- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- 3DFX
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ravail
senior tag
válasz tpeter77 #1891 üzenetére
Szia! Legtöbb Asus-on a Wireless Console Utility az értesítési területre tett kis ikonjával lehet a WiFi-t és a Bluetooth-ot ki/be kapcsolni. Vátsd át win7 x32-re a letöltés előtt (VISTA az alapértelmezett). Egy próbát megér! Sok sikert!
-
xeroo
csendes tag
Kedves g580 tulajok!
Holnap érkezik a saját g580ah laptopom. Az lenne a kérdésem,h Win8 alá mely drivereket tegyem fel ill. frissítsem? Jók azok amelyek a gyári telepítő lemezén lesznek,vagy érdemes újabbakat leszedni hozzá? Ha igen,akkor honnan érdemes? És milyen sorrendben tegyem fel őket? Egyéb jó tanácsok az "idegbetegség" megelőzését illetően?
Előre is köszönöm a választ! -
nussa5
aktív tag
válasz tpeter77 #1891 üzenetére
Próbáld ki 9.2.0.514-et ez talán jó lesz.
-
tpeter77
addikt
az a vicc, h ezeket már letöltöttem és mégse indul el a WiFi.
mit csinálok rosszul?
FN és F2 lenyomva de nem világít a wifi ledje.
hibás lenne? mégis az eszközkezelőben működőképesnek látom
Atheros AR9485 - ilyen néven jelenik meg. -
ravail
senior tag
válasz tpeter77 #1884 üzenetére
Szia!
Elméletileg, itt megtalálsz hozzá mindent. Csak állítsd be: Eee Family + Eee PC + Eee PC R051BX -
Rivaul
addikt
Inkább ne hasonlítsd össze. Az intel 3000-es garffal nem is fogsz tudni játszani sajna. Hiába erős egy laptop soha nem lesz olyan mint akár egy vele egyenértékű asztali se. Még alá is mehet. Ha tudod egy ssd-t tehetsz bele a laposba s azzal azért az indulás s programgyorsaság már meglephet. Játékra sajna nem jó.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
pure09
csendes tag
Sziasztok!
3 hónapja érdeklődtem itt a fórumon milyen laptopot érdemes manapság venni ami elég jó minőségben teljesítményben ebben az árkategóriában 120 alatt. Sokan ajánlották a fujitsut mert h már nem a simensel van és jó lapokat gyárt meg persze 3 év garit kaptam. Azt kell mondjam nagyot csalódtam mert hogy minőségileg a tesom 90 forintos ASUS lapjától elmarad vagyis összeszerelési minőségre gondolok ami hagy maga után kivetni valót. Na mindegy is.
KÉRDÉSEM:
Erről lenne szó:
Fujitsu Lifebook AH531 laptop (Intel Core i3 2328M/4GB/320GB/Intel HD Graphics 3000
Az asztali gépemben van egy x2 270proci meg 2 giga ram de 3x gyorsabban elindul mint a notebook ugyan az a rendszer van fent minden lassabban fut mint az asztalin.(win7 64bit)
Nem hiszem hogy összehasonlítva az asztali gépem egy ágyú lenne a lap meg csak egy puskagolyó. Normális ez vagy ne is hasonlítsam össze a kettőt vagy mit lehet ezzel csinálni ha lehet valamit?
1 játékot raktam fel a lapra wtcc de még az is szaggat rajta. Érjem be hogy ennyi a szufla és kész?PLS HELP ME
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
WiFi és LAN drivert keresek Asus eee pc R051BX netbookhoz.
Valószínű hasonló a hardvere mint a 1015-ös Asusnak, de nem találtam R051BX-es topikot.A hardverazonosítókat meg tudom irni, hátha segít:
hálózati vezérlő hardverazonosítója:
PCI\VEN_168C&DEV_0032&SUBSYS_662711AD&REV_01Ethernet vezérlő hardverazonosítója:
PCI\VEN_1969&DEV_2062&SUBSYS_84681043&REV_C1kérem segítsetek, köszi.
-
udi24
tag
sziasztok!
vaio vpceb1s1e tudja a widi-t?Üdv: udi24
-
suspect
aktív tag
Üdv
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a HP Pavilion G6 az van szerelve Intel Core i5-2430M procival is, de nekem egy Intel Core i5-430M.em van. Azt kezeli az alaplap?
-
-
mcwizard
tag
Hali!
Találkozott már valaki hasonló problémával?
link
Hálás lennék ha valaki tudna segíteni.
Köszönöm!
Üdv, mcwizard! -
StSanya
senior tag
Én azért azt mondom, hogy a jelenlegi laposokban lévő aksiknak nem a folyamatos hálózaton tartás árt, hanem a sok teljes feltöltés ciklus. Tehát a közel minimum szintről a maxra (említett Vista probléma igen is valós).
Ha a laptopból kiveszed az aksit, akkor egyrészt elveszted annak kvázi szünetmentes funkcióját, másrészt az aksi akkor is öregedni fog, ez sajnos egy természetes folyamat.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
kmarci25
veterán
GIJoe, Rivaul, Victoryus, supreme7 Köszönöm a tanácsokat , az akksit megveszem, édesanyámnak pedig átadom a használattal kapcsolatos jótanácsokat.
Egyébként egy vicc, hogy itthon 19-20 ezerért árulják az akksit, ebayen meg megrendelem 5500-ért. Van egy tippem, hogy ugyanaz a két termék, csak azért kérdeztem, hogy hátha vannak negatív tapasztalatok, de ezek szerint nincs ilyen.
Mégegyszer köszi!"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
-
nussa5
aktív tag
-
tag
Ma vettem a notit, de a régivel már volt tapasztalatom az Optimus Rendszer terén, de most teljesen tanácstalan vagyok...A legújabb driverek vannak felrakva. Normális sorrendben(először intel, utána nvidia) telepítettem fel a drviereket.. Szóval tényleg gondban vagyok! VALAKI HELP
never say never
-
tag
Pont erről beszélek h nem engedi beállítani, mikor beaddolom a hl.exe-t akkor full szürke minden opció, nem lehet állítani Integrált Gfrafikáról - Nagy teljesítményű Nvidia processzorra....
S miután elinditom a játékot, nézem az Nvidia GPU tevékenységet és ott csak 2 program fut nvidia alatt és nincs köztük a CS. )) Megnéztem olyan 5 füstbe 20 fps... mint az előző gépemmel... pedig abba HD 4000 és 610M volt.:/
[ Szerkesztve ]
never say never
-
tag
Üdv, az a problémám adódott, hogy a Lenovo Ideapad Y580 típusú notimon nem tudom beállítani a VGA-kat.
A lényeg h tegyük fel CS 1.6ozni akarok, s nem vált át annál GTX 660M-re hanem a HD 4000-et használja. S nem tudom beállítani h ne azt használja, mert levan tiltva az a menüpont. Ha pedig BIOSba átállítom Switchable Graphics-ról UMA-ra, akkor azt irja h nem észlelhető Nvidia kártya csak integrált. Mi a fenét csináljak ahhoz, hogy mindenhez a GTX 660M-et használja?:/never say never
-
SUPREME7
addikt
válasz Tommi000001 #1859 üzenetére
Így utólag jó nagy hülyeségnek tűnik amit írtam. Laptopban nehéz elképzelni alaplapin kívül más hangkártyát, hacsak nem USB-s
-
ravail
senior tag
válasz Tommi000001 #1859 üzenetére
Akkor -sajnos- a telepített XP-vel lesz a baj, ha előtte működött az Audio.
-
ravail
senior tag
válasz Tommi000001 #1856 üzenetére
Szia!
A többi driver-t (Pl. Chip Set Utility...) feltetted? (Letöltő oldal.)[ Szerkesztve ]
-
SUPREME7
addikt
válasz Tommi000001 #1856 üzenetére
Ha nem döglött meg, akkor nézd meg biosban nincs-e letiltva az alaplapi hang (Onboard audio)
-
Tommi000001
aktív tag
Hi
Van egy L40-17R laptop.Dacagós XP sp2 vel....
Helyre lett valamennyire hozva egy sp3 install után ,mert elkezdett kékhalálozniNos ,most már elindul ,csak hang nincs rajta.
Realtek hd drivert feltettem,de az eszközkezelúben semmi nyoma.
Nincs hangeszköz,Tud valaki segíteni?
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
SUPREME7
addikt
válasz Victoryus #1854 üzenetére
Pontosan. Nem régen rendeltem kijelzőt, zsanért, és LCD videó kábelt.
Itthoni árak:
Kijelző:
- Használt 25ezernél kezdődik
- Új 30Ezernél
Zsanér(párban):
- 7-9Ezer Ft
LCD videó kábel:
- 8Ezer FtÖsszesen minimum 40Ezer
Ebayről beszereztem mindent, postával együtt 20,500Ft-ért. Minden vadonatúj.
[ Szerkesztve ]
-
válasz kmarci25 #1853 üzenetére
Én is rendeltem már több aksit ebayről, eddig mind a 4 bevált, semmi bajuk. Itthon úgy is mindenki csak le akar húzni. Ugyanez igaz a laptop billentyűzetekre, kijelzőkre is. Főleg a 15.6 colos darabokra kérnek itthon horror árat.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Jeno.L
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS X59 SL Laptopom ami tökéletesen kiszolgál arra amire használom.
De szeretném kicsit fejleszteni vagyis picit gyorsítani.
Ez abban valósulna meg,hogy a 2GB gyári RAM-t cserélném 4GB-ra és 60GB SSD menne az optikai meghajtó helyére.
Azonban a kettő együtt most nem megy így kérdezni szeretném, hogy első körben melyik éri meg jobba? RAM vagy SSD?
32bites Win7 Ultimate fut a gépen(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)
-
GIJoe
addikt
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Édesanyám Acer Aspire 5920 akksija megdöglött (50%-ról 2 perc alatt lemerül), és kéne venni egy újat. Ezt szerintetek megvehetem? Itthon klasszisokkal drágább, két-háromszoros áron adják a szintén utángyártottakat.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Gerasz
aktív tag
Köszönöm, megkerestem.
Van egy másik problémám is:
A WLAN kártyát felismeri a laptop, az oprendszer (Fusi U9200), de nem lát egy hálózatot sem.Kipróbáltam két wifi kártyát, Windowsban és live SLAX-ban is, mindkét mini PCI-E foglalatban, melyekhez külön antennák tartoznak. Valaki látott hasonlót?
-
GIJoe
addikt
válasz köszörü #1845 üzenetére
elmondása szerint 2 bios chip van benne, hülyének néz simán v tényleg 2ő lenne benne?
én is szétszedtem, ramot tettem bele, de nem 2re emlékszem
először a töltésvezérlőt cserélte ki, de azzal se lett 100%os, most meg ez volt a gondja.
Állítja hogy uefis bios van a gépen, mondom külcsínre, erősen normál biosos, meg azt mondta forrasztgatni kell a chipet majd bele, én képeken nem így látom, szerinted? -
Easynote F4211 SB 430HG laptopnál hogy lehet kicserélni a billentyűzetet? Olyan, mintha egybe lenne a borítással. Ez a szigetes elrendezésű vacak van már ebben is.. Néhány gomb eléggé kifényesedett... bár még nem találtam hozzá ebayen.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
GIJoe
addikt
Üdv! Kis gondban lennék, hátha tud segíteni vki:
Barátnőmnek van egy Lenovo IdeaPad U160 M436GGE -sa, Jan eleje óta szervizben, a szervizes nem talál rá (elmondása szerint BIOS romot), rákerestem, de eddig én sem találtam rom,ot rá sehol, hátha van vkinek tippje... -
Chris82
senior tag
Megjöttek az alkatrészek, beszereltem, most rakom fel az xp-t
-
Dell XPS
veterán
válasz Chris82 #1839 üzenetére
Ne érts félre, én midig is szerettem egy gépet "top"-ra hozni, amit mondtam a Te érdekedben tettem. A későbbiekben nem lesz egyszerű eladni egy IDE-és SSD-t, főleg, ahogy rohamosan cserélődnek a gépek. Nyilván azért lassú, mert 4200-es, de egy 7200-es már más lenne, na meg egy újrahúzás... Egyébként a régi gépeknél "csak" a memória bővítés már csodákat idéz elő, ahhoz meg egy CPU.....WOW
Üdv, Dell XPS
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Fusi u9200-as notebookom, az alaplapi töltőcsatlakozó kontakt hibás. Tudnátok ajánlani valakit (akár magatokat), aki Budapesten megbízhatóan és kedvező áron javítaná?üdv
-
geckowize
őstag
Hello!
Tervezek a gépembe (Toshiba Satellite A500-134) SSD-t venni a közeljövőben, ámde azt néztem, hogy egy HDD-t lehet csak ebbe a notebookba rakni. Egy ismerősöm azt javasolta, hogy a jelenlegi HDD helyére kéne rakni az SSD-t, majd az ODD-t eltávolítani és venni egy ODD-be való keretet a HDD-nek, majd berakni a helyére. Ki mit tud erről, mennyire kivitelezhető, konkrétan az én gépemben, és a keret hány ezres mulatság lenne? -
ravail
senior tag
Sajnos lejárt az időm, de ezen a videón szintén 1 percnél ki is veszik a WiFfi modult.
-
ravail
senior tag
válasz zsolt1129 #1829 üzenetére
Szia! Ezen a videón kb. 1percnél már látod a fél méretű WiFi kártyát. Nem is fér bele nagyobb. Ha nem elérhetetlen árban, akkor ugyanolyant vegyél, mint a gyári, és akkor minden gyári driver jó hozzá. Szerintem a videón is látszik, hogy semmi olyan bontást nem teszel, amitől a garanciát elveszítenéd.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt1129
addikt
Nem volt szétszedve. Még van rá gari vagy 2 év, de emiatt nem akarom elküldeni,mert a gép meg nagyon kell.(munkahelyi használat).
Dell XPS: Mindkettőtöknek köszi a segítséget. Szerintetek milyeb kártyát vegyek bele,ami megbízható? Ugye emiatt nem veszíti el a garanciát,ha kicserélem?
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz zsolt1129 #1825 üzenetére
Tudom nehéz elhinni, de nagyon esélyes a dolog. Az embert az viszi félre, hogy nem igen szokott hibás lenni a WiFi modul (legalább kettő éve nem kellett WiFi Card senkinek, sőt BT sem), ezért hozunk másik router-t, meg még ötvenszer beállítunk mindent, lecseréljük a létező összes illesztőt,stb....
Üdv, Dell XPS
-
ravail
senior tag
válasz zsolt1129 #1825 üzenetére
Szia! Az is lehet. Nem volt szét szedve? Az antenna csatlakozók rajta vannak rendesen a kártyán? A kijelző nem lett, nem volt megbontva? At antennák a helyükön vannak? Az alaplaptól a kijelzőhöz az antenna átvezetés nincs sérülve? Ha mindez rendben van, akkor csak meg kellene próbálnod egy másik WiFi kártyával.
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz Chris82 #1822 üzenetére
Szia,
Akár lehetnének, de kockázatos. Ahogy nézem az adatokat a gépedben bővítenél memóriát (DDR2 533MHz SO-DIMM PC-4200), egy másik memóriát szeretnél ez mellé tenni: DDR2 667MHz SO-DIMM PC-5300
Az a baj, hogy az alaplapon a memóriavezérlő (chipset) 400MHz-en működteti a modulokat, így teljesen felesleges a DDR2 667MHz-es memória, és még az inkompatibilitás veszélyét is rejtegeti. Szóval maradj meg: PC-4200-es modulnál. Amikor vásárolsz, akkor is érdemes kipróbálnod, hogy egymás mellett miképpen működnek a memóriák.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Chris82
senior tag
Sziasztok, ha memóriát bővítek (DDR2) akkor tehetek a laptopba gyorsabbat? a pc4200 és pc 5300 kompatibilis egymással?
-
-
zsolt1129
addikt
Lenne egy kis gondom. A dell inspirion n5050-es laptop-on állandóan megszakad a netkapcsolat. Egy vagy több újraindítás viszont megoldja a problémát egy kis időre,de utána kezdődik előröl. Természetesen van még pár laptop ami tökéletesen működik. Felraktam a legújabb wlan drivert is. Szerintetek hol keressem a hibát? Köszi előre is.
-
altair66
csendes tag
Hali
series 9 np900x3c-t szeretnék venni
melyik webshop a legmegbízhatóbb ahol ezt meg lehet venni?
előre is köszi s segítséget -
wesaaa
aktív tag
Értem!
és mennyi kb a piaci értéke mostanság?
csak azért kérdezem nehogy sokat adjak érteOLDPH! wesaaa felhasználónak 74 pozitív értékelése van a fórumon! OLD PH!
-
ravail
senior tag
Szia!
Nem igazán a CPU a legszűkebb "keresztmetszet" abban a laptopban, hanem a VGA. De XP alatt még a tudásának megfelelően fogod tudni használni.
Egy gondolatra visszatérve a HDD-re, nemcsak, hogy ATA (IDE) a HDD benne, de egy speciális átalakító is van rajta. Úgyhogy a SATA SSD-s bővítésen ne törd a fejed.[ Szerkesztve ]
-
wesaaa
aktív tag
-
wesaaa
aktív tag
Szevasztok!
Lenne egy kérdésem vagy 2
Lenne egy ilyen gépezet:
dell latitude d610 laptop.
procija:Intel(R)Pentium(R) M processor 1.186ghz 1.87ghz
ram:ddr2 duál 2 giga
wideó kártya:64 mb
vinyó:80 gb (SATA ELMÉLETILEG?)
Na az lenne e kérdésem h win7-et hogy hajtaná meg az 1,8as cpu?
Megéri belerakni a 80gb-os vinyó helyett egy 32gb-os sata 2-es ssd-t??OLDPH! wesaaa felhasználónak 74 pozitív értékelése van a fórumon! OLD PH!
-
SirKero
őstag
Elsőre úgy tűnt meg oldódott a problémám de sajnos még sem.
Eljutottam addig,hogy a telepítő kiírja a meglévő particiókat. Ezekből töröltem ami nem OEM vagy Lenovo és a maradékra akartam az új rendszert rakni de nem engedi mert "a kijelölt lemez GPT particionálási stilus szerinti"
Viszont amit letöröltem particiókat valami rendszer is lehetett köztük mert most más a vissza állító sem működik mert hiányzik egy fontos file.
Nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni,hogy mit lehet vele kezdeniMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Mag__
tag
Sziasztok!
Vettem egy uj akkut egy HP 6730s tipusu notiba. Bontatlan, uj csomagolás. Mi a teendö vele a legelsö használat elött?
Ezt is 24 orára töltön kell hagyni mint a mobiltelefon akkukat?
Köszönöm.[20:21:00] <.[VIP]Viky> miért van az, hogy oda van egy film mögé írva hogy avi és közbe angol?????????????????????
-
nussa5
aktív tag
válasz SirKero #1794 üzenetére
AMI bios van a gépen? Próbáld ki először, hogy belépsz a biosba : Launch CSM et enabled-ra, majd a security fülön: a Secure Boot Control-t disabled-re állítod. Boot sorrendet beállítod, és onnantól DVD-be és mehet.
Ha ez nem vált be, akkor bekapcsolás után hívd elő a boot menüt az egyik billentyű nyomkodásával és ott ne az UEFI előtaggal jelölt telepítőmeghajtót válaszd ki.
Pl. ha DVD-ről telepítesz, akkor az alaplapod boot menüjében 2x fog szerepelni ugyanaz a dvd meghajtó.
Egyszer pl. AHCI: DVD akármi, meg még 1x UEFI: DVD akármi. Itt ne az UEFI előtagosat válaszd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- BestBuy ruhás topik
- Gmail
- Ismét a vércukorszint mérés a téma
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen2i 27% 13.3" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad T580 (FHD,16gb,Win11)
- Lenovo Thinkpad T520 (i7,Quadro,SSD,Win11)
- Új gyári Lenovo Thinkpad T14 Gen3-4/L14 Gen3-4/P14s Gen3-4 magyar háttérvilágítós billentyűzet eladó
- Keresek Asus ROG zephyrus G14
- Új, gyári Lenovo Thinkpad L14 Gen 1, L14 Gen 2 magyar háttérvilágítós billentyűzet, keyboard eladó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest