Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
LaptopSystem #1397 üzenetére
Ha jól tudom, akkor az csak az ISC mSATA boot-ot tudja még csak; WLAN, WWAN (ebben megy az ISC SSD is) és DMC kompatibilisek az aljzatai. Hogy mi a DMC, azt senki sem tudja...
-
Maarki
aktív tag
Sziasztok
Van egy hatalmas problémám vettem egy samsung 840ssdt lenovo y560 gépembe és nem ismeri fel
és ha jól olvastam biost se tudok frissíteni mert a legújabb van rajta 30cn71ww ötlet valakinek SOS lenne
KÖszönöm előre is -
-
Sziasztok
M4600-ban mitől lehet,hogy az Msata SSD nem megy Boot Errort ír ki
az M4700-ban pedig tökéletesen működött!
-
szaki1
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert a win 7 telepítése nagyon gyorsan megvolt, de a driverekkel már órák óta sz....-om.
Feltettem nagynehezen mindent, mindenféle kerülő utakon is, de ezzel az eggyel nem boldogulok.
A gép MSI gx600px-214-HU.
Az alábbi képen van a problémám forrássa.
Intel(R) ICH8M LPC Interface Controller - 2815
Kérlek segítsetek, mert így nem tudok tovább lépni.
Köszönettel.
-
Muerte
addikt
válasz
Tiger89 #1377 üzenetére
Driver kereső progi nem is fog már találni ott semmit...Valószínű hogy ugyanúgy szoftver hiányzik mint a fingerprint esetében volt.Kell neked egy audio szoftver ami tartalmazza a hangkártya driverjét is.Nálam pl.így van pont a dell-en.Nincs Realtek vagy xyz hangkártya driver hanem szoftver és abban a driver egyben.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok kérdésem a következő, elbirja a 10" aspire one D257 kiss gép a 40"tv-t, mozizni gondoltam,
"elvégre csak jelet kűld át vagy nem ?" -
ravail
senior tag
válasz
KillHates #1376 üzenetére
Eddig még senkitől nem hallottam negatív véleményt róla! Azt szoktam mindenkinek tanácsolni, váltsa át magyar nyelvűre, ha úgy jobban érti a használatát, és váltsa át haladó módra. Így ugyanis, kézzel jelölheti ki hogy mit frissítsen. Ha a frissítendőre húzza az egeret, megjelenik, hogy mire és ki által gyártottra akarja frissíteni a fent lévőt. Azt szoktam mondani -ha csak lehet- csak az eredeti gyártó által készítettre cseréljünk!
Persze, ha nincs hozzá semmilyen, és a DriverPack Solution javasol hozzá valamit, azt én is el szoktam fogadni, hisz a semminél a valami mégis több! -
ravail
senior tag
válasz
Tiger89 #1370 üzenetére
A köszegi által ajánlott "DriverPack Solution 12.3 Full"-t jobb, ha a gyártótól töltöd le. Sok sikert!
-
Tiger89
tag
windows frissítés után meg driver guide után eljutottam oda hogy nincs kérdőjel, az sd-gazdaadapterek alatti sdaszabványnak mefelelő sd-állomás vezérlő felkiáltó jeles, hogy nem tudja elindítani, viszont hang továbbra sincs csak hdmi-n, nem is lát más hangkártyát sem...
szerk: driver nem volt a frissítések között..
szerk2: az ugye lehetetlen hogy csak hdmi-n legyen hangom, szal van füllhalgató kimenet, meg mikrofon bemenet, meg hangszóro.
a gép elvileg vistával került kiadásra, az lehet hogy csak vista alatt van hozzá driver? :S :S
-
Nkboy
senior tag
válasz
Tiger89 #1370 üzenetére
Esetleg ez: intel-r-ich9m-e-lpc-interface-controller
-
Muerte
addikt
-
koszegii
tag
Sziasztok!Van nálam kölcsönbe egy Acer Aspire One laptop,bekapcsoláskor android felület jelenik meg és egy nyíl segítségével lehet átváltani win7-re.Hogyan lehet ezt egy másik laptopra is megoldani?
-
Tiger89
tag
driver genius pro után még mindig fenn áll ez a két kérdőjel, és az audió hiánya :S
Intel(R) ICH9M-E LPC Interface Controller - 2917 - azonosítói: ACPI\SNY5001 ; *SNY5001 :S:S
-
Kozs
tag
Jó reggelt! Van nekem egy samsung np350v5c notim,és az lenne a problémám,hogy frissíteni akartam a videokártya drivert(az atit) le is töltöttem a legfrissebb verziót miután letöröltem a régit és az újat nem lehetett feltelepíteni. Újraindítás után már az integrált intel kártyát sem ismerte fel. Kérdésem az lenne hogy valahogy rálehetne e bűvészkedni az új drivert vagy rakjam vissza a gyártó honlapján lévő régebbi verziót? Válaszotokat előre is köszi!
-
Tiger89
tag
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni, megvagyok már teljesen lőve. adott egy sony vaio VGN-TT21XN típusú notee, win7 64bit-el telepítve.
a probléma a következő, telepítés után átrágva a gyártó honlapját minden létező drivert felrakva 1x -űen marad 3kérdőjelem.
A fingerprint szenzor
hardverazonosítók:
PCI\VEN_1180&DEV_0592&SUBSYS_9047104D&REV_11
PCI\VEN_1180&DEV_0592&SUBSYS_9047104D
PCI\VEN_1180&DEV_0592&CC_088000
PCI\VEN_1180&DEV_0592&CC_0880és két ismeretlen eszköz, intel eszközt ír de lehet suta vagyok, én nem találtam drivert hozzá sehol, még intel oldalon sem:S
Intel(R) ICH9M-E LPC Interface Controller - 2917 - azonosítói: ACPI\SNY5001 ; *SNY5001
ami számomra nagyon furcsa hogy egyedül a hdmi audió kimenetett látja, és nem érzékel más hangkártyát. hiába rakom fel az oldalon található driver akármelyikét (még a vista driverrel is próbálkoztam, am realtek cucc) 1xűen nem lát semmit. hdmi-vel nincs baj, teszteltem, kiküldi a hangot, de az istennek sem hajlandó máshonnan működni.
ha tudtok kérlek segítsetek, én ma már ebbe beleőszültem, reggel 10óta bütykölöm, 0 eredménnyel
-
válasz
BogyóBP #1351 üzenetére
Valami gyurma szerű anyagot gyúrj össze egy golyóba és azt tedd a hűtendő felületre; majd hűzd meg a csavarokat. Utána vedd le a hűtést és láthatod, hogy mennyire nyomta össze a gyurmát. Így már tudsz rendelni megfelelő méretű gap-padot. Egyébként én 1mm-esre emlékszem.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok! Van esetleg köztetek olyan aki megtudja mondani hogy egy HP 6910P tipusu géphez milyen GAP PAD kell a chipset és a VGA hűtésére? mert azt tudom hogy a CPU hoz elég a paszta is abbol van nagyon jó minőségü ezüsttartalmúm, de mivel a gép hűtése hézagos tehát nem kiegyenlitett igy kellenek ezek a GAP PAD ek hőpárnák de nemtudom hogy 1mm vagy 1,5mm vagy csak 0,5mm es. Volt rajta csak gondoltam kidobom róla nem ér egy forintot sem, jónagy madár voltam már belátom.. Szóval ez a költői kérdés, és ebben kérek segitséget. rácsavaroztam csak a cpu ra a blokkot és megnéztem, nekem szemre (jó mondjuk szoktam grafikázni tehát jó a szemmértékem) de olyan 1mm es hézag lehetett a PADozandó terület és a hűtőborda között. Probáltam pasztával de az nem volt jó, 100 fokosra forrt fel a CPU
ugyhogy. Észrevettem ezt is hogy sajnos a PIPE se nagyon forrosodott át tehát nem tudta teljesen átvenni a hőt a felületről.
-
Newcrazy
tag
Sziasztok! Előre is elnézést kérek tőletek , gondolom a topic nem erre szakosodott ,de már nem tudok mástól segítséget kérni mindenki tanácstalan. Ezért fordulok hozzátok. Szeretném a segítségeteket kérni . Van egy tabletem Media-Tech MT7004 CASSIUS MEDIA-DROID, a problémám az , hogy nem enged belépni egy olyan alkalmazásba se ahova google fiók szükséges.Na most a fiókot a tableten nem sikerült megnyitnom. Asztali pc-n nyitottam egyet és ott minden oké. Hiába próbálok belépni pl: a Google Playbe ugye oda is fiók kell és be kell jelentkezni. Na már most beírom a felhasználó neved és jelszót. Egy kis idő után kidob egy ilyet
em lehet kapcsolatot létrehozni a szerverrel. Ez lehet ideiglenes probléma, hogy Android eszközén nem érhető el adatszolgáltatás. Ha probléma továbbra is fennáll, hívja az ügyfélszolgálatot.
Valaki esetleg nem tudja mi lehet a megoldás a problémámra? Új korában minden megfelelően működött. Csak egy családtag elállított rajta valami azóta nem jó.Ami itt van segítség azt megpróbáltam( kényszerített leállítás+adat törlés+restart.) A tableten a gyári beállítások visszaállítása nem segített. Internetezni tudok a készülékkel, csak azokat az alkalmazásokkal nem tudok semmit csinálni google fiókba nem enged belépni. Előre is köszönöm a segítséget . -
zzzoli23
csendes tag
Hali!
HP pavilion DV5 1180 eh típusú laptopomon a következő a probléma: idő beállítva, több 10 percen keresztül szépen megy is, aztán egy idő múlva visszaáll arra amit beállítottam... Ha frissítem az internetről ugyanez történik. Amúgy Win7-et használok.
-
válasz
cettlee #1342 üzenetére
A fehér keresztbe rakott két műanyag keretet lift-nek vagy emelőmechanikának hívják, a kupak vagy sapka egyértelmű.
Tehát; a gép legyen veled szemben; ha a sapkát felfordítod, akkor látod, hogy két papucs és két karompár van rajta hátul. A lift feléd eső két kis oldalsó fülecskéjébe bújtasd bele a sapka két papucsát magad felé húzva a sapkát. Ha ez megvan, akkor a két kis fülecskébe beakadt a sapka, de könnyen lejön mert csak rá van csúsztatva! Ekkor ha ráhajtod a sapkát ügyelve, hogy ne csússzon ki és finoman rápattintod a felső karmocskákat a felső fehér fülekre.
-
sch_a
addikt
Lenovo szervizzel van valakinek tapasztalata? 5 perc terhelés után már úgy felmelegszik a cpu, hogy throttlingol. Alig egy hónapos a gép, szóval menne garanciával szervizbe. Mennyi időre számíthatok, míg visszakapom? Illetve hogy érdemes/kell visszaküldeni? Merevlemezt kivehetem?
-
válasz
cettlee #1334 üzenetére
Szuper, a neheze már megvan!
Ha hátulról nézed a kupakot, akkor a bal felső karmocskák közül az alsó behajlott. Egy tűvel és agysebész ügyességgel vissza tudod hajlítani. Ha ez megvan akkor a gombot fordítsd a rendes pozícióba; a betű legyen felül és ekkor a csapott része alatt lévő papucsokat rá tudod csúsztatni a kis fehér pöckökre, majd lenyomva a gombot a felső részen a kis karmoknak be kell akadniuk enyhe nyomásra a felső pöckökbe. Tádám; meg is vagyunk!
Nekem holnap egy komplett billentyűzetet kell átkupakolnom oroszról-magyarra; tehát minden betűt ki kell cserélnem -
Zotya84
őstag
válasz
Zotya84 #1331 üzenetére
Hát, valahogy sikerült megoldanom. Megtaláltam egy régi SP2-s XP telepítőmet. A sok Linuxos teszt után valamit sikerült alkotnom, mert az XP felment. És azóta valahogy már települ a 7 is. De hogy mi volt az oka? Na arra nem tudok rájönni. Úgyhogy köszi, de tárgytalan.
Ámbár, ha van valakinek esetleg ötlete, hogy mi lehetett, ne habozzon jelezni.
-
Zotya84
őstag
válasz
agemate #1301 üzenetére
Amit mondtak baromság. Lemez berak. partíciók törlése és létrehozása. telepít. ennyi. a freedos is csak dos fat rendszerrel, úh ugyanaz mintha bármi más rendszert törölnél róla
Nekem még soha nem volt gondom freedos partíciókkal. (Ha jól emlékszem a Lenovo adja őket FreeDOS-sal. Eddig mindig simán törölhető volt.)
-
Zotya84
őstag
Sziasztok!
Belefutottam egy hülye hibába, és megkérdem, hátha itt valaki már találkozott vele: Adott egy Samsung RV720, amit lehet, hogy téglásítottak.
Előzmények: Win7 (C) mellé felkerült rá egy W8 (D, adatok mellé) is próbából. Majd a W8-at törölték róla. W7 itt még megy. Ezután a bootmenü, ami a 8-asé volt, behányt. Na én itt kaptam meg.
Történések: Mivel ez csak BCD-gyanús volt, gondoltam rájavítok. Ezt azonban már nem volt egyszerű megtennem, mert: W7 telepítő mindig lefagyott Windows is Starting után. Mind pendriveról, mind DVD-ről. Na most HBCD-s MiniXp segítségével sikerült formázni a partíciót, és új BCD-t írni rá. (Ami ugyan a végén hibába futott, de annak ellenére működött.)
Állapot: Windows elkezd bootolni, majd logo elején megáll. Legutolsó helyes konfig ugyanez. Csökkentett mód megáll. CHKDSK, Registry ellenőrzés után ugyanez.
Újabb történések: Vinyó ki, W7 boot: mint fentebb. W8 boot ugyanez. Xp telepítő megáll EULA előtt.
Vinyó be egy másik gépbe (valami újabb ASUS - nem lényeg), rendszer simán hibátlanul talpraáll, telepíti a hardvereket, és működik.
Rápróbáltam OpenSuse telepítést. Az is megáll ACPI hibával. (Valami ACPI BIOS _OSI Firmware bug-gal.) Próbáltam NOACPI-vel is de azzal sem jutottam sokra, bár az legalább elkezdett tölteni. (Az meg udev-vel száll el.) UEFI-ben minden dolog tiltva.CMOS cleart csináltam, elemkivétellel is. Továbbra is semmi. Újra húzni UEFI-t nem tudom, mert ugye ahhoz meg W7 kellene neki...
Esetleg valakinek ötlete, hogy mit próbálhatok még meg? Előre is köszi.
-
válasz
roberto211 #1327 üzenetére
22 éve szerelek notebook-okat...
Ismerem az egész bandát
Miről lenne szó? -
Poo
senior tag
válasz
roberto211 #1327 üzenetére
Attól függ miről lenne szó itt is vannak jó szakik,jobb ha leírod a problémádat.
-
roberto211
őstag
Sziasztok. Jó laptopszervizet keresek , mit ajánlotok amiről jók a tapasztalatok-vélemények?
Üdv: R211
-
válasz
cettlee #1317 üzenetére
A kisebbik műanyagot illeszd bele úgy nagyobbikba, hogy a két középső fülecske beleilleszkedjen a nagyobbik műanyag keretbe. Majd ez teljesen laposra (egymásba beleilleszkednek) összecsukható legyen akkor sikerült jól. Ekkor be kell finoman illeszteni a fém fülecskékbe, teljesen kilapított állapotban. Ha ez megvan akkor úgy tudod a kupakot rátenni, hogy a kupakon vannak papucsok és karmantyúk. A papucsokat rá kell tolni a fülekre és a karmantyúkat ez után bepattintani.
-
Sziasztok!
Segítség kellene!
Letöröltem a recovery partíciót és szeretném vissza állítani. A laptop (lenovo g580) free dos volt + egy oem, meg egy recovery, ez a programhoz kellett volna (onekey program) hogy tudjon mentést készíteni a gép. Ezt töröltem és nem tudok így mentést készíteni. Valaki tud ötletet hogy lehetne ilyen recovery partíciót létrehozni? -
cettlee
őstag
üdv. belemarkoltam a bill-be, és kipattogott pár gomb. elképzelésem sincs, hogy kell visszarakni.
itt vannak az alkatrészek
asus n55 laptop.
pls help
köszönöm!
-
nexia
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy amibe TL-es AMD proci van ami s1g1-es socket abba a QL-es ami s1g2-es socket is megy? Ha nagyon amatőr kérdés bocsi de ez most felötlött bennem mert cserélnem kéne majd egy gépben és kéne hogy tisztábban lássak
-
oncsi
őstag
válasz
#25906944 #1308 üzenetére
És ha letöltenél egy Linux cd-t? PL.INNEN és azzal indítanál,
(csak kipróbálás módban) akkor beindul a rendszer. Nem kell foglalkoznod semmivel.
Win gombot megnyomod, és beírod, hogy GP. Erre előjön a Gparted nevű okosság.
Azzal le tudod törölni rendesen.Bocsi agemate nek szántam
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus X5DAF gépem. Napjában többször van levéve, visszarakva töltőre. Most egy évesen kimúlt az akkuja.
Tudtok e valami olyan programot, mint ami a Thinkpadekhez van, hogy lehet állítani, hogy mikor kezdjen el tölteni? Tehát mondjuk amíg el nem éri az akku a 10%-os merültséget addig ne töltsön.Előre is kösz.
-
ravail
senior tag
válasz
agemate #1301 üzenetére
Szia!
Annyi a gondod, hogy a win7 telepítő nem látja a Freedos partíciókat, így törölni sem tudja, amiből később gondok szoktak lenni. Itt leírtam mindent ezzel kapcsolatban.
Sok sikert! -
Rivaul
addikt
válasz
agemate #1301 üzenetére
Mivel semmi konkrétat nem tudsz s hogy mi az amire figyelni kéne a boltosok szerint így csak akkor jutsz előrébb ha elkezded a telepítést s ha ez alatt akadsz el akkor jelzed itt a hibát. A hozzászólásodból úgy vettem ki hogy telepítettél már rendszereket úgy hogy ugorj neki a szokásos módon.
-
agemate
addikt
Adott egy gép (sajnos nem tudom a típusát), ami FreeDOS rendszerrel érkezett, de a tulajdonosa Win7-et szeretne rá telepíteni. Ezzel nem is lenne semmi gond, mert van egy dobozos Home Premium kiadása, de neki azt mondták a boltban, ahol a gépet vette, hogy nem valami egyszerű Windowst telepíteni rá. Engem kért meg a telepítésre, van valami, amire figyelnem kell, vagy egész egyszerűen csak berakom a Win7 lemezt és a szokásos módon telepítem.?
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- Titan Quest II
- Mazda topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- World of Warships
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD jó áron IGAZI RITKASÁG!
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest