész jó volt ahhoz képest. Böszme vastag buci falú műanyag sugárzók
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #151590 üzenetére
attól még az áldozat hibáztatásnak nincs értelme, ők inkompetensek voltak, és meg nem hibáztam, és nekem nem feladatom, nem kötelességem tudni, hogy mások képtelenek kompetensen cselekedni
az elvárható szint alatt teljesítettek
a vidikártya meg kurvajó, igaz nem egy 6800XT de legalább a legsexybb 6700xt
[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #151586 üzenetére
de komédia, mert az eladó nyomatékosan rákérdezett hogy az ügyfél fog-e tudni fizetni kártyával (én) és határozottan helyeseltek
szóval félretájékoztatták
és még mindig fenntartom hogy ütközés van a jogszabály és a helyzet között, ha csak nincs valami kiskapu
A legkomolyabb hogy nincs gpu sag, azaz nem lóg egyáltalán,tele van merevítóvelm és mindene fém, hátul is, a venti körül is.
és tényleg brutális a hűtés egyszerűbb játékokban van hogy több perc mire megindul a venti, mert nem éri el a 60 fokot
és meglepően halk
a unigine benchmarkban mediumon 1080p 170 fps
de ultrán is 45-50brutál kis jószág, tetszik nagyon küllemre szerintem ez az egyik leges legszebb gpu most (aus TUF család), és a műszaki jellemzői is kimagaslóak, 6700xt-n belül is a többihez képest
[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #151568 üzenetére
azért ha még meglenne az az asus 6800xt vízzel most rárepültem volna
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz hackeeeee #151533 üzenetére
Sok minden zavarni fog az elején, itt minden màs. Emlékszem, az elején azt sem tudtam hogy kell telepiteni egy programot amit nem az apple store-ból töltöttem le. Aztán megszoktam, de úgy hogy közben ki sem nyitottam a windows vagy Linux alapu gépemet. Csak iOS, MacOS és PadOS.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz hackeeeee #151439 üzenetére
Megyen frankon, van egy rakat opció amit használ a család...kulonosen a gyerekek az Arcade-ot. Jo vasár volt ez is, mint minden apple termek az utóbbi időkben.
Most egy HomePod-ot vadászok, ugyebár a nagyot mar nem forgalmazzak, a mini-bol van kettő, de gondoltam hogy lecserélem a 2.1-es hangrendszeremet egy homepodra. Hanyatt estem mit tud a kicsike (mini) de amikor ismerosomnel meghallottam hogy szol a nagy, na az igen szajtatos volt....
-
Shokkolo
addikt
válasz hackeeeee #151439 üzenetére
Hosszú évek óta élek egy Himedia Q5 Pro -val.
Hasonló indíttatásból
Vannak hibái, de mint célhardver nekem tökéletesen megfelel.
(piros pont a Netflix / Spotify / YouTube stb. miatt)"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #151426 üzenetére
hát elég jelentősen megváltozott a perspektívám mióta üzemeltetek céges környezetben.
Mi micsoda, mi milyen, költség és hatékonyság sokkal súlyozottabb és haza is vittem a tudást a saját eszközeimre.Nem csak a részelemekre koncentrálok, hanem a big picturre is, valamint a lehető legtöbb dolog legyen automatizált stb
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #151423 üzenetére
én azt élvezem hogy nasra meg szerverre kiköltöztettem mindenem, az meg cloudba ment
így az asztaliban csak ssd van nekem is[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #151401 üzenetére
miért burjánzott el itt is prohardveren ez az empirikus tényeket nélkülöző misztifikálás?
purple konstans rögzítésre van kitalálva kamera rendszerekhez
teljesen másra van kihegyezve a buffer, az irófej, a vezérlő elektronika
sőtt szerintem még a rezgést érzékelő actuation rendszer isa sima új redeknél meg baromira vigyázni kell hogy nem szabad SMR-t venni csak CMR-t
a pro-k szerencsére nem problémásak, csak CMR
az ironwolf szintén csak CMRMalibutomi #151357
ha asztali gépbe keresed és nem zavar a felár, akkor a wd blacket is érdemes megnézni
sajnos egykét egyedi esetben ott is megjelent az SMR amit kerülni kell![ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz hackeeeee #151262 üzenetére
Tény hogy az asztalihoz mérten felezett. De attól függ honnan nézed. A modulos érában konkrétan 0 MB L3-at kaptak az APU-k Ryzennel pedig 1MB/mag lett az arány, ez most 2MB/mag.
Don, gratula! Biztosan jól olvassa ki CPU-Z itt a feszültséget, avagy termeli ez lassan az áramot? Tudom, hogy mellettem ment el az idő alkalmazott technológiában, de 0,252 V még energiatakarékos állapotban is hümmögős nem, hogy 3 GHz-en (és nem kimondottan bánom, szinte bármire váltok egyszer, hatalmas ugrás lesz :D).Bár én hétvégén már az IGP létének is örültem igaz azonos beállításokkal Handbrake-ben 41-43 perc volt így is az encode ideje a CPU-s 2:15 helyett (kicsit sokallottam, hogy a telefon 1080P30 MP4 videóhoz 16Mbps bitrátát használt). Más kérdés, hogy hogyan mutat, hogy a 7850K és a i5-4310M fej-fej mellett végzett, de a lényeg, megoldották a feladatot.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz hackeeeee #151258 üzenetére
nem rossz árban volt. engem is érdekelt volna, ha bloweres (nem szeretem a házon belül fűtő kártyákat)
Most is egy rtx 2060 blower van, teljesen jól teszi a dolgát.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #151202 üzenetére
most ezek vannak soron, 400 ft/ darab stackelhető
mondjuk még nemtom hogy teszem bele a trooperbe, de majd kitallálom
szerintem a jelölt helyen jó lesz, mert csak raid kártya lesz benne, semmi gpu
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #151182 üzenetére
jaja detto, most 1 darab kingston standard fajta 240 gigás m.2 és egy olcsó kingston a400 1TB kingston, de teljesen megfelel hétköznapi feladatokra
csak OS meg játékok vannak rajta, minden más cucc a nason ketyeg, az meg felhőbe ment naponta
a letöltésekhez meg egy i5 gép van truenassal
a szerveren meg a mókázás megy, virtualizáció stb
amúgy akár tudnék csinálni egy minecraft szervert is, ami elbír mindenkit akit itt tag[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz hackeeeee #151114 üzenetére
Én is csak barátokkal játszok és only PC játékokkal. Vagyis 1 kivétel a Warzone az multiplatform ugye. De a többi az mind PC only.
Csak az a bajom ,hogy amit SAS írt hiába van itt a pénz rá. Nem adok annyit érte amég nem kényszerülök egy GPU cserére mondjuk inHouse,hogy lemenjen a munka.[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz hackeeeee #151112 üzenetére
Vicces volt az egész. Csak annak örülök hogy kiszálltam ebbõl a pénztemetõbõl idõre. Többe kerül egy közép kategóriás vga mint egy prémium laptop. (€1100-, ami kb £1020. Van Macbook air M1 2021-es £999-ért, ajándék egérel).
-
nagyúr
-
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #150729 üzenetére
Azért nem mindegy, 8 csip van szellősen egy oldalon, vagy 24 db van odanyomorgatva a GPU köré mindkét oldalon.
Ez a 3080/3090 kártyák hűtésének tipikus gyenge pontja erős VRAM terhelés mellett.
#150737 Lacielvtárs : A hátlapon nincs a 3080-on, illetve ott egy oldalon is csak 10 modul van 12 helyett, így picit jobb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz hackeeeee #150740 üzenetére
vannak olyan blokkok amik a hátlapot is tudják vízzel hűteni, de ugye az már nem gyári, és bontani kell a gyárit, az a kérdés hogy vajon ennek a típusnak van hátul is vízkeringetése? mert szerintem nincs... [link]
én anno körbe jártam, igaz csak magyar oldalakon, mert annyira nem akartam beleásni magam a témában, ezért is döntöttem ez mellett.
opció volt a ház csere is amiben tudok alátenni ventiket, de nem voltam meggyőződve arról hogy csak a sima felületre ráadásul merőlegesen ráfújt levegő számottevő eredménnyel járna
ha legalább nem sima hátlap lenne, hanem mondjuk hűtő bordák lennének rajta, akkor szerintem volna értelme de így...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
válasz hackeeeee #150729 üzenetére
hát igen, tény hogy van benne kakaó, de azért valóban kiábrándító hogy oda tud verni a teljesítménynek és ok hogy melegszik, de mennyibe tartott volna a gyártónak a hátlapra is rakni a víz keringetésből
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
MiklosSaS
nagyúr
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz hackeeeee #150343 üzenetére
Nekem egy 256-os iPhone 11 pro van, a max az tul nagy lett volna. Sima 11 után jött, most az asszonynak rendelek majd egy 12 pro-t.
Nagyon bejovis nekem, de nem csak a telefon, úgy minden...Mac mini, MacBook pro, iPad air, apple Watch ...iCloud...iSupport es iCare...igy az egész apple dolog. Különösen az adatbázis kurva gyors amióta macOS-en történik minden.
De szamomra a meglepetes az a 6s volt. A 11 pro az a magan telefonom, gondoltam veszek valami nagyon olcsót navigálni meg cégesnek beszélgetni....apro pénzért megkaptam ezt az 5 eves jószágot....de simán veri sebességben a Huawei P30-at....
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz hackeeeee #150212 üzenetére
Nincs véletlen BISO képed mondjuk ugyan ezzel a lappal 3700x? Mert neked ha jól látom Asus ROG STRIX B550-F GAMING van Én most Asus ROG STRIX B550-A GAMING . KB ugyan az.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz hackeeeee #150200 üzenetére
Értem ,hogy nem maxon meg,de azt is értem jobban melegszik mint ugyan azon beállítás meleltt ha jatszok vagy ha renderelek. pedig nem nyúlok semmihez és a 4,1 nyugalmi állapotban is tartja.
-
Whysperer
addikt
válasz hackeeeee #150198 üzenetére
Értelmetletlen? Érdekes. ha fixre belövöm jatek alatt 45 fokos a 2700x,de ha simelek akkor 69. végig 4,1 ghz-en mennek a magok minden sensosr serint.. csak nem 100%-on. Szóval nem értelmetlen ,mert amég 4,1-et tudomt artani játék alatt úgy,hogy csöndben van a gép addig munka alatt 3,9-4-en tudom csödnben tartani. Szóval számomra nem értelmetlen.
-
Whysperer
addikt
válasz hackeeeee #150195 üzenetére
De Ti arról beszéltek,hogy 4,4 100%-on? vagy arról,hog yelindítotok egy játékot és megy a 4,4-en a CPU 40% -on. Vagy fél órás Prime95
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #149852 üzenetére
PCIe 4.0 vs 3.0 | RX 6900 XT vs RX 6800 XT vs RX 6800 vs RX 5700 XT | PC Gameplay Tested - YouTube
ez mondjuk beszédes.. Megyek le minnyár a Riser-ért.Véleményem szubjektív...
-
nagyúr
válasz hackeeeee #149846 üzenetére
Köszönet a mérésért.
Valahogy, nem lepődtem meg az eredményeken.
Ugyanez fent áll a pci-e 3.0 vs 2.0 esetén is, GTX 1080 Ti-vel tesztelve (játékban legalábbis).
Örömmel látom, hogy a pci-e sáv rengeteg kiaknázatlan tartalékkal rendelkezik még.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
snecy20
nagyúr
válasz hackeeeee #149826 üzenetére
Ez sajnos Whysperer urat továbbra sem vígasztalja.
Még decvemberben volt amúgy 350 körül kínálat 3080-ból hardveraprón, ki lehetett ((volna)) fogni. Csak olyan volt akkor a szemlélet, hogy vártak az emberek, hátha x hónap múlva lejjebb mennek az árak....
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Villanyszerelés
- EA Sports WRC '23
- Fűzzük össze a szavakat :)
- ZIDOO médialejátszók
- Rufus
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Windows 11
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- OWON SPM6103 programozható laboratóriumi tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- GoPro 7 Black Edition
- iPad Pro 13" 2024 1TB M4 16GB Silver (normál üveg) - MAKULÁTLAN - 3 Év Garancia
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest