- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
prochris
csendes tag
válasz Flowtation #32006 üzenetére
Kétlem, hogy megérné, inkább próbáld meg eladni.
-
dugo_
veterán
válasz Flowtation #32290 üzenetére
Azért maradt 60%-on, mert beleírta az akku elektronikájába, onnantól pedig OS-től független volt a tető. Ha az újabb verzióval nem tudod kiszedni a limitet, akkor le kéne vadászni azt a régebbi Energy Management verziót, amivel beállítottad anno.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Flowtation #32006 üzenetére
Úgy kellene számolnod , hogy egy Lenovo alaplap legalább 200 euró.
duree54
-
magician603
csendes újonc
válasz Flowtation #31898 üzenetére
8 giga ramja van, 64-bites win 7 ultimate van rajta. Előtte is telepítettem a régi gépemre, azon egyszer sem volt gond. Szóval újratelepítés segít? Köszönöm a tippet!
Üdv
-
magician603
csendes újonc
válasz Flowtation #31894 üzenetére
HP Probook 455 g1-es laposról van szó
-
magician603
csendes újonc
válasz Flowtation #31889 üzenetére
Az is okozhatja a kékhalált, hogy másik HDD van benne, az egyik gépből kivettem és áttettem a másikba?!
Nagyon szépen köszönöm a tippeket!
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz Flowtation #31804 üzenetére
Jó a sima is.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Dell XPS
veterán
válasz Flowtation #31792 üzenetére
Igen, pl alkohollal is eltávolíthatod a "maradványokat". Alu ragasztószalagot használ a ventilátorhoz, így nincs áramlási veszteség és megfelelően rögzíti a hőcsövet is. Tisztítás után fontos lenne "valamilyen" öntapadós ragasztószalaggal pótolnod a gyárit,
Üdv, Dell XPS
-
Aslan
aktív tag
válasz Flowtation #31768 üzenetére
Sajnos pont nem sikerült elcsípnem a hibakódot
A ventik a gép bekapcsolásakor még a Windows betöltődése előtt felpörögnek max fordulatra és úgy is maradnak... nem értem.
SAMSUNG GALAXY S22 Ultra - azé me jóóó!
-
Aslan
aktív tag
válasz Flowtation #31766 üzenetére
Mindkét kérdésedre sajnos nem a válasz...
SAMSUNG GALAXY S22 Ultra - azé me jóóó!
-
D4v3
őstag
válasz Flowtation #31655 üzenetére
Ja ez lemaradt, win10.
-
Angel2014
addikt
válasz Flowtation #31587 üzenetére
Persze mindent...
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Angel2014
addikt
válasz Flowtation #31585 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
tserrof77
őstag
válasz Flowtation #31365 üzenetére
Ha van lehetőséged, kérj egyet kölcsön, mielőtt megveszed. Valami azt súgja, hogy pl a win betöltése gyors lesz, de a netezés alatt továbbra is vergődni fog a gép. Nekem sem oldotta meg szegény b575 vergődését
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
tserrof77
őstag
válasz Flowtation #31357 üzenetére
Szerintem a múltkor is mondtam/mondtuk, hogy az a proci egy katasztrófa. Nekem egy B575-öm van, E-450 proci, amíg xp volt rajta, ment szépen, majd win7, és azóta még netezni sem lehet vele rendesen. Nem akarok beszólni, de mivel a proci forrasztott (emlékeim szerint) így bővíteni sem tudod... ergo csere
Igen, FT1-es BGA tok, forrasztott...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
válasz Flowtation #31357 üzenetére
8 giga rammal internetezni mindennek kellene menni, mint a karikacsapás.
Kutasd át a gépedet malwarebytes progival szerintem. Plusz tiltsd le a felesleges tárrezidens progik indítását és az ilyen olyan net helperek meg pluginok is mind-mind feleslegesek a böngészőkben.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
válasz Flowtation #31306 üzenetére
Igen, igazatok volt...
Amugy tényleg megy a win10. Mar készen is vagyok a telepitessel.
Köszönöm mindannyiotok tanácsát, ötleteit, segítségetEs mennek a win 8.1 driverek is win10 alatt...
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
tserrof77
őstag
válasz Flowtation #31299 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy előtte mentsen a külső hdd-ről mindent
-
SP4C3
veterán
válasz Flowtation #31059 üzenetére
Na azaz, nem jutott eszembe ez a kifejezés.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
kromatika
veterán
válasz Flowtation #31036 üzenetére
Köszi már meg oldodott.asusnal meg talaltam.hiaba volt le tiltva a boot manager és első helyre rakva a dvd.nem elég az asusnak.f10 után ujra induláskor nyomni kell a ctr-t.csak igy jön fel a boot menü ha manager telepitve van.ekkora helyességet.na mind az a lenyeg hogy már jó
-
kromatika
veterán
válasz Flowtation #31034 üzenetére
Szia.A noti pontos tipusa asus x551c,securiti boot ki kapcsolva,a boot configurationnál most meg már csak a boot menegart adja.hiába van bent a pendrive ill dvd is.olyan van még hogy boot overdive.semmi más.a dvd is ahci módvan van írva
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz Flowtation #30928 üzenetére
Nem az enyém, csak kolléga odaadta, hogy lassú csináljak vele valamit. Most inkább nem küzdenék meg azzal, hogy "de hát ott az asztalon a firefox ikonja, akkor mégi mit nem értesz a linux-on"?
Ahogy néztem hamar megtelik a RAM és soha nem teszteltem(és nem is olvastam ilyen jellegű tesztet), hogy melyik ad jobb eredményt.
- a többb RAM később fogy el, így később kezd el a lasú merevlemez swappolni.
- a swap egy gyors SSD kezeli, ami jóval tempósabb egy laptop merevlemeznél.Tudom hogy már nem éri meg sokat rákölteni, de ha pár ezressel javítani lehet a helyzeten, miért ne?
Persze a pakliban benne van, hogy rázendít az update (lányának a barátja újrahúzta nemrég), akkor az is megeheti a "kraft" felét. Szóval most elkedztem kézzel frissíteni.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
simos
tag
válasz Flowtation #30603 üzenetére
Találtam hasonlót. Driver keresős oldalakat.
Basszus.....minden frankó már csak ez kellene. USb3.0Van két "jogtiszta" driver keresőm de azok sem találtak.
-
Ronam
addikt
válasz Flowtation #30594 üzenetére
Szia!
Rufus-t használtam, és időközben sikerült is feltenni a W10-et. Köszi!
-
Kbali
nagyúr
válasz Flowtation #30549 üzenetére
A dual channelt a bios-ban kell engedélyezni és menni fog különböző RAM modulokkal is, nem kell pontosan megegyezniük. A rendszer azon a teljesítményen próbálja majd meg hajtani őket, mint a gyengébbik. Azért bizonyos esetekben okozhatnak anomáliát, de a memóriavezérlők is okosodtak az idővel.
-
válasz Flowtation #30547 üzenetére
Nincs azzal semmi baj. 8 gigát tud használni (32 bites oprendszer természetesen csak olyan keveset a 4 giga alatt tud megcímezni). Dual channel üzemmódban természetesen csak két egy forma ramot tud használni. Két különbözö ram esetén a bios az okosabbikat lebutítja az ostobábbhoz. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Kbali
nagyúr
válasz Flowtation #30536 üzenetére
Az 500-at szorozd kettővel.
Win7 elég, csak 64 bites legyen. -
bardati
tag
válasz Flowtation #30530 üzenetére
Most nézem csak a képeket, lehet bios-t kéne frissíteni..
Bardati
-
bardati
tag
jah, és ha csak egy modul van akkor magasabb órajelen fut?
Bardati
-
Kbali
nagyúr
Win alá is kéne egy 64 bites verzió, hogy ki is tudja használni.
-
bardati
tag
Ha a BIOS látja és elindul a gép akkor támogatja, sőt használja is, szóval ez jó
Bardati
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #30471 üzenetére
Sziasztok!
Nem tudom emlékeztek-e rá, max egy hete beszélgettünk itt egy lenovo g585 laptopról, azon belül is arról, hogy 4gb ram van most benne, de 8-al vettem, stb. A lényeg, hogy spec. szerint 4 gb-ot támogat. Namost én kivácsiságból beleraktam a másik 4 gb-os modult is, elindult, a bios 8192 mb ramot ír. Lőttem pár képet, hogy akkor most mi a túró van:
Cpu-z szerint:
[kép]Linux mint 64 bit:
[kép]win7 32 bit:
[kép]A kérdésem az lenne, hogy most akkor támogatja a laptop a 8gb-ot vagy sem? Mivel megy, működik, nekem az a logikus, hogy igen. Ugyanakkor a cpuz szerint csak ~ 500Mhz-en megy, nincs dual, ez nekem egyelőre nem mond semmit. A két modul: samsung 4gb 2Rx8 pc3 12800s és kingmax dd3-1333 4gb fsff65f-c8kl9
Segitsetek pls, ha szükséges, teszt képpen teszek bele két egyforma modult, vannak itt céges laptopok, azokból egy próba erejéig.
pepejoe asszem Te szereltél ilyen masinát!Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
pepejoe
tag
válasz Flowtation #30487 üzenetére
Szerintem megérne azért az ssd egy próbát. Ha más nem akkor ha lecseréled a laptopot akkor abba bele tudod rakni vagy ha van asztalid akkor abba.
Mellesleg szerintem kifizetették azt + 4GB-ot veled manapság semmit nem adnak ajándékba.
-
Kbali
nagyúr
válasz Flowtation #30476 üzenetére
Az a baj, hogy ez már késő bánat. Akkor kellett volna azonnal visszavinni, megcsináltatni velük, amikor észrevetted, hogy nem megy a két rammal.
-
pepejoe
tag
válasz Flowtation #30473 üzenetére
Itt megtalálod a műszaki paramétereket és ott van hogy "up to 4GB" amit max. 1333Mhz-en tud meghajtani. Én a helyedben eladnám a 2x4GB-ot és vennék 2x2GB-ot hogy mehessen dual modban. Két lehetőség van: vagy tényleg megvezetett az eladó és feleslegesen rád sózta a +4GB-ot vagy egyszerűen csak nem értett hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
pepejoe
tag
válasz Flowtation #30460 üzenetére
Hello. Két napja volt pont egy ugyan ilyen gép a kezembe. A gép nagyon be volt lassulva amit a beállt ventilátor okozott. Lehet neked is érdemes volna megnézni hogy működik-e ventilátor illetve melegedik-e a proci. Itt van amivel tudod a hőmérsékletet ellenőrizni és itt egy videó hogy kell szétszedni.
Mellesleg az a gép max 4gb rammot támogat.
[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
válasz Flowtation #30465 üzenetére
Nem. Úgy értettem, hogyha már van 4 GB ramod és a procid is tudja a 64 bitet, akkor nem érdemes 32-vel szívatnod magad.
Össze lehet hozni egy használható desktop-ot kb. annyiból, amennyit egy belépő szintű, hulladék, új laptopért elkérnek. Sima asztali Celeronok elég jó tempót tudnak egy SSD-vel és később rakhatsz bele erősebb procikat is. -
tserrof77
őstag
válasz Flowtation #30465 üzenetére
4GB ramnál (és felette) már (főleg, hogy van dedikált vga) már 64bites rendszer KELL. Különben csak feleslegbe van benne a ram. Annyit esetleg megérhet a dolog, hogy rendesen ki kellene takarítani, meg lehetőleg 2 egyforma rammal...
-
tserrof77
őstag
Nekem egy Lenovo B575-öm van, egy hasonló, de régebbi Brazos magos E-450 AMD-vel. XP-vel remek volt, de váltottam Win7-re, azóta csak szenved nekem is. Az ssd mehene a hdd helyére egy optibay kerettel meg a hdd ki az optika helyére, optika meg a külső házba Egy ilyen szett cirka 10k, plusz az ssd. Az ssd max a betöltési sebességen fog segíteni, a proci sebessége ugyanúgy ott marad korlátként sajna. Ezek az agyonflash-elt weblapok nagyon lehúzzák nekem is. Az edigital-osok meg balfékek voltak, ha nem voltak képesek legalább ugyanolyan órajelű ramot beletenni. Ellenben nem tudom, pasztázva mikor volt, mert a nem megfelelő hűtés is okozhat lassulást, rosszab esetben megfőzöd a VGA-ját... Ja, és szigorúan a gyári driverekkel kellene használni, ezzel szenvedtem én is, főleg a wifije meg a vga-ja miatt...
-
prabhu
senior tag
Részvétem. Mondanám, hogy csináld, amit akartál: SSD-t be és az ODD helyére a HDD egy kerettel, de az a proci nagyon gyenge, szóval nem tudom, hogy mennyi valós sebességet nyernél vele.
32 bit a 4 GB ramnál mindenképp felejtős, a 8-as bővítés meg feleslegesnek tűnik, itt a proci a hunyó. -
Dorian
félisten
válasz Flowtation #30422 üzenetére
Ha jól tévedek neki SYSTEM THREAD EXCEPTION hibaüzenettel indult újra, hibakódra nem emlékszem
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Flowtation #30420 üzenetére
Barátnőm gépe is HP Probook 455 G2, ugyanezt a hibát csinálta. Ha jól emlékszem ott az volt a baj, h a géphez adott HP hálózati driver (lan, wifi, mindkettő, nem tudom) nem volt jó. Végül ezeket nem tettem fel és hagytam, h a Win 10 találjon magának, azóta nincs probléma.
Meg a hang driverrel is volt vmi gond (fülhallgatót nem érzékelte) ott is asszem a géphez adott hangkártya driver volt a bűnös.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- A Galaxy S25 az első telefon Qi 2.1-gyel
- Gitáros topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook x360 830 G10 Laptop! / i5-1345U 16GB 256GB Garancia2027.09
- Pénztárcabarát áron eladó Lenovo ThinkPad T14S /i7-1185G7/16 GB/256 SSD/FHD/IPS/Garancia
- Hp Elitebook 755 G5 laptopok, AMD Ryzen 5 Pro 2400U, 8GB ram, 256, számla, 2 év garancia
- Lenovo ThinkPad X395, AMD Ryzen 5 PRO 3500U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Dell Latitude 7410, I7-10610U, 16GB DDR4, 256GB , számla, 2év gari
- 13.Generaciós-10 Magos-Core i5-Lenovo IdeaPad Slim 3-16GB DDR5-512 SSD-5 órás akku-Mesés ár-Garival.
- Asus VivoBook S513 Notebbok
- Dell Latitude 5510 /i5-10210u/8Gb ram/256Gb ssd/15,6" FHD/excellent akku/
- Lenovo Thinkpad T460 Laptop (!!6 Hónap Garancia!!)
- Lenovo Thinkpad T460S Laptop (!!1 ÉV GARANCIA!!)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest