- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Adott egy Asus X550CC notebook, Windows 7 64bites operációs rendszerrel.
Azzal a problémával került hozzám, hogy valami baj van a bluetooth-szal.
A szimptóma, hogy nem lát semmilyen BT eszközt.
Kipróbáltam az összes Windows 7 64bites drivert (illetve egy Win8-asat is) hozzá, ami a hivatalos weboldalon fent van, de lényegében semmi, az egyik esetében nem települt a periféria driver, viszont telefonnal láttam a gépet, csatlakozni viszont nem tudtam.
Végső elkeseredésemben újratelepítettem a Windows-t, de változatlan a helyet, illetve a szolgáltatásoknál a Bluetooth-támogatási szolgáltatás indítás típusát átállítottam "Automatikus"-ra, a bejelentkezést, pedig "Helyi rendszerfiók"-ra, de semmi.
A bluetooth beállításoknál bepipáltam a felderítés alatti checkbox-ot.
Nincs több ötletem, így tippeket szeretnék kérni tőletek. -
Predator2
addikt
Helló
Fura kérdés lesz, egy Notebook (Hp Probook) Intel Core i7 8565U CPU-val van szerelve.
1, Mennyire "forrófejű" ez a cpu?
2, Megvehető egy ilyen cpu-val szerelt notebook vagy inkább kerülendő?THX
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Bkrisz9 #42094 üzenetére
Szia!
1. A típus segítene.
2. XP-t már nem telepítünk semmire, ami kimegy a netre. Kivéve, ha tényleg valami régi autódiagnosztikai eszköz miatt kell, de azt csak jellemzően az XP érából származó gépre, ahol meg nem mindig működik az USB-ről telepítés.
3. Az USB-ről telepítés többnyire csak az egyik portból megy, végig kell próbálni őket. Ha nem megy, akkor marad a CD.
4. win 7 vagy inkább 8.1 legyen, a 8-at nem akarom minősíteni, főleg, ha a gyári bloatware-es verzió. -
Bkrisz9
őstag
Sziasztok!
Lenne egy harmat gyenge acer notebookunk amit már nem használunk. Jelenleg windows 8 van rajta (ez a gyári rendszer rajta) de egyszerűen annyira lassú, hogy használhatatlan. Eddig kamionos rokon használta filmet nézni pendriveról, annyira jó volt. Most levinnénk a garázsba zenét hallgatni meg autó hibatárolót olvasni ezért XP-t kellene rá telepíteni. Letöltöttem a lemezképet, megcsináltam rufus-al az USB telepítőt de nem hajlandó betölteni bármit állítok a BIOS-ban. "No bootable device -- insert boot disk and press any key" üzenet fogad. Rendszer alól a lemezképet csatlakoztatva pedig a windows xp telepítő kezdőablakában inaktív a telepítés lehetőség. Mi lehet a gond? Lehetséges, hogy kompatibiliási gondok miatt már fel sem tudunk tenni XP-t erre a gépre?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok,
Mi lenne a legjobb megoldàs ? Hogy tudnám megjavítani ? Video
A képernyő keret elkezdett szét jönni valamint a zsanérok is ugrálnak. B-7000 vagy T-7000 ragasztóval megtudom oldani ?
Zsanérokkal mit tudok kezdeni ?
Pont lejárt a garancia kb 2hete.
-
Girmin93
tag
Sziasztok! Egy érdekes ám különös hibával kapcsolatosan kérdeznék.
Ismételten a Dell Vostro 5470-ről lesz szó.
Megkapta az új alaplapot,szuper meg minden. Viszont lenne egy olyan dolog, hogy Windows 10 alatt olyat csinált(régi alaplaphoz telepített ssd-re ugyanolyan típusú),hogy akár játék közben akár youtube video nézés közben, akár film nézés közben a kép és a hang időnként 1-2mpre megfagyott,nem reagált semmire. Volt amikor 10perc után jött elő, volt hogy 2percenként. Próbáltam minden drivert a régebbire cserélni de eredménytelenül. Utána végső elkeseredésemben újra akartam tenni a Windows 10-et. Akárhányszor próbáltam újra rakni (kb 10 próbálkozás), telepítés elkezdése UEFI módben természtesen, formázás, majd telepítés elkezdése. Újraindítás után fekete képernyő és onnan nem megy tovább, ha be van dugva a pendrive ha nem, UEFI boot windows managert kiválasztva sem volt semmi eredmény. Leszedtem egy 2023-ig támogatott WIndows 8.1-et, ami elsőre felment, driverek is csúcs szuperek, azóta semmi akadás, semmi hiba, gond nélkül megy minden már 3 napja . Ennek mi lehet az oka? 2015-ös gép, a Win10 is 2015-ben jött ki, tényleg valami driver hiba lenne? Ha igen mi okozhat ilyet? Próbáltam minden egyes drivert újrarakni,cserélni stb eredménytelenül. A másik dolog, hogy 8.1 alatt az Eszközkezelőben megjelent a PCI eszköz felkiátójelesen. nVidia driver, wifi kártya stb minden fenn van,chipset driver is, akkor mégis mit jelenthet ez? Ha rámegyek a részletekre csak annyit ír PCI-eszköz. Nem ragaszkodom a Windows 10-hez, teljesen jó a 8.1 is, 5 órát szenvedtem a Win10 újratelepítéssel eredménytelenül, csak érdekelne mi okozhat ilyet. -
-
-
-
Ronyman
aktív tag
Segítsetek mert eldobom az agyam...
Adott egy csoda Alcor Snugbook Q1411/Q1421
A szomszédom adta ide, hogy kevés rajta a hely. Nem is csodálom, mert 32Gb-is emmc van benne. Van ssd bővítési lehetőség. Na mit ad isten találtam benne egy ssd-t is, amiről nem szólt a fáma, rendszer átmigrál... hát nem indul... próbálta más programmal migrálni, próbáltam szektorról szektorra, mindenhogy... hát nem. Na bios beállításokat mindent végig próbáltam semmi. Addig még ki nem kapcsoltam valami securityt vagy mit... na mentettem, újraindítottam hát se kép se hang... A bekapcsolást jelző zöld led világít aztán ennyi. Na mondom sebaj, szétszedtem keresve a jól megszokott CR2032 elemet hát semmi.... ennek a gépnek kisebb az alaplapja, mint a telefonomnak....
Akksi akkora benne, hogy ihaj, de hiába húztam le, újracsatlakoztatva nem törlődtek a beállítások és fekete a képernyő.... fasza.... járt már valaki így?
Hogy lehet ez a ketyerét hard resetelni? Vagy elindítani... na egyszer járt nálam Alcor soha többet nem fog az is biztos....
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv:
Ronyman -
LOTR
addikt
válasz
SZIGMA #42074 üzenetére
#42075 SeniorTilla
közben találtam egy ilyen cikket: Földhurok, avagy mit csináljunk mikor minden zúg
a notebook tápegységét földeletlen csatlakozóba dugva megszűnt a zúgás, viszont, amikor a kijelzőt (földelt dugalj) csatlakoztatom a géphez, akkor újra kezdi (ezzel nem próbálkoznék már földeletlenül használni)
kipróbáltam egy földeletlen dugvillás tv-vel is, azzal jó volt szerencséreezekkel már kijelenthető, hogy megvan a probléma?
illetve továbbra is, mi lehet a megoldás, hogy lehet az efféle földhurkot megszüntetni?
köszi -
válasz
bbsofficial #42076 üzenetére
Szia. egy 7 éves akksitól (Főleg asus akksi) teljesen jó ez. Esetleg azt tedd meg, hogy másik töltővel is megpróbálod, lehet az is gyengélkedik.
-
válasz
marcipunk #42066 üzenetére
Szia. Megerősítem, szeviznek azonnal vissza. Meg kell oldaniuk, vagy ha nem akkor más megoldás, és igen tapasztalatból mondom én is (csak én telefonnal jártam így, és mivel fotóztam, plusz az ügyfélszolgálat is csinált képet a kérésemre), és nem úgy kaptam vissza, ahogy odaadtam, így tudtam élni azzal, hogy cseréljék ki, a többit lezongorázta a bolt.
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Van egy 7 éves Asus X550 laptopom, viszont egy ideje az akku töltöttsége nem megy 84% fölé. Kinyitottam az akkupakkot, minden cella rendben. Uninstallálltam a drivert, lemerítettem 0-ra, napok után sem lép túl 84%-on, de irja, hogy tölt.
Mit lehet ezzel kezdeni? Tönkre ment a töltésvezérlő?
Köszi!
-
-
LOTR
addikt
válasz
SeniorTilla #42071 üzenetére
épp most használom egy negyedik géppel, ezzel most nincs hiba megint szerencsére
kérhetném még, hogy kifejtsd, hogy pontosabban mivel járhat a megoldás kivitelezése?
van esetleg "home made" megoldás, vagy szerviz?
köszi -
-
LOTR
addikt
válasz
SeniorTilla #42069 üzenetére
kipróbáltam, hogy ugyan abból a 3 eres elosztóból kapja az áramot a gép és az erősítő is (notebook tápnak 3 eres kábele van, erősítőnek 2 eres a tápcsatlakozója), de maradt a probléma
közben 3 másik kábelt is próbáltam (rca - jack), ezeket az erősítő másik portjára kötöttem, sajnos nincs változás
egy tv jack/fülhallgató portjával is kipróbáltam az erősítőt, azzal továbbra is megfelelően működik (tv tápja is csak 2 eres)eddig az volt a gyanúm, hogy a notebookkal lesz a gond, de ahogy előző hszben is írtam, eddig 3-ból 2-vel gerjedt, tehát csak az egyikkel működött megfelelően
esetleg bármi újabb tipp a megoldáshoz?
köszönöm -
-
válasz
marcipunk #42066 üzenetére
A probléma a TMX szerviz. Katasztrofális egy banda, nincs szerencséd, hogy elromlott a Lenovo-d. Ha kicserélték volna a kijelzőt és a kábelt, nem lehetne ez a baja. Nem csinálta kezek semmit. Sok szívás volt ügyfeleimnek is a TMX-szel, ezért inkább külföldi szervizbe vittem a lenovokat, ha meghibásodtak. Ott nem volt gond. Nem is értem, hogy lehet egy ilyen cs*ló banda egy komoly márka szervize... Hálistennek a Thinkpad-eket nem ők kezelik, ott van is normális szerviz.
-
LOTR
addikt
sziasztok
notebookot szeretnék összekötni hifi erősítővel (2x rca - jack kábellel) és újabban elkezdett nagyon gerjedni miután csatlakoztatom a jack dugót a notebookba (korábban előfordult, hogy volt hasonló, de pl egy újraindítás meg a kábel újracsatlakoztatása általában megoldotta a dolgot)
pl fülhallgatóval teljesen jól működik a notebook, illetve az erősítő is jól működik ugyan ezzel a kábellel összekötött pl telefonnal kipróbálvakipróbáltam másik kettő notebookkal is az összeállítást, egyiknél szintén ugyan olyan "gerjedés-zúgás", a másikkal meg jól működött
mi lehet a probléma (bármi ötletet szívesen veszek)?
köszönöm -
marcipunk
tag
Sziasztok, adott egy lenovo legion 5 AMD laptop, konkrétan ez: https://www.digiprime.hu/laptop/lenovo-legion-5-59673-elado
Kb 1 hónapos, megjárta már a tmx szervizt. De probléma továbbra is ugyanaz: kb 10-15 percenként a képernyőn kb 1,5 cmes csík "villan". Nem tudom jobban leírni.
LCD-t és kábelt cserélték a munkalap szerint. Nem oldotta meg. Ötlete van valakinek, mi lehet ez?
Köszi előre is!
-
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Egyik ismerős keresett egy jó ár érték arányú gépet ami relatíve gyors, olcsó, és jó a hétköznapokra. A HP 8NJ42EA-t ajánlottam neki amit meg is vett (HP 15s-fq1029nh (8NJ42EA)).
Ez pár hétig hibátlan is volt, majd a héten előjött egy olyan gond hogy a Wifi nem ment. Ha jól rémlik földgömb ikon jött elő neki, és nem látott egyetlen hálózatot sem. Elhozta nekem hogy nézzek már rá, és nálam is ugyanez volt a helyzet. Eszközkezelő is hibát jelzett a Wifi adapterrel.
A HP oldalán a laptopra keresve letöltöttem a Wifi drivert, majd felraktam és jó lett. Többször ki be kapcsoltam a gépet, és hibátlan volt. Visszakerült a gép a tulajhoz, és hívott hogy megint szar, ugyanaz a gond. A drivert a laptopon hagytam, mondtam hogy rakja fel, és ismét jó lett.
Szerintetek a Windows Updatet kellene letiltani mert az tölthetett le mondjuk rossz drivert? Bár jól működött így miért rakna fel drivert a Windows 10?Köszönöm a segítségeteket előre is!
-
nemmaradtnév
tag
válasz
SeniorTilla #42060 üzenetére
Megpróbálok frissítgetni! (betűt egyelőre nem sikerült rendelnem hozzá, azt csak helyi lemezhez engedne, de még küzdök!)
Köszi -
válasz
nemmaradtnév #42057 üzenetére
Változtasd meg a meghajtó elérési útját, sajátgép, kezelésben lehet. Pár éve volt nekem is ilyen gondom, konkrét betűt kellett hozzárendelni a meghajtóhoz, pl. d:\ vagy e:\ mert nem látta az eszközkezelő ugyanúgy mint neked. Ezeket a hibákat amúgy már a win frissítések megoldották azóta régen. Legújab win10 release van fent?
-
-
nemmaradtnév
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a legoptimalisabb topikot találtam meg ezzel a problémával, előre is bocs, ha eltévedtem. Új laptop (lényegtelen hogy milyen) új Windows, pendrive-t nem sikerül megtalalni a saját gépben, hangot ad bedugaskor, kihuzaskor, eszkozkezelo szerint minden gyönyörű, látja az eszkozt, de egyszerűen használni nem tudom. Feltételezem egyszerű a magyarázat, de nem találok olyan beallitasi lehetőségeket amivel mutatna bárhol az esgkozt/fájlokat.
Koszi -
geftaR
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnek segutseget kerni a kovetkezo ugyben:
Lenne egy asus rog laptopom, garancias meg boven. Szervizben volt azzal hogy beszart rajta a DGPU (szetesett a kep, kifagyasok). Visszakaptam a gepet, uj windowssal, hasznalnam a throttlestoppot hogy visszfeszeljem a procit de az uj BIOS (309) nem engedi, blokkolja.
Van ra lehetosegem hogy valahogy downgradeljem hogy tudjak visszafeszelni? Mert igy a gep terheles alatt 3.4ghzn fut 90+ fokkal, szar.Szervizeles elott korabban ment feszultseg visszavetel, es stabilan tartotta a 4ghz t. Nagyon kellemetlen ez a jelenlegi helyzet, minden konstruktív hozzaszolast nagyon halasan fogadok.
-
Girmin93
tag
válasz
SeniorTilla #42054 üzenetére
Rendben köszönöm, én is valami ilyesmire gondoltam. Az én általam használt alaplapcserés Dell 5470emben a Gt740M sem az a kimondottan játékra szánt videokártya, de ezzel még úgy ahogy elmegy ez-az, viszont azzal még ennyire sem.
-
-
free8
csendes tag
sziasztok
van egy Toshiba c855 ami elindul de nem találja az Ssd t (fél éves) egyik pillanatról a másikra. Áttettem egy másik laptopba ott ment hibátlanul. Másik gépből beletettem winchestert azt se látta. De biosban látja kiírja a nevét típusát. Megtisztitottam az érzékelőit úgyse. Biost visszaállítottam defaultra úgyse. PXE M0F ----- PXE e61 hibákat ír. Amiket youtubon láttam mindent próbáltam úgyse.
Mit tanácsoltok mi lehet? -
válasz
Girmin93 #42050 üzenetére
Szia a cserét mindenképp megéri, sőt! De ez a kártya nem játékra való:
ez vektorosan számol és nem pixelesen. Ez munkára jó vga, de játékra nem. Szaggathatnak a játékok, Quadro kártyák munkára vannak, nem támogatnak csomó játékokhoz szükséges technológiát. De én azonnal cserélném azt a thinkpad-et arra a hp-ra. Nah kérdés mennyi anyagi vonzattal, de ég és föld. Meg azért tennék bele egy ssd-t a hdd helyett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest