- Nyomtató topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vaku topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz Predator2 #35608 üzenetére
Nem gondolnám, szerintem előbb észleli a mágnest a gép amikor lecsukod és mivel az altatás rövidebb időt vesz igénybe, ezért gyorsan elalszik. Régebben nálam is előfordult. Amúgy ha nem feltétlen kell lecsukni, akkor ne csukd le, legalább a mechanika is tovább bírja
-
Dell XPS
veterán
válasz Predator2 #34936 üzenetére
Valóban nem jött gyárilag IPS kijelzővel. Elvileg cserélhető, de sajnos nekem nincs benne tapasztalatom (eDP 30pin). Nem tudni, hogy áramellátása kiépített e az alaplapon. Kolléga a másik topikban rábólint akkor vágjál bele szerintem.
Ez egy nagyon jó panel, típusszám alapján rákeresve több helyen is beszerezhető.
adatok: [link]
Gondolatmenet teljesen jó, egyező paraméterek alapján bármelyik gyártó kijelzőjét bele lehet tenni.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Kbali
nagyúr
válasz Predator2 #31526 üzenetére
Szerintem a matricázott és a gyárilag "festett" billentyűzet nem ugyanazt jelenti. Ha ez nem szerepelt a hirdetésben, akkor elállhattál volna a vásárlástól (viszont való igaz, az eladónak nem kell azonnal visszaadnia a pénzed). Persze ehhez az kell, hogy kereskedőtől, számlával vásárolj, magánszemélyként. Ha ezek nem állnak fenn, akkor legfeljebb a járási kormányhivatalokhoz fordulhatsz fogyasztóvédelmi panasszal.
Ha fennálltak a fenti kitételek, akkor szerintem nem jogos a felezzük meg a költséget játék, hiszen eredetileg nem azt kaptad, amit szerettél volna (tudod bizonyítani?). -
perfegor17
senior tag
-
SP4C3
veterán
válasz Predator2 #29729 üzenetére
Mivel később eladod így tablet, de azokkal nem túl kényelmes egeret+bill.-t használni. Noti nagyot veszítene az értékéből.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
bakter24
őstag
válasz Predator2 #28203 üzenetére
Sajnos maximálisan egyetértek az előttem szólóval, van egy hasonló felépítésű, régi Celeronos, DDR-2 es notebookom. Semmi baja, de a youtube már 360p-ben is akad, win7-el használhatatlan, XP-vel meg már a nagyobb böngészők élből nem is települnek. Szóval vagy linux, vagy a nyugdíj. (nekem a műhelyben arról szól az mp3, és ennyi kb )
[ Szerkesztve ]
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
Spet
addikt
válasz Predator2 #28203 üzenetére
Próbáld meg a linuxot hátha. De sajnos eljárt felette az idő. Integrált CPU, VGA (ráadásul maximum directx 7-re képes) max 1gb memória. CPU-t nem lehet húzni.
1-2 év alatt történtek változások, amikkel úgy néz ki a gép már nem képes megbirkózni, akárhogy fáj túl kell lépni rajta.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Dell XPS
veterán
válasz Predator2 #15245 üzenetére
Milyen programok vannak telepítve a gépre, pl. valós idejű vírusirtó ? Jól láttam, hogy 1GB fizikai memória áll rendelkezésre? Ne felejtsd el, hogy "régebben" nem volt ilyen erőforrásigénye egyik programnak sem (böngésző, YT, Flash, stb.), arról nem beszélve, hogy az XP -re is lejött néhány frissítés ami szintén növelte ezt. Amit igényként felvázolsz, arra min. egy kétmagos processzor, és 2GB fizikai memória lenne szükséges a verziószámok tükrében, természetesen egy jól optimalizált XP mellett.
Üdv, Dell XPS
-
ampulla
aktív tag
válasz Predator2 #15083 üzenetére
Ahogy nézem 2 GHz-es CPU és 1 GRAM memória elég kell, hogy legyen sima 240-360-480p-s filmekhez és a neted sávszélessége is rendben van. Még mindig csak a túlmelegedésre tudok gondolni. Lehet elszállt a heat pipe-ból vagy esetleg elhasználódtak a paszták/ thermal-padek. Kéne egy kőmérsékletet mérni terhelés alatt.
Esetleg az integrált videokártya lehet az oka.[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz Predator2 #15067 üzenetére
Elsőre nézd meg feladatkezelőben a processzor terheltséget, memória használatot párhuzamosan külön ablakba futtatva. Meg fogsz lepődni! Érdemes még ránézni a merevlemez állapotára is.
#15068) ampulla Északi hídba van integrálva a GPU (IGP - SIS chipset)!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
ampulla
aktív tag
válasz Predator2 #15067 üzenetére
Szia. Hat sok infot nem adtal rola, igy amit talaltam az alapjan mondom. Az hogy magarol a netrol nezed fugg az a neted gyorsasagatol is es mivel filmet nezel UDP csomagokkal jonnek, amik viszont nem biztos h megerkeznek mindig. A masik nem talaltam benne videokartyat, a specifikacioknal, es a 256 ram se sok. Esetleg tulmelegedes is okozhatja. Ha teheted toltsd le a filmet ugy talan jo lesz.
-
ravail
senior tag
válasz Predator2 #1503 üzenetére
Szia!
Ez könnyen lehet az XP butasága! Nyis egy CMD ablakot, ha nem tudod, hogy milyen IP címtartományban dolgozik a rendszeretek. Írd be "ipconfig" <Enter>. Kiírja a laptop IP címét, pl. : 192.168.1.3 Nézd meg a routerben, minyen tartományban ad IP címer a DHCP. Ennél az IP címnél valószínűleg 192.168.1.2-től 192.168.1.99-ig vagyis 100-tól adhatsz az eszköznek kézzel IP címet (ha 100 vagy e fölötti a laptop IP címe, akkor meg 2-és 99 között adhatsz kézzel. Ezek után kattints jobb egérgombbal az asztal Hálózat ikonjára és válaszd a Tulajdonságát. A kinyíló ablakban a TP-Link TL-WN322G adapter ikonjára kattints jobb egér gombbal és válaszd a Tulajdonságait. A kinyíló tulajdonságok ablakban a keresd meg a TCP/IPv4 -et és kattints rá, majd alul a tulajdonságaira. "A következő IP-cím használata" bepontozása után az IP-cím mezőbe írd be: 192.168.1.110 <-- vagyis egy a DHCP által nem kiosztott fix címet. Alatta a maszk-ot feladja automatikusan (255.255.255.0), alatta és a következő sorba (alapértelmezett átjáró és elsődleges DNS kiszolgáló) a router IP címét írd be, ami a példa szerint 192.168.1.1
Természetesen a példám szerinti adatokat konkretizáld a nálatok lévőkre.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Asus vivobook S15 Intel i7 1165g7 -16gb ddr4 512 ssd-iris xe graphic
- Dell XPS 13 9310 Prémium notebook (i5-11.gen, 4267 MHz DDR4 memóriával)
- Toshiba Satellite C660 core i3 laptop
- HP Elitebook 735 830 G7 G8 gyári billentyűzet háttérvilágítással + palmrest
- Dell XPS 15 9500 (10.gen.i5/512GB SSD/8GB RAM)