- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
altair66
csendes tag
sziasztok!
Melyiket érdemesebb megrendelnem?
a két link közül mind a kettő megbízható vagy melyik az amelyik jobban megbízható?http://www.ebay.co.uk/itm/Samsung-NP900X4C-Core-i5-Windows-7-Ultrabook-NP900X4C-A01UK-/160852499171?pt=UK_Computing_Laptops_EH&hash=item25738e5ae3
http://www.ebay.co.uk/itm/Samsung-Series-9-900X4C-15-Laptop-Core-i5-1-7GHz-8GB-RAM-128GB-HDD-Win7-HP-/200841582677?pt=UK_Computing_Laptops_EH&hash=item2ec3175855
légyszíves segítsetek mert fontos lenne
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. A mai világban érdemes megvenni egy Dell Latitude D505 lapost? 15K ért akarnák adni haveromnak merevlemez nélkül. Szerintem nem éri meg még akkor sem ha csak facebookra kell neki. És kíváncsi lennék a véleményetekre.
Köszönöm -
Tbor
tag
Sziasztok !
Van egy HP 4330s Probook-om i3 2310M processzorral. Jól működik, de szerintem nagyon hangos. Van valakinek hasonló tapasztalata vagy esetleg tanácsotok, hogy mi lehet az oka ? Ez ilyen, vagy lehet rajta állítani ? Terhelés nélkül sem hallom, hogy visszavenné a venti fordulatszámát, olyan porszívószerű hangot ad ki.
Köszönöm:
Tbor -
Kbali
nagyúr
válasz
beszter1991 #868 üzenetére
Elnézést, nem olvastam vissza a teljes folyamot: energiagazdálkodásban nincs beállítva a fényerő alacsonyabbra?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dell XPS #843 üzenetére
Olvashatjátok, hogy miért nincs mail.
-
Dell XPS
veterán
válasz
beszter1991 #867 üzenetére
Azért kérdeztem, hogy volt akinek a "lehozott" frissítés hozta rendbe, ill. volt, hogy utána állt be a káosz. Na, akkor léptünk egyet előre. Hú..
(#869) beszter1991 Neeee..
-
Dell XPS
veterán
válasz
beszter1991 #865 üzenetére
Nem, az IGP-vel kell kezdeni és utána jöhet a DGPU (ATI), de így is csináltad többször is, sőt az Acer support oldaláról telepítetted elsőre a gépet is, ha jó emlékszem. Windows frissítés indítottál?
-
beszter1991
tag
Nem jó. Ha nincs fent az ATI Driver akkor minden ok, ha feltelepítem és vissza váltok Intel-re ugyan úgy csökkentett fényerő és fakó szín.
Hiába megyek az energiagazdálkodási lehetőség- fényerő maxra állítás és mentés
ha újra indítóm a gépet vagy ATI-ról Intel-re váltók vissza áll minden.
Az mindegy hogy Intel-t vagy ATI-t telepítek először?
-
lsc
nagyúr
válasz
beszter1991 #862 üzenetére
Innen [link] az 5850 alattit próbáltad? /mondjuk acer sem kapkodja el a frissítést./
-
PiciKenny
senior tag
Tiszteletem uraim!
Olyan kérdésem lenne, hogy a laptopomon (Toshiba Satellite X200-21k) vgajának (8600M GT SLI)
3 fokozata van a teljesítmény módban. Van egy bios, egy közepes s egy max. Viszont a Cs.16 (igen jól olvasod) csak közepesen megy. igaz megy a 2GPU de akkor is néha füstnél beakad egy pillanatra..nem lehetne valahogy megoldani, hogy maxon dolgozzon ? Most gondolom OC programra kell, hogy gondoljak. Riva nem támogatta, PowerS szintén. Msi AB-ban meg nem lehet állítani ezt a 3 módot :S
Ötlet? -
lsc
nagyúr
válasz
beszter1991 #858 üzenetére
Írd le a pontos típust, a samumon hasonlóan jártam, csak a samsungtól letöltött driver volt jó, amd intel külön-külön nem.
-
nussa5
aktív tag
válasz
beszter1991 #856 üzenetére
Ezt már próbáltátok? [link] Talán sikerül vele a megfelelő drivert letölteni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
beszter1991 #854 üzenetére
Király! [link]
-
Dell XPS
veterán
válasz
beszter1991 #851 üzenetére
Szia,
Tegnap megnéztem, természetesen az AMD support oldalán nem ismert a kártya. Néztem az Acer oldalát is, ott mintha lenne egy régebbi verzió is fent...
-
Dell XPS
veterán
válasz
LaptopSystem #848 üzenetére
Szia,
Szerintem igen és a Intel H61-es chipset is kezeli..
Szerk: Új 2.5' HDD, IDE csatolós az nem olcsó sehol...
-
-
Sziasztok szerintetek ebbe [link] bele megy az I7 3770K-s proci?
elvileg LGA1155 a foglalata ennek is
-
Dell XPS
veterán
válasz
Richee11 #845 üzenetére
Akkor ide, mert napra készek: Milyen notebookot vegyek?
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Nektek jönnek a mail értesítők?
-
Richee11
senior tag
80-90 ezer forint értékben lehet kapni normális netbook-ot? a lényeg hogy a maximális képátló 13.3 colos legyen
-
netzoli
tag
Valaki megtudná mondani, hogy mi ennek a notinak a típusa? [link]
Az aljáról már le van kopva a felirat. -
Dell XPS
veterán
válasz
beszter1991 #832 üzenetére
Szedd le légy szíves a Catalyst-ot is, majd kezdjük az elején. IGP vissza, addig megnézem milyen verzió van fent az Acer oldalán, és utána visszatesszük azt is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
beszter1991 #830 üzenetére
Hurrá....Melyik ATI van fent (CCC), és melyik support oldalról telepítetted?
-
Dell XPS
veterán
válasz
beszter1991 #828 üzenetére
Igen, cseréld le, mert hidd el nagyon sok probléma van ezzel "szinte" minden nap. (nem akarok belinkelni az a sok szenvedést, amit ezzel kapcsolatban jeleznek) Legalább most látjuk interaktív módon, az meg önmagáért beszél, hogy előtte jó volt. [link] [link]
-
Dj.Mike
senior tag
Hello! Samsung típusú notinál mit kell tenni hogy felismerje a gép bluetoothon keresztül a telót? A driverek fennvannak és mégsem tudom párosítani őket a szintén samsung telóval. A wifi viszont megy és a teló netjét tudom használni a gépen csak a a bluetoothot nem. Valakinek ötlet?
-
Aha! Akkor már vágom; én "kattintasz"-nak írnám...
szerk:
Bocs, de ez is magas labda volt
Van egy szegedi barátom; neki szívom indig a vérét olyanokat mond állandóan (a helyi nyelvjárásnak megfelelően) pl; a szotyizást makukázásának hívja, a talicskát furiknak, meg ilyenek... Persze ő is baxogat mikor a furcsa helyett furit mondok -
Egy kis privát infó: Nagy fontoskodással szinte számtalanszor megjegyzem, hogy mennyire fontos a notik frekventált újrapasztázása. Közben az én gépem már vagy fél éve nem monitoroztam. Na nekimentem az AIDA-val és pár perc alatt felszökött 95 fokra a terheléses teszten.
Mivel a tápdugó aljzat is kívánta már a beavatkozást, ezért szétszedtem a gépet és újrapasztáztam. Az eredmények magukért beszélnek:
Úgyhogy nem hiába tépjük a szánkat...
-
Dell XPS
veterán
válasz
beszter1991 #808 üzenetére
Valahogy sejtettem. Akkor ki kellene sakkozni, hogy melyik "friss" illesztő nem megy a másikkal. Valamelyiket eggyel régebbi verzióval telepítsd légy szíves. (Intel-nél kezdenék..)
-
ravail
senior tag
Szia!
Vagy elegendő, vagy nem. Nem tudni, főleg így, a laptop pontos ismeretének hiányában. Nem minden az eredetiséget igazoló matricán szereplő kód alkalmas a regisztrálásra. De az sem feltétlenül igaz, hogy a jogtiszta win7 home premiummal együtt vásárolt laptophoz kapnod kellett wi7 telepítő lemezt. A számítógép gyártók az elmúlt két évben leginkább egy telepítő/helyreállító rejtett partícióval oldják meg, és nem adnak lemezt(lemezeket). Valószínű, hogy a tied is ilyen. Ha a vezérlőpult --> Felügyeleti eszközök --> Sámítógép-kezelés --> Lemezkezelésre kattintol, a középső részben alul látnod kell a merevlemezed felosztását. Ha látsz ott egy rejtett helyreállító (recovery) partíciót akkor a fentebb leírtak igazak. Ha így nem lenne látható (ami előfordulhat) akkor töltsd le és telepítsd az "EaseUS Partition Manager Home Edition v9.2.1" ingyenes programot. Ha a telepítés után elindítod, ezzel biztosan látnod kell a "recovery" rejtett partíciót. Ha ezzel sem látod, és lemezt sem kaptál, akkor előfordulhat, hogy olyanért fizettél, amit nem kaptál meg!Killhates: Előzgetünk? Előzgetünk? Index nélkül?
Szia! Sikerült valamit kezdeni a Hitachi-val? -
Elég a COA matrica, csak helyesen írd aztán le a számokat (nehogy úgy járj int én; kétszer is nekifutottam egy Acer gépen a telepítésnek, mire harmadszorra kiderült, hogy én bénáztam el)
Ettől függetlenül a drivereket le kell majd bányásznod a netről.Amit viszont kipróbálhatsz még, hogy a mostani Windows alatt megkeresed a gyári helyreállító programot és kiírod a gyári állapot lemezképét pár DVD-re. Így meglesznek a hiányolt lemezek.
Meg utána kellene járnod, hogy mi a gépednek a recovery gyorsbillentyűje és mikor indul a géped megnyomod és ez a merevlemez egy rejtett partíciójáról kb negyed óra alatt visszaállítja a gyári Windows-t.
-
Elvagyok
senior tag
Keresek valakit aki tudna segíteni.Van egy "Gericom" Notebookom és meghalt benne a vinyó és a CD/DVD író-olvasó.Milyen típusú alkatrészek csereszabatosak ebbe a tipusba.Laci.
-
Szerintem ne vacakolj újratelepítéssel (csak kínzod a gépet addig is) hanem meg kell javítani addig amíg lehet chip csere nélkül (nem fő meg teljesen a chip) mert az még emberi áron van, aztán utána már nem nagyon éri meg... Nálam tudsz ezzel kapcsolatban érdeklődni, megvárható, nézhető...
-
válasz
beszter1991 #798 üzenetére
Amikor az Intel megy, akkor állítsd be az energiagazdálkodásnál, megfelelő színmélységet és fényerőt. Elméletileg el kell mentenie és ezt a beállítást aktívvá tennie mikor ezekkel a hardverkomponensekkel fut a Windows.
-
ravail
senior tag
válasz
bati1989 #777 üzenetére
Szia!
Mióta leírtad a kérdésedet, azóta gondolkodom a megoldáson. Az a gyanúm, VISTA volt a gépen. Persze nem feltétlenül, hisz XP vagy a "fölötti" op.rendszerek, de alatta is az NT alapú op.rendszerek fájlvédelme a helyes beállítás mellett ezt teszi. Sajnos csak egy valószínűsíthetően jó megoldást látok:
Keríteni kellene -kölcsön- egy ugyanolyan laptopot, mint a most eláztatott. Bár a laptopról semmit nem írtál, így nehéz, de valószínűleg nem fog gondot okozni ha eltér a CPU, és/vagy a RAM mérete, mennyisége, de lehet, hogy az eltérő VGA sem. A lényeg, hogy ugyanolyan gyártmányú és típusú legyen, és ami fontos, az alaplapi chipek azonosak legyenek. Bele kellene tenni a mentendő adatokat tartalmazó -remélhetőleg működő- HDD-t. A rendszer indításakor csökkentett módban kellene indítani a rendszert. Előbb az egyik, majd a másik felhasználói felületre be kellene jelentkezni, itt a csökkentett módban, és a szükséges adatokat le kellene menteni. Nyilván a céges adatokat tartalmazó felülettel kezdeném. Sajnos más, működő megoldást nem találtam.
Sok sikert! (Visszajelzést várnék!)laszlo168: Gondoltam! Én sem bántó szándékkal írtam, csak kikívánkozott belőlem. Nyilván azt sem gondoltad komolyan "lehet én kapnék hamarabb ". Biztos derék ifjú a tied is mint az enyémek.
Dell XPS: C'est la vie!
-
attiati
veterán
Ha a notebook-ot win7 home premiummal együtt vettem, ahhoz kellene lenni egy win7 telepítő cd-nek is?
(1 éve van nálam, és most hirtelen nem emlékszem rá, mert fel volt telepítve rá, és sose kellett a cd)
A licence key rajta van egy matricán a gépen. Az nem elegendő hozzá? Végülis az a lényeg, nem? -
Dell XPS
veterán
válasz
beszter1991 #798 üzenetére
Szia,
Itt illesztő gondok lesznek, nem frissítettél véletlenül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- The First Berserker: Khazan
- Motoros topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest