- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Azért ez is egy info. !
Mégegyszer meg lehetne próbálni ezt:
Terminálba ird be
sudo rfkill list
sudo rfkill block wifi
sudo rfkill unblock wifi
sudo rfkill unblock all
sudo rfkill listLive rendszerben nem is kell a sudo mert nem tudsz milyen jelszót beírni.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
Linuxon rfkill lesz a barátod, keress rá. Azzal be tudod kapcsolni.
Velem egy sony vaio játszotta azt ,hogy kikapcsolódott a wifi és rfkill parancs segítségével tudtam vissza kapcsolni.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
válasz KillHates #31451 üzenetére
Az is jó benne, hogy SSD van benne ,lehet pakolni forgatni össze vissza ,nem érzékeny a saját helyzetére és az alsó fele csak egy billentyűzet, gondolom oda nem fog bakapelyhet beszívni és így az alja légzőnyílásaira tulajdonképpen nincs szükség, nem kell alá szellőzést biztosító alátét az ágyban.
off (?):
Lenovo P780 teló képernyője nem reagál a birizgálásra. HW hiba, mert fw csre után is ugyanaz a helyzet.
Nagy bonyodalom lehet a javítása?[ Szerkesztve ]
-
válasz KillHates #31449 üzenetére
Az ASUS Transformer Book 2in1 eszköz T101HA-GR033T (10,1”/Intel Atom/4GB/128GB/Windows 10) készüléket kellett már pasztázni? Szimpi kis kütyü leszámítva a színét.
-
válasz DonThomasino #31391 üzenetére
A döglődő akku jellegzetessége, hogy pillanatok alatt "feltöltődik" , mert hogy nincs tölthető kapacitása és pillanatok alatt lemerül.
-
válasz Flowtation #31357 üzenetére
8 giga rammal internetezni mindennek kellene menni, mint a karikacsapás.
Kutasd át a gépedet malwarebytes progival szerintem. Plusz tiltsd le a felesleges tárrezidens progik indítását és az ilyen olyan net helperek meg pluginok is mind-mind feleslegesek a böngészőkben.[ Szerkesztve ]
-
-
Tessék itt a megoldás .
Van a media markt-ban is.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
válasz Lacielvtárs #31307 üzenetére
Egészségedre!
[ Szerkesztve ]
-
válasz Lacielvtárs #31286 üzenetére
Recursív formula.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Lacielvtárs #31284 üzenetére
Akkor megisszuk az egészségedre!
[ Szerkesztve ]
-
válasz Lacielvtárs #31278 üzenetére
Tuti. (pont)
-
válasz glspeter1 #31233 üzenetére
Örülj neki, hogy nem ismeri fel a "35-ös"t, a nagy gond akkor lenne, ha feltett "35-ös" nem ismerné fel gépedet!
Hiányzik neked egy döglött gép?Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Az eszközkezelőben látod az eszközt?
Milyen protokollra van állítva a wifid? Mert az a múzeumi gép alapból csak 802.11b -t tud a 802.11 g-t és n-t nem tudja!
-
-
-
És még ez sem igaz, mert kis huncutsággal tudta kezelni a WPA2-t is korábban is, csak először WPA titkosításra kellett a menüjét állítani és úgy beírni a jelszót , Ezután újra beszállva a kis ablakba már át lehetett állítani WPA2-re.
(#31189) Cry0
Nyiss egy sima WPA ablakot, írd be az általad ismert SSID-det írj be valamilyen jelszót, mentsd el. Menj bele vissza , most már át tudod WPA2-re állítani és be tudod írni az igazi jelszót.[ Szerkesztve ]
-
-
"ujratelepiteni Win10-et egy olyan notebookon, amin eredetileg Win7 volt es hivatalosan lett Win10-re upgradelve" és ez most nyilván aktivált ugye?
"A Media Creation Tool hasznalataval" ... "ha" ... """ az "adathordozora valo telepitest" valasztom""" ....
.... és ezt a most legális windows10-ed rendszergazda fiókjából teszed akkor lesz egy windows 10-es telepítőd. Erről szűzen újratelepítheted a win10-est.
Ha később a win 7-est akarod telepíteni ugyanide a win10 helyett akkor a win 10 rendszerből letöltöd a win7-es telepítőt amihez az összes szükséges információt megtalálod awindows 7-es topic összefoglalójában.
A COA matrica számod meg megvan a win7-eshez.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Ha legális volt a win 7-esed és van hozzá COA-matricád, akkor azt bármikor újratelepítheted ugyanarra a gépre. Ha erről frissült a win 10-esed és a gépházban megtekintvén aktiváltnak vallja magát , akkor a win10 szűzre újra telepíthető . Telepítéskor, amikor a COA számot kéri ,akkor ott a másik lehetőséget választani és a szám megadása nélkül tovább haladni. Az új telepített rendszer amint nethez jut beaktválja Redmond.
-
válasz Vidual001 #31070 üzenetére
drp suis megpróbálható. Csak vigyázni, mert nekem a múlt héten a malwarebytes virusosnak jelezte. Nem hagyni automatikus módban dolgozni, hanem átkapcsolni tudálékos módba és a programtelepítéseket nem engedni, mert akkor kitömi a gépet cirill karakterekkel. Egyébként tökjó.
A végén megnézni a telepített progik között is , ha berakta magát, akkor onnan is kiszedni.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
válasz Lacielvtárs #31055 üzenetére
A beton térfogatát is lehet növelni vele. Én kidobás előtt egy 12-es vasfúróval kereszben át szoktam fúrni. Ha nem fogja a fúró, akkor nagykalapáccsal addig püfölöm, amíg a panelja összetörik és eldeformálódik a háza.
[ Szerkesztve ]
-
A csöves Favorit TV-nek anno mindig a jobb első lábát kellett a nagykés nyelével kívülről befelé megkoppintani, hogy a függőleges eltérítés beinduljon és képpé nyíljon ki a vízszintes középső csík.
-
-
-
-
válasz prabhu #30793 üzenetére
A /nem tudom , hogy mitől lett/ félig kész bitlocker titkosítást a gépház-rendszer-névjegy titkosítás menüből sikerült visszafejeteni vele. Nem is értem, hogy hogy került rá titkosítás , hiszen Win 10 Home rendszerről van szó.
-
válasz prabhu #30787 üzenetére
Ha a winflash progit akarom telepíteni, akkor így szűzen telepítve nem ismeri fel a saját vasát és hibával elszáll. Milyen gyári drivert tegyek neki, hogy megismerje önmagát?
Más: miért lett egyből bitlocker titkosítás a C meghajtómon?
-
Félig győztem. Él a rendszer ,de melyik drivert kell leszedni , hogy ez a képernyő a talpára álljon? Így a végén bandzsi leszek.
-
válasz prabhu #30781 üzenetére
Köszönöm a bátorítást! Már lesem a pillanatot amikor visszadughatom az egeremet , mert még mindig keresztbe kell navigálni. Hát én most kicserélem. Most jön a wifi jelszó .
-
válasz prabhu #30781 üzenetére
Haladás van. Kikapcsoltam a fastbootot. Elmentettem a biost . Újraindulás után leállítottam. ESC nyom bekapcs és kiválasztottam az UEFI pendrájv aktuális partícióját bootolni. Egér híján nagy élvezet a keresztben álló fekvő képernyőn a tapipadon karistolva felcserélt függőleges és vízszintes irányokkal navigálni. Addig eljutottam, hogy töröltem a négy partíciót és a mehet gombra navigálgatván rá tudtam kattintani. Most a fájlok előkészítése a telepítéshez 83% Tadám! Remélem, hogy 64 bites lesz , mert azt meg se kérdezte.
-
-
válasz prabhu #30775 üzenetére
A pendrájvot a media creation toollal csináltam , remélem jó lesz. Igaz , hogy az a gép amin csináltam legacy módban megy , de ez tán csak nem befolyásolja a kérdést ugye?
A fastbootot ki tudom kapcsolni, de a secure boot kikapcsolását a biosban nem találom. Ez a problámám a jelen fázisban.[ Szerkesztve ]
-
Egy ASUS-Transformer-Book-T101HA uefi biossal leledzik itten már vagy pár órája. A windows 10 home 64 bites aktivált rajta. Most tolnám rá a sallangmentes win 10-et egy ssd újrapartícionálás után majd. A pendrájv már kész van. Az UEFI miatt nem merek hozzákezdeni. Hogyan is kell ezt jól könyökből-csípőből cowboy módra mekkcsinálni?
-
válasz Brandynew #30621 üzenetére
Igaz lehet! Nekem még a G1-es van , de 64 biten 6giga RAM és SSD mellett hasít mint a villám. Mondjuk a fedele , ha rosszul fogjuk akkor megpattan.
entoni1989: Cat5e UTP kábelt használj, vagy azt amit a routeredhez adtak gyárilag. Gyári firmvware esetén fog menni a gigabit. Tomato FW esetén a CTF (Cut-Through Forwarding) opciót be kell kapcsolni , hogy a HW-NAT menjen,de ez csak ARM procik esetén muxik a tomatóban.
Wifi esetében sosem lesz meg az 1000mbit.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz V.Stryker #30564 üzenetére
Miért is? Szerinted 2048MB+768MB az nem 2,75Gb ?
Ha 2Gb foglalt a nagyobbik videokártyádnak akkor 2Gb marad, de abból még le kell vonni 640 kilobájtot : mennyi is marad akkor?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Flowtation #30547 üzenetére
Nincs azzal semmi baj. 8 gigát tud használni (32 bites oprendszer természetesen csak olyan keveset a 4 giga alatt tud megcímezni). Dual channel üzemmódban természetesen csak két egy forma ramot tud használni. Két különbözö ram esetén a bios az okosabbikat lebutítja az ostobábbhoz. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
válasz donceleger8 #30387 üzenetére
UTP kábellel?
-
válasz entoni1989 #30362 üzenetére
Itt egy mintapélda. Neked elég a DOS telepítéséig ill. újraindulásáig megcsinálni.
-
-
-
válasz kirkri #29934 üzenetére
Ha intel volt benne, akkor szerintem másik intel is fog menni.
Az intel 7260-assal vigyázni kell , mert 3 féle van belőle és csak a legdrágábbik az AC-s.[ Szerkesztve ]
-
-
Mi van akkor, ha az uj m2 ssd-t beleteszed egy USB-s adapterbe és arra telepítesz egy az eredeti rendszerre letöltött és felmountolt telepítőből, majd az így telepített m2 ssd-t teszed be a gépbe a régi m2 ssd helyére?
-
-
-
válasz whited #26543 üzenetére
Linux live CD-ről bootolva lépj be a Gpartedbe., Csinálj előre egy 500 megás primary partíciót , ezt formázd NTFS-re, a maradékot csináld meg primary NTFS partícióra. Az első 500 megásra tedd rá a BOOT Flag-et. Lépj ki a G-partedből.Indítsd újra a gépet a WIN telepítővel és válaszd a tök új telepítés alsó lehetőségét és a telepítés helyeként mutasd meg neki a második nagyobb partíciót. Ennyi. Sok sikert. !!!!!
-
-
válasz bombibmw #26449 üzenetére
Rakd fel a hetest és utána idítsd el ezt , de ne auto módban, hanem kézi hajtányos módszerrel és telepítendő programok pipáit szedd ki , mert minden orosz lesz, még a firefoxod is, de a driverek nyugodtan mehetnek . Jó lesz!
-
válasz King Unique #26062 üzenetére
Nem jött be a shiftes újraindítás se?
[ Szerkesztve ]
-
válasz King Unique #26057 üzenetére
Te valószüleg ismered ezt ,de hátha mégse nem:http://www.makeuseof.com/tag/how-to-access-the-bios-on-a-windows-8-computer/.
A shiftes újraindítás működik Win10-en is.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
válasz csibabu #25829 üzenetére
2GB DDR3 ÉS SSD mehet bele. Nekem egy acer emachines keskeny desktop ilyen átalakítással Win 8.1-el elballag.Az is kis atomos babuka.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz jozsi252 #25771 üzenetére
Valószinüleg az UEFI-GPT ill Legacy-MBR problematika kavar be. Először döntsd el, hogy UEFI, vagy Legycy módban akarod-e telepíteni és az annak megfelelő pendrájvot csináltasd meg a Rufussal.
-
-
válasz bandras54 #25761 üzenetére
Nem baj. Azért köszönöm!
Egy ismerősömnek a munkájához DOS kell.
Azt már megoldottam hogy egy notira Legacy módban van telepítve az első FAT32-es partícióba a FreeDOS 1.1, majd a második és harmadik primaryba NTFS-re a Win10 home 64bit és mögéjük extendedbe két logikaiba a linux mint rosa 64 cinnamon / partíciója és swap partíciója és a linux Grub2 menüjéből bootolható bármelyik rendszer . A freedos tehát egy intakt működőképes rendszer és külön kényelmi funkció, hogy akár a win10-ből, akár a linuxból molyolható a freedos, tehát amit a freedosban megcsinál azt a másik két rendszerből ki tudja nyomtatni ,meg ezekből copyzhatók bele a freedosba az állományok ,satöbbi.Még megoldásra vár a hangkártya, nyomtatás, net, cd , USB használat. Már van magyar billentyűzet, bajok vannak még a memória használattal. Ezért érdekeltek volna a fenti állományok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bandras54 #25754 üzenetére
Volna egy kérésem.
Ki fogsz röhögni!
Nem mentetted el véletlenül a FreeDOS-t? Kellene a C:\ gyökeréből a config.sys vagy fdconfig.sys és az autoexec.bat , vagy fdauto.bat állomány, ha el tudnád küldeni!Köszönöm! Üdv ... CsI
-
válasz bandras54 #25750 üzenetére
Ezt futtasd működő internet kapcsolat mellett. Ne automatikus módban , hanem a másik módban. A szoftvereket ne engedd települni , mert orosz nyelvű lesz minden telepített program , de a driverek mehetnek. !!!!
Elég nagy tudású program.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
válasz epityesz #25496 üzenetére
Csak kíváncsiságból tegyél rá egy linuxot (ubuntu, lubuntu, xubuntu) és az rfkill paranccsal próbáld bekapcsolni a wifit. Ha nyertél , akkor beletúrt a BIOS-ba a linyux és be van kapcsolva a wifi. Úgy is marad, ha leállítod a gépet.Mehet vissza a winnyóz. Én sony Vaio-val és nem akármilyennel jártam így.
Más tapasztalat : régifajta acer p400-as procis noti még nem nem ismerte a wifit, csak a nagyobbik méretű miniPCI modemkártya volt benne és már nem tudom, hogy atheros, vagy broadcom kártyát tettem-e bele, de az egyik slotos pinjét (bekötését) el kellett kaparni , hogy ne kontakoljon és így a tiltóbit nem ment rá és így működött benne a wifi. ..... Ja meg ebbe csak úgy mellesleg antennát is kellett beragasztani.
[ Szerkesztve ]
-
Acer Aspire E1-531ben be lehet-e valahogy úgy izzítani egy wireless-bluetoth combo kártyát, hogy lássa belőle a bluetooth-t is?
Például intel 7260n +
A bluetooth semilyen kártyával nem akar menni.??????????
-
-
TiWorker.exe? ha nem régi telepítés.
Nézz rá a feladatkezelőben jobbról a második könyjelzőben és keress rá a neten. Ha az, akkor a dirty windowsos megoldás jó rá, de kell hozzá egy fél éjszaka és közben nem szabad hagyni, hogy nyugovóra térjen a windows.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Erre lenne valakinek infója?
Már a 2.15-ös bios helyett feltettem a 2.17-est win10 alól indítva. Nem halt bele a masina. De mire jó a 2.21-es?Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
-
válasz maxika2004 #21401 üzenetére
A network & sharing centerben engedélyezve van?
-
válasz csabyka666 #21319 üzenetére
Az alaplapon nem lehet valamit jumperelni?
-
-
válasz whited #21216 üzenetére
Valószinüleg nem a prérin egy magányos lakóházban laksz.
Szerintem telepíts egy inssider programot és nézd meg, hogy a környezetedben mely wifi csatornák túlzsúfoltak és állítsd át a wifidet egy olyan csatornára amelyik nem foglalt.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
válasz anorche1 #21126 üzenetére
Nem lesz baja , kipróbálhatod nyugodtan.
Szerintem midkettő menni fog. Az okosabb RAM le lesz butítva a gyengébbik szintjére.
666-on fog járni mid a kettő. Mindkettő meg fogja kapni a neki járó tápfeszt.
Éppen tegnap nézegettem meg speccy-vel az elérhető masinákat. Mit mondjak ... nem találtam bennük két egyforma RAM-ot. Volt olyan párosítás , mint amelyiket most te akarsz kipróbálni.[ Szerkesztve ]
-
-
Tudom, hogy nem noti,de mégsem off szerintem.
Asus Vivo Series VM40B barebone pc biosát frissítette az EZ Update a 1202-es verzióról a 1501-esre.
Flashelés után kiírta , hogy indítsam újra a win 8,1-est, azóta már egy órája írja, hogy az ujraindítás előkészítése , ne kapcsolja ki a gépet ! ,,, ?????Na közben mégis újraindult, be kellett lépnem a BIOSba , ez már szép acélkék, nem olyan öntöttvasszüre mint a régi volt. Na megyek megnézem .
Bocs.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
A BIOS-ba be tud szállni?
Ott nem lehetne az alapértelmezett videokari beállításán mahinálni valamit?Azt is meg lehene próbálni, hogy valamilyen linux live CD-ról be tud-e bootolni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Brutális előzetesekkel robbant be a DOOM: The Dark Ages megjelenési dátuma
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Újabb Nothing előzetes
- További aktív témák...
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/512GB 680M 4GB FHD+
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Lenovo ThinkPad L380, 13,3" FHD Érintőkijelző, I5-8250U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás szá
- Lenovo ThinkPad L490, 14" FHD, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garanci
- Lenovo ThinkPad L490, 14" FHD, I5-8365U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garanci
- 15.6" LCD kijelző LED panel LP156WH2(TL)(BA) Matt
- MSI CYBORG 15 (I7, RTX4060)
- HP EliteBook 820 i5-6300u laptop 8 GB DDR4 SSD új akkumulátor sok extra
- Újszerű 10 magos Asus VivoBook nagy teljesítményű laptop Intel Iris Xe GPU-val
- Dell Latitude E6440 szép i5-ös notebookom eladó olcsón,ajándék laptoptáskával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest